Bir Lokma Domuz Eti Yedi Hayatı Karardı

WolfeXtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aykırı yorum yapanlar inanmayabilirsiniz ama herkes kendi dini inancını yaşıyor diye eleştirmek doğru olmaz. bir kişinin dine inanmadığı halde dinlerle uğraşması bana çok tuhaf geliyor.

montevo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Domuzun Büyük Günahı
Listeria Gram pozitif, CO2' li solunum yapan ve hayvanların yoğun bulunduğu her yerde bolca bulunan bir bakteridir. Uygun koşullarda saklanmayan ve az pişirilen her türlü et ürününde ve dahi süt ürünlerine bolca bulunur. Menenjit en büyük etkisi olup, aslında tedavisi kolaydır.
Domuza gelince: Domuz ile hiç bir özel konak ilişkisi yoktur. Her türlü memeli çiftlik hayvanında bulunur. Hatta insandan diğer insana izole edilmeyen dışkı ve cinsel ilişki ile bile geçebilir.
Burada domuz ürünlerinin gıda olarak tüketilmesi hakkındaki bazı yorumlara durumdan vazife çıkarmak denir. Haberin orjinaline ulaştığımda hastalığın sebebinin domuz eti değil, etin pişirilmeden tüketilmesi olduğunu okudum. Olay İngiltere' de. Domuz eti tüketimi inek etinin tam dört katı.Çünkü daha ekonomik. Eğer Anadolu'da olsaydı bu bakterinin kaynağı inek ya da koyun olacak idi.
Şİmdi şu soruların cevaplarını bulmak gerekir.
Madem islam dini domuz etini yasaklarken bu tehlikeyi biliyor idi; Neden koyun ve inekde de aynı bakteri olduğu halde onları yasaklamadı. Binlerce müslüman uygunsuz et tüketiminden kaynaklı hastalığa yalanmıyor mu? Hayvan kesiminde ve gıda işleme de kimin daha hijyenik olduğu aşikardır (bakınız kurban bayramları). Hatta Afgan, Pakistan Afrika ve Bazı arap müslümanlarında tuvalet alışkanlıkları olayı daha da zorlaştırmıyor mu?. Sizce suç domuzda mı?

suç domuzda değil suç onu akşama kadar pislikde bırakanalrda.bunuda çizgi filmelrde gördüm gidip bakmışlığım yok.ama şunu biliyorum ki domuzlar için dünyanın temizlikçileri deniliyor.