- Konuyu başlatan
- #31
Windows 7 seviyorum
Öğrenci
dedim ya okula gelmiyorlar benden borç aldıktan sonra ortadan kayboluyorlarAga bana da bi 20lik ateşler misin yarın öderim
Olm 20 lira borç vermek nedir ya al paranı işte
dedim ya okula gelmiyorlar benden borç aldıktan sonra ortadan kayboluyorlarAga bana da bi 20lik ateşler misin yarın öderim
Olm 20 lira borç vermek nedir ya al paranı işte
Tamamda hiç mi gelmiyorlar em fazla 1-2 gün gelmezdedim ya okula gelmiyorlar benden borç aldıktan sonra ortadan kayboluyorlar
yok 1 hafta geliyorlar ta ben borccumu unutana kadarTamamda hiç mi gelmiyorlar em fazla 1-2 gün gelmez
Sen niye unutuyorsun?yok 1 hafta geliyorlar ta ben borccumu unutana kadar
1 hafta sonra aklıma gelmiyor artıkSen niye unutuyorsun?
Ne yani kısaltma kullandığım için Linç mi yicez şimdi?Çağıralım sizinkileride seni bi güzel linç etsinler "Azeri" dedin diye![]()
İnsanlık halidir yani bazen o ay çok fazla aksaklıklar yaşamış olabilir mesela sağlık sorunları gibi bir şeyin arızalanması gibi gibi ekstra giderler bazen denk gelir böyle insan zor durumda kalabilir.Borç verecek dostunuz olmazsa borç verme, saflık gibi bir sorununuz da olmaz arkadaşlar. Veya arkadaşınız olabilir, fakat borç istediği anda engelleyin her yerden. Böylece borç istemeyen mükemmel arkadaşlarınız olmuş olacak.
Adam saf abi.Konu aylar öncesinden ama yine de şimdi görenler için bir iki kelime de ben yazayım.
Ben artık değişik bir algoritma ile bakıyorum bu tarz işlere.
Gittin ortak bir alandasın işte ya okul ya işyeri vs.
Diyelim biri borç istedi işte telefon faturası ödeyecek bu ay harcaması çok olduğu için kalmamış onda 100 lira lazım diyor.Çalışan birinin 100 lira istemesi çok saçma çünkü artık banka kartlarının eksiye düşme avans durumu var zaten 1 hafta sonra öderim diyosa avans çekmesi daha mantıklı.Eğer çekebildiği hâlde yanaşmıyorsa vermemek en iyisi.
Şimdi gelelim 2. Duruma avans da kullanmış herşey ekside bu durumda bu herif zaten batık ama hâlâ çalıştığı için ödeyebilir gelecek ay bu durumda verilecek miktar cebinden çıktığı zaman seni en az 2 ay zarara sokmayacak bir miktar olmalı.
Bakıyorsun adamın cebinde nakiti yok kendisinin hesabı -3000de kalan eksi limitini çekip adama veriyor oluyor -7500 böylece kendi limiti de kalmıyor bu çok saçma işte eğer aylık 20 30bin kazanmıyorsan.
Çalışmayan birine hepten güvenmem zaten o ayrı konu.İlla vereceksem de o paraya gitti gözüyle bakarım.
Kim olursa olsun asla kimseye kredi çekmem ben bu konuda çok katıyım prensip meselesi.
Konu sahibi kişi gibiydim ben de ama artık ben de temkinliyim.
Ölüm var ölüm ??Adam saf abi.
Bu kadar hesap kitap yaptın hiç anlamaz o işlerden avans felan.
Kendim zar zor anladım yazdıklarını zaten
Kısa özetini yazayım. Kimseye borç vermeyin.
Adam saf falan değil. Gerçekten saf olan insan bunun farkına varamaz bile. Sadece duygularına yenik düşüp duruyor onu da çözmeye çalışıyor işteAdam saf abi.
Bu kadar hesap kitap yaptın hiç anlamaz o işlerden avans felan.
Kendim zar zor anladım yazdıklarını zaten
Kısa özetini yazayım. Kimseye borç vermeyin.