Fotoyu atsaydı ya ?
Sorun bx500 belli ısıdan sonra donma takılma yapar deli gibi.Fotoyu atsaydı ya ?
Ramlerin Yerini değişsin bide.
hiç alakası yok dostum dünyadan bi habersin. SSD Kronik sorun ondan ? Memtest86 yapsın.şu video yu bi izle ( tekrar tekrar atacam bunu cevap gelene kdr):
sende haklısın ama şu ram e baksana: Screenshothiç alakası yok dostum dünyadan bi habersin. SSD Kronik sorun ondan ? Memtest86 yapsın.
Ramlerin yerini değiştirerek, tek tek takarak denedim hep aynı donma problemi devam etti...Fotoyu atsaydı ya ?
Ramlerin Yerini değişsin bide.
izliyorum ve uyguluyorum şu an hocam haberdar edicemhiç alakası yok dostum dünyadan bi habersin. SSD Kronik sorun ondan ? Memtest86 yapsın.
memtest yapmıştım bu problemle ilk karşılaştığımda, hiç bir error vermemişti..hiç alakası yok dostum dünyadan bi habersin. SSD Kronik sorun ondan ? Memtest86 yapsın.
kardeşim artık attıgım videoyu izlicen mi :Ramlerin yerini değiştirerek, tek tek takarak denedim hep aynı donma problemi devam etti...
izliyorum ve uyguluyorum şu an hocam haberdar edicem
memtest yapmıştım bu problemle ilk karşılaştığımda, hiç bir error vermemişti..
daha önce forumlardan baktığımda statik elektrik muhabbetini okudum çok defa, eve elektrikçi çağırdım topraklamayı kontrol ettim vs bir problem yok dediler.Kolunu kasaya sür. Kolunu ve Tüylerini Elektrik Çarpıyor mu bir bak derim.
İğne gibi batıyorsa SSD nin tökezlemesi ondan olucak muhtemelen.
Elektrik kaçağı tüm sistemimi bozmuştu benim. Sata bağlantısını görmez oluyordu ve sistem kitlenip mavi ekran veriyordu.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yeni farkedip düzelttim Kaç ay oldu çıldırmıştım. 3 gündür sorunsuz.
izliyorum hocam uzun video, bios güncellemesini anlatıyor onu deneyeceğim gerekirsekardeşim artık attıgım videoyu izlicen mi :
daha önce forumlardan baktığımda statik elektrik muhabbetini okudum çok defa, eve elektrikçi çağırdım topraklamayı kontrol ettim vs bir problem yok dediler.
izliyorum hocam uzun video, bios güncellemesini anlatıyor onu deneyeceğim gerekirse
Kolunu kasaya sürdün mü? Statik elektriklenme değil elektrik kaçağı kasa içinde olur. Ve sistemi söküp düzgün toplaman gerekir.daha önce forumlardan baktığımda statik elektrik muhabbetini okudum çok defa, eve elektrikçi çağırdım topraklamayı kontrol ettim vs bir problem yok dediler.
izliyorum hocam uzun video, bios güncellemesini anlatıyor onu deneyeceğim gerekirse
sen hiç pc nin bios unu güncellemediysen nediyim artık. ama bios güncellemesini en son denedaha önce forumlardan baktığımda statik elektrik muhabbetini okudum çok defa, eve elektrikçi çağırdım topraklamayı kontrol ettim vs bir problem yok dediler.
haklısın amma adam pc yi vatanda toplatmış ilk kullandıgından beri böyleymişKolunu kasaya sürdün mü? Statik elektriklenme değil elektrik kaçağı kasa içinde olur. Ve sistemi söküp düzgün toplaman gerekir.
Şu an denedim elektrik çarpma gibi bir durum yok hocam..Kolunu kasaya sürdün mü? Statik elektriklenme değil elektrik kaçağı kasa içinde olur. Ve sistemi söküp düzgün toplaman gerekir.
hocam pcyi yeni aldığım için bios güncelleme gibi bir şey olacağını düşünmedim hiçsen hiç pc nin bios unu güncellemediysen nediyim artık. ama bios güncellemesini en son dene
haklısın amma adam pc yi vatanda toplatmış ilk kullandıgından beri böyleymiş
olurmu anladıgım kadarıyla senin pc baya güncel yani 6 ay içeriinde kaçtane bios güncellemesi gelmiştir ama dediğim gibi bios güncellemeini en sona bırak biostan olacagını zannetmiyomŞu an denedim elektrik çarpma gibi bir durum yok hocam..
hocam pcyi yeni aldığım için bios güncelleme gibi bir şey olacağını düşünmedim hiç
hocam attığınız videodaki gibi bios adımlarını uyguladım ve benim anakartın biosu F41 versiyonsen hiç pc nin bios unu güncellemediysen nediyim artık. ama bios güncellemesini en son dene
haklısın amma adam pc yi vatanda toplatmış ilk kullandıgından beri böyleymiş
ordaki anlattıgı diger çözümleri dene önce en son bios u güncellemeyi denehocam attığınız videodaki gibi bios adımlarını uyguladım ve benim anakartın biosu F41 versiyon
fakat F60c versiyon çıkmış en son... bir sürü güncelleme olmuş üzerine.
yapayım mı güncellemeyi sizce?
tamamdır videonun ilk başında bios güncelleyin diyor, devam ediyorum videoya, teşekkür ederim hocam gelişmeleri haber vericem. iskenderin benden inşallahordaki anlattıgı diger çözümleri dene önce en son bios u güncellemeyi dene
hh anladıgım kadarıyla anakartın gigabyte gigabyte ın bios güncelleme programı vr o otamatik güncelliyo bütün çözümleri dene sorunun düzelin veya düzelmein yinede bios u nu güncelleyelimtamamdır videonun ilk başında bios güncelleyin diyor, devam ediyorum videoya, teşekkür ederim hocam gelişmeleri haber vericem. iskenderin benden inşallah
hh anladıgım kadarıyla anakartın gigabyte gigabyte ın bios güncelleme programı vr o otamatik güncelliyo bütün çözümleri dene sorunun düzelin veya düzelmein yinede bios u nu güncelleyelim
Aldığın yere götür.
Vatandan hazır masaüstü toplama bilgisayar aldım. Özellikleri
16gb ddr4 ram
Amd Ryzen 7 2700X işlemci 8 çekirdek
Amd Radeon RX 5700XT ekran kartı mevcut.
Kasayı vatandan hazır toplama şeklinde aldım. İlk aldığım gün eve götürdüm büyük bir heyecanla kurdum ve bilgisayarı açtım. Açtıktan yaklaşık 2 dakika sonra bilgisayar donarak kilitlendi. Mouse, klavye , ctrl+alt+del hiçbir şey tepki vermiyor tamamen kilitleniyor.
Daha sonra sürekli farklı farklı mavi ekran hataları vermeye başladı. Bazen mavi ekran veriyor, bazen sadece donuyor ve kilitleniyor. Bilgisayarı tuştan kapatıp açmam gerekiyor.
Bazen bilgisayarı açtıktan 10 saniye sonra, bazen 1 saat sonra, bazen 5 saat sonra donuyor fakat kesinlikle donuyor.
Dikkatimi çeken husus, bilgisayarımda everestin wi-fi alıcı cihazını kullanıyorum. İnternet bağlantımda problem olmamasına rağmen (telefonum da aynı ağa bağlı ve internette bir kesinti yok) bir süre sonra bilgisayar internete bağlı olmasına rağmen internet bağlantısı gidiyor, herhangi bir web sitesine giremiyorum.
Aynı anda aynı wifi ağına bağlı iken telefonumda denediğimde internette bir problem yok her siteye giriyor. Fakat bilgisayar girmiyor. Sağ alt köşeden wi-fi simgesine tıklayıp bağlantıyı kes diyorum. Kestikten sonra tekrar bağlana basıyorum, bir süre bağlanma işlemi sürüyor ve oradaki simge dönüyor, ardından tak diye bilgisayar donuyor (sanırım internet bağlantısı kurulduğu anda).
Birden fazla farklı wi-fi alıcı cihaz ile denedim hepsinde aynı şey oluyor.
Acaba anakartta mı sıkıntı var? USB portunda mı sıkıntı var? Wi-fi alıcılarını bilgisayardaki tüm usblere takarak denedim hepsinde aynı şey oluyor.
Ağ bağdaştırıcısında mı sıkıntı var?
Bilgisayara onlarca kere format attım farklı windows sürümleri yükledim sıfırdan fakat her zaman aynı şey oluyor.
En ağır oyunları full ayarda oynuyorum, pubg, gta 5 vs. bunları oynarken oyunlar su gibi akıyor ve oyun esnasında bilgisayar donup kilitlenmiyor.
Fakat masaüstünde klasör içinde gezerken, internette surf yaparken, veya photoshop gibi programlarda işlem yaparken tak diye donup kalıyor. Kafayı yemek üzereyim..
Bu kasaya 8bin lira civarı para ödedim. Lakin Photoshopta en basit işlemlerde bile takılmalar oluyor. After effects'te 30 saniyelik videoyu 5-6 dakikada renderlıyor ve önizleme yapmak adeta işkence.
Bu bilgisayarın bu işlemleri canavar gibi yapıyor olması gerekmez mi?
Görev yöneticisine baktığımda 8Gb ram donanım için ayrılmış diye gösteriyor. Geri kalan 8gb ı photoshop tamamen yiyor işlem yaparken. Bunun ram'ini yükseltsem fayda eder mi? Resmen 8bin liralık bilgisayar ile işkence çekiyorum.
Çok teşekkürler..
o ram frekansı anakart ile uyumlu deilse zaten pc çalışmazdı zaten frekansı o otamatk ayarlar görürsün çok basit bir çözümü vrdir
Videoya göre devam ediyorum. Burada anakart ile uyumlu ramleri gösteriyor.
Vatanın benim pc ye koyduğu ram 3000Mhz fakat listede 3000Mhz yok, bu yüzden olabilir mi?
o ram frekansı anakart ile uyumlu deilse zaten pc çalışmazdı zaten frekansı o otamatk ayarlar görürsün çok basit bir çözümü vrdir
Hocam adamların afedersin şeyinde bile değil.... ya gidip kavga çıkaracağım ya da kendim çözeceğim...Aldığın yere götür.
sen hiç onla uraşma boş ver şimdilik onu zaten sorun wndows ile alakalı bi ayar yapılamsı gerkiyoRam'in frekansını biostan değiştirebilir miyim uyumlu olan frekanslara?
Ne yapmam lazım hocam? şu an izlediğim videoya göre deneyebileceğim tek şey bios güncellemesisen hiç onla uraşma boş ver şimdilik onu zaten sorun wndows ile alakalı bi ayar yapılamsı gerkiyo
sen msconfig i aç ön yükleme gelişmiş seçenekler bellek üst sınırınına tik koy orayı 16384 yap yeniden başlat sonra bu bilgsayara sağ tık özellikler e gir foto atNe yapmam lazım hocam? şu an izlediğim videoya göre deneyebileceğim tek şey bios güncellemesi
Uyumsuzluk var kullanılan ekipmanlar birbirini desteklemiyor
Vatandan hazır masaüstü toplama bilgisayar aldım. Özellikleri
16gb ddr4 ram
Amd Ryzen 7 2700X işlemci 8 çekirdek
Amd Radeon RX 5700XT ekran kartı mevcut.
Kasayı vatandan hazır toplama şeklinde aldım. İlk aldığım gün eve götürdüm büyük bir heyecanla kurdum ve bilgisayarı açtım. Açtıktan yaklaşık 2 dakika sonra bilgisayar donarak kilitlendi. Mouse, klavye , ctrl+alt+del hiçbir şey tepki vermiyor tamamen kilitleniyor.
Daha sonra sürekli farklı farklı mavi ekran hataları vermeye başladı. Bazen mavi ekran veriyor, bazen sadece donuyor ve kilitleniyor. Bilgisayarı tuştan kapatıp açmam gerekiyor.
Bazen bilgisayarı açtıktan 10 saniye sonra, bazen 1 saat sonra, bazen 5 saat sonra donuyor fakat kesinlikle donuyor.
Dikkatimi çeken husus, bilgisayarımda everestin wi-fi alıcı cihazını kullanıyorum. İnternet bağlantımda problem olmamasına rağmen (telefonum da aynı ağa bağlı ve internette bir kesinti yok) bir süre sonra bilgisayar internete bağlı olmasına rağmen internet bağlantısı gidiyor, herhangi bir web sitesine giremiyorum.
Aynı anda aynı wifi ağına bağlı iken telefonumda denediğimde internette bir problem yok her siteye giriyor. Fakat bilgisayar girmiyor. Sağ alt köşeden wi-fi simgesine tıklayıp bağlantıyı kes diyorum. Kestikten sonra tekrar bağlana basıyorum, bir süre bağlanma işlemi sürüyor ve oradaki simge dönüyor, ardından tak diye bilgisayar donuyor (sanırım internet bağlantısı kurulduğu anda).
Birden fazla farklı wi-fi alıcı cihaz ile denedim hepsinde aynı şey oluyor.
Acaba anakartta mı sıkıntı var? USB portunda mı sıkıntı var? Wi-fi alıcılarını bilgisayardaki tüm usblere takarak denedim hepsinde aynı şey oluyor.
Ağ bağdaştırıcısında mı sıkıntı var?
Bilgisayara onlarca kere format attım farklı windows sürümleri yükledim sıfırdan fakat her zaman aynı şey oluyor.
En ağır oyunları full ayarda oynuyorum, pubg, gta 5 vs. bunları oynarken oyunlar su gibi akıyor ve oyun esnasında bilgisayar donup kilitlenmiyor.
Fakat masaüstünde klasör içinde gezerken, internette surf yaparken, veya photoshop gibi programlarda işlem yaparken tak diye donup kalıyor. Kafayı yemek üzereyim..
Bu kasaya 8bin lira civarı para ödedim. Lakin Photoshopta en basit işlemlerde bile takılmalar oluyor. After effects'te 30 saniyelik videoyu 5-6 dakikada renderlıyor ve önizleme yapmak adeta işkence.
Bu bilgisayarın bu işlemleri canavar gibi yapıyor olması gerekmez mi?
Görev yöneticisine baktığımda 8Gb ram donanım için ayrılmış diye gösteriyor. Geri kalan 8gb ı photoshop tamamen yiyor işlem yaparken. Bunun ram'ini yükseltsem fayda eder mi? Resmen 8bin liralık bilgisayar ile işkence çekiyorum.
Çok teşekkürler..
Patlamasın )sen msconfig i aç ön yükleme gelişmiş seçenekler bellek üst sınırınına tik koy orayı 16384 yap yeniden başlat sonra bu bilgsayara sağ tık özellikler e gir foto at
Uyumsuz olan parçalar neler hocam size göre?Uyumsuzluk var kullanılan ekipmanlar birbirini desteklemiyor
patlamaz uyumsuz olan parça yok bncePatlamasın )
Uyumsuz olan parçalar neler hocam size göre?
deneyip haber vericem hocampatlamaz uyumsuz olan parça yok bnce
dediğm gibi mconfig gir dediklerimi yap bi