Halim TUNA
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Öncelikle foruma yeni üye oldum, şimdiden herkese selam olsun. Problem-> bilgisayar çok yavaşlıyor.
Bilgisayarın Donanımsal ve Sistemsel Özellikleri:
İşletim Sistemi Adı: Microsoft Windows 7 Ultimate
Sistem Üreticisi: Gigabyte Tecohnology Co., Ltd.
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-2500 CPU @ 3.30GHz, 3701 Mhz, 4 Çekirdek,
BIOS Sürümü/Tarihi: American Megatrends Inc. F4, 21.12.2011
RAM: 8,00 GB
Bağdaştırıcı : ATI Radeon HD 4800 Serisi ve 2,5 GB - 256 Bit (Ayrılmış video belleği: 1024 MB, Paylaşılan sistem belleği: 1526 MB)
Özellikler bu şekilde. Gelelim problemin hikâyesine.
Bilgisayarı yaklaşık bir aydır Deep Freeze (Sadece C: sürüsünde) ile kullanıyorum.
Bunun yanında Kaspersky da yüklü ve bilgisayarda ufacık bir kasılma bile yoktu.
Ancak son 3 gün takılamalar meydana geldi. Ses seviyesine tıkladığımda bile en az 10 saniye bekler oldum.
D: sürücüsüne virüs girmiştir diye özel tarama yaptım, sonra C: ye format attım. D: sürücüsünde özel dosyalar olduğu için onu biçimlendirmedim.
Format attıktan sonra hemen bilgisayar düzeldi ancak yavaş yavaş programları yüklerken yukarda bahsettiğim takılamalar meydana geldi.
Başlıca yüklediğim programlar ise Mozilla-Gomplayer-Kaspersky İnternet Security
Bunların dışında programları kurmadan, sorun çıkmaya başladı.
Şuan HD Tune ile sector taraması yapıyorum; ancak herhangi bir badsector çıkacağını sanmıyorum. Yine de cebimde olsun dedim.
Az önce bilgisayar servisinden geldim hdd kablolarını değiştirdim. Sorun yine aynı.
Sizce problem neden çıkıyor.
Bilgisayarın özellikleri çok iyi, Adobe Photoshop bile 2-3 saniye içerisinde açılıyordu. Donma olmadan Need For Speed - The Run ı oynayabiliyordum.
Son çare diske komple format atmak olacak. Onun dışında aklıma birşey gelmiyor.
Şimdiden ilginiz ve yardımcı yorumlarınız için teşekkür ederim
Bilgisayarın Donanımsal ve Sistemsel Özellikleri:
İşletim Sistemi Adı: Microsoft Windows 7 Ultimate
Sistem Üreticisi: Gigabyte Tecohnology Co., Ltd.
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-2500 CPU @ 3.30GHz, 3701 Mhz, 4 Çekirdek,
BIOS Sürümü/Tarihi: American Megatrends Inc. F4, 21.12.2011
RAM: 8,00 GB
Bağdaştırıcı : ATI Radeon HD 4800 Serisi ve 2,5 GB - 256 Bit (Ayrılmış video belleği: 1024 MB, Paylaşılan sistem belleği: 1526 MB)
Özellikler bu şekilde. Gelelim problemin hikâyesine.
Bilgisayarı yaklaşık bir aydır Deep Freeze (Sadece C: sürüsünde) ile kullanıyorum.
Bunun yanında Kaspersky da yüklü ve bilgisayarda ufacık bir kasılma bile yoktu.
Ancak son 3 gün takılamalar meydana geldi. Ses seviyesine tıkladığımda bile en az 10 saniye bekler oldum.
D: sürücüsüne virüs girmiştir diye özel tarama yaptım, sonra C: ye format attım. D: sürücüsünde özel dosyalar olduğu için onu biçimlendirmedim.
Format attıktan sonra hemen bilgisayar düzeldi ancak yavaş yavaş programları yüklerken yukarda bahsettiğim takılamalar meydana geldi.
Başlıca yüklediğim programlar ise Mozilla-Gomplayer-Kaspersky İnternet Security
Bunların dışında programları kurmadan, sorun çıkmaya başladı.
Şuan HD Tune ile sector taraması yapıyorum; ancak herhangi bir badsector çıkacağını sanmıyorum. Yine de cebimde olsun dedim.
Az önce bilgisayar servisinden geldim hdd kablolarını değiştirdim. Sorun yine aynı.
Sizce problem neden çıkıyor.
Bilgisayarın özellikleri çok iyi, Adobe Photoshop bile 2-3 saniye içerisinde açılıyordu. Donma olmadan Need For Speed - The Run ı oynayabiliyordum.
Son çare diske komple format atmak olacak. Onun dışında aklıma birşey gelmiyor.
Şimdiden ilginiz ve yardımcı yorumlarınız için teşekkür ederim