Asus zenpower

Ahmetnvn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar değerli forum üyeleri telefonum samsung a5 yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum orjinal şarjı 1.5 çıkış gücüne sahip. Geçenlerde Asus zenpower aldım telefonu bir kere %5 den tam doldurdum fakat 1 saat 40 dakika da tam doluma ulaştı zenpower çıkış gücünün 2.4 çıkış gücüne sahip olmasına rağmen neden bu kadar yavaş doldurdu merak ediyorum. Acaba telefon mu hızlı şarjı desteklemiyor yoksa zenpower da mı sorun var öğrenmek istiyorum. Birde kafama takılan birşey var onuda sorayım. Mesela benim telefonumun şarjı 1.5 çıkış gücüne sahip. Samsung tab3 tabletimin şarjı ise 1.0 güce sahip şimdi ben tabletin usb kablosunu kendi telefonumun 1.5 çıkış gücüne sahip adaptör ile şarj etsem değişen birşey olur mu acaba yani burda tam olarak sormak istediğim şey önemli olan adaptör müdür ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Zenfone 2 kullanıcısıyım, zenpower ile 2 saatte tam şarj ediyor. Bence gayet iyi. Önemli olan hem şarj aletin amper gücü hemde pil devresinin ve pil hücrelerinin kalitesi ve teknolojisi.

Ahmetnvn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Zenfone 2 kullanıcısıyım, zenpower ile 2 saatte tam şarj ediyor. Bence gayet iyi. Önemli olan hem şarj aletin amper gücü hemde pil devresinin ve pil hücrelerinin kalitesi ve teknolojisi.
Dostum anlıyorum dediğine katılıyorum fakat normal şartlar da telefonum kendi şarjı ile zaten 1 saat 40 dakika da şarj oluyor şarj aletinin çıkış amerika gücü ise 1.5.
Zenpower ise 2.4 çıkış gücüne sahip yani telefonu 50 dakika da 0 dan 100 e şarj etmesi gerekiyor benim aklım buna takıldı acaba samsung a5 mi hızlı şarjı desteklemiyor?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Dostum cihazın sen telefona 3 amper şarj cihazı taksanda cihazın desteklediği kadarını alır. Örneğin; Cihazın 1.5 amper destekliyorsa sen buna 3 amperlik şarj aleti taksanda 1.5 amper ile şarj olacaktır.
Oldukça açıklayıcı olduğunu düşünüyorum.

Ahmetnvn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Dostum cihazın sen telefona 3 amper şarj cihazı taksanda cihazın desteklediği kadarını alır. Örneğin; Cihazın 1.5 amper destekliyorsa sen buna 3 amperlik şarj aleti taksanda 1.5 amper ile şarj olacaktır.
Oldukça açıklayıcı olduğunu düşünüyorum.

Evet anladım şimdi teşekkürler. Telefonun orjinal şarjı 1.5 amper demekki telefon bataryasının da şarj alma sınırı 1.5 olmalı ki zenpower ile hızlı şarj olmadı. Beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Evet anladım şimdi teşekkürler. Telefonun orjinal şarjı 1.5 amper demekki telefon bataryasının da şarj alma sınırı 1.5 olmalı ki zenpower ile hızlı şarj olmadı. Beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Rica ederim.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798

size sorum olacak zenfone 2 kullandıgınızı gördüm sizce arayüz güncelleme vs açısından kullanıcı olarak yorumlarınız ögrenebilirmiyim.

şuan en çok merak ettigim cihaz zenfone 3 bu kadar beklettiklerine göre ya çok saglam özelliklere sahip hakkı olan parayı isteyecekleri bir cihaz gelecek yada fiyasko olacak sizce ne zaman sızıntılar gelir tanıtım olur sitede pek birşey bulamadım kişisel düşüncelerinizi mera kettim bir asus kullanıcısı olarak

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhabalar değerli forum üyeleri telefonum samsung a5 yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum orjinal şarjı 1.5 çıkış gücüne sahip. Geçenlerde Asus zenpower aldım telefonu bir kere %5 den tam doldurdum fakat 1 saat 40 dakika da tam doluma ulaştı zenpower çıkış gücünün 2.4 çıkış gücüne sahip olmasına rağmen neden bu kadar yavaş doldurdu merak ediyorum. Acaba telefon mu hızlı şarjı desteklemiyor yoksa zenpower da mı sorun var öğrenmek istiyorum. Birde kafama takılan birşey var onuda sorayım. Mesela benim telefonumun şarjı 1.5 çıkış gücüne sahip. Samsung tab3 tabletimin şarjı ise 1.0 güce sahip şimdi ben tabletin usb kablosunu kendi telefonumun 1.5 çıkış gücüne sahip adaptör ile şarj etsem değişen birşey olur mu acaba yani burda tam olarak sormak istediğim şey önemli olan adaptör müdür ?

Merhaba,

Cihazlarda sarj olma suresi sadece sarj kaynaginin cikis akimina gore belirlemek dogru olmuyor. Eger sarj etmeye calistiginiz cihaz hizli sarj 2.0 destegi yok ise sizin beklediginiz o sarj suresini alamazsiniz. Yanlis hatirlamiyorsam micro usb portu olan, hizli sarj 2.0 destegi olan, adaptoru de 5v 2a cikis veren bir cihaz 40 dkkada %0'dan %60'a ulasiyor. %60 dan sonra hizli sarji kapatip normal sarja geciyordu. Yani gordugun gibi sadece adaptorun kac amper cikis verdigi onemli degil. Onemli olan diger nokta cihazin bataryanin kac amper akim ile dolmasina verdigi izin. Cihaziniz buna elverisli degilse isterseniz 5v 10a bir adaptor baglayin o gene hizli dolmayacak. Aksine akim sinirlamasi yoksa sarj giriniz ark yapip yanacaktir. O nedenle cihaziniz hizli sarj destegi yoksa hizli sarj adaptoru veya yuksek akimli bir adaptor kullanmayin. Yoksa buyuk sorunlar da yasayabilirsiniz. Mumkun mertebe hizli sarj yoksa 1-1.5a cikisli, hizli sarj 2.0 ve ustu varsa 2-2.5a cikisli adaptor tercih ediniz.

Ahmetnvn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba,

Cihazlarda sarj olma suresi sadece sarj kaynaginin cikis akimina gore belirlemek dogru olmuyor. Eger sarj etmeye calistiginiz cihaz hizli sarj 2.0 destegi yok ise sizin beklediginiz o sarj suresini alamazsiniz. Yanlis hatirlamiyorsam micro usb portu olan, hizli sarj 2.0 destegi olan, adaptoru de 5v 2a cikis veren bir cihaz 40 dkkada %0'dan %60'a ulasiyor. %60 dan sonra hizli sarji kapatip normal sarja geciyordu. Yani gordugun gibi sadece adaptorun kac amper cikis verdigi onemli degil. Onemli olan diger nokta cihazin bataryanin kac amper akim ile dolmasina verdigi izin. Cihaziniz buna elverisli degilse isterseniz 5v 10a bir adaptor baglayin o gene hizli dolmayacak. Aksine akim sinirlamasi yoksa sarj giriniz ark yapip yanacaktir. O nedenle cihaziniz hizli sarj destegi yoksa hizli sarj adaptoru veya yuksek akimli bir adaptor kullanmayin. Yoksa buyuk sorunlar da yasayabilirsiniz. Mumkun mertebe hizli sarj yoksa 1-1.5a cikisli, hizli sarj 2.0 ve ustu varsa 2-2.5a cikisli adaptor tercih ediniz.
Kardeş teşekkür ederim beni aydınlattığın için fakat şunu da sorayım o zaman, cihazın bataryayı kaç amper ile dolmasına izin verdiğini nasıl öğrenebiliriz mesela Samsung a5 bataryası en fazla kaç amper akım ile dolar bunu nasıl öğrenebiliriz ben çok araştırdım ama bulamadım. Birde telefonumun orjinal şarjı 1.5 amper ve ben kalktım Asus zenpower aldım onun çıkış gücü 2.4 amper aldığımda bunların hepsini bilmediğim için sadece powerbank ı araştırdım ve zenpower ı begenip aldım sizce 2.4 çıkış gücü telefona zarar verirmi ?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Kardeş teşekkür ederim beni aydınlattığın için fakat şunu da sorayım o zaman, cihazın bataryayı kaç amper ile dolmasına izin verdiğini nasıl öğrenebiliriz mesela Samsung a5 bataryası en fazla kaç amper akım ile dolar bunu nasıl öğrenebiliriz ben çok araştırdım ama bulamadım. Birde telefonumun orjinal şarjı 1.5 amper ve ben kalktım Asus zenpower aldım onun çıkış gücü 2.4 amper aldığımda bunların hepsini bilmediğim için sadece powerbank ı araştırdım ve zenpower ı begenip aldım sizce 2.4 çıkış gücü telefona zarar verirmi ?

Bazi urunlerin bataryalari uzerinde ideal saej icin gerekli volt ve akim degerleri yaziyor. Ama bu her batartada yazmaz. Ve bu degerler saglikli bir dolum icin gerekli olan degerler. Uzun surebilir o nedenle oradan anlamaniz zor olabilir.

Bir diger anlama noktasi urunun teknik ozelliklerini ve farkli mecralarda detayli ozelliklerini arastimaniz isinize yarayabilir. Cunku egee urunun veya urunde kullanilan islemcinin teknik detaylarina ulasabilirseniz bu detaylar icin hizli sarj 2.0 destegi olup olmadigina ulasabilirsiniz. Yanlis hatirlamiyorsam samsung a5 snapdragon 410 kullaniyordu. Sd410 islemcisi qualcomm firmansi tarafindan hizli sarj 2.0 destegine acik. Ama samsung bu ozelligi yazilimsal olarak acma veya kapama luksune sahip. Islemci bu ozelligi destekliyor ama samsung kapamis olabilir yani.

Zenpower, asus guvencesi altinda uretildigi icin gerekli koruma onlemlerinin alinmis olmasi gerekir. O nedenle cok endise edilmesi gereken bir dur oldugunu dusunuyorum. Ama mumkun mertebe ozrjinal sarj aletinin veridigi cikis akiminin uzerine cok cikmamaya gayret edin. 1.5a ise 2a, 2a ise 2.5a tehlikeli olmaz diye dusunuyorum. Sonucta zenpower gerekli belgeleri aldigi icin dunya capinda satisa sunulabiliyor. Ama %100 guvenilir demek dogru degil. Dikkatli olun.

Ahmetnvn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba,

Görkem merhabalar
Geçen gün zenpower aldığımı ve telefonum a5 i neden hızlı şarj etmediğini sormuştum. Bugün gene zenpower ile şarj ettim cihazımı ve senin yukarıda yazmış olduğun gibi 40 dakika da %1 den %60 a ulaştı. Senin de yukarıda anlatmış oldugun gibi ve benim bugün ki gözlemime gôre 40 dakikada %1 den %60 a çıktığına göre 2.0a hızlı şarjı destekliyor o zaman. Ve anladığım kadarı ile hızlı şarj 2.0 ı destekliyor sa, 2.4 zenpower cihaza zarar vermemesi lazım diye düşünüyorum.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Görkem merhabalar
Geçen gün zenpower aldığımı ve telefonum a5 i neden hızlı şarj etmediğini sormuştum. Bugün gene zenpower ile şarj ettim cihazımı ve senin yukarıda yazmış olduğun gibi 40 dakika da %1 den %60 a ulaştı. Senin de yukarıda anlatmış oldugun gibi ve benim bugün ki gözlemime gôre 40 dakikada %1 den %60 a çıktığına göre 2.0a hızlı şarjı destekliyor o zaman. Ve anladığım kadarı ile hızlı şarj 2.0 ı destekliyor sa, 2.4 zenpower cihaza zarar vermemesi lazım diye düşünüyorum.

%0'dan %60 sarja 2A'lik adaptor ve powerbank ile 40 dakikada olasiyorsa o zaman hizli sarj 2.0 destegi var.

Yukaridaki daha once yazdigim yazilarimda da mevcut olmasi lazim. Samsung a5 sd410 kullaniyor. Ve hizli sarj 2.0 destegi olan bir islemci bu. Eger samsung bu ozelligi kapatmadiysa hizli sarj olmasi lazim eger kapadiysa yavas sarj olur demistim. Sizin elinizdeki urunde %0'da, %60 sarja 40 dk ulasiyorsa o zaman hizli sarj vardir.

5v 2.4 A cikis veren adaptor veya powerbank kullanmanizda bir sakinca yoktur. Hatta 2.4 A fazla bile, 2A lik cikisi olan bir kaynakta ayni surede sarj eder.

O nedenle asus zenpower sizin icin uygundur. Elektroniksel bir ariza olusmadigi surece kullanmanizda bir sakinca olmaz.