Başörtülü casus istemiyoruz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FY2005
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

faygen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
türkan saylanın tavrını çok doğru bulmuyorum ama fetullah gülenin burs verdiği mini etekli kız varmı merak ettim şimdi?

onlar mini etekli-kapalı ayırmıyorlar çünkü insanın giyinişine değil beynine bakıyolar (gördüğüm için söylüyorum asla onları savunmak gibi bir derdim yok )
zaten eğer öyle bir ayrım yapıcak olurlarsa türkan saylandan ne farkları kalır?
insanları kıyafetleriyle yargılamak bence dünyanın "en çağdışı" düşüncesidir.

ve türkan saylan a sormayı çook ama çook isterdim
-bu başörtüsünü ne sanıyor insanlar takınca düşüncelerini değiştiren bir aygıt falan mı?
-koca bulmaya yarıyor demiş valla yıllardır başörtülüyüm daha bir faydasını görmedim genelde zararı oluyor ne koca bulabildim :excl: nede iş (umrumda değil o ayrı)

ve anlamıyorum insanların başını açtıklarında düşünceleride değişiyor falan mı sanıyorlar
ve bu nasıl çağdaş yaşam?

şu an 2. üniversiteyi bitirmek üzereyim yüksek lisans yapıcam okuyabildiğim yere kadar okuyacağım şükür bugune kadar hiç bursa ihtiyacım olmadı Allah ihtiyacı olanların yardımcısı olsun
üniversite okumak bir dert birde birde okumak için nelerle uğraşıyorsun

yazıcak çok şey varda neyse.....

ferdi35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyiki ağzınız alışmış İran gibimi olalım lafına ha.İranda olmasa müslümanlara nasıl laf atçanız bilmioyrum.

Dikkatimi çeken 1 husu var sadece bunun için üye oldum yazıcam

1-Çanakkale ve kurtuluş savaşında kimse vatan millet atattürk için savaşmadı,orda herkes allah din için yavaştı nerden biliyorum,yanındamıydım hayır kimsenin itiraz etmediği noktaya göre.. çanakkalede bir grup savaşırken diğer grup vakit namazını kılıyordu,böle insanlardan Allah rızası dışında seyler isnat etmek(milliyetçilik vb) O insanlara karşı büyük bir İFTİRADIR.

Zachary

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yine çağdaşsızlıkla, geri kafalılıkla hatta örümcek kafalılıkla suçlanmışız bakıyorum :D
Ne yani başörtü takıyor diye tehlike mi oluşturuyoruz. Şahsen ajan falan değilim sadece dinimi yaşamaya çalışıyorum. Nasıl ajan olabilirimki başörtü taktım diye, çevremde o kadar başörtülü arkadaşlarım var hiç biri bu zamana kadar casusluk falan yapmışta değil. Arkadaşım üniversite de okuyor başörtü takamadığından perukla giriyor. Şimdi çağdaş olmuştur umarım gözünüzde sizi yobazlar !

Demokrasiden bahsediyorsunuz bir de. Bu mu sizin adaletiniz ! Bu mu sizin eşitliğiniz ?
Size göre eşitlik açıklıktan mı geçiyor !! Yazıklar olsun... Sizi içi değil dışı ilgilendiriyor. Bırakın yakamızı artık, isteyen takar isteyen takmaz.
Aramızda namaz kılanlarda var demiş, külliyen yalan. Asla inanmam. Başörtüye karşı gelen din adamlarını gericilikle şeriatla suçlayan bir insan nasıl olur burs verir. Ailesi kapalı olanlara burs vermiyoruz diye açık ve net açıklamarı var. Yandaşları çarpıtıp durmasınlar.

Fethullah Hoca'nın Nurcu evleri var. Bilenler bilir. Bir arkadaşım orda kalıyor. Açık, saçları boyalı, makyajlı, kısa etekli, pantolonlu o kadar kız varki o evlerde. Hatta "Abla" vasfı bile yüklenmiş. Gidin araştırın, çenenizi ondan sonra açın. Onlar, açık kapalı farketmez biz insan ayrımı yapmayız diyorlar. Bunları diyen kızlardan sorumlu bölge sorumluları okiş!! Fethullah Hoca, kapanmak gibi bir zorunluluk da koymamış. Anlayan anladı.

Üff çok cahilsiniz. Düz mantıkla gidiyorsunuz. Biri size başörtülülerr Atatürk'ü sevmez mi dedi aaa evet sevmezler diye sürü niyetine peşlerine takılıyorsunuz. Laik değiller örümcek beyinliler mi dedi aaa evet deyip yine koyun misali gidiyorsunuz kuzucuklarınıza. Bir kere de çalıştırın fikirlere objektif bakın. Benim o kadar çok açık kız arkadaşım varki biz hiç çatışmıyoruz! Ne o bana açıl diyor ne ben ona kapan diye şart koşuyorum. Sizler bir oyun içindesiniz oyuna saf saf katılıyorsunuz yem oluyorsunuz resmen. Uyanın artık...

Elmacik abi çok güzel anlatmış. O yazıyı erinmeyin bir okuyun derim. İçinde hakikatler çok. Sizin başörtü açma zorunluluğu yüzünden kaç kişi okuyamıyor biliyor musunuz ??? Hani nerde demokrasiniz eşitliğiniz çağırında göreyim.

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Türkiye Cumhuriyeti başörtüsünden korkuyor. Evet... korkuyor. Ben de korkuyorum. Çünkü arkası sıra gelecekleri biliyorum. İslam şeriatı ile yönetilen diğer ülkelerde bireysel "özgürlük" namına pek bir şey kalmadığını görmek için kahin olmaya gerek yok. Giderek yükselen bu dini yoğunluktan da haklı olarak korkuyoruz.

Ayrıca başörtüsü, türban takmanın ne zaman bir özgürlük haline geldiğini? Üstelik de bunu neden kadınların savunduğunu epey merak ederim. Kendisi yasaklama olan (Başı açık gezmek yasak) bir olgu nasıl özgürlük kontenjanından faydalanır? Bu bir paradoks aslında...

Bir kaç gün önce "asacağız keseceğiz!" diyen biri (adı Fusi sanırım) bu foumda dolanıyordu. Dinde zorlama yok evet öyle olmalı ama Dini yoğunlaşmanın yaşandığı her yerde biz bu zorlamaların katlarcasını gördük. Cezayir'li radikallerin yaptıkları zulümleri bitirebilmek adına resmen sülalerini kurutmak zorunda kaldılar.

Şu ülkenin dünyada bir eşi daha yok. Bu yapı bozulduğu vakit sanmayın ki bu memleket şeriat isteyenlere kalır.... Hepimiz, şu forumda yazan herkes mülteci olur kendimize vatan ararız arkadaşlar.

Cumhuriyet'e ve değerlerine sahip çıkmak tek şansımız. Bakın geri kalan Aslan gibi yönetilen şeriat ülkelerine...

Arabistan? ABD'nin uşağı emirlerin araba galerisi
Irak? Bağdat gibi diyar olmaz...dı. kan ve gözyaşı
İran? tehlikeli bir dansta ve bitmesine az kaldı.

Yakın coğrafyamızda huzur sadece bizde arkadaşlar.... yalvarırım bozmayın.

fabricio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk olarak Türban eşit değildir Başörtüsü.

Türbanı Başörtüsü gibi naif bir değermiş gibi bu halka yutturmaya çalışmaktan sıkılmadınız mı?
Bu dezenformasyondan vazgeçin. Herkes Türban ile Başörtüsü arasındaki farkı çok iyi biliyor ve farkında artık. Başörtüsü takanları(annelerimizi, ananelerimizi, kendi halindeki iyi yürekli insanları) kendi yandaşınız, tüban sempatizanı gibi göstermeye çalışmayın. Başka numaralar bulun, kendinizi güncelleyin.

İkincisi: Özgürlük eşit değildir Başörtüsü. Özgürlüğü sadece Başörtüsü olarak algılıyorsanız bu sizin sorununuz. Belki sürekli cemaat gazeteleri okuyup, cemaat televeizyonları izlemekten kaynaklanıyordur, bilmiyorum.

Özgürlük bambaşka, çok geniş bir kavram.

Bu kısır tartışmalarla, bu mağdur edebiyatıyla, kanser hastası yaşlı bir kadını alet ederek çıkarlarınızı arttırmaya çalışmaktan vazgeçin. Ayıptır, öbür dünyada sorarlar adama. Kul hakkı yemenin ne büyük bir günah olduğunu da anlatayım isterseniz size.

faygen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yine çağdaşsızlıkla, geri kafalılıkla hatta örümcek kafalılıkla suçlanmışız bakıyorum :D
Ne yani başörtü takıyor diye tehlike mi oluşturuyoruz. Şahsen ajan falan değilim sadece dinimi yaşamaya çalışıyorum. Nasıl ajan olabilirimki başörtü taktım diye, çevremde o kadar başörtülü arkadaşlarım var hiç biri bu zamana kadar casusluk falan yapmışta değil. Arkadaşım üniversite de okuyor başörtü takamadığından perukla giriyor. Şimdi çağdaş olmuştur umarım gözünüzde sizi yobazlar !

Demokrasiden bahsediyorsunuz bir de. Bu mu sizin adaletiniz ! Bu mu sizin eşitliğiniz ?
Size göre eşitlik açıklıktan mı geçiyor !! Yazıklar olsun... Sizi içi değil dışı ilgilendiriyor. Bırakın yakamızı artık, isteyen takar isteyen takmaz.
Aramızda namaz kılanlarda var demiş, külliyen yalan. Asla inanmam. Başörtüye karşı gelen din adamlarını gericilikle şeriatla suçlayan bir insan nasıl olur burs verir. Ailesi kapalı olanlara burs vermiyoruz diye açık ve net açıklamarı var. Yandaşları çarpıtıp durmasınlar.

Fethullah Hoca'nın Nurcu evleri var. Bilenler bilir. Bir arkadaşım orda kalıyor. Açık, saçları boyalı, makyajlı, kısa etekli, pantolonlu o kadar kız varki o evlerde. Hatta "Abla" vasfı bile yüklenmiş. Gidin araştırın, çenenizi ondan sonra açın. Onlar, açık kapalı farketmez biz insan ayrımı yapmayız diyorlar. Bunları diyen kızlardan sorumlu bölge sorumluları okiş!! Fethullah Hoca, kapanmak gibi bir zorunluluk da koymamış. Anlayan anladı.

Üff çok cahilsiniz. Düz mantıkla gidiyorsunuz. Biri size başörtülülerr Atatürk'ü sevmez mi dedi aaa evet sevmezler diye sürü niyetine peşlerine takılıyorsunuz. Laik değiller örümcek beyinliler mi dedi aaa evet deyip yine koyun misali gidiyorsunuz kuzucuklarınıza. Bir kere de çalıştırın fikirlere objektif bakın. Benim o kadar çok açık kız arkadaşım varki biz hiç çatışmıyoruz! Ne o bana açıl diyor ne ben ona kapan diye şart koşuyorum. Sizler bir oyun içindesiniz oyuna saf saf katılıyorsunuz yem oluyorsunuz resmen. Uyanın artık...

Elmacik abi çok güzel anlatmış. O yazıyı erinmeyin bir okuyun derim. İçinde hakikatler çok. Sizin başörtü açma zorunluluğu yüzünden kaç kişi okuyamıyor biliyor musunuz ??? Hani nerde demokrasiniz eşitliğiniz çağırında göreyim.

kelimesi kelimesine katılıyorum :icon_:
ve ben gerçekten an-la-ya-mı-yo-rum benim için örtünmek bir bütündür öyle bir başını örtmeyle olmaz
ama bu başörtü de başörtü nasıl bir takmışlıktır? Ben dahil bir çok arkadaşım üniversitelerede örtüsünden vazgeçmek zorunda kimileride Zachary ninde dediği gibi okumaktan vazgeçti kimbilir ülkem ne yetenekli faydalı insanlar kaybetti
bu casus olayı var bide ee tabi görevimiz tehlike :stuart:
türkan saylan ve derneğinin ne oldugunu anlamak için içlerine girmeye gerek yok burdan herşey açık ve net onlar gibi düşünmeyen herkes çağdışı
atatürk düşmanı,ülke düşmanı vesaire gülüyorum sadece
ve merak ediyorum dünyada yap istediğini savun düşüncenide öte tarafta naparsın
bilki sen ve senin gibilerde hakkım var helal eder miyim ?sanmıyorum
keser döner sap döner gün gelir hesap döner size şimdiden kolay gele

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Mesajı editleyemediğim için arka arkaya yazmak zorunda kalıyorum.
Başörtüsü yüzünden okuyamayan bayanlarımız okusa ne olacak???

Başbakanın eşi? Cumhurbaşkanının eşi? bakanların kapalı eşleri? hangisi çalışıyor? Önce kendi evinizde özgür olun İnşallah diyorum ben... Sizi kısıtlayanın ne olduğunu iyice düşünün isterim.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı akşamlar arkadaşlar;

Öncelikle niyet ve amaç ney onu belirlemeliyiz.

Derneğin adı;Çağdaş yaşamı destekleme derneği;
Yapılan icraatlar;Kız çocuklarının okula gönderilmesi,onlara yurt temin edilmesi.....

Şimdi değerli dostlarım tarafsız olarak meseleye bakacak olursak;
Yapılan icraatlarda çocukları okutulması var.Bu tebrike şayan bir durum.
Ama kendi açıklamasında görüyoruz ki,"okuyacaksan veya benim yurdumda kalacaksan benim kurallarıma uyacaksın" diyor.
Bu konuda da haklı.Peki ben doğal olarak soruyorum.Nedir kuralların?

Şu saatte geleceksin,şu saatte yatacaksın,kalkacaksın,yemek yiyeceksin,ders çalışacaksın....vs...vs....
Buraya kadar tamam,bunların elbette olması lazım.
Bunların hepsinin haklılık payı var.

Ama başını aç dediği zaman,iş değişiyor.
Neden mi?
Çünkü başını örtmesi keyfi olarak değil,sadece dini bir vecibe olduğu için yapıyor.
Şimdi hristiyanlığın sembolü olun hacla birlikte beni yurtlarına almıyorlarsa, bütün yazdıklarım için özür diliyorum.
İşte hal böyle olunca amaç okutmak olmuyor.
Amaç belli bir düşünceyi o kimselere aşılamaktan başka bir şey değil.
Eğer amaç millettin eğitim seviyesini,kültür seviyesini yükseltmekse ve çağdaş yaşama hazırlamaksa burda bir tıkanıklık var.
Lütfen bu tıkanıklığı giderin desek acaba ne derler?

Önce gel seni okutayım de,sonra da okuyacaksan benim yaşantım gibi giyenerek okuyaksın de.Sizce bu ne anlama gelir?

Ayrıca eğer bir hristiyan hacıyla rahat rahat okuyabiliyorsa,rahat rahat gezip hiç bir ayrımcılağa maruz kalmadan yaşayabiliyorsa ve bu çağdaşlıksa benim de başörtümle okumam aynı çağdaşlıktır.

Sonuç olarak değerli dostlarım;Bir olayı değerlendirirken bakmamız gereken kriter şudur.
Bundan en çok kim zarar görüyor veya bu iş en çok kimin işine geliyor.

Eğer bu iki sorunun cevabını çözebilirsek meseleyi halletmiş oluruz.

Saygılarımla

Bu karikatür herşeyi en güzel şekliyle anlatıyor sanırım.
irtica11.jpg

Uba

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Madem Çağdaşlıkta bu kadar samimisiniz, O zaman başı kapalı bayanların okumasını üniversitelere girmesini sağlayında onlarında birer çağdaş birey olmasını sağlayın.

Yukarda birisi diyor bak, " Kaç kişi baş örtüsü yüzünden okuyamıyor, yada peruk takmak zorunda kalıyor"

Şimdi sizin bakış açınızla söyleyim: Onların bu okullara girmesini engelleyerek onları cehalete itiyorsunuz, diğer taraftan başına peruk takmak zorunda bıraktığınızdan dolayıda, yani onlara zorla peruğu dayatmakla onların nefretini kazanıyorsunuz.

Hadi bakalım, Madem bu kadar çağdaşsınız, bu insanların eğitim almasını sağlayın hemde onlara baskı yapmadan ! İşte o zaman samimiyetiniz anlaşılır.

Başbakanın eşi? Cumhurbaşkanının eşi? bakanların kapalı eşleri? hangisi çalışıyor? Önce kendi evinizde özgür olun İnşallah diyorum ben... Sizi kısıtlayanın ne olduğunu iyice düşünün isterim.

Üniversiteyi okuduktan sonra çalışma zorunluluğumu var ? Belki kendini geliştirmek istiyor. Şahsen ben hem kapalı bir bayan hemde eğitimli bir bayan istiyorum, ne olacak o zaman hadi? Söylesene bana?

Ayrıca çalışmak isteyenler için özel sektörlerde mevcut. Bayanlara has yerlerde de çalışabilirler.

faygen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Bu ne demek okumakla çalışmanın ne alakası var?
İnsan bilmek, öğrenmek,kendini geliştirmek için okuyamaz mı ?
çalışırım çalışmam o ayrı mesele çalışmayacağım diye üniversite eğitimi almayayım mı ? ben geleceğin annesi oldugumu düşünürsen daha çoook okumalıym ki çağdaş(!),özgür(!) çocuklar yetiştirebiliyim
özür dilerim ama saçma bir düşünce!
ayrıca hangi cumhurbaşkanın yada başbakanın eşinin çalıştığını gördün
ben daha görmedim de :wassat:
birde özgür olmak demişken ben daha başımı kapatma konusunda kısıtlanıyorken hangi özgürlük bu?

faygen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Türbanı Başörtüsü gibi naif bir değermiş gibi bu halka yutturmaya çalışmaktan sıkılmadınız mı?
Bu dezenformasyondan vazgeçin. Herkes Türban ile Başörtüsü arasındaki farkı çok iyi biliyor ve farkında artık. Başörtüsü takanları(annelerimizi, ananelerimizi, kendi halindeki iyi yürekli insanları) kendi yandaşınız, tüban sempatizanı gibi göstermeye çalışmayın. Başka numaralar bulun, kendinizi güncelleyin.

İkincisi: Özgürlük eşit değildir Başörtüsü. Özgürlüğü sadece Başörtüsü olarak algılıyorsanız bu sizin sorununuz. Belki sürekli cemaat gazeteleri okuyup, cemaat televeizyonları izlemekten kaynaklanıyordur, bilmiyorum.

Bu kısır tartışmalarla, bu mağdur edebiyatıyla, kanser hastası yaşlı bir kadını alet ederek çıkarlarınızı arttırmaya çalışmaktan vazgeçin. Ayıptır, öbür dünyada sorarlar adama. Kul hakkı yemenin ne büyük bir günah olduğunu da anlatayım isterseniz size.

özgürlük tabiki başörtüsü demek değil ancak eğer ben özgürce başörtü takamıyorsam eğitim almak için örtümden vazgeçmek zorunda bırakılıyorsam bu nedir peki?

kim mağdur burda? o hasta diye düşüncelerini söyleyecek (ki herkesin başına geliyor genç yaşlı fark etmez) birşey demicekmiyiz
ayrıca benim lafım o ve onunla aynı fikirde olan herkese

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Türkiye Cumhuriyeti başörtüsünden korkuyor. Evet... korkuyor. Ben de korkuyorum. Çünkü arkası sıra gelecekleri biliyorum. İslam şeriatı ile yönetilen diğer ülkelerde bireysel "özgürlük" namına pek bir şey kalmadığını görmek için kahin olmaya gerek yok. Giderek yükselen bu dini yoğunluktan da haklı olarak korkuyoruz.

Ayrıca başörtüsü, türban takmanın ne zaman bir özgürlük haline geldiğini? Üstelik de bunu neden kadınların savunduğunu epey merak ederim. Kendisi yasaklama olan (Başı açık gezmek yasak) bir olgu nasıl özgürlük kontenjanından faydalanır? Bu bir paradoks aslında...

Bir kaç gün önce "asacağız keseceğiz!" diyen biri (adı Fusi sanırım) bu foumda dolanıyordu. Dinde zorlama yok evet öyle olmalı ama Dini yoğunlaşmanın yaşandığı her yerde biz bu zorlamaların katlarcasını gördük. Cezayir'li radikallerin yaptıkları zulümleri bitirebilmek adına resmen sülalerini kurutmak zorunda kaldılar.

Şu ülkenin dünyada bir eşi daha yok. Bu yapı bozulduğu vakit sanmayın ki bu memleket şeriat isteyenlere kalır.... Hepimiz, şu forumda yazan herkes mülteci olur kendimize vatan ararız arkadaşlar.

Cumhuriyet'e ve değerlerine sahip çıkmak tek şansımız. Bakın geri kalan Aslan gibi yönetilen şeriat ülkelerine...

he kadınınların başını açmakla herşey yoluna giricek öylemi
bize huzur falan yok ne huzuru kardsşim arkamızdan kuyu kazmayan yok bu densizler sanıyomusunki gercekten doğudak ikızların okumasını düşünyo hayır herkes kendine bi kalkan arıyo oyunlarını meşru göstermeye çalışıyo bırakın allah aşkına biz kaç kişiyiz diyenleride gördük kaç kişlermiş neler yapmışlar
"küçük"büyük hepsi aynı ülekini altından domates gibi silahlara çıkıyo bunuda laiklik adınamı yapıyolar sanıyosun asıl o bikaç kişi ve adı küçük ama yaptıkları büyük kişiler bu üleyi mahvedicek islamdan değil bunlar gibi satılıklardan korkun

ennteresan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yasayı kaldırın. elbet türban yasasını koyan da bir insan dı. siz hangi akıl ve fikirle "yasa var olmaz" da bilmem ne vs gibi açıklamada bulunursunuz? bu ülkenin bi vatandaşı başında bir bez parçasıyla çalışamayacak. neden? çünkü yasa var. neden? çünkü O yasa olmazsa iran oluruz şeriat olur. hadi ordan be açık açık islam karşıtlığıdır bu. Asıl o yasa ile insanların dini özgürlüğünü kısıtlamak laikliğe aykırı.
Mantıkla ve sağlıcakla kalın..

Uba

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0

Senden üç şey isteyeceğim,

1- baş örtüsü ve türban arasında ki farkı söyleyeceksin ve de dini açıdan kur'anın baş örtüsünü nasıl tarif ettiğini anlat.

2- Özgürlük kavramının tanımı yap

3- Sen, başını dini için örtenlerin kul hakkını ödemeyi nasıl düşünüyorsun ?

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu ne demek okumakla çalışmanın ne alakası var?
İnsan bilmek, öğrenmek,kendini geliştirmek için okuyamaz mı ?
çalışırım çalışmam o ayrı mesele çalışmayacağım diye üniversite eğitimi almayayım mı ? ben geleceğin annesi oldugumu düşünürsen daha çoook okumalıym ki çağdaş(!),özgür(!) çocuklar yetiştirebiliyim
özür dilerim ama saçma bir düşünce!
ayrıca hangi cumhurbaşkanın yada başbakanın eşinin çalıştığını gördün
ben daha görmedim de :wassat:
birde özgür olmak demişken ben daha başımı kapatma konusunda kısıtlanıyorken hangi özgürlük bu?

Çalışan insan üreten insandır. Üreten insan toplumunu geliştiren insandır. Ayrıca beni saydırmakla uğraşma ama çalışan pek çok Cumhurbaşkanı ve başbakan eşi vardır. Sadece tek bir örnek veriyorum ki iddian çürüsün:

"Türkiye'nin 10'uncu cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in öğretmen eşi Semra Sezer Ankara'ya 18 Eylül 1975 tarihinde naklen geldi. Çankaya İlköğretim Okulu'nda görev yapan Semra Sezer, Şubat 2000'nde emekliye ayrılmak üzere dilekçe verdi. Bayan Sezer dilekçesinde “eşinin sağlık durumunun, uzun soluklu bir bakım gerektirdiğini'' gerekçe göstererek emeklilik talebinde bulunduğu ileri sürüldü. Semra Sezer'in dilekçe verdiği dönemde, Ahmet Sezer, by-pass ameliyatı geçirmişti. Semra Sezer'e, görevinden ayrılırken, okuldaki başarısı nedeniyle okul yönetimince bir maaş ikramiye ödül verildi. Ankara Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı görev yapan Semra Sezer, 1/4 kadro derecesinden emekli oldu."

Başını kapatan insanın özgürlüğü savunması nasıl bir ironidir? Başınızı kapatmakla özgürlüğünüzden feragat ediyorsunuz ya...

"Şahsen ben hem kapalı bir bayan hemde eğitimli bir bayan istiyorum, ne olacak o zaman hadi? Söylesene bana?"

İşte asıl sorun bu zihniyet.... Ben istiyorum. Ben erkeğim, isterim. Kadınlara soran? yok...

Zachary

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Ben kapalı bir bayanım, okuyorum artı muhasebe de çalışıyorum. Ondan önce de avukat yanında çalışmışlığım var. Neden bir işe yaramıyormuş? Mali Müşavir bile olabilirim.

Bir Başbakanın eşi neden çalışsın veya Cumhurbaşkanı eşi neden çalışsın ? Obama'nın eşi şuan çalışıyor mu? Sizin nezdininizde modern çağdaş bir hanım. Okumuş, önceleri de çalışmış bir insan. Ona da diyecek lafın var mı?

Sizin gözünüz kapalı insanların çalışmadığını iddia ediyorsa, çevresine bakıp görmek istemiyorsanız sizin gözünüz kör. Üzgünüm, sizi ben tedavi edemem. Çünkü ben başörtülüyüm. Sizler objektiflik kavramını yitirmişsiniz. Sizde demokrasiden eser yok. Göremiyorum. Bir kimsenin üniversiteye başörtü ile girmesinin ne sakıncası olabilir. Fransa gibi ülkelerde serbest olan başörtümüz asıl yerimizde yasak. Neden ? Çünkü o şahıslar at gözlükleri takıyorlar. Bir modern çağdaş türküsüdür tutturmuş gidiyorlar. Diğer müziklere kulaklarını tıkamışlar. Kulaklarını tıkayıp tıkayıp yalnızca kendi söylediklerini duyuyorlar, duymak istiyorlar.

Benim başörtüm kimsenin uzaya çıkmasına, matematik problemleri çözmesine, edebi eserler yapmasına engel değil. Sizler ise Üniversiteye gelen bu pırıl pırıl gençleri engelleyerek okuma heveslerini kırarak yeteri kadar engelliyorsunuz. Beyniniz sulandırılmış sizin. Asıl beynini kullanacak insanları kapıdan çeviriyorsunuz. Farkında değil misiniz? Evet farkındasınız ve bile bile lades diyorsunuz. Ülkemiz sizin bu safsafatalarınızdan yüzünden gelişmiyor. Gelişmeyeceğini de görebiliyorum. Gösteriyorsun çünkü

kocabey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu kadının misyoner olduğunu bilmeyen varmı aramızda çok merak ediyorum.Bunların çağdaş yaşamdan kasıtları islam dışı yaşamdır.Bu derneğin laiklikle alakalı tek bir duruşu yoktur kiliselerden bağış aldığı belgelenmiştir,zira annesininde yabancı uyruklu herkes tarafından biliniyor.

Bunların çağdaşlıktan anladıkları islamsız bi yaşamdır.Ama hiçbir zaman bu arzuları gerçek olmayacaktır.Bu ülke hep müslüman halkı olan bi ülke olarak ebediyete kadar gidecektir.
Bazıları diyor ki iran mı olalım? Allah aşkına biraz gerçekçi olun ya Bu ülke de irandaki baskıcı rejimden bi fark gösterebilirmisiniz? Ama bilimsel açıdan gerçekten çok fark...

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
türkan saylanın tavrını çok doğru bulmuyorum ama fetullah gülenin burs verdiği mini etekli kız varmı merak ettim şimdi?

Merak ettin ama araştırdın mı peki? biraz araştırdığında bu sorunun gereksiz olduğunu düşüneceksin.Senin merakın bana göre ben bir gol yedim ama sizde yemiş olabilirsiniz demeye çıkıyor.

KraLiché

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kadın zombilere dönmüş nerdeyse mezardan fırlayıp başörtüyü kaldıracak ama şunu düşünmüyorki karşı çıktığı başörtüyü kafası kel olduğu için örtüyo

ferdi35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Arkadaşım ne farkeder.Kardeşlerimiz anneleri taktığı için,türk töresinde olduğu için tesettüre girmiolar.Allah istediği için,farz olduğu için giriorlar tesettüre.

Allahın istediği tesettüre uyduktan sonra adı ister başörtüsü olsun ister türban veya yeni bişe çıkar adına aasdafaesfas dersin ne farkeder.İslam değerlerine uyuysa iş bitmiştir.Annesinin Ninesinin taktığı hiç dertslemez onları Allahın dediğinie bakarlar..

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296

Rabbim seni islah etsin

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
En çok ilgimi çeken "Türban ile başörtüsü aynı şey değildir" iddiası. Bu fikirdeki arkadaşlar somut olarak farkı söyleyebilirlerse çok sevineceğim.

Şeriat deyince S.Arabistan, İran ve ne alakaysa Irak örnek veriliyor. Arkadaşlar Singapur'da da müslümanlar için şeriat kanunları geçerli. Biraz da oradan örnek verin.

Birilerinin dezenformasyonları ile doldurulmuş "bunu bilir, bunu söylerim" çağdaşları, insan haklarına ve fikir özgürlüklerine karşı tavırlarından dolayı Şeriatçı İran'ı örnek gösterirlerken, laikliğin kaynağı Fransa'da "Ermeni soykırımı yalanına inanmıyorum" diyenlerin kanunlar sebebiyle ceza mahkemelerinde yargılandıklarını, özgürlükler konusunda idol olmuş, çağdaş ve dinsiz İsviçre'de aynı şekilde "Ermeni soykırımına inanmıyorum" demenin kanunen yasak olduğunu da söylesinler.

Binlerce yıllık gemişe sahip kültür birikimimden mi, onlar cadı diye insanları yakarken bizim islam alimlerimizin mikroorganizmaları inceliyor olmalarından mı (bkz. Akşemsettin, Maddet-ül-Hayat adlı tasavvufi eseri),
yoksa,
5 milyon metrekareye hükmeden atalarımın bırakın insan haklarını, dağdaki vahşi hayvanlar açlıktan ölmesin diye yoğun kar yağışı olduğunda dağlara, ormanlara yiyecek bırakacak kadar ince ve hassas düşünceli olduklarından mıdır nedir bilinmez ama yeni yönetim şeklimiz, yeni kanunlarımız, yeni yaşam biçimimiz, yeni sanat eğilimlerimiz ve benzer/benzemez bir çok konuda birebir örnek aldığımız batının iki yüzlü ve kokuşmuş özgürlük anlayışı bana bir numara küçük geliyor doğrusu.

Bizleri Batı'nın ikiyüzlü kokuşmuşluğu ile, Ortadoğu'nun kalın kafalı diktatör ve baskıcı anlayışı arasında seçim yapmaktan başka çaremiz yokmuş gibi çaresiz bırakanlar kimler veya hangi sebepler bilemiyorum.

Ama şu bir geçek ki biz tek boyutlu bir toplum değiliz. Bizleri tek boyuta indirgemeye çalışanlar potansiyel gücümüzden çekinen düşmanlarımızdan başkası olamaz. Biz, müslüman, hristiyan, yahudi veya putperest inacı ne olursa olsun inandığı şekilde yaşaması için gerekli şartları sağlayamadığımız ve tek boyutlu düşünmeye devam ettiğimiz sürece tartışmaların da açıkça resmettiği bu kısır döngüden kurtulamayız.

Müslümanların dinlerini her alanda yaşamalarına sonuna kadar destek olmadığınız sürece kendi inançlarınız için de talepte bulunmaya hakkınız yok arkadaşlar.

Özgür insan seçebilen insandır. Bana hukukumu seçme hakkı tanımayan bir yönetim biçiminin özgürlük anlayışından hiç kimse bahsetmesin.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35

başörtüsünden korkman normaldır türk olmadığın kesindir eğer türk olsaydın gerçekleri görür ve derdin ki ATATÜRKÜN hanımı kapalıydı, kurtuluş, cumhuriyet ve çanakkale savaşlarında şehit düşen başı örtülü analarımızın, çarşaflı olduklarına dair bu tür gerçekleride görmüş olurdun, türkiye komünist bir ülke, maocu bir ülke, leninci bir ülke aslaha olmayacaktır bu tabuları yıkacağız herkes bunu aşacak herkes özgür br biçimde hayatını yaşacaktır, kardeşlerimizin, analarımızın başlarını açtıramıyacaksınız.

türban takan anneler yokmu, türban takan şehit anaları yokmu, çarşaf giyen şehit anası yokmu soruyorum bu nasıl ayrımcılık soruyorum size

evet bizler cemmat kanallarını izliyoruz siz bu cemmat kanallarını pek izlemediğiniz için çok erkenden olumsuz yorumlar yapmay başladınız vallahi bravo size bende sizin izlediğiniz kanallarda ergenekon yanlısı, anarşist darbeci kanalları izlemekten kaynaklnıyor bu kin ve nefretiniz.

Hayırlı akşamlar arkadaşlar;

Öncelikle niyet ve amaç ney onu belirlemeliyiz.

Derneğin adı;Çağdaş yaşamı destekleme derneği;
Yapılan icraatlar;Kız çocuklarının okula gönderilmesi,onlara yurt temin edilmesi.....

Şimdi değerli dostlarım tarafsız olarak meseleye bakacak olursak;
Yapılan icraatlarda çocukları okutulması var.Bu tebrike şayan bir durum.
Ama kendi açıklamasında görüyoruz ki,"okuyacaksan veya benim yurdumda kalacaksan benim kurallarıma uyacaksın" diyor.
Bu konuda da haklı.Peki ben doğal olarak soruyorum.Nedir kuralların?

Şu saatte geleceksin,şu saatte yatacaksın,kalkacaksın,yemek yiyeceksin,ders çalışacaksın....vs...vs....
Buraya kadar tamam,bunların elbette olması lazım.
Bunların hepsinin haklılık payı var.

Ama başını aç dediği zaman,iş değişiyor.
Neden mi?
Çünkü başını örtmesi keyfi olarak değil,sadece dini bir vecibe olduğu için yapıyor.
Şimdi hristiyanlığın sembolü olun hacla birlikte beni yurtlarına almıyorlarsa, bütün yazdıklarım için özür diliyorum.
İşte hal böyle olunca amaç okutmak olmuyor.
Amaç belli bir düşünceyi o kimselere aşılamaktan başka bir şey değil.
Eğer amaç millettin eğitim seviyesini,kültür seviyesini yükseltmekse ve çağdaş yaşama hazırlamaksa burda bir tıkanıklık var.
Lütfen bu tıkanıklığı giderin desek acaba ne derler?

Önce gel seni okutayım de,sonra da okuyacaksan benim yaşantım gibi giyenerek okuyaksın de.Sizce bu ne anlama gelir?

Ayrıca eğer bir hristiyan hacıyla rahat rahat okuyabiliyorsa,rahat rahat gezip hiç bir ayrımcılağa maruz kalmadan yaşayabiliyorsa ve bu çağdaşlıksa benim de başörtümle okumam aynı çağdaşlıktır.

Sonuç olarak değerli dostlarım;Bir olayı değerlendirirken bakmamız gereken kriter şudur.
Bundan en çok kim zarar görüyor veya bu iş en çok kimin işine geliyor.

Eğer bu iki sorunun cevabını çözebilirsek meseleyi halletmiş oluruz.

Saygılarımla

Bu karikatür herşeyi en güzel şekliyle anlatıyor sanırım.
irtica11.jpg

verdiğiniz örnekte hiçde türbanı anımsatmıyor, karalamaktan ve çirkeflik yapmaktan başka işiniz gücünüz yok, türkiye sizlerin kompleksleriniz yüzünden geriye gidiyor, kimse benim kardeşimin örtüsüne karışmaz bunu bilin ve kafanıza sokun. ;):donatello:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Hayret bir şey doğrusu. "Yasa var yasaya uymak zorunlu" diyorlar, ama aynı kişiler "okuma hakkı kıyafetten dolayı kimsenin elinden alınamaz" şeklindeki anayasa taslağına itiraz etmişlerdi..

Çok hayret ediyorum, yarın Somali gibi "çoğunluk" şeriat derse ne yapacaksınız? :) Şu anda dediğiniz gibi "yasa var, uymak zorundayım" diyecek misiniz? :)

Biz burada yasa var mı veya yok musunu tartışmadık. Yasa demokrasiye, özgürlüğe, insan haklarına ne kadar uygundur, ne kadar çağdaştır onu tartıştık. Ortaya koyduğumuz onca delil ve açıklamayı es geçip "yasa var kardeşim uyacaksın" diyerek işin içinden çıkıyorsanız, söylediklerimizin doğru olduğunu biliyor ve bundan kaçmaya çalışıyorsunuz demektir. Ancak hak, batılın karşısında bazen gizli olsa da hiç bir zaman zail olmaz vesselam.

Ben konuşulanların konuşulanlara faydasız olduğuna inanıyorum. Güneşin olmadığını gözünü kapatarak ıspatlamaya çalışanlar için yapabilecek hiç bir şeyimiz yok..

İyi geceler herkese..

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
arkadaşlar konunun dışına çıkmayalım lütfen...

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
pkklılara burs verdiklerini soyleyen bir derneği nasıl olurda savunursunuz anlamış değilim

Uba

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Başını kapatan insanın özgürlüğü savunması nasıl bir ironidir? Başınızı kapatmakla özgürlüğünüzden feragat ediyorsunuz ya...

İnancı gereği bayanlar kendisi kapatıyor, kendi isteğiyle örten kişi, kendi özgürlüğünden nasıl feragat etmiş oluyor açıkalrmısın ? Esas senin bu söylediği tam bir ironi.

"Şahsen ben hem kapalı bir bayan hemde eğitimli bir bayan istiyorum, ne olacak o zaman hadi? Söylesene bana?"

İşte asıl sorun bu zihniyet.... Ben istiyorum. Ben erkeğim, isterim. Kadınlara soran? yok...

Konuyu saptırma amacınız, 1 km öteden anlaşılıyor ancak ben yinede kafanda taşlatın yerine oturması için biraz daha açıklayayım.

Öncelikle benim eş seçimimde ki kritirlerimi, konuyla hiç alakası olmayan "erkeğin egemenliği" olayına döndürmeniz gerçekten çok saçma.

Eğer ki böyle bir durum olsaydı, Önce gider başı-kıçı açık birisi alır, sonrada kapanması yönünde ısrarcı olurdum.

Ama ben ne yapıyorum ? Tamamen kendi isteği ile, İnancı gereği güzelce kapanmış bir eş arıyorum. Peki neden? Çünkü mutlu bir hayat yaşamak ve ardından ahiret hayatını da eşimle beraber yaşamak için.

Bizim buralarda bir söz vardır, " Hatun gerek ki , Bey doğura " yani eğitimli, ahlaklı bir insan istiyorum ki, ileride çocuklarımı da bu hayat felsefesi ile yetiştirsin.

Kimsenin ama hiç bir kimsenin Vicdani ve Dini özgürlüklerine karışma hakkı yoktur. Laiklik ile de bu haklar teminat altına alınmıştır. Ancak şimdi ki bazı çağdaş yobazlar laikliği kendi heva ve hevesleri doğrultusunda kullanmaya çalışmaktadırlar.

Rabbim bu insanlara fırsat vermesin inşallah.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
İran iran diyorsunuzda Ya beyler iran uydusunu gönderdi Amerikanın korkulu rüyası oldu Adamlar şeriat diyorsunuz adamlar bizi bile geçti Biz hala birbirimizi yiyoruz Yıllar önceki amerikanın siyah beyaz kavgasına 17. YY ingilteresindeki halk ile Soyluların tartışması gibi adamlar bunları aşmış biz hala birbirimizi yiyoruz yiyin bakalım daha kaç kız okuyamıyacak Anlamıyorumki Akp mhp oylarını toplarsan Halkın neyi istediğini anlarsın bu ülkenin %75 i Baş örtüsüne evet diyor ama %25 Hayır diyor bu nasıl bir demokratik anlayış Atatürkün laiklik ilkesini Baş örtüsüne karşı koymadığını bizde biliyoruz başta annesi sonra karısıda baş örtülüydü Ama Siz kendinizi aydın olarak Tanıtan insanların kafalarına bu bir türlü geçmiyor Size göre biz atatürkçü diiliz biz faşistiz Sizin yüzünüzden bir çok genç atatürkü sevmiyor çünkü karalıyorsunuz Yok amerika yok ingilizler bizi bölmeye fln çalışıyor gibi laflar ediyorlar Yahu ne bölmesi biz zaten bölünmüşüz yazıklar olsun ama mehmet akif ersoy Batının medeniyetini tek dişi kalmış olarak nitelendirirken Baş örtüsünüde deyindi bu sözde aydın arkadaşlar ermeni Soykırımınıda özür dilemedimi Yahu baş örtülü diye almadığın kızın ecdatı cephede birlikte vurulmadımı birlikte aynı tastan yemek yemedinizmi kurtuluş savaşında Bizm en büyük güvencemiz imanımız değilmiydi eee ne oldu bize kafirmi olduk Allah sizi ıslah etsin hala 1 bez parçasının koca türkiye cumhuriyetini şeriata geçiriceğini inanıyorsunuz ya o bez parçası kadar aklınız yok!!!

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu tartışma beni aşar... (Bu cümleden alıntı yapıp komik anlamlar çıkarmayın ama)

Türbanı kadınlar takar. Ben erkek olarak kadınların haklarını bir yere kadar savunabilirim gerisi herkesin kendinin bileceği iş... İsteyen takar, istemeyen takmaz.

İran'la ilgili olarak da ölmez sağ kalırsak bir iki yıl sonra tekrar İran'ın füzesini, uçağını, dünyaya kafa tutuşunu tekrardan konuşuruz. Tabi öyle bişeyleri kalırsa. Bu adamlar 10 yıl Irak'la savaşıp yenişemediler. Amerika Irak'ı 3 ayda dümdüz etti. İran dediğiniz mollaistan iki lokmalık beyler... Sadece o kadar. Ama dünya gözü ile gördüğüm güzelim İsfahan'ın harab olmasını elbette istemem.

Dünyaya kafa tutmak değil dünya ile bir olmak lazım... Çoluğu çocuğu olmayanlar için atıp tutmak kolay... Umarım bir gün kollarınızda kanlar içinde bir ana, baba, evlat tutmazsınız. O zaman anlarsınız bazı sataşmalar ölümle biter!

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
"Bizim buralarda bir söz vardır, " Hatun gerek ki , Bey doğura " yani eğitimli, ahlaklı bir insan istiyorum ki, ileride çocuklarımı da bu hayat felsefesi ile yetiştirsin."

E işte yine aynı zihniyet!!! Yani kadın erkek doğursun diye lazım! :)

Ya boşverin eş meş yalan! size salon takımı, beyaz eşya falan verelim. Hayat arkadaşı, yol arkadaşı... bunlar senin için bir şey ifade etmiyor sanırım.

Amaaannn banane ya... forum örtün diyen erkeklerle (çoğu ergendir eminim) Örtünürüm diyen kadınlarla dolu. Öyle istiyorlarsa öyle olsun. Herkes kendi yoluna... Esenlikler dilerim.