vardı ama altın halindeydi. Bozmak istemedim. Bir de bilgisayarı babamın alması lazım. Kendi paramla her türlü alırım. Onun alması önemli idi.@ömerim55 kusura bakma ama bu söyldiklerin bana biraz kurgu gibi gelmeye başladı.Madem en baştan paran vardı da babandan bilgisayar istedin?Türk dizileri gibi hayatın var.
ayrıca konunun ilk yazısı ile son yazısı ile arada 2 ay süre var o sürede biriktirdiğim para da katkı sağladı@ömerim55 kusura bakma ama bu söyldiklerin bana biraz kurgu gibi gelmeye başladı.Madem en baştan paran vardı da babandan bilgisayar istedin?Türk dizileri gibi hayatın var.
Tamam da bir şey merak ediyorum,profilinizdeki ÖTK yazısı neyi ifade ediyor?ayrıca konunun ilk yazısı ile son yazısı ile arada 2 ay süre var o sürede biriktirdiğim para da katkı sağladı
bu konuyu açalı nerede ise 3 ay oldu.Yine aynı tarz konular.
İsmimiTamam da bir şey merak ediyorum,profilinizdeki ÖTK yazısı neyi ifade ediyor?
Tamam.Güzelmiş.Bir aralar okuduğum okulun adının kısaltması idi.bu konuyu açalı nerede ise 3 ay oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:
İsmimi
özel trakya koleji miTamam.Güzelmiş.Bir aralar okuduğum okulun adının kısaltması idi.
aynenç
özel trakya koleji mi
Yalnız değilsin ben bikere 6000 TL para biriktirdim PC almak için babam o parayida aldiMerhaba arkadaslar. Sorunum başlıkta yazdığı gibi babamın bana hiçbir şey almaması ve bana hiç para vermemesi. İlkokulda günde 1 lira falan verirdi, ortaokula geçtim. Hiç para vermedi ne okul kıyafeti aldı ne kırtasiye aldı ne ayakkabı aldı ne kitap ne yemek parası verdi. Ben de nereden para bulabilirim diye araştırırken okulda kumar oynatmaya ve telefon alıp satmaya başladım. 4 sene bu şekilde kendi kendime her şeyimi aldım kenara yüklü miktarda para koydum. Simdi liseye geçtim kitap parası istedim kaale bile almadı. Kıyafet alayım dedim para istedim ne yapacaksin kıyafetin var diyor. Kendi gardırobu marka kıyafetlerle dolu ama benim 2 pantolon 2 tişört 1 gömleğim var. Maddi durumu kötü de degil. Hem müdür yardimcisi hem de esnaf. Ne yapmalıyım bu adamdan nasıl para alabilirim.
Zaten belli amacı zengin olmak ve zengin olmanın 1. kuralı cimri olmaktırMerhaba arkadaslar. Sorunum başlıkta yazdığı gibi babamın bana hiçbir şey almaması ve bana hiç para vermemesi. İlkokulda günde 1 lira falan verirdi, ortaokula geçtim. Hiç para vermedi ne okul kıyafeti aldı ne kırtasiye aldı ne ayakkabı aldı ne kitap ne yemek parası verdi. Ben de nereden para bulabilirim diye araştırırken okulda kumar oynatmaya ve telefon alıp satmaya başladım. 4 sene bu şekilde kendi kendime her şeyimi aldım kenara yüklü miktarda para koydum. Simdi liseye geçtim kitap parası istedim kaale bile almadı. Kıyafet alayım dedim para istedim ne yapacaksin kıyafetin var diyor. Kendi gardırobu marka kıyafetlerle dolu ama benim 2 pantolon 2 tişört 1 gömleğim var. Maddi durumu kötü de degil. Hem müdür yardimcisi hem de esnaf. Ne yapmalıyım bu adamdan nasıl para alabilirim.
Alakası bile yok.Zaten belli amacı zengin olmak ve zengin olmanın 1. kuralı cimri olmaktır
Zengin olmanın kuralı cimri olmak değil, parayı doğru yere harcamaktır.Zaten belli amacı zengin olmak ve zengin olmanın 1. kuralı cimri olmaktır
Amcamın hesabında gördüm kendi gözlerimle 1milyon tl gördüm adam harcamıyo. Kullandığı araba ise ticarı araba yaniZengin olmanın kuralı cimri olmak değil, parayı doğru yere harcamaktır.
O zengin sayılmaz ki. Sonuçta parayı harcayamıyor.Amcamın hesabında gördüm kendi gözlerimle 1milyon tl gördüm adam harcamıyo. Kullandığı araba ise ticarı araba yani![]()
Amcamın hesabında gördüm kendi gözlerimle 1milyon tl gördüm adam harcamıyo. Kullandığı araba ise ticarı araba yani![]()
Az önce kendiniz dediğiniz doğru yere harcayın diye1 milyon TLye ne sistem toplanır be![]()
Valla bencede öyle hayattan ne zevk alıyor anlamıyorum. İşinden eve, evden işe. Pazar günleri ise babası için yaptırdığı şehirden uzakta bir ev var oraya gidiyor.O zengin sayılmaz ki. Sonuçta parayı harcayamıyor.
Sen de tefecilik yapmışsın resmen arkadaş. Bu şekilde para kazanmaktansa hiç kazanma daha iyi benim görüşümce. Kendi ayaklarının üstünde dur tamam da mantıklı hareketlerle dur bence. Kumar oynatmak, tefecilik yapmak hem de ortaokul ve lise çağında... Bilemiyorum çok ters bana şahsen. Freelance iş yapabilirsin mesela boş vakitlerinde. Yatırım yapabilirsin biriktirdiklerinle. Babanla anlaşma yoluna gidebilirsin. İstediklerini aldırmaktansa belli periyotlarda belli miktarda harçlık almayı teklif et mesela. Ben bu sayede oldukça büyük miktarda para biriktirdim. Birikimlerimi bir de yatırımla artırdım. Şimdi üniversitedeyim ve kendi kredi kartımı oldukça rahat ödeyebilecek gücüm var mesela. Sen de böyle şeyler yapabilirsin belki daha iyi olur. Kolay gelsin.Çok dayak yedim ama. Şikayet ediyorlardi ailelerine. Yok telefonuma el koydu yok 50 lirami aldı. Borç falan veriyordum karşılığında telefonunu alıyordum borcu ödeyene kadar. Ödemezse telefona el koyuyordum. Ama tabi bu seferde her yaptığım işte bir bit yeniği arıyorlardı tabi.
yok vallahi ben paramı biriktiyorum alıyordum ./Bu arada sizden böyle sikintilari olan var mi
Maşallah.yok vallahi ben paramı biriktiyorum alıyordum ./
Kumar oynatıyorsun, hırsızlık haram aç kalsam yapmam diyorsun. Bir de ayrıca resmen tefecilik yapıyorsun okulda. Böyle yapacağına git babandan zorla iste vermesse de başka bir yolunu bul işe gir. Seni anlamak kolay olmaz tabii ama saçma düşünüyorsun.Haşa. Hırsızlık olmaz. Ayıp. Aç kalsam yapmam.
Bence kötü bir davranış hiç vermesindense stabil bir gelir verip daha üstünü vermemesi daha doğru. Zaten böyle yetişen çocuklara lisede ne kadar para verirsen ver paranın değerini anlıyor ve fazla para harcamaktan kaçınıyor. Lisede hiç para vermezsen aklı basan çocuk her türlü işe girer.Adamın isteği yerine gelmiş zaten, kendi ayakları üzerinde duran bir evlat istemiş. Bu tarz insanlara da ne bileyim, bir yandan evet iyi bir davranış ancak baba ve oğul ilişkisi yönünden pek iyi bulmuyorum.
İleride acaba ben nasıl olacağım? ?
Orada tefecilik yapmaya devam ediyor musun?Konuyu acalı 2.5 sen olmus vayy be. Bu aralar anadolunun ücra bir köşesinde yatılı okulda okuyorum.