Yardım Bilgisayar renk hatası

sserhatddemrr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık bir buçuk yıldır 4070 ekran kartı ve i7-14700F sistemli bilgisayar kullanıyorum. Şu aralar Dying Light: The Beast oyununu oynuyordum, fakat ilk başta düzgün çalışırken bir anda ara sıra donmalar olmaya başladı; hafif hafif donuyor ve sağa-sola çektiğimde fark edemedim. Bilgisayarın temizliğini de yaptım.

Bugün ise NVIDIA App’den yanlışlıkla bir ayar yaptım, tekrardan bulamadığım bir ayar. Oyunu açarken oyun sesi geliyor ve ilk başta ekran gözüküyor; oyun fotoğrafının olduğu ekranı gördükten sonra bir anda sırayla mavi, kırmızı, beyaz gibi renkleri gösteriyor. Ancak oyun sesi devam ediyor ve alt-tab ile başka pencereye geçtiğimde düzeliyor.

Ek olarak, sorun G-Sync’i kapattığımda kayboluyor. En güncel sürümü kullanıyorum (581 ile başlayan sürüm) ve hata olabileceğini düşünerek sürücüyü tekrar kurdum; fakat sorun hâlâ devam ediyor. G-Sync açık oynamak istiyorum.

Buna ek olarak, Dying Light dışında Undertale vb. oyunları açtığımda tam ekrana almadan önce sorun yok; ancak tam ekrana alınca ekran sürekli gidip geliyor. Bazen tamamen siyah oluyor, bazen ekranın bir kısmı gidip geliyor; aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu sorun neredeyse tüm oyunlarda geçerli.

Nolur yardım edin.

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,374
ALINTILAR
Eğer NVIDIA Otomatik Ayarlama özelliği düzgün çalışmıyorsa, aşağıdaki yöntemleri deneyerek sorunu çözebilirsiniz.

1-Anında Tekrarı Kapatın. ...
2-NVIDIA Kaplamasını Devre Dışı Bırakın. ...
3. Arka Plan Uygulamalarını Kapatın. ...
4-Monitör Yenileme Hızını Düşürün. ...
5-Temiz Önyükleme Durumunda Deneyin. ...
6. GPU Sürücüsünü Temiz Bir Şekilde Yükleyin.

Tam ekranın gidip gelmesi

nvidia denetim masası<ekranı döndür yatay seçeneğini seçin sonra yine nvidia denetim masasından masaüstü boyutunu ve konumunu ayarla deyip tam ekrana basın.
Ölçeklendirme ekran olacaktır.