Başka Üni. Mezunu Olup AÖF'den 2. Üni. Şansı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan drjacob
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Arkadaşlar ben atatürk üniversitesi bilgisayar programcılığı bölümü mezunuyum 2 yıllık bitti şimdi 2. üni olarak aöf'den 4 yıllık bir bölüme sınavsız olarak geçebilir miyim ? YGS sınavına başvurmadım bu arada yılım kaybolmasın

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Cevap verecek yok mu?

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
4 yıl değil 2 yıllık okunuyo diye biliyorum , kayıtlar yapılıyosa başvur hemen sınava girmene gerek yok sınavsız kayıt oluyosun

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kayit olan tanidiklarimin hepsi iki yil olarak kayit oldu. Mezun oldugun zaman askerlik 5 ay yapiyosun , aklında bu var ise

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Kayit olan tanidiklarimin hepsi iki yil olarak kayit oldu. Mezun oldugun zaman askerlik 5 ay yapiyosun , aklında bu var ise
2 yıllık bitirmiş olan askerliği 5 aymı yapıyor yani

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Okuduğun 2 yıllık ön lisans + 2 yıllık aöf = 5 ay asker

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Arkadaşlar ben atatürk üniversitesi bilgisayar programcılığı bölümü mezunuyum 2 yıllık bitti şimdi 2. üni olarak aöf'den 4 yıllık bir bölüme sınavsız olarak geçebilir miyim ? YGS sınavına başvurmadım bu arada yılım kaybolmasın

4 yıllık bir bölüme sınavsız geçiş yapabilirsin. Öyle bir hakkın var. 2 yılın üzerine 2 yıl daha okuyorsun ve mezun olduğunda 2 yıl okumana karşın sana 4 yıllık mezun diploması veriyorlar. Yanında 2 yıllık üniversitenin de(Atatürk üniversitesi) diploması oluyor. Sonuç olarak 2 diploman oluyor.

2 yılı bitirdikten sonra sıfırdan aöf de 4 yıllık bir bölüm okumak istiyorum dersen sınava girmen gerekiyor. Sana tavsiyem aöf de 3.sınıftan devam etmen. Her türlü avantajlı olursun. Bende bu yollardan geçtim, o yüzden soracağın soru varsa sorabilirsin. Aklımda kalanları paylaşırım.

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
4 yıllık bir bölüme sınavsız geçiş yapabilirsin. Öyle bir hakkın var. 2 yılın üzerine 2 yıl daha okuyorsun ve mezun olduğunda 2 yıl okumana karşın sana 4 yıllık mezun diploması veriyorlar. Yanında 2 yıllık üniversitenin de(Atatürk üniversitesi) diploması oluyor. Sonuç olarak 2 diploman oluyor.

2 yılı bitirdikten sonra sıfırdan aöf de 4 yıllık bir bölüm okumak istiyorum dersen sınava girmen gerekiyor. Sana tavsiyem aöf de 3.sınıftan devam etmen. Her türlü avantajlı olursun. Bende bu yollardan geçtim, o yüzden soracağın soru varsa sorabilirsin. Aklımda kalanları paylaşırım.
Hocam benim duyduğum aöf'den 3 ve 4'ü okursam ilk okuduğum üni. yani atatürk üniversitesi diploması geçersiz sayılıyor

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Hocam benim duyduğum aöf'den 3 ve 4'ü okursam ilk okuduğum üni. yani atatürk üniversitesi diploması geçersiz sayılıyor

Benim şuan elimde hem 2 yıllık, hemde 4 yıllık diploma var. Geçersiz sayılmadan kastınız tam olarak nedir ?

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Benim şuan elimde hem 2 yıllık, hemde 4 yıllık diploma var. Geçersiz sayılmadan kastınız tam olarak nedir ?
Şunu şöylüyorum hocam , ben atatürk üni. bilgisayar programcılığı okudum bitti , aöf ile 3 ve 4 'e tamamlasam yani 2 yıl okusam , 4yıllık mezun olsam elimdeki bilgisayar programcılığı diploması ile iş yapabilir miyim ?

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
2 yıllık bir diplomayla iş başvurusu yapacağınıza, üzerine örneğin 4 yıllık bir işletme diploması da ekleyince diğer myo mezunu insanlardan bir adım daha önde olacaksınız. Bilgisayar programcılığıyla ilgili nerelerde çalışır, hangi pozisyonla işe başlar pek bilgim yok. Ama şunları söyleyebilirim. Örneğin 2 yıllıkla (bilgisayar programcılığı diploması) işe başladınız. Geleceğiniz en yüksek pozisyon şirkette takım lideri iken, 4 yıllık diplomanızda olduğu için yöneticilik pozisyonunu zorlayabilirsiniz. Sadece 4 yıllık işletme diplomanız olsaydı(üzerine belli şeyler eklemeniz gerekir +dil, +kurs sertifikaları vs.) pek bir işe yarayacağını söyleyemezdim. Çünkü herkes işletme okuyor. Farklı olmanız şart. Fakat 2 yıllık diplomanız size belli bir sektörde işe başlamanız için yol gösteriyor. Sizin yolunuz bilgisayar programcılığı. Size sorduklarında bilgisayar programcılığı okudum, yükselmek içinde 4 yıllık işletme okudum diyebilirsiniz.

Biraz karışık anlatmış olabilirim. Umarım anlamışsındır genel olarak :)

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
2 yıllık bir diplomayla iş başvurusu yapacağınıza, üzerine örneğin 4 yıllık bir işletme diploması da ekleyince diğer myo mezunu insanlardan bir adım daha önde olacaksınız. Bilgisayar programcılığıyla ilgili nerelerde çalışır, hangi pozisyonla işe başlar pek bilgim yok. Ama şunları söyleyebilirim. Örneğin 2 yıllıkla (bilgisayar programcılığı diploması) işe başladınız. Geleceğiniz en yüksek pozisyon şirkette takım lideri iken, 4 yıllık diplomanızda olduğu için yöneticilik pozisyonunu zorlayabilirsiniz. Sadece 4 yıllık işletme diplomanız olsaydı(üzerine belli şeyler eklemeniz gerekir +dil, +kurs sertifikaları vs.) pek bir işe yarayacağını söyleyemezdim. Çünkü herkes işletme okuyor. Farklı olmanız şart. Fakat 2 yıllık diplomanız size belli bir sektörde işe başlamanız için yol gösteriyor. Sizin yolunuz bilgisayar programcılığı. Size sorduklarında bilgisayar programcılığı okudum, yükselmek içinde 4 yıllık işletme okudum diyebilirsiniz.

Biraz karışık anlatmış olabilirim. Umarım anlamışsındır genel olarak :)
Hocam ben şunu demeye çalışıyorum aslında o 2 yıllık diploma ileride 4 yıllık yapacam özel olarak ama şuan askerlik yüzünden 4 yıllık herhangi bir bölüme girmem gerekiyor yani şimdi bu bilgisayar programcılığını 4 yıllığa tamamlarsam örn : işletme olarak daha sonra bu bilgisayar programcılığını bilgisayar mühendisliğine tamamlayabilir miyim ?

öğrenmek istediğim tam olarak bu

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Hocam ben şunu demeye çalışıyorum aslında o 2 yıllık diploma ileride 4 yıllık yapacam özel olarak ama şuan askerlik yüzünden 4 yıllık herhangi bir bölüme girmem gerekiyor yani şimdi bu bilgisayar programcılığını 4 yıllığa tamamlarsam örn : işletme olarak daha sonra bu bilgisayar programcılığını bilgisayar mühendisliğine tamamlayabilir miyim ?

öğrenmek istediğim tam olarak bu

2 tamamlamadan bahsediyorsun. Bildiğim kadarıyla olmuyor. İnternette 2 yıllık okunan bölümlerin, hangi bölümlerle tamamlanabileceği yazıyordu. Link yazısına tıklayarak bakabilirsin. Ayrıca bunlara ek olarak aöf bürosunu da ararsanız iyi olur.

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Ben şuan Kırıkkale Üniversitesi Elektronik Teknolojisi 2. sınıftayım 1.sınıf bittiğinde bu 2.üniversiteden 4yıllık açık öğretime girdim Felsefe bölümü. Hatırladığıma göre bi zaman diliminde site üzerinden kayıt yaptırıyorsun ve başlıyorsun ama mezun olunca aynı şans tanıyolarmı bilgim yok

KadirY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba bu konularda bilgili olduğunuz anlaşılıyor. Size bir sorum olacak. Ben MYO mezunuyum 2yıllık tasarım bölümünden mezun oldum DGSye girdim ama puanım yüksek olduğu halde kontenjan yüzünden yerleşemedim. AÖF'te dikey geçişle geçilen (işletme,uluslar arası ilişkiler, iktisat vb) bölümler bana hiç uygun değiller. Ben de AÖF'ün 2.üniversite imkanından yararlanıp bana daha uygun olan bir bölümü okumak istiyorum. AÖF 2.üniversitede önlisans okursam 4senelik okumuş gibi olur muyum? 2 ayrı diplomam olur mu? Kısa dönem askerlik yapar mıyım? Yoksa illa AÖF 4.senelik mi okumam gerek? Umarım açıkca anlatabilmişimdir.
Saygılar.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İki yıllık aöf okudun mu 4 yıllık okumuş sayılırsın askerlik kısa döneme düşer