Arkadaşlar ben atatürk üniversitesi bilgisayar programcılığı bölümü mezunuyum 2 yıllık bitti şimdi 2. üni olarak aöf'den 4 yıllık bir bölüme sınavsız olarak geçebilir miyim ? YGS sınavına başvurmadım bu arada yılım kaybolmasın
4 yıllık olmuyor mu?4 yıl değil 2 yıllık okunuyo diye biliyorum , kayıtlar yapılıyosa başvur hemen sınava girmene gerek yok sınavsız kayıt oluyosun
2 yıllık bitirmiş olan askerliği 5 aymı yapıyor yaniKayit olan tanidiklarimin hepsi iki yil olarak kayit oldu. Mezun oldugun zaman askerlik 5 ay yapiyosun , aklında bu var ise
onu biliyorum , ben 2.üniversite için diyorumOkuduğun 2 yıllık ön lisans + 2 yıllık aöf = 5 ay asker
Arkadaşlar ben atatürk üniversitesi bilgisayar programcılığı bölümü mezunuyum 2 yıllık bitti şimdi 2. üni olarak aöf'den 4 yıllık bir bölüme sınavsız olarak geçebilir miyim ? YGS sınavına başvurmadım bu arada yılım kaybolmasın
Hocam benim duyduğum aöf'den 3 ve 4'ü okursam ilk okuduğum üni. yani atatürk üniversitesi diploması geçersiz sayılıyor4 yıllık bir bölüme sınavsız geçiş yapabilirsin. Öyle bir hakkın var. 2 yılın üzerine 2 yıl daha okuyorsun ve mezun olduğunda 2 yıl okumana karşın sana 4 yıllık mezun diploması veriyorlar. Yanında 2 yıllık üniversitenin de(Atatürk üniversitesi) diploması oluyor. Sonuç olarak 2 diploman oluyor.
2 yılı bitirdikten sonra sıfırdan aöf de 4 yıllık bir bölüm okumak istiyorum dersen sınava girmen gerekiyor. Sana tavsiyem aöf de 3.sınıftan devam etmen. Her türlü avantajlı olursun. Bende bu yollardan geçtim, o yüzden soracağın soru varsa sorabilirsin. Aklımda kalanları paylaşırım.
Hocam benim duyduğum aöf'den 3 ve 4'ü okursam ilk okuduğum üni. yani atatürk üniversitesi diploması geçersiz sayılıyor
Şunu şöylüyorum hocam , ben atatürk üni. bilgisayar programcılığı okudum bitti , aöf ile 3 ve 4 'e tamamlasam yani 2 yıl okusam , 4yıllık mezun olsam elimdeki bilgisayar programcılığı diploması ile iş yapabilir miyim ?Benim şuan elimde hem 2 yıllık, hemde 4 yıllık diploma var. Geçersiz sayılmadan kastınız tam olarak nedir ?
Hocam ben şunu demeye çalışıyorum aslında o 2 yıllık diploma ileride 4 yıllık yapacam özel olarak ama şuan askerlik yüzünden 4 yıllık herhangi bir bölüme girmem gerekiyor yani şimdi bu bilgisayar programcılığını 4 yıllığa tamamlarsam örn : işletme olarak daha sonra bu bilgisayar programcılığını bilgisayar mühendisliğine tamamlayabilir miyim ?2 yıllık bir diplomayla iş başvurusu yapacağınıza, üzerine örneğin 4 yıllık bir işletme diploması da ekleyince diğer myo mezunu insanlardan bir adım daha önde olacaksınız. Bilgisayar programcılığıyla ilgili nerelerde çalışır, hangi pozisyonla işe başlar pek bilgim yok. Ama şunları söyleyebilirim. Örneğin 2 yıllıkla (bilgisayar programcılığı diploması) işe başladınız. Geleceğiniz en yüksek pozisyon şirkette takım lideri iken, 4 yıllık diplomanızda olduğu için yöneticilik pozisyonunu zorlayabilirsiniz. Sadece 4 yıllık işletme diplomanız olsaydı(üzerine belli şeyler eklemeniz gerekir +dil, +kurs sertifikaları vs.) pek bir işe yarayacağını söyleyemezdim. Çünkü herkes işletme okuyor. Farklı olmanız şart. Fakat 2 yıllık diplomanız size belli bir sektörde işe başlamanız için yol gösteriyor. Sizin yolunuz bilgisayar programcılığı. Size sorduklarında bilgisayar programcılığı okudum, yükselmek içinde 4 yıllık işletme okudum diyebilirsiniz.
Biraz karışık anlatmış olabilirim. Umarım anlamışsındır genel olarak![]()
Hocam ben şunu demeye çalışıyorum aslında o 2 yıllık diploma ileride 4 yıllık yapacam özel olarak ama şuan askerlik yüzünden 4 yıllık herhangi bir bölüme girmem gerekiyor yani şimdi bu bilgisayar programcılığını 4 yıllığa tamamlarsam örn : işletme olarak daha sonra bu bilgisayar programcılığını bilgisayar mühendisliğine tamamlayabilir miyim ?
öğrenmek istediğim tam olarak bu