Biz Ne Olduk Böyle?

/xo/

Dekan
Katılım
3 Haziran 2013
Mesajlar
6,131
Reaksiyon puanı
226
Puanları
243
Türk insanı nasıldı, ne oldu hiç düşündünüz mü arkadaşlar? Git gide insanlıktan yoksun, robot bireylere, ruhsuz insan olma yolunda, bencillik, gaflet, tembellik yolunda ilerliyoruz. Çok değil, bundan 7-8 sene öncesini hatırlıyorum da, biz ne olmuşuz böyle... Okula bi amaçla giderdik; bilgi edinmek, çalışmak ve en önemlisi de düzgün bireyler olmayı öğrenirdik. O zamanlarda ben ilkokulda idim. Öğretmenimizi görünce saygıdan selam verirdik, laubali olmazdık. Derslerde şaklabanlık yapmazdık, çünkü bir amacımız vardı. Eskiden bizlere çalışıp çok para kazanmayı değil, mutlu olmayı öğretiyorlardı. Yıllar yavaş yavaş geçtikçe insanlar saygıdan yoksun, ruhsuz kişiliklere bürünmeye başladı. Belki ee bana öyle geliyor dedim ;Kuzenimin okuluna gittim geçen gün, şımarık, eğitimden yoksun bir şekilde, saygı ve sevgi kavramını bilmeyen bireyler olarak yetiştiriliyorlar ve bu duruma gerçekten çok ama çok üzülüyorum. Öğrencilerin öğretmenlere saygısı, çevreye gösterdiği muamele bir hayli düşmüş durumda ve git gide düşüyor. Sadece benim okulumda, çevremde değil, her yerde, mekanda bu saygıdan, sevgiden, iyilikten uzak eğitimsiz, her sözün sonunda a*k diyen bireyler boy göstermeye başladı bilmem farkında mısınız. Sokakta insanları rahatsız eden bir insana "bunu yapma" dediğinizde "sanane", "seni ilgilendirmez"gibi tabirler ile karşılaşıyorsunuz. En basitinden dün yaşadığım bir örnek ; otobüs dolu ve oturacak yer yoktu. Otobüste hiçkimse o yaşlı teyzeye saygı duyup yer vermedi. Ben dayanamayıp elimde 2 bavul varken kalktım yerime oturrtum. Tabi o sırada herkes elinde telefon, kulağında kulaklık mesjalaşıyor, oyun oynuyor, müzik dinliyor; belkide numara hepsi. Ben her gün bu manzara, bu trajedi içinde yaşamaktayım. Eğitimli, kültürlü insanlar yerine boş işler ile uğraşan, sabah akşam zevklerini düşünen insanların yanında yaşamaktayım. Gün geçtikçe saygıdan, sevgiden, hoşgörüden uzak bireyler olduk, sonumuz hiç ama hiç iyi değil.
 

vetteron

Öğrenci
Katılım
18 Ağustos 2012
Mesajlar
89
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
Dostum sonuna kadar haklisin artik tek amac para sanki tum insanlik para kazanmak icin yaratilmis gibi cilki cikti hayatin eski tadi yok
 

passkeys

Asistan
Katılım
23 Kasım 2011
Mesajlar
424
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
bunlara fazla takılmayın, temiz ve güzel hayat yaşamaya çalışın..." zamanlı " olan her şey bir müddet sonra kötüleşir , mesele zamansızlıkta ....
 

Elusive

Dekan
Katılım
2 Eylül 2012
Mesajlar
8,627
Reaksiyon puanı
260
Puanları
243
Maalesef gerçek bu.
Adam okula geliyor derste konuşuyor. Hayır okula ne için gelinir? Öğrenmek için. Niye konuşuyorsun? Okumayacaksan niye geliyorsun okula? Niye hocayı söyletiyorsunuz? Niye hakkımızı zamanımızı yiyorsunuz? Anlamıyorum. Benim mantığım almıyor.
Adama selam veriyorsun küfür ediyor.
Ve daha neler neler. Ha bunlar sadece okuldakiler. Dışarıyı hiç söylemeyeyim.Yapacak bir şey yok. Bindik bi alamete gedeyoz kıyamete. Allah sonumuzu hayr etsin ne diyim.
 

nailasmu

Profesör
Katılım
6 Mayıs 2013
Mesajlar
2,166
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Yaş
29
Aynen kardeşim, tüm günlerim aynı, nezaman ölüceğimi bekliyorum, insanlar çok basit.

Programlanmış robot gibiyim
 

ProRat`

Profesör
Katılım
12 Şubat 2013
Mesajlar
2,968
Reaksiyon puanı
11
Puanları
218
Herkesi kendiniz gibi beklemeyin arkadaşlar.
 

NESDelisi

Profesör
Katılım
12 Temmuz 2011
Mesajlar
2,688
Reaksiyon puanı
1,295
Puanları
293
Yaş
29
Konu çok güzel okurken daldım, haklısın. Ben de bu durumdan rahatsızım, engelli insanlar ya da normal insanların amacı ya da dini para olmuş. Sanırım yazdığım bir animeden söz yazmak istiyorum.

- Akıl olmadıktan sonra düşünmek neyine yarar?
- Erdem olmadıktan sonra insanlık neyine yarar?
- İyilik olmadıktan sonra yaşam neyine yarar?
- Güzellik olmadıktan sonra tatlı dil neyine yarar?
 

hknolmz

Öğrenci
Katılım
7 Aralık 2013
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
2000 li yılların nesli değişik. Onları anlamak için çok farklı bir gözlük takmak gerekiyor. O gözlüğün numarası da biz 90 ların gençliğine baya bi büyük geliyor. Ergenlik evrim geçirdi maalesef.
 

-Hewal-

Dekan
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Bozulan sadece genç nesil değil ki örnek;49 yaşında çalışan bir arkadaşımız konuşuyoruz konu gezmeye tozmaya geldi ıste taksime falan gidiyormusun dedi yok dedim bana göre değil oralar dedim ya git eglen(forumda söylenemeyecekler) ortam gör falan dedi ilerde çocuklarına anlatırsın dedi bende dedim ki ilerde çocuklarıma bu söylediklerini yasayip birde matah bir şey yapmış gibi çocuklarıma anı diye mi anlatayım dedim bir an sustu hani yaşıtim olsa cahilligine verir cevap vermeye zahmetinde bulunmaz dim yani arkadasin dediği hani iyilik kötülük zaman kaynaklı değil insan kaynak li zaman kendi halinde akıp gidiyor
 

KaJMeR13

Profesör
Katılım
1 Mayıs 2013
Mesajlar
2,779
Reaksiyon puanı
9
Puanları
218
burda hayattan sitem eden, "okula derste konuşmak için değil okumak için gidilir" diyen herkes daha önce okurken derste bol bol konuştu :)

insanlar birden bozulmadı ki. zaten hep bozuktu. sadece imkanların artmasıyla birlikte içlerindeki kalpsiz kişiliği daha iyi ortaya dökebildiler. eskidende kötüler vardı. caniler vardı. ruhsuzlar vardı. robotlar vardı. şimdide var. ilerde de olacak.

türk toplumndaki ahlaki yapıyı zedeleyen, insanların içindeki hayvani davranış potansiyelini ortaya çıkaran şeylerin başında sosyallik adı altında sunulan facebook, twetter gibi saçma sapan siteler geliyor...

insanlar kendilerini beğendirmek için her kılığa giriyorlar oralarda. pislik yuvasına döndü o siteler
(gördüklerimden biliyorum. aksini iddia eden olmasın-tanıyor olabilirsiniz diye bana alakam bile olmayan saçma sapan sahte hesapları karşıma çıkardı).

sevindirici şey şu ki akıllı, ahlaklı, kalp taşıyan insan sayısı çok fazla :) ama onlar gösterişi sevmedikleri için fazla ortalarda görükmüyorlar :)

buraya güzel güzel yorum yapanların zamanında neler yaptıklarını ve şuan nasıl biri olduklarını merak ediyorum.
(kimse yanlış anlamasın ama). sadece bazı cümleler samimi gelmiyor.
 

TakeRisks

Asistan
Katılım
17 Mayıs 2012
Mesajlar
367
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Konu bence çok güzel,öyle saçma sapan ios,android tartışmaları yapılacağına keşke böyle konularda çokca tartışma ve bolca mesaj olsa
 

ENİGMA-1

Asistan
Katılım
20 Şubat 2012
Mesajlar
167
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Her seyi para yapan bi sistemde para icin degilde ne icin calisacak insanlar ?
 

meteorolojiuzmn

Öğrenci
Katılım
14 Aralık 2013
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Çok doğru zaman bozuldu acaba ileride düzelir mi çözüm ne düşünüyorumda zor.. hiç ama hiç saygı edep kalmamış..:(
 
Üst