Bilgisayarım wifi sinyalini çok az algılıyor

hozukcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1-2 ay önce casper ultrabook aldım.5 katlı bir apartmanın 5.katında yaşıyorum.arkadaşlarımın bilgisayarı zemin katta benim wifi yi kullanabiliyorken benim bilgisayarım salonda iken bile çok zor çekiyor.arkadaşlarımın bilgisayarında 2 çizgi görünüyor sinyal ama internet hızında problem olmuyor.benim bilgisayarım salonda iken wifi sinyali 3 çizgi görünüyor ama çok yavaş ve arada kopmalar oluyor.sizce bunun problemi nedir acaba :(

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Driverları kontrol et. Ayrıca modem nerde?

hozukcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
modem kendi odamda salondan 4-5 metre uzakta.diğer bilgisayarlarda bir sıkıntı yok ama benimki nedense sorun çıkarıyor driverlarımda güncel işletim sistemi windows 8

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Driverları kontrol et. Ayrıca modem nerde?

yok [MENTION=325419]nikney[/MENTION] haklı driverları kontrol et bunun sebebi bu olabilir. ha birde wireless adaptörü problemli olabilir ondanda yapar kardeşim....

hozukcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok @nikney haklı driverları kontrol et bunun sebebi bu olabilir. ha birde wireless adaptörü problemli olabilir ondanda yapar kardeşim....

driverlarım güncel ama bilgisayarımda donanımsal olarak bir problem olabileceğini düşünüyorum çünkü sadece benim bilgisayarda sorun oluyor.aynı kuvvette sinyal almasına rağmen internet çok yavaş ve modem ile bağlantıda kopmalar oluyor

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
tamam işte kardeşim bu problemin hatta 3 nedeni var 1.si pcdeki wiresless adaptöründen olabilir 2.si ise driver 3.sü ise internete senden önce bağlanmaya çalışan bir virüs

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Büyük ihtimal bilgisayarının içinde markanın çıkardığı internete bağlanma programı vardır onunla dene birde.

hozukcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam işte kardeşim bu problemin hatta 3 nedeni var 1.si pcdeki wiresless adaptöründen olabilir 2.si ise driver 3.sü ise internete senden önce bağlanmaya çalışan bir virüs

garantiye kaldı iş o zaman.peki çok teşekkürler yorumlarınız için :)

Büyük ihtimal bilgisayarının içinde markanın çıkardığı internete bağlanma programı vardır onunla dene birde.

bir arkadaşımda söylemişti bunu ama bulamadım bilgisayarda öyle bir şey

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5

ha evet buda olabir onu bir dene ama yine olmassa emin ol benim sölediklerimden kaynaklanıyor ( birde [MENTION=259893]Strake[/MENTION] senin şu avatar çok beğendim özelden bi yazarmısın nerden aldığını)

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ha evet buda olabir onu bir dene ama yine olmassa emin ol benim sölediklerimden kaynaklanıyor ( birde @Strake senin şu avatar çok beğendim özelden bi yazarmısın nerden aldığını)
Burada söyliyim üye olduğum torrent sitelerinde görmüştüm oradan aldım.

thesavarona

Doçent
Reaksiyon puanı
1
yazılım sorunu büyük ihtimal ama ,duvarda sinyali kırar normalde ...Modem modeli nedir ve markası

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
garantiye kaldı iş o zaman.peki çok teşekkürler yorumlarınız için :)

bir arkadaşımda söylemişti bunu ama bulamadım bilgisayarda öyle bir şey
Mutlaka vardır her bilgisayara firma kendi programlarını yüklüyor biraz kurcala bulursun.

hozukcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır sistem dosyalarında ne işin var masaüstünde ilk aldığında verilen programlar yokmu onlara bakacaksın sadece.

masaüstünde sadece intel graphics media control paneli vardı başka hiç bir şey yoktu sistem dosyalarında olabileceğini tahmin ettim

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
masaüstünde sadece intel graphics media control paneli vardı başka hiç bir şey yoktu sistem dosyalarında olabileceğini tahmin ettim
Casper kullanmıyorum ama mutlaka onunda programları vardır dediğim gibi biraz ara bulursun.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
wifi alıcının marka modeli nedir

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Birkere Karşılaştırman Yanlış . Wifi Sinyalleri Yukarıdan Aşağı Doğru Yayılır

O yüzden 5 Kat aşağıda Çekiyor Benim Yan Oda da Niye 2 Diş Karşılaştırması Yanlıştır .

Wifi Sinyalini Bozan Bir Cihaz Kullanılıyormu O Odada Kablosoz Ev Telefonu Mikro Dalga Fırın . Veya Oda Arası Dökme Beton , Duvarlarda Ses Isı İzalasyonu Gibi Faktörler Çok Büyük Bir Etkendir .

Ayrıca 2 Diş Çekmesi Bir Parametre Değil Senin İnterneti Tam Hız Kullanabilirliğin Önemlidir .

En son Donanım Düşünebilirsin Yazılımsal Bir Hata Olduğunu Zannetmiyorum

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hocam aygıt yöneticisinden kablosuz ağ kartının gelişmiş seçeneklerini bir kurcala derim belki düzelir :)

l5486.png

hozukcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam aygıt yöneticisinden kablosuz ağ kartının gelişmiş seçeneklerini bir kurcala derim belki düzelir :)

öyle bir seçenek görünmüyor benim gelişmiş sekmesinde :/

Birkere Karşılaştırman Yanlış . Wifi Sinyalleri Yukarıdan Aşağı Doğru Yayılır

O yüzden 5 Kat aşağıda Çekiyor Benim Yan Oda da Niye 2 Diş Karşılaştırması Yanlıştır .

Wifi Sinyalini Bozan Bir Cihaz Kullanılıyormu O Odada Kablosoz Ev Telefonu Mikro Dalga Fırın . Veya Oda Arası Dökme Beton , Duvarlarda Ses Isı İzalasyonu Gibi Faktörler Çok Büyük Bir Etkendir .

Ayrıca 2 Diş Çekmesi Bir Parametre Değil Senin İnterneti Tam Hız Kullanabilirliğin Önemlidir .

En son Donanım Düşünebilirsin Yazılımsal Bir Hata Olduğunu Zannetmiyorum

salondayken benim bilgisayarım 3 diş çekiyor arkadaşımın laptopu da aynı şekilde.aynı durum biz zemin katta iken de oluyor.ama onda internet hızında problem olmuyor ve benimkinde ise internet çok yavaş ve modemle bağlantı kopuyor sıklıkla.mikrodalga fırın var evde sadece mutfakta o da salonla odam arasında değil yine de o kadar fazla etki eder mi bilmiyorum.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
İnternet hızında Yavaşlamalar Oluyorsa 2 Laptopda da Verimsiz Bir Wifi Sinyali Alabiliyor Olabilirsin

Windsurfer Yapabilirsin Modeme Ben Kullanıyorum Çok Yararlı Oldu

Google' de "Windsurfer" Diye Aratırsan Şablon Çıktısı Alabileceğin Yazıcı çıktısıda Var .

Kolay Gelsin

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Peki farklı kanallarda deneme yaptın mı ? 1 den 13 kadar kanal seçeneği var yalnız değiştirirken hem modeminkini hemde kablosuz ağ kartının kini değiştir yani ikisi de anı olsun :)

hozukcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnternet hızında Yavaşlamalar Oluyorsa 2 Laptopda da Verimsiz Bir Wifi Sinyali Alabiliyor Olabilirsin

Windsurfer Yapabilirsin Modeme Ben Kullanıyorum Çok Yararlı Oldu

Google' de "Windsurfer" Diye Aratırsan Şablon Çıktısı Alabileceğin Yazıcı çıktısıda Var .

Kolay Gelsin

windsurfer aklımda olan şeydi ama sorunun modemden kaynaklanmadığını düşündüğüm için yapmamıştım onuda deneyim teşekkürler yorumunuz için :)

Peki farklı kanallarda deneme yaptın mı ? 1 den 13 kadar kanal seçeneği var yalnız değiştirirken hem modeminkini hemde kablosuz ağ kartının kini değiştir yani ikisi de anı olsun :)

ağ kartının kanalını nerden bulabilirim modemin arayüzünden modemin kanallarına eriştim fakat ağ kartınınkine nasıl ulaşabilirim bulamadım

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hocam ben gelişmiş seçeneğinden değiştiriyorum :) seninkinde de olması lazım

l55b6.png

jeliboncocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Geçen gün arkadaşın bilgisayarında da aynı sorun vardı bilgisayarın alt kapağını açıp baktığımda wirelles kablosunun çıktığını gördüm , kabloyu yerine takınca sorun düzeldi :).

hozukcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim aygıtta bunlar çıkıyor hocam değişik bir şey bu sanırım :)

56913938.jpg

Geçen gün arkadaşın bilgisayarında da aynı sorun vardı bilgisayarın alt kapağını açıp baktığımda wirelles kablosunun çıktığını gördüm , kabloyu yerine takınca sorun düzeldi :).

bilgisayar yeni ve garanti kapsamında olduğu için ben açamıyorum ama bu gidişle garantiye gidecek gibime geliyor :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler benmde wifi çekme sorunu var wifi 2 çekiyor bağlanıyor ama çok yavaş online oyunda sürekli duraklama(LAG) oluyor yardım edermsnz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeşim Ozaman Niye Bukadar Yazı Yazıyosun Git Başka Bir Şey Yap ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben devletin verdiği tableti kullanıyorum internete bağlanıyorum ama wi-fi çizgisi gri oluyor googleye veya herhangi bir tarayıcıya giriyorum ama olmuyor