Bu Memlekette Böyle insanlar Kaldımı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TazzzY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Hastane tıklım tıklımdır. Yaşlı kadın içeri girer, doktor hanım teyzeyi muayene eder; fakat hastalığından emin olamaz. Kadına dönüp: -"Teyze şu şu tahlilleri yaptır gel, der." Yaşlı kadın başını öne eğer. Doktor, yaşlı kadının duymadığını düşünerek tekrar söyler. Yaşl...ı kadın başını yerden kaldırarak, ağlamaya hazır gözlerle: -"Kızım, benim köye dönecek param yok, tahlilleri nasıl yaptırayım?" der. Doktorun yapacak bir sürü işi olmasına rağmen, bırakır işini, tutar teyzenin elinden koridor koridor dolaştırıp tahlilleri yaptırır. Tahlillerin sonucunda doktor hastalığı belirler, gerekli ilaçları da alıp teyzeye verir. Yaşlı kadın tam odadan çıkacakken, doktor hanımın aklına "YOL PARASI" gelir ve teyzeye köye gitmesine hayli hayli yetecek para uzatır. Yaşlı kadın önce almak istemese de daha sonra 'mecburiyetten' parayı alır. Sonra: -"Allah senden razı olsun kızım. Köye nasıl döneceğim diye kara kara düşünüyordum, çok sağol" diyerek odadan çıkar. Aradan bir saat kadar bir süre geçer. Doktor bakar ki yaşlı teyze kan ter içinde, kalabalığı yarmış, oflaya puflaya geliyor. Doktor şaşırmış bir halde "herhalde giderken bir şey unuttu" diye düşünür ve: -"Ne oldu teyze" diye sorar. Teyzenin yüzünde kocaman bir gülümseme vardır bu sefer: -"Kızım ben anayola çıkınca bir köylüme rastladım. Meğer o, minibüsle zaten köye dönüyormuş. Beni köye o götürecek; sen al paranı!.."

Okunması Gereken Güzel Bir Hikaye Gerçekliği varmı Bilmiyorum Ama Etkileyici :flowers:

way_be

Dekan
Reaksiyon puanı
12
vay be böyle doktorlar böyle teyzeler inşallah ülkemizden hiç eksik olmaz. inşallah hepimiz vatana millete insanlığa yararlı bireyler oluruz.

NZT

Asistan
Reaksiyon puanı
2
uydurma, hani bir mail gelirya felaket başına gelmeden bu maili 9 kişiye gönder diye aynı sahne, doktorların işi başından aşkın o yoğunlukta her teyzeye bunu yapsa acilde ameliyat bekliyen diğer bir teyzenin hali ne olur inanmayın.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
uydurma, hani bir mail gelirya felaket başına gelmeden bu maili 9 kişiye gönder diye aynı sahne, doktorların işi başından aşkın o yoğunlukta her teyzeye bunu yapsa acilde ameliyat bekliyen diğer bir teyzenin hali ne olur inanmayın.

Zaten Hikaye Olduğunu Belirttim. Ama Herkesin bakış açısı ve Merhamet derecesi farklı Birisi Teyze ve Doktorun yaptığı olayı düşünürken Biriside konunun Gerçekliğini inceliyor. İnsanlar Garip artık Güzel olaylarada itibar etmiyoruz Buradaki olay Fıkra olsaydı Gerçekliğini inceleyecekmiydiniz Fıkra Hikaye gibi olaylar Kurmaca metin Sınıfına girer.

Son Bir Ekleme Hikaye Gerçek değilde Varsayarsak eğer Sen Her Hastaneyi İstanbuldaki hasteneler gibimi Sanıyorsun Hiç Kasaba kliniğe veya başka şehirde bi hastaneye gitmedin Galiba Örnek başımdan geçen bir Olay Yer Bakırköy Devlet Hastanesi Doktorlar insanlara Hayvan muamelesi Yapıyor Azarlıyor kızıyor ve istediği zaman girip çıkıyor demekki doktorun başını kaşıyıcak vakti varmış...

Aranızda Bakırköy devlet Hastanesine giden varsa Durumu yazablir Çünkü hergün aynı.