vide hocam ayarları ile nasıl oynaya biliriz ayarlar dosyası nerde 20 saniye çok uzun![]()
#> boot/efi/EFI/refind içerisinde refind.conf ayar dosyası olarak bulunuyor.
*Gizli dosyaları göster seçeneğini bul ve işaretle görünmüyorsa.
vide hocam ayarları ile nasıl oynaya biliriz ayarlar dosyası nerde 20 saniye çok uzun![]()
Rica ederim kolay gelsin.DEsteğiniz için sonsuz teşekkürleryapınca haber vereceğim
![]()
Merhabalar hocamRica ederim kolay gelsin.![]()
"Running Notepadqq as root is not recommended. Use --allow-root if you really want to."
Merhabalar hocam
How To Compile Notepadqq on Debian/Ubuntu/Raspbian
bu sitedeki komutları kullanarak notapadqq yu kurdum anca 2 adet sıkıntı var
1. terminalde açılırken
hatası veriyor menü den tıkladığımda hiç açamıyorum (sonraki komutu yazarak açılıyo fakat her seferinde o komutu yazmak istemiyorum)Kod:"Running Notepadqq as root is not recommended. Use --allow-root if you really want to."
2.
Buradaki listede notepadqq mevcut değil ve ben dosya yöneticisindeki dosyaları o programla başlatamıyorum yani bu programla aç diyemiyorum onu nasıl yapabiliriz
hocam dosyanın tam bir konumu yok ya dediğiniz dosya hangisi bulunmuyo nerden çıkarabiliriz
ayrıca yeni uygulama bul deyince yazılımlar diye bir ekran çıkıyor
bi dakka deneyim#> Yanlışlık olmuş ''Bütün uygulamaları görüntüle'' demelisin daha sonra; /usr/share/applications yolunda Notepadqq kısayolu olmalı, onu bul ve tıkla bunu yaptığında önerilenler listesine otomatik katılması lazım daha sonrada özelliklerden ''Birlikte Açı'' Notepadqq olarak belirleyebilirsin.
*Arama simgesinede tıklayabilirsin, o da olur.
Ekran görüntüsünü göremiyorum tekrar yükler misin? ayrıca arama simgesi yoluyla mı yaptın bu işlemi.Dediğiniz işlemde yeni bir dosya penceresi açılmıyo sadece diğer uygulamalar ayracı ile liste uzuyo orda da notpadqq yok![]()
Hayır... bu şekilde olmayacak zaten o bölümlere yol girmenin bir anlamı yok.herşeye yazdım...
....
Kalinin zararlarıHayır... bu şekilde olmayacak zaten o bölümlere yol girmenin bir anlamı yok.bak şuna benzer bir pencere elde etmen lazımdı;
Ekli dosyayı görüntüle 38251
*Ben gözat dediğimde böyle bir ekran ile karşılaşıyorum yani, tamam o halde direkt olarak /usr/share/applications yoluna git orada Notepadqq'nun kısayolunu bul ve sağ tıkla özelliklerden varsayılan hale getir.
Görüntüleri yine göremiyorum, nedir şimdi durum?Hocam Nas okuyunca düzeldi
Tamamdır geçmiş olsun o zaman.Sitede bug var bu arada sadece ben göremiyorum diye düşündüm durum şu bahsettiğim yere notepadqq eklendi.......
....