Bilgisayarım formata devam edemiyorum?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dukkk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dukkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar; bilgisayara XP yüklüyorum yalnız format sırasında ilk aşama biterde ikinci aşamaya geçme aşamasında bilgisayar tekrardan açılır hani o ara tuşa basmazsınız işte o arada bilgisayar kapandıktan sonra açılmıyor yani formata devam edemiyorum ne yapabilirim acaba :((

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
2. aşama dediğin harddiski biçimlendirdikten sonra windows kurulumuna geçtiği bölüm mü? öyleyse xp cd sinde sorun olabilir. veya dvd okuyucuda sorun vardır.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
xp cd değiştir sorun xp cd sinde

dukkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi bu mavi ekran kurulumu bittikten sonra bilgisayar tekrardan başlıyor hani o kısımdan bahsediyorum..
Elimde hem xpsp2 hemde xpsp3 cdsi var ikisinide denedim ve ikisinide sürekli kullanıyorum bilgisayarlar 15 tane bilgisayarımız var sadece bir tanesi sorun çıkardı :( yani bilgisayarda zaten yeniden başlarken sorun çıkartıyor sanırım reset tuşuna basınca yeniden başlamıyor bazen başlıyor bazen başlamıyor gibi sanırım bu sorundan kaynaklı ama bunun için ne yapabilirim ki ?

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
anakartını bir resetlermisin ccmos jumper ile aynı xp cd den diğerlerine yüklemişsen bir sorun cıkarmamışsa bilgisayarın bot ile ilgili bi sornu var dediğim gibi anakart üzerinde ccmos jumper bul bilgisayarının elektrikle ilişkisini kes jumper yerini değiştir 3 saniye power tuşuna bas bırak tekrar eski ayarlarına getir jumper tak fişlerini ac bilgisayarda bios da saat tarih ayarlarını yap tekrar dene

dukkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakart üzerinde ccmos jumper : acaba yeri nerede kİ ?

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
mavi ekran hatası verdiğinde mutlaka hata kodu yazar onu paylaşırsan daha iyi olur

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
anakart üzerinde ccmos jumper : acaba yeri nerede kİ ?

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTTF0GvpnpHvRQKDVp_VP_WC_MtDKRdp3xcE-cbrPadJbD4oypSbg
images

böyle birşey yanında yazar

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
XP kurarken ilk açılışta "cd-dvd den xp kurmak istiyorsan bir tuşa bas"
uyarısında basılır fakat sonra kendi açılıp kapandıktan sonra tuşlara dokunmaman gerekir.

Yani ikinci açılışında her hangi bir tuşa basma...

O devam eder.

Eğer tekrar tuşa basarsan kısır döngüye girersin kurulum bitmez ve olmaz..

Galiba hatan bu....

Kolay gelsin...

---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:19 ----------

jumper larla alakası yok.

---------- Post added at 21:22 ---------- Previous post was at 21:20 ----------

dukk kardeş
bu mesajı okursan iyi edersin...
jumperler sadece BİOS okuma önceliğini değiştiriyor olması lazım.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
XP kurarken ilk açılışta "cd-dvd den xp kurmak istiyorsan bir tuşa bas"
uyarısında basılır fakat sonra kendi açılıp kapandıktan sonra tuşlara dokunmaman gerekir.

Yani ikinci açılışında her hangi bir tuşa basma...

O devam eder.

Eğer tekrar tuşa basarsan kısır döngüye girersin kurulum bitmez ve olmaz..

Galiba hatan bu....

Kolay gelsin...

---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:19 ----------

jumper larla alakası yok.

---------- Post added at 21:22 ---------- Previous post was at 21:20 ----------

dukk kardeş
bu mesajı okursan iyi edersin...
jumperler sadece BİOS okuma önceliğini değiştiriyor olması lazım.

dostum kırmızı yeri iyi oku adam yazmış

Merhaba arkadaşlar; bilgisayara XP yüklüyorum yalnız format sırasında ilk aşama biterde ikinci aşamaya geçme aşamasında bilgisayar tekrardan açılır hani o ara tuşa basmazsınız işte o arada bilgisayar kapandıktan sonra açılmıyor yani formata devam edemiyorum ne yapabilirim acaba

dukkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet beni yanlış anladınız yarın okula gidip bu ccmos jumper u bulmam lazım sanırım çok teşekkürler :)

---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:57 ----------

peki bir şey sorucam o resimde sanki bios pili görünüyor ondan bahsetmiyorsunuz değil mi ?

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
yok pil değil sen anakartın modelini bir yaz buraya bulur resmini koyarım buraya işaretlerim nerde oldunu senin sorunun anakartın boot edememesi

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bence denemediyse bilgisayarın cd/dvd aygıtını da değiştirip farklı bir cihaz ile dene. sorun okuyucuda olabilir.

dukkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
resimler bunlar acaba hangisi ???

http://www.hizliupload.com/di-6I540R76.jpg

http://www.hizliupload.com/di-3NFN.jpg

http://www.hizliupload.com/di-KF5N.jpg

---------- Post added at 10:12 ---------- Previous post was at 10:11 ----------

bu kur işlemi tamamlandıktan sonra, tekrardan kur işlemine devam ediyor bilgisayar açılıp kapandıktan sonras 2. aşamaya geçmeyip yeniden dönüyor nasıl bir iş bu ya .8((

---------- Post added at 10:13 ---------- Previous post was at 10:12 ----------

bu arada anakart üzerinde pek bir fikrim yoktur ama yardımcı olursanız çok makbule geçicek elimden geleni yapıcam artık olmadı hardiski çıkarıp bilgisayarcıya formatlıycam :(

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
senin anakartın modeli ASUS A7V600-X KT600 Aşağıda anakartın resmi üzerinde kırmızı ile cidiğim jumper cmos jumperı iyi bak 2 tane pine takılı bir pin boşda şimdi sen o mavi olan jumer cıkar boşda olana ve yanında kine tak bu sefer arkadaki boşda kalacak pc elektirkle bağlantısını tamamen kes jumper dediğim gibi ayarladımı 3 saniye boyunca power düğmesine bas bırak bas bırak sakın panik yapma pc neden acılmıyor acılmaz fanlar dönme o an sonra cmos jumper eski haline getir yani ilk olduğu gibi pc ac F1 hatası gelir bios gir saat tarih ayarlarını yap floppy kulanmayorsan devre dışı bırak F10 bas ayarlarını kaydet pc yenidenbaşlasın cd tak yüklemeye başla
dm-KXP2.jpg

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
arkadaşım bu olay daha cok harddikden kaynaklı gibi görünüyor muhtemelen chkdsk sorunu cozecektir
dos ekranına girip chkdsk yapabilirsen işe yarayabilir.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Öncelikle Şunu diyeyim sana...

işlemcini temizle.. PC nin donmasındaki en büyük etkendir. işlemcin tozlanmış yada macunu bitmiş olabilir..

Bu Kontrolden sonra PC 'nizin BİOS pilini çıkartıp yerine test takınız...

Fişi Çıkık durumda iken...

Sonra 30 sn PC'nizin power düğmesine basınız...

Tekrardan pilinizi çıkartıp eski haline getiriniz..

CD sürücünüzün merceğiniz temizleyiniz. Sorun çıkartıyor olabilir. Yada CD nizde sorun vardır. Farklı CD deneyiniz...

Bunlarda olmaz ise hala hata vermeye devam ediyor ise. PC nizin HDD sini kontrol ediniz.

Formatlarken mavi ekran aldıysanız eğer, PC'nize sonradan ilave ettiğiniz Ekran kartı, Ses kartı,Camera gibi donanımlar varsa çıkartınız...

Kolay gelsin..

dukkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:unsure:off çok anlamadım açıkcası ben bu şekilde yapamıycam sanırım çok teşekkür ederim ama

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Bende bi çözüm bulamadım dediğin şeye ama anakart ömrünün azaldığı kesin.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
beyler siz arkadaşı anlamadınız galiba adamın derti mavi ekran felan değil adam diyor ki windows yükledikden sonra son aşaması olan

resimde gördüğünüz yerde son aşamaya gelmeden pc yeniden başlar ve hiç ellemezsiniz tekrar kurulum ekranına gelir ama arkadaşın ki gelmiyor bilgisayar yeniden başlarken pc acılmıyor arkadaşın sornu bu bu ada anakart ile lgili anakart kendini boot edemiyor siz cıkarmışsınız cd bozuk hdd bozuk ben önerim anakart bir sıfırlarısn

image.php

burdaki aşamadan pc yeniden başlar ama bilgisayar resetlenince yeniden başlamıyor kapalı kalıyor arkadaşımızın sornu bu