Bir Lokma Domuz Eti Yedi Hayatı Karardı

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bir Lokma Domuz Eti Yedi Hayatı Karardı!
1308906449_19_domuz_eti54120.jpg

24.06.2011 Cuma 12:39

İngiliz Darren Ashall'ın hayatı iyi pişirilmemiş bir domuz eti yemesiyle karardı.

İki çocuk babası 46 yaşındaki genç adam domuz etini yedikten sonra öldürücü bir beyin virüsüne yakalandı. Uzunca bir süre yürüyemeyen ve konuşamayan Ashall, 5 ay boyunca hastanede tedavi oldu.

Tüm bağışıklık sistemine saldıran listerja memenjiti virüsü aynı zamanda genç adamın beyninde apseye de yol açtı. Doktorlar Ashall'un hayatta olmasının bile bir mucize olduğunu söylüyor.

Ashall tabağındaki eti ağzına atar atmaz düzgün pişmediğini anladığını ve pişman olduğunu söylüyor. Bir ay sonra kalp krizi geçirdiğini düşünerek hastaneye giden Ashall üç gün sonra yüzünün bir tarafını kıpırdatamamaya başladı ve felç geçirdiğini sandı.

ÖLECEĞİNE KESİN GÖZÜYLE BAKILIYORDU

Bir alet yardımıyla nefes alan Ashall için denenen bir çok tedavi de işe yaramadı ve bu sebeple yaklaşık 5 ay hastanede kaldı.

Hayatını kaybetmesine kesin gözüyle bakılan Darren Ashall hastalıkla savaşmaya karar verdikten sonra doktorlarını da şaşırtarak tekrar yürümeye ve konuşmaya başladı.

Bu süreçte eşinden de çok destek gören Ashall, maalesef bu virüsten hayatı boyunca kurtulamayacak ve ömrünün sonuna kadar antibiyotik kullanmak zorunda. Başından tüm geçenlere rağmen şimdiki hali için şükrettiğini belirten Ashall; 'Hayat çok kıymetli ve kırılgan, kocaman bir evin ve lüks bir araban olabilir ama günün sonunda hiçbiri kalmayabilir.' diyor.

Ashall yaşadıklarını kitap haline getirmeyi ve elde ettiği gelirle bağış yapmayı düşündüğünü belirtiyor.
http://www.haber365.com/Haber/Bir_Lokma_Domuz_Eti_Yedi_Hayati_Karardi/

Hınzır doku olarak insana en yakın canlıdır.Onun vucudunda yaşayan insana geçtiğinde yaşamaya devam ederHaram kılınışının sebebide zararlı oluşundandır

RECEPNFK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Allah yardımcıları olsun Allah bizleri haramdan uzak tutsun inşallah.

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Domuzun Büyük Günahı
Listeria Gram pozitif, CO2' li solunum yapan ve hayvanların yoğun bulunduğu her yerde bolca bulunan bir bakteridir. Uygun koşullarda saklanmayan ve az pişirilen her türlü et ürününde ve dahi süt ürünlerine bolca bulunur. Menenjit en büyük etkisi olup, aslında tedavisi kolaydır.
Domuza gelince: Domuz ile hiç bir özel konak ilişkisi yoktur. Her türlü memeli çiftlik hayvanında bulunur. Hatta insandan diğer insana izole edilmeyen dışkı ve cinsel ilişki ile bile geçebilir.
Burada domuz ürünlerinin gıda olarak tüketilmesi hakkındaki bazı yorumlara durumdan vazife çıkarmak denir. Haberin orjinaline ulaştığımda hastalığın sebebinin domuz eti değil, etin pişirilmeden tüketilmesi olduğunu okudum. Olay İngiltere' de. Domuz eti tüketimi inek etinin tam dört katı.Çünkü daha ekonomik. Eğer Anadolu'da olsaydı bu bakterinin kaynağı inek ya da koyun olacak idi.
Şİmdi şu soruların cevaplarını bulmak gerekir.
Madem islam dini domuz etini yasaklarken bu tehlikeyi biliyor idi; Neden koyun ve inekde de aynı bakteri olduğu halde onları yasaklamadı. Binlerce müslüman uygunsuz et tüketiminden kaynaklı hastalığa yalanmıyor mu? Hayvan kesiminde ve gıda işleme de kimin daha hijyenik olduğu aşikardır (bakınız kurban bayramları). Hatta Afgan, Pakistan Afrika ve Bazı arap müslümanlarında tuvalet alışkanlıkları olayı daha da zorlaştırmıyor mu?. Sizce suç domuzda mı?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Domuzun Büyük Günahı
Listeria Gram pozitif, CO2' li solunum yapan ve hayvanların yoğun bulunduğu her yerde bolca bulunan bir bakteridir. Uygun koşullarda saklanmayan ve az pişirilen her türlü et ürününde ve dahi süt ürünlerine bolca bulunur. Menenjit en büyük etkisi olup, aslında tedavisi kolaydır.
Domuza gelince: Domuz ile hiç bir özel konak ilişkisi yoktur. Her türlü memeli çiftlik hayvanında bulunur. Hatta insandan diğer insana izole edilmeyen dışkı ve cinsel ilişki ile bile geçebilir.
Burada domuz ürünlerinin gıda olarak tüketilmesi hakkındaki bazı yorumlara durumdan vazife çıkarmak denir. Haberin orjinaline ulaştığımda hastalığın sebebinin domuz eti değil, etin pişirilmeden tüketilmesi olduğunu okudum. Olay İngiltere' de. Domuz eti tüketimi inek etinin tam dört katı.Çünkü daha ekonomik. Eğer Anadolu'da olsaydı bu bakterinin kaynağı inek ya da koyun olacak idi.
Madem islam dini domuz etini yasaklarken bu tehlikeyi biliyor idi; Neden koyun ve inekde de aynı bakteri olduğu halde onları yasaklamadı. Binlerce müslüman uygunsuz et tüketiminden kaynaklı hastalığa yalanmıyor mu? Hayvan kesiminde ve gıda işleme de kimin daha hijyenik olduğu aşikardır (bakınız kurban bayramları). Hatta Afgan, Pakistan Afrika ve Bazı arap müslümanlarında tuvalet alışkanlıkları olayı daha da zorlaştırmıyor mu?. Sizce suç domuzda mı?

Domuzun ne yediğni, nasıl yaşadığını; nasıl bir sindirim, boşaltım ve bağışıklık sistemine sahip olduğunu biliyor musunuz?

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Domuzun Büyük Günahı

Elinize sağlık. :)

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
haber virüs kaynaklı diyor,sonra ömrü boyunca antibiyotik kullanacak mışmış...virüse sanki antibiyotik faydalı...hem etken bakteri virüs olarak lanse ediliyor...haberin orjinalinde de domuz momuz demiyor barbeküde iyi pişirin diye uyarı var...
heber niteliği taşımayan bir yazı ve altına da dini telkin...sırf o telkin için yazılmış saçma sapan bir "haber" olmuş...
çayda domuz kanı,adam domuz yemiş ölüyormuş,ne oluyor bu insanlara diyecem olmayacak domuz severlikle suçlanacağım...
komikleşmeyelim lütfen...

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Domuzun ne yediğni, nasıl yaşadığını; nasıl bir sindirim, boşaltım ve bağışıklık sistemine sahip olduğunu biliyor musunuz?
Bütün memelilerin sindirim sistemi benzerdir. Üç aşağı beş yukarı. Bunu iyi bildiğimi sanıyorum. Ayrıca resmi olarak da çocuklara öğretiyorum.
Ne yediğine gelince: Evcil domuzlar tıpkı keçilere benzer besleniyorlar. Otçullar. İneğe benzer sindirim enzimlerine sahipler. Neden sorduğunuzu anlamadım. Yoksa siz de domuzların kendi dışkılarını yiyerek yaşayabildiğini mi sanıyorsunuz? Hiç bir hayvan kendi dışkısını yemez. Çünkü besin değeri çok düşük ve parazitçe zengindir. İnsan yiyor mu? Domuz dışkısında arpa gibi sindirilmemiş selüloz kabuklu tohum arar. Bunu da burnu ile yapar. Çünkü el gibi gelişmiştir.Domuzu çok az gören bizlerde onu yediğini sanarız. Bunu başka canlılar da yapar. Hatta savaş ve kuraklık koşullarında insanlar da at dışkısının içinden arpa tohumu toplamışlardır.
Yaşadığı yere gelince, bütün tutsak memeliler gibi dışkısının üstünde yaşar. Tıpkı inek koyun ve keçi gibi. Çünkü tuvalet kullanmaz. Siz hayvancılığın nasıl yapıldığını sanıyorsunuz. Sanırım apartman dairesinde yaşaması beklenemezdi.
Kilolarca domuz eti yedim. Gayet sağlıklıyım. Kıskançlık duygularımı ya da ahlak değerlerimi de yitirmedim. Bunlar size inançlarınızın nedenlerini düşünmeyin, koşulsuz olarak itaat edin diye anlatılıyor.Bakın bir arkadaş ne güzel yazmış " domuz yemek yasak nokta." Neden?
"Neden?" yükselenlerin ilk sorusudur. Neden diyemiyorsanız, üretimi domuz etinin iki katına maal olan ve dünyanın en pahalı eti olan inek etine mecbur kalırsınız.
Bu arada Anguslar caiz midir aceba?

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bütün memelilerin sindirim sistemi benzerdir. Üç aşağı beş yukarı. Bunu iyi bildiğimi sanıyorum. Ayrıca resmi olarak da çocuklara öğretiyorum.
Ne yediğine gelince: Evcil domuzlar tıpkı keçilere benzer besleniyorlar. Otçullar. İneğe benzer sindirim enzimlerine sahipler. Neden sorduğunuzu anlamadım. Yoksa siz de domuzların kendi dışkılarını yiyerek yaşayabildiğini mi sanıyorsunuz? Hiç bir hayvan kendi dışkısını yemez. Çünkü besin değeri çok düşük ve parazitçe zengindir. İnsan yiyor mu? Domuz dışkısında arpa gibi sindirilmemiş selüloz kabuklu tohum arar. Bunu da burnu ile yapar. Çünkü el gibi gelişmiştir.Domuzu çok az gören bizlerde onu yediğini sanarız. Bunu başka canlılar da yapar. Hatta savaş ve kuraklık koşullarında insanlar da at dışkısının içinden arpa tohumu toplamışlardır.
Yaşadığı yere gelince, bütün tutsak memeliler gibi dışkısının üstünde yaşar. Tıpkı inek koyun ve keçi gibi. Çünkü tuvalet kullanmaz. Siz hayvancılığın nasıl yapıldığını sanıyorsunuz. Sanırım apartman dairesinde yaşaması beklenemezdi.
Kilolarca domuz eti yedim. Gayet sağlıklıyım. Kıskançlık duygularımı ya da ahlak değerlerimi de yitirmedim. Bunlar size inançlarınızın nedenlerini düşünmeyin, koşulsuz olarak itaat edin diye anlatılıyor.Bakın bir arkadaş ne güzel yazmış " domuz yemek yasak nokta." Neden?
"Neden?" yükselenlerin ilk sorusudur. Neden diyemiyorsanız, üretimi domuz etinin iki katına maal olan ve dünyanın en pahalı eti olan inek etine mecbur kalırsınız.

yaa arkadaşım nası olursa olsun sen yiyosan afiyet olsun. Burda kendini boşu boşuna harap etmene gerek yok bişeyleri kanıtlamak için. Bizim inandığımız din bunu haram kılmış isterse çok faydalı olsun. BİTTİ

mcht_z

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Domuzun Büyük Günahı

Konuyu çarpıtmanın anlamı yok. Öncelikle İslam domuz etini o ya da bu sebeple yasak kılmamıştır. İnsanları imtihan için yasaktır domuz eti. Ha bu yasağın insanlara faydaları var mıdır yok mudur? Domuz eti kötü müdür iyi midir acı mıdır tatlı mıdır? Bunları insanlar araştırabilirler...

Bunun dışında domuz etinde trişin adında tehlikeli bir parazit vardır. Öldürücüdür. Gerekli aşılamaları yapılmadığında çok tehlikelidir. Sığır ve koyunlarda böyle bir durum söz konusu değildir. Lütfen dine her konuda muhalefet olmaktan uzak durunuz. İnanmamak ayrı şey, karalamak ayrı...

hamzaberk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yani anlayamadığım bir nokta da şu ki niçin bu kadar zorunuza gidiyor. Allah yasak demiş, varmı ötesi. Siz bir kul olarak sizi yaratandan daha mı iyi biliyorsunuz. Ayrıca, neden bu kadar itiraz ediyorsunuz ki isteyen yer, isteyen yemez. Farkındamısınız bilmiyorum ama siz Yaratıcı tarafından konulan bir yasağı delme çalışması içindesiniz. Yok niye inek eti haram değil, yok domuzun günahı ne.. Sadece şunu acizane söyleyebilirim ki eğer bu yazdıklarınızdan etkilenerek bir kişi domuz eti yer ise, inanın ciddi bir vebal alırsınız.

Selam ve muhabbetle

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Hiç güleceğim yoktu :mrgreen: İnsanla ineğin sindirim sitemi benzermidir ? Yenmesi caiz olan memelilerin sindirim sistemi birçok hayvanınkine benzemez:)

"Benzer" ile "aynı" kelimelerinin arasındaki farkı bilmiyor olman ne üzücü. :D

hamzaberk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Son olarak, buyrun Kuran-ı Kerim'den domuz etinin yasak olduğuna dair ayetler. Siz yiyebilirsiniz fakat niye haram ya da yasak der iseniz ya da kabul etmez iseniz Allah korusun dinden çıkabilirsiniz. Lütfen bu ayetler ışığında kendi düşüncelerinizi bir daha gözden geçirin..

O, size ölüyü (leşi)- kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı. Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla (ölmeyecek oranda yiyebilir), ona bir günah yoktur. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (BAKARA SURESİ / 173)

De ki: "Allah katında, 'kesinleşmiş bir ceza olarak' bundan daha kötüsünü haber vereyim mi? Allah'ın kendisine lanet ettiği, ona karşı gazablandığı ve onlardan maymunlar ve domuzlar kıldığı ile tağuta tapanlar; işte bunlar, yerleri daha kötü ve dümdüz yoldan daha çok sapmışlardır." (MAİDE SURESİ / 60)

Ölü eti, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına kesilen, boğulmuş, vurulmuş, yüksek bir yerden düşmüş, boynuzlanmış yırtıcı hayvan tarafından yenmiş, -(henüz canlıyken yetişip) kestikleriniz hariç,- dikili taşlar üzerine boğazlanan (hayvanlar) ve fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar fısktır (günahla yoldan sapmadır.) Bugün inkâra sapanlar, sizin dininizden (dininizi yıkmaktan) umut kesmişlerdir. Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'ı seçip-beğendim. Kim 'şiddetli bir açlıkta kaçınılmaz bir ihtiyaçla karşı karşıya kalırsa' -günaha eğilim göstermeksizin- (bu haram saydıklarımızdan yetecek kadar yiyebilir.) Çünkü Allah bağışlayandır, esirgeyendir. (MAİDE SURESİ / 3)

O, size ancak ölüyü, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı haram kıldı. Fakat kim mecbur kalırsa, saldırmamak ve sınırı aşmamak üzere (yiyebilir). Çünkü gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (NAHL SURESİ / 115 )

mcht_z

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hiç güleceğim yoktu :mrgreen: İnsanla ineğin sindirim sitemi benzermidir ? Yenmesi caiz olan memelilerin sindirim sistemi birçok hayvanınkine benzemez:)

Hocam sen bilmiyorsun bu arkadaşın başka bir türeviyle biz farklı bir konu başlığında tartışıyoruz. :) Bunlar canlıların tek bir atadan geldiğine inandığından insanla ineğin sindirim sistemini bir birine benzetmelerini yadırgama :D

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Resmi olarak dersinize girmek zorunda olan öğrencilerinize acıdım...

Benim biyoloji öğretmenim domuzda ve köpekte insanı ölüme sürükleyebilecek olan parazitlerin(tenya, virüs vb.) yaşadığını öğretti. Siz bunları öğrenmeden nasıl derse girebiliyorsunuz merak ettim doğrusu...

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Gülmeniz bitti ise bir bakalım. Memelilerin karbonhidrat sindirebilen tükürükleri, protein sindirebilen mideleri ve yağ sindirebilen ince bağırsakları var mı? Peki sindirim enzimleri üreten pankreasları var mı? Suyu ve minerali geri emen kalın bağırsakları var mı? Hatta hepsi ishal oluyor mu ? Bütün bu soruların ortak bir cevabı var. Evet. Çünkü hepsi aynı.
Neden ineklerin farklı olduğunu sanıyorsun? Çünkü geviş getiriyorlar. Bu temel ve çok işlevsel bir fark değil. Mideleri dört bölüm. Taze et yedikleri için selüloz sindiren parazitlere yardımcı olan bir meknizma.Başka çift toynaklılarda da geviş getirme özelliği var . Koyun gibi. Ama sanma ki İslam sadece geviş getiren çok parçalı midelileri yemeyi emrediyor. Atın arka sağ bacağını yiyebileceğinizi söylüyor. Fakat at tek toynaklı değil mi. Umarım ülkemizde bir kısım şafi müslümanın tilki yediğini biliyorsunuzdur. Bir de tavşan örneği var ki nereden bakacağımızı bilemiyorum. Yemesi neden caiz aceba?
Peki siz bana açıklayabilir misiniz yenmesi caiz olan hayvanların neden ölümcül virüs ve bakteriler taşıyabildiğini (şap, deli dana, brucella vb.). Ya da bazı otçulların yenmesi neden caizdir?

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Domuzun Büyük Günahı
.... Sizce suç domuzda mı?

Yazınızdan anladığım kadarıyla müslüman değilsiniz ancak yazdıklarınızdan şunu anlayamadım acaba tamamen ateistmisiniz yoksa herhangi bir semavi dine veya başka din adı verilen bir olguya inanıyor musunuz?Bunu sormamın nedeni siz kendiniz domuz eti yiyebilirsiniz bu konuda size yemeyin diyen yok ancak kalkıp bu konuda

Madem islam dini domuz etini yasaklarken bu tehlikeyi biliyor idi; Neden koyun ve inekde de aynı bakteri olduğu halde onları yasaklamadı...

bu şekil bir yaklaşım sergilerseniz o zaman benim inancım olan islamın bir şeyi neden yasak kıldığını kendi kafanızdan veya şu an bilimsel kimi veriler ışığında (hem madem bilimsel konularda kendinizi yetiştirmiş birisiniz veya en azından konu hakkında konuşabilecek kadar kendinizi bilgili sayıyorsanız unutmamanız gerekirki bilim bu gün doğru dediğini yarın tamamen yanlış olarak adedebilir işin içinde iseniz mutlaka bu durumdan bilginiz olmalı yani demem o ki bilimsel veriler yarın yeni bilgiler ışığında değiştirilmesi çok rahat olan bilgilerdir) yorumlamışsınız.Yani sonuçta sizin inancınız veya anlayışınız bunu kavramada size zorluk çıkartabilir ancak biz müslümanlar Rabbimizin bize haram kıldığı bir şeyi yapamayız.Haramları yapan müslümanların çokluğu o dinin zaafiyeti değildir o şahsın zaafiyetidir ki kesinlikle kendinize aydın takıldığınıza göre bilmeniz gerek bir ferdin yaptığı ile bir camia lekelenemez.Lekeleyen kişi insafsızlık yapmış olur.Velevki domuz eti dünyanın en faydalı eti olsaydı mademki inandığımız(pardon biz müslümanların inandığı)Allah bunu bize yasaklamıştır.Bizler müslümanlar olarak"işittik ve itaat ettik" demekten başka bir yolumuz yoktur.Hem domuz eti ilgili olarak açıkladığınız bilgiler domuz eti haram kılınırken bilinmiyordu insanlar arasında ama hiçkimse kalkıpta bindörtyüz yıl öncesinden domuz eti neden haram kılındı demedi.Aynen içki yasağında olduğu gibi aynen zina yasağında olduğu gibi.Burda sizin şu önermeniz sanırım havada kalıyor

Bakın bir arkadaş ne güzel yazmış " domuz yemek yasak nokta." Neden?

işte biz inanlar olarak Rabbimizin herhangi bir emrini sorgulamayız sorgulayamayız o bize yasak kılmıştır bizde O nun yasağına boyun eğmişizdir.Şimdi sanırım şunu söyleyeceksiniz "Madem nedenleri araştıramıyorsunuz bu nasıl bir inanıştır akla hitab etmez."Evet biz müslümanlar nedenleri araştırmayız dediğim gibi velevki tüm bilim kalkıp haram olan bir şey hakkında bize binlerce araştırma ile o şeyin helal olduğunu belirtsin sonuçta Rabbimiz veya O nun Peygamberi(sav) bize yasak kılmışsa yasaktır o kadar.Bu imtihan gereği gibi böyle kılınmış olabilir ki zamanında Rabbimiz yahudilere tırnaklı hayvanların etini ve hayvan iç yağlarını imtihan gereği yasaklamıştı sonra bu yasak bizim islam fıkhında Rabbimiz tarafından gevşetildi.Yasak kurmaya malik tek mevki o da Rabbimiz(cc) nun makamıdır o kadar.

Binlerce müslüman uygunsuz et tüketiminden kaynaklı hastalığa yalanmıyor mu? Hayvan kesiminde ve gıda işleme de kimin daha hijyenik olduğu aşikardır (bakınız kurban bayramları). Hatta Afgan, Pakistan Afrika ve Bazı arap müslümanlarında tuvalet alışkanlıkları olayı daha da zorlaştırmıyor mu?. Sizce suç domuzda mı?

binlerce müslümanın uygunsuz et tüketiminde kaynaklı hastalığa yakalandığı iddianız ne derece bilimsel verilere dayanıyor bilmiyorum hadi diyelim öyle olsun yukarda anlattığım gibi bir müslüman Rabbinin ona emrettiği şekliyle hareket etmiyorsa ve bunun sonucunda bir hastalığa yakalanıyorsa burda suçlu din değil o dinin emirlerini yerine getirmeyen müslümanın ta kendisidir.Aynı şekilde bazı arap müslümanların tuvalet alışkanlıları meselesede bu perspektifdedir.Dikkat ederseniz sizde "bazı"diye bir istisna kurmuşsunuz yani şayet islamın genel bir emri olmuş olsaydı orda bazı yerine tüm veya genel müslümanlar demeliydiniz.Halbuki biraz tarih kitaplarını araştırsanız müslümanların kurduğu Endülüs Emevi devletinde(şimdiki İspanya topraklarında)o zamanın medeni(!)avrupasının nasıl kimi temizlik ve tuvalet alışkanlıklarını müslümanlardan öğrendiğini çok daha yakından muşahede ederdiniz.

Bakın bir arkadaş ne güzel yazmış " domuz yemek yasak nokta." Neden?

Bu gün kendi amirinin kesin bir emrine karşı neden diye itiraz edemeyen veya herhangi bir alanda emri altında çalıştığı kişinin kesin hiçbir emrini sorgulayamayan kayıtsız şartsız itaat eden insanın Yüce yaratıcının emirlerini sorgulamaya kalmasını anlamak imkansız.

Sonuçta kendinize bir yol bulup ona tabi olmuşsunuz kesinlikle o konuda sizin tercihinizi kalkıp eleştirmem ama sizde bu konuda kalkıp islamın emirlerini edinmiş olduğunuz ve yarın yalanlanma veya değiştirilme ihtimalı olan bilimsel verilerle eleştiremezsiniz.Domuz etimi yiyiyorsunuz size afiyet olsun.

selam ve dua ile

yönetici arkadaşlardan ricam bu mesajımı lütfen yayınlayın zira dikkat ettiyseniz sadece arkadaşın iddialarına kendimce verdiğim cevaplardır.Herhangi bir kırıcı veya incitici sözde içinde yoktur.

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yazınızdan anladığım kadarıyla müslüman değilsiniz ancak yazdıklarınızdan şunu anlayamadım acaba tamamen ateistmisiniz yoksa herhangi bir semavi dine veya başka din adı verilen bir olguya inanıyor musunuz?Bunu sormamın nedeni siz kendiniz domuz eti yiyebilirsiniz bu konuda size yemeyin diyen yok ancak kalkıp bu konuda

bu şekil bir yaklaşım sergilerseniz o zaman benim inancım olan islamın bir şeyi neden yasak kıldığını kendi kafanızdan veya şu an bilimsel kimi veriler ışığında (hem madem bilimsel konularda kendinizi yetiştirmiş birisiniz veya en azından konu hakkında konuşabilecek kadar kendinizi bilgili sayıyorsanız unutmamanız gerekirki bilim bu gün doğru dediğini yarın tamamen yanlış olarak adedebilir işin içinde iseniz mutlaka bu durumdan bilginiz olmalı yani demem o ki bilimsel veriler yarın yeni bilgiler ışığında değiştirilmesi çok rahat olan bilgilerdir) yorumlamışsınız.Yani sonuçta sizin inancınız veya anlayışınız bunu kavramada size zorluk çıkartabilir ancak biz müslümanlar Rabbimizin bize haram kıldığı bir şeyi yapamayız.Haramları yapan müslümanların çokluğu o dinin zaafiyeti değildir o şahsın zaafiyetidir ki kesinlikle kendinize aydın takıldığınıza göre bilmeniz gerek bir ferdin yaptığı ile bir camia lekelenemez.Lekeleyen kişi insafsızlık yapmış olur.Velevki domuz eti dünyanın en faydalı eti olsaydı mademki inandığımız(pardon biz müslümanların inandığı)Allah bunu bize yasaklamıştır.Bizler müslümanlar olarak"işittik ve itaat ettik" demekten başka bir yolumuz yoktur.Hem domuz eti ilgili olarak açıkladığınız bilgiler domuz eti haram kılınırken bilinmiyordu insanlar arasında ama hiçkimse kalkıpta bindörtyüz yıl öncesinden domuz eti neden haram kılındı demedi.Aynen içki yasağında olduğu gibi aynen zina yasağında olduğu gibi.Burda sizin şu önermeniz sanırım havada kalıyor

işte biz inanlar olarak Rabbimizin herhangi bir emrini sorgulamayız sorgulayamayız o bize yasak kılmıştır bizde O nun yasağına boyun eğmişizdir.Şimdi sanırım şunu söyleyeceksiniz "Madem nedenleri araştıramıyorsunuz bu nasıl bir inanıştır akla hitab etmez."Evet biz müslümanlar nedenleri araştırmayız dediğim gibi velevki tüm bilim kalkıp haram olan bir şey hakkında bize binlerce araştırma ile o şeyin helal olduğunu belirtsin sonuçta Rabbimiz veya O nun Peygamberi(sav) bize yasak kılmışsa yasaktır o kadar.Bu imtihan gereği gibi böyle kılınmış olabilir ki zamanında Rabbimiz yahudilere tırnaklı hayvanların etini ve hayvan iç yağlarını imtihan gereği yasaklamıştı sonra bu yasak bizim islam fıkhında Rabbimiz tarafından gevşetildi.Yasak kurmaya malik tek mevki o da Rabbimiz(cc) nun makamıdır o kadar.

binlerce müslümanın uygunsuz et tüketiminde kaynaklı hastalığa yakalandığı iddianız ne derece bilimsel verilere dayanıyor bilmiyorum hadi diyelim öyle olsun yukarda anlattığım gibi bir müslüman Rabbinin ona emrettiği şekliyle hareket etmiyorsa ve bunun sonucunda bir hastalığa yakalanıyorsa burda suçlu din değil o dinin emirlerini yerine getirmeyen müslümanın ta kendisidir.Aynı şekilde bazı arap müslümanların tuvalet alışkanlıları meselesede bu perspektifdedir.Dikkat ederseniz sizde "bazı"diye bir istisna kurmuşsunuz yani şayet islamın genel bir emri olmuş olsaydı orda bazı yerine tüm veya genel müslümanlar demeliydiniz.Halbuki biraz tarih kitaplarını araştırsanız müslümanların kurduğu Endülüs Emevi devletinde(şimdiki İspanya topraklarında)o zamanın medeni(!)avrupasının nasıl kimi temizlik ve tuvalet alışkanlıklarını müslümanlardan öğrendiğini çok daha yakından muşahede ederdiniz.

Bu gün kendi amirinin kesin bir emrine karşı neden diye itiraz edemeyen veya herhangi bir alanda emri altında çalıştığı kişinin kesin hiçbir emrini sorgulayamayan kayıtsız şartsız itaat eden insanın Yüce yaratıcının emirlerini sorgulamaya kalmasını anlamak imkansız.

Sonuçta kendinize bir yol bulup ona tabi olmuşsunuz kesinlikle o konuda sizin tercihinizi kalkıp eleştirmem ama sizde bu konuda kalkıp islamın emirlerini edinmiş olduğunuz ve yarın yalanlanma veya değiştirilme ihtimalı olan bilimsel verilerle eleştiremezsiniz.Domuz etimi yiyiyorsunuz size afiyet olsun.

selam ve dua ile

yönetici arkadaşlardan ricam bu mesajımı lütfen yayınlayın zira dikkat ettiyseniz sadece arkadaşın iddialarına kendimce verdiğim cevaplardır.Herhangi bir kırıcı veya incitici sözde içinde yoktur.

svksy ile bu konudaki tutarlı konusan tek kisisin. Domuz etinin su yada bu hastalıklara sebep olanacağı söyleniyor ama arkadasın dediği gibi deli dana brucella sap gibi hastalıklarada helal etler sebep olabiliyor. Gelin düşünelim ülkemizde sığır etinin yanında domuz etide yenseydi et ucuzlar herkesin evine girecek hale gelmezdi di mi?

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
"Benzer" ile "aynı" kelimelerinin arasındaki farkı bilmiyor olman ne üzücü. :D

inekler otçul, domuzlar ise leşçil pis yaratıklardır şimdi neden yenmediğini anlıyabildinmi, şimdi neden dinimizin buna yasak koyduğunu anlıyabilmişmisin.

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Ne yiyorsanız yiyin size karışan yok. İnsanlara bunu empoze etmeye çalışmayın. @amidi ve diğer arkadaşlar vermiş cevabı. Domuzamı mal ediyosunuz. Öküzemi mal ediyosunuz neye ediyosanız edin. Siz yemeye devam edin. Afiyet olsun.

Dinimize göre haramdır.!!!

Ayrıca
İslam dininde ve Yahudilik'te domuz eti yemek haramdır. Ayrıca Hristiyanlık dinine göre Eski Ahit'te domuz eti yemek haramdır Yeni Ahit'e göre ise bu haram kaldırılmıştır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Domuz_eti#Neurocysticercosis
Her dinde haram kılınmışken daha neyi tartışıyosun be birader? Herşey o okuduğun biyoloji, fizik, kimya, tıp kitapları değil. Çözülemeyen onca olay varken şu dünyada bir kitapta yer alması neden? @amidi'ninde dediği gibi 1500 yıl önce bunlar yazılmış çizimiş. o zaman yazmaya kalem kağıt yoktu. bilim nedir ki ozaman. her şeyde mantık arıyosunuz madem bundada arayın mantık. "1500 yıl önce nasıl yazılmış acaba!!!!!!!!!!!!" diye. Madem bilim ilim diyorsun Bilim adamlarının hayretle okuduğu incelediği Kur'an-ı Kerim'i neden inkar edersiniz.

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
IMTIHANIN GEREGI

Bir seyin helal veya haram olmasi, Allah'in emrine tabidir. Allah bir seye "helal" derse helal, "haram" derse haram olur. Yani din bir imtihandir, insanlara yapilan bir tekliftir.
Cenab-i Hak, cennete layik bir duruma getirmek icin, insanlari imtihana tabi tutuyor. Bu sebeple, bazi emir ve yasaklar koymustur. Esas olan da bu emir ve yasaklara uymaktir.
Bu prensiplerin gerek insanin sahsi hayatina, gerekse cemiyet hayatina pek cok faydalari vardir. Dolayisiyle bunlar, emir ve yasaga daha suurlu olarak riayet etmemizi sagliyor.
Dinimizin yasakladigi hususlardan birisi de, domuz etidir. Bu yasaklamanin, pek cok hikmeti vardir. Biz, burada sadece birkacina isaret etmege calisacagiz.

ZEHIRLI MADDELER

Domuz eti cok yaglidir. Yenildigi takdirde, bu yag kana gecer. Böylece kan, yag tanecikleriyle dolmus olur. Kandaki bu fazla miktardaki yag; atar damarlarin sertlesmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infarktüsüne sebep olur.
Ayrica, domuz yagi icerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin disari atilmasi icin, lenf bezlerinin fazla calismalari icab eder. Bu durum, bilhassa cocuklarda lenf dügümlerinin iltihaplanmasi ve sismesi seklinde kendini gösterir. Hasta cocugun bogaz bölgesi anormal bir sekilde siserek, adeta domuza benzer. Bu sebeple, bu hastaliga "domuz hastaligi" (skrofuloz) adi verilir. Hastaligin ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlanarak siser. Ates yükselir, agri baslar ve tehlikeli bir durum ortaya cikar.

FAZLA MIKTARDA KÜKÜRT

Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bag dokusu, kükürt yönünden cok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alinmis olur. Bu fazlaliksa; kikirdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireclenme ve bel fitigi gibi cesitli hastaliklara yol acar.
Domuz eti devamli yenirse, vücuttaki sert kikirdak maddesinin yerini, domuzdan gecen sümüksü bag dokusu alir. Bunun sonucu olarak, kikirdak yumusar; vücut agirligina tahammül edemeyerek altinda ezilir. Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir. Domuz eti yiyenlerin elleri peltelesir, yag tabakalari tesekkül eder. Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve hareketsiz olur. Bazi futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuslardir.

ASIRI BÜYÜME

Domuzda büyüme hormonu da cok fazladir. Dogdugu zaman birkacyüz gram olan domuz yavrusu, alti ayda yüz kiloya (!) erisir. Bu kadar süratli gelisme, büyüme hormonunun fazlaligi sebebiyledir.
Domuz etiyle fazla miktarda alinan büyüme hormonu, vücutta doku sisliklerine ve iltihaplanmalara yol acar. Burun, cene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir sekilde büyümesine ve vücudun yaglanmasina sebep olur.
Büyüme hormonunun en etkili yönü, kanserin gelismesine zemin hazirlamasidir. Nitekim domuz kesim isiyle ugrasanlar, erkek domuzlarin belli bir yastan sonra kansere yakalandiklarini ifade ederler.

DERI HASTALIKLARI

Domuz etinin ihtiva ettigi histamin ve imtidazol denilen maddeler, deride kasinti hissi uyandirir. Ekzama, dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastaliklarina zemin hazirlar.
Bu maddeler ayrica; kan cibani, apandisit, safra yollari hastaliklari, toplar ve damar iltihaplari gibi hastaliklara yakalanma ihtimalini artirir. Bu sebeple doktorlar, kalb hastalarina domuz eti yememelerini tavsiye ederler.

BIR HATIRA

Alman hekimi Prof. Dr. Reckeweg "Domuz Eti ve Insan Sagligi" adli eserinde bir hatirasini söyle anlatir:
"Tedavi maksadiyla bir ciftci ailesinin biraz sapa yörede bulunan ciftligine gitmistim. Babada müzmin antroz (dejeneratif eklem hastaligi) ve kalca eklemi iltihabi vardi. Ayrica karacigerinden de rahatsizdi. Annenin bacaklarinda varis ve eziyet verici kasintisi olan ekzama vardi. Ailenin kizlari ise, kalp yetmezligi ve romatizmadan rahatsiz idi. En sagliklilari görünmesine ragmen ogullari da anjin sonrasi kalp yetmezliginden ve kan cibanindan müsteki idi. Evin öbür kizi ise müzmin bronsitten muzdarip idi. Ogullarindan bir digeri de, "domuz killanmasi" ve müzmin plörite yakalanmis olup, devamli tekrar eden fistül ifrazatindan rahatsiz idi.
Yukarida sakinlerinin hastaliklarindan uzun uzadiya bahsettigim ciftlik evinde muayene sirasinda garip bir olaya sahit oldum. Ailenin arasinda iri cüsseli bir domuz hic istifini bozmadan asagi dogru sarkan kalin bir agac dalina abanarak sirtini kasiyordu.

Hastalara "Oradaki domuzu görüyormusunuz? Onun kasinmasina ve iltihaplara yol acan maddeleri, etiyle beraber siz de yiyorsunuz. Iste bu maddeler, sizdeki hastaliklarin yegane sebebidir." dedim.
Yukarida kendilerinden bahsettigim, Kara Ormanlar havalisinde oturan benzeri ciftlik sahiplerinden verdigim nasihati dinleyenler, domuz eti yemekten vazgecerek hastaliklarinin cogundan kurtuldular. Simdi o ciftliklerin etrafindaki otlaklarda Islam ülkelerinde oldugu gibi kücük koyun sürüleri yayiliyor."

DOMUZ ETI VE TRISIN

Domuz eti ile insana bulasan tehlikeli hastaliklardan birisi de Trisin [oku: Trischin] hastaligidir. Domuzlar bu hastaligi trisinli fare yemek veya trisinli domuz eti ile beslenmekle alirlar. Fakat Trisin domuzlarda agir bir hastalik yapmaz. Halbuki insanlarda, cok tehlikeli ve öldürücü bir hastalik meydana getirir.
Domuz etiyle alinan Trisin kurtcuklar, mide ve bagirsak yoluyla kana gecer. Böylece de, bütün vücuda yayilirlar. Trisin kurtcuklari özellikle cene, dil, boyun, yutak ve gögüs bölgelerindeki kas dokularina yerlesirler. Cigneme, konusma ve yutma adelelerinde felcler meydana getirirler. Yine kan damarlarinda tikanikliga, menenjit ve beyin iltihabina sebep olurlar. Bazi agir vakalar, ölümle sonuclanir. Bu hastaligin en kötü tarafiysa, kesin bir tedavi seklinin olmamasidir.
Trisin hastaligi, bilhassa Avrupa ülkelerinde yaygindir. SIKI veteriner kontrolleri yapilmasina ragmen, Isvec, Ingiltere ve Polonya'da Trisin salginlari görülmektedir.
Yurdumuzdaysa, yerli hristiyanlarin disinda Trisin hastaligi görülmemistir.

GIDALAR VE INSAN MIZACI

Insan ve hayvanlar, yedikleri gidalarin az-cok tesirinde kalirlar. Mesela kedi, köpek, arslan gibi et yiyen hayvanlarin yirtici; koyun, keci, deve gibi ot ile beslenen hayvanlarsa daha uysal ve yumusak huylu olduklari malumdur.
Bu durumda, insanlar icin de gecerlidir. Nebati gidalarla beslenenlerin, genellikle halim-selim; et ve et ürünleriyle beslenen insanlarin ise daha sert mizacli olduklari tesbit edilmistir.
Domuz, disisini kiskanmayan bir hayvandir. Domuz eti ile beslenen insanlarda, kiskanclik hissinin zayifladigi veya dumura ugradigi gözlenmistir
Fransiz filozoflarindan Savorin de beslenmenin mizac üzerindeki bu tesirine cok önem vererek, "Bana ne yedigini söyle, senin ne oldugunu haber vereyim." demistir.

HELALLER IHTIYACA YETER

Yüce Rabbimiz, istifademiz icin pek cok gida yaratmistir. Bunun yaninda, bazi zararli seylerin yenip icilmesini yasaklamistir. Cünki O, sonsuz sefkat ve merhamet sahibidir. Kullarina, tasiyamayacaklari yükleri vermez. Emir ve yasaklari, insanlarin rahatlikla altindan kalkabilecekleri seylerdir. Acaba insan icki icmeyince, domuz eti yemeyince ne kaybeder?

(Bu yazi "Merak Ettiklerimiz 1" adli kitaptan (Prof. Dr. Adem Tatli) alinmistir ve Prof. Dr. Selahattin Salimoglu'na aittir. Cihan Yayinlari, ISTANBUL; ISBN 975 - 7486 - 13 - 2)

daha ne denir bilemedim. Herşeh konudaki arkadaşlar tarafından yazılmış. bunları da okuduktan sonra bana hala domuz eti sağlıklıdır diyorsan bilemem.
Yinede bol kekik koy. Afiyet olsun.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Konu değişik yerlere geldi.Dom.uz eti veya bir başka et hasta yapmaz viruste bakteride ancak Rabbinizden size gelecek imtihana vesile olur
ancak
Hınzır insana en yakın hücre yapısı olan hayvandır ve insanın daha kolay yakalanabileceği hastalıklara vesile olur.
Temizlikle avrupadaki hınzır çiftlikleri kesinlikle bizin çiftliklerdebn daha temiz ve daha hijyendir
Onların günaha girme dertleride yok istedikleri kadar yiyebilirler
Bizdede isteyen yiyebilir haramı kabul edenler müstesna
Bu konuları ikidebirde açmamın nedeni biz onca pislikte büyüyen hayvanları niye yemeğe devam ediyoruz istanbuldaki hınzır çiftlikleri avrupaya dahi yeterli ama o hayvanları dışarı satmıyorlar içeridende alan yok yani zevk için yetiştiriliyor ve buharlaşıp yok oluyorlar.
Hınzır etinin fiatına gelince hristiyanların yediği etle iki üç kilo sığır eti alınır yani pahalıdır ama yerli olanı ucuzdur bunun için bilmeden!!mutfaklarımızda yer almakta ve ma.et gibi firmalar bizler ucuz et mamulü yiyelim diye 3- 5 tl ye bir kilo et mamulü satmaktadır!!!

A.C.M

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki Majeste ve svksy adlı üyelerin islamla ve islamın domuz etini yasaklamasıyla bir sorunu olduğunu düşünmüyorum (Okuduklarımdan anladığım kadarıyla). Onların tepkisi bu tip haberlere diye düşünüyorum. Bu haber baştan aşağıya taraflı olarak yazılmış, eğer Allah domuz etini yasakladıysa bir müslümanın böyle haberlere ihtiyacı yok, neden bunun peşinden koşuluyor anlamıyorum. Domuzlarla ilgili çok bilgi sahibi değilim, bu nedenle 2 video izleyerek yada 2 yazı okuyarak ahkam kesmek doğru olmaz fakat bildiğim tek şey ben bir müslümanım ve Allah bunu yasakladıysa ben bundan kaçınmalıyım. Belki bazılarına çok bağnaz ve geri kafalı gelebilir fakat dinde bazı şeylerin dorgulanmadan kabul edilmesi gerektiğine inanıyorum.

Din bir inanç meselesi, şöyle açıklayabilirim. Bazı insanlar doğanın kusursuz işleyişine ve her şeyin neden-sonuç içinde akışına bakarak böyle bir düzende tanrıya gerek yok diyebilir fakat bazılarıysa böyle bir düzen ancak bir yaratıcı tarafından yaratılmış ve sürdürülebilir olarak düşünür. Baktıkları manzara aynı fakat inançları ve yorumlamaları farklı olduğu için böyle farklı 2 durum ortaya çıkıyor. Burdan demek istediğim şu ki bazı şeyleri gösteremezsiniz fakat hissedersiniz ve inanırsınız, Allah’ın emirleride bunlardan biridir.

RECEPNFK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Allah'ın haram kıldıklarına kimse karşı gelemez.Bence sende yememelisin.