BuzzyGamer
Öğrenci
Bilgisayara format attım demiştim abi. Format attıktan sonra hemen ayarlardan güncellemelere gelip Windowsun güncellemelerini kurup bilgisayarı yeniden başlattım. İlk başlarda bir sorun oluşmadı fakat video izlemeye başlayınca ilk önce videoya bir şeyler oldu. Cızırdadı ekran karardı filan hapörlerden ses geldi, bilgisayar yeniden başladı, yazılar ve windows logosu gittikten sonra monitör kapanıyor. Belli süre kapalı kalıp açılıyor. Ama ekranda hiç bir şey gözükmüyor yine öyle belli bir süre boyunca kalınca otomatik olarak yeniden başlatıyor. Bilgisayar bir iki defa böyle oldu. Daha sonradan windows hata tanılama filan bir şeyler çıktı. Ordan bilgisayarı sıfırladım. Bilgisayar açıldı fakat açılırken resimlerdeki görüntüyle karşılaştım. Sonra bilgisayarda hiç işlem yapmadığım halde yine aynı hatayla karşılaştım. Windowsu onar dedim. Onarmada başarısız oldu. Kapat ve Windows 10 a devam et dediğimde bilgisayar açıldı. Sonra açıldığı gibi IObit Driver Booster ı indirip sürücüleri tarattım. 5 eskimiş sürücü buldu onları güncelleyip bilgisayarı yeniden başlattım. Şu anda da sana yazıyorum işte abi. Sürücüleri güncelledikten sonra tekrardan aynı hatayla karşılaşacakmıyım diye hiç denemedim ama büyük ihtimalle Realtek HD Audiosürücüsünden olmuştur diye düşünüyorum. Çünkü ne zaman format atsam veya sürücüsü eskise hep hata alıyorum. Aygıt takıldığında oto açılır pencereyi etkinleştir tiki işaretli oluyor ve bir şarkı dinlemeye veya video izlemeye kalktığımda o pencere habere açılıp açılıpduruyor. Sorunu gidermek içinde sürücüyü güncelleyip aygıt takıldığında oto açılır pencereyi etkinleştirin tikini kaldırıp ön panel jak saptamasını engelleyini işaretliyorum. Anca bu şekilde sorundan kurtuluyorum. Yaşadığım sorunu belki net bir şekilde açıklayamam diye video kaydıda aldım. YouTube yüklüyorum şu an 1 saat 41 dakika kaldı yazıyor bittiği gibi atarım.
Bu arada özel konuşma olduğu için ve derdimi rahat anlatabilmek için noktalama işaretlerine pek özen göstermedim. Bunun için kusura bakma abi. Düzeltilmesi gerekiyorsa bir kaç dakika içerisinde düzeltirim.
Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada mesajı kopyala yapıştır yaptım.
Bu arada özel konuşma olduğu için ve derdimi rahat anlatabilmek için noktalama işaretlerine pek özen göstermedim. Bunun için kusura bakma abi. Düzeltilmesi gerekiyorsa bir kaç dakika içerisinde düzeltirim.
Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada mesajı kopyala yapıştır yaptım.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: