Askerlik Anıları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
Gezegen sizin hikaye de felaketmiş yani:)

bu daha başlangıç daha neler var neler

çaldıran TÜRKİYENİN en souk yeridir neyse souk bir kış günü akşam 9 gibi görevden döndük aksilik gibi gece 2 : 4 nöbeti bize denkledi neyse kalktık nöbet vakti her zaman ben musa diye bir arkadaşla tutarım timin 4 ve 5 numarası oldugumuzdan nöbetler bizden başlar her zamanda nizamiye denk gelir

o gece musa hasatlanmış ben ve çoşkun nizamiyedeyiz kulelere girmemiz normalde yasak ama hava çok souk girdik karşılıklı kulelere 10 dakka sonra silah çok agır geldi şöyle koysam bişey olamz diyerek g3 çü duvara dayadım bide jandarmanın giydiyi büyük kabannar var şunu sırtıma alayım derken şöyle otursam bide baktım gırçççççççççç diye bir ses ardında çat diye düşen g3 sesi ben dogrulayım derken asteymenin sesi neden uyuyorsunuz ben cevap veremeden bunnar gitti

5 dakka sonra baktım nöbetçi çavuş geliyor dedim şoşkun sopaya hazır ol
nöbetçi subay bizi istemiş gittik ast subay kıdemli başçavuş en kıl oldugum rütbelidir kendisi içeri girdim tekmil verdim peşimden çoşkun

neden uyuyorsunuz ulann der demez okkalı bir destekli yedim sol çeneden ben inş sag cenedende vururda kafam düzelir derken çoşkun yok komutanım uyumuyorduk demezmi:w00t: ulan ............... bu adamlar yalanmı söylüyor diye asteymenneri gösterdi aldı bunu ele baya bi yumuşattı baktım ikiside yorulmuş s....rin gidin yarın savunmanızı hazırlayın dedi gittik nöbet yerine zaten vakit geldi

ertesi gün kendi tim komutanımıza söyledik araya girdide savunma vermekten kurtulduk yoksa yanmıştı bizim askerlik:blushing:

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Nöbette uyuduysan hakettin o tokadı:)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Gerçi Sen Uyumuyormuşunda

Nöbette Uyumak Arkadaşlarına Vatana İhanettir .
Bence Nöbette Uyuyan Askeri Hemen Askeri Mahkemeye Sevketmek Gerekir
Çünkü Bunun Telafisi olmaz!
Bir Tokat la Kurtulmuşunuz Gezegen Bence Çok iyi Yırtmışın!

Biz Dağda 12 Saat Hava Kararıp Aydınlanana Kadar Nöbet Tutuyoduk Ama Gözünü Kırpan Olmazdı . Birbirimizi Bildiğimizden Hepimiz Rahattık Kimse Uyumuyordu Biliyorduk

Gerçi Dağda Şöyle Bişey Vardır Mevzii ler 3 er Kişiliktir 2 Kişi Ayakta Olur 1 Kişi Uyur

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
Gerçi Sen Uyumuyormuşunda

Nöbette Uyumak Arkadaşlarına Vatana İhanettir .
Bence Nöbette Uyuyan Askeri Hemen Askeri Mahkemeye Sevketmek Gerekir
Çünkü Bunun Telafisi olmaz!
Bir Tokat la Kurtulmuşunuz Gezegen Bence Çok iyi Yırtmışın!

Biz Dağda 12 Saat Hava Kararıp Aydınlanana Kadar Nöbet Tutuyoduk Ama Gözünü Kırpan Olmazdı . Birbirimizi Bildiğimizden Hepimiz Rahattık Kimse Uyumuyordu Biliyorduk

Gerçi Dağda Şöyle Bişey Vardır Mevzii ler 3 er Kişiliktir 2 Kişi Ayakta Olur 1 Kişi Uyur

operasyonnarda kesinlikle uyumam hiçbirimiz uyumazdık lakin biz asaiş komando bölüğüydük çaldıranda her iş bizden sorulurdu iki gün üstüste bölükte kalamazdık çok yorulurduk o günde öyle bir gündü

ama uyudugum bir gün var daha sonra onuda yazarım

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Ben askerde çok dayak yedim valla arkadaşlar çok kıl bir komutana denk geldim her gün kafama kitap vururdu benim ne günlerdi ya ALLAH askere gideceklerin yardımcısı olsun nöbette uyumadım diyen yalan söyler ah birde yokmudur 3:00-5:00 nöbeti tam bir zatürre nöbetine dönüyor.gideceklere hayırlı teskereler.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Valla O Kadar Çok Hikayem Varki Hangisini Anlatayım

Bizim Timde Batmanlı Bir Roketatarcı Vardı Ama Çok Saf Çok Temiz Yürekli Bir Çoçuk Herşeye İnanırdı

Operasyondayız Sokuna Tepe Diye Bir Yere Pusu Attık Neyse Timdeki Gündüzcü Rahatsız Dedik Hüseyine Sen Gündüzcü Ol Senin Mevzii yi 2 ye Düşürürüz Dedik Biz Pusudayız Tabi Gece Neyse Sabah Oldu Biz Gittik Yatmaya Gündüzcüler Kalktı Ayağa. Aynı Günün Gecesi Biz Kalktık Gündüzcüler Yatmaya Gitti

Aklıma Bir Cinlik Geldi Gece Gece . Gittim Batmanlının Yanına uyuyo Bir Güzel . Dedim Hüseyin Kalk (Aceleci bir Ses tonuyla) Tabur Komutanı Roketatarcı İstiyor Vadide Seni bekliyor Sıcak Temas Var 2 Tane Asker Aldı Yanına Diye

Bu Gözünü Bir Açtı Silahı Roketatarı Cephaneyi Aldı Ama O Kadar Hızlı Yaptıki Ben Bile Anlamadım . Gülmekten Dur Lan Şaka Bile Diyemedim Bu Paldür Güldür Tepeden Aşağı İniyor .

Hem Gidiyor Hemde Küfrediyor (Hangi ....... Oğlu Buraya S..tı ) Filan Bi Ses Duyduk Adam Düştü Paldür Küldür Yuvarlandı Aşağı Tabi Bütün Tim Ayaklandı Seslerden Sıcak Temas Var Sandı Herkes Mermiyi Sürdü Namluya Ama Ben Gülmekten Konuşamıyorum Nefesim Kesildi . Hüseyinin Küfürlerini Duyuyorum (Kendine Has Şivesi ile)

Bölük Komutanı Gece Görüşlü Bakıyor Tam Siper Bütün Tim . Bana Bağırıyor Murat Yatsana Olm yere Ne Sap Gibi Dikiliyon Filan Diye . Sonra Dürbünden Anladı Hüseyin Olduğunu

Bu Bizim Batmanlı Boku Mayın Sanmış Çıkamıyor Yukarı Gidin Alın Şunu Dedi

Bütün Tim Koptuk Ama Bir Kıkırdamalar Var Görcektiniz

Hüseyin 1 ay Konuşmadı Benle Hatta Çatışma Çıksın İlk Seni Vurucam Dedi :). Aldım Sonra Gönlünü Gerçi

Pusuda Olanlara Bak ya . Gerçi Ceza Aldım Hüseyinin Cephanesini 22 Gün Boyunca ben Taşıdım . Anamdan Emdiğim Süt Burnumdan Geldi :) :)
abi muhteşem ya, fena güldüm :mrgreen::mrgreen:

Bloggeryum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kimi zevkle dinler ,kimi hiç sevmez dinlemeyi..

İşte size Askerlik anıları.siz gitmediyseniz Giden akrabalarınızınkini paylaşın:)

İlk anı da benden gelsin.

.Atandığımız birlikte ilk günümüz.iki tane heyecanlı ve şaşkın asteğmen.Bizi alelacele bölüklerimizin yanına yolladılar.Elimize de birer silah tutuşturdular tabur ictiması var dediler.Ule.. noluyoruz bismillah yeni geldik.

Yüzbaşı geçti tekmill!! dedi önde duran bütün komutanlar ileri atıldı arkadan uzman çavuş 'komutanım sen de git '' dedi.komutanım??Bana mı dedin..Bu ilk kez oluyordu..Ne diyorum ben ya..Nereye nasıl gideceğim neden gideceğim.Neyse gittim en sona geçtim.

Dikkaatt!! edi en baştaki..Hepsi silahla esas duruşa geçti.''Birinci takım 2 subay 2 astsubay 22 er ve erbaşla emir ve görüşlerinize hazırdır komutanıım!!''

Diğer komutanlar da takımlarına dair tekmil verdiler sıra bana geldi.Ul.n kaç kişiydik.Bunu düşünemezdim.Kaçıncı takımız biz..Off Allah ım ölmek istiyorum..

''Takımım 2 subay 2 astsubay.....'' aynen kopya çektim birinci komutandan.:)

Şoku atlattık sanırım.O da ne..Tabur komutanı ''aramıza yeni katılan iki asteğmen var buraya gelsinler dedi'' Allah ım daha ilk günden.Rezil olacağız.Koştuk ynaına esas duruuşş!! aa bizim ilyas da gelmiş.Canım arkadaşım.

Komutan hayırlı olsun dedi elini uzattı..Toka yaptım ve sağooll!! diye bağırdım.Aferin bana bu şoku da atlattım.Ama ama o da ne İlyas naptın sen..bütün taburdan gülümseme uğultusu yükseldi valla.İlyas elini uzatan tabur komutanına elini uzattı diğer eliyle omzuna sarılıp kafasını uzattı.Ulan ilyas şimdi yaktın bizi.Bütün tabur 1 haftta bizi konuştu:)

Şokları atlamıştım ama ilyasın yaptıgı yüzünden rezil olduk:DBütün tabura o ben değildim ilyastı demekten yorulmuştum valla:)

koptum yaa süpermiş :)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bende babamınkini anlatayım.

Babam askerde kıdemli falanmış(tam rütbesini unuttumda yüksekmişti rütbesi)işte koğuşta uyuyorlarmış onları kaldırmaya çavuş gelirmiş(öyle hatırlıyorum anlatalı bayağı oldu babam)işte sonra bu sefer tesadüf komutan gelmiş onları kaldırmaya 5 kişi yatıyorlarmış koğuşta birini dürtmüş kalkın falan kalkmamış birini dürtmüş kalkmamış babamı dürtmüş kalkmamış komutan sinirlenmiş fena dürtmüş bir yandan da bağırıyor babam da uyku sersemi olarak kalkmış gözleri açıkta değil ana avrat küfür ediyor komutana ağzına ne geldiyse bir açmış gözlerini karşısında komutan.Komutan bunları bayağı dövmüş(hemde tüfekle:D).Gerçek midir bilmiyorum sonuçta ben yaşamadım olayı babam anlattı.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Gece nöbetim vardı sabaha kadar her şey yolundaydı.Sabah bir asker ''komutanım koğuşta ki yakup giymiyor üstünü ben Atatürk üm diyor.'' dedi.

Ne Atatürk mü ..Oğlum yapmayın etmeyin sorunsuz bir nöbet devredelim bir gün de.

Olay yeine gittim yakup oğlum üstünü giyin.-Ben Atatürk üm sen Atatürk e emir veremezsin.dedi.

Ya oğlum tamam sen Atatürksün giy üstünü hadi canım..

Birden ranzanın üstünde duran kamuflajları sağa sola dağıtıp deliler gibi ''ben Atatürk üm'' diye bağırmaya başladı.

İyice sinirlendim.Üstüne yürüdüm ranza ile benim aramda sıkıştı ona doğru eğilip''Bak 10 a kadar sayıyorum giymezsen olacaklardan sorumlu değilim dedim.Bunu duyunca ve sinirlendiğimi görünce...Tuhaf hareketleri gitti üstünü yavaşça giymeye başladı.Ben de geri çekilip -hah şöyle aferin sana..Dedim demez olaydım.Birden pantolonu sıyırdı deliler gibi ben Atatürk üm ben Atatürk ....Diye tepinmeye başladı.

Bir asker yanaştı ''komutanım bu askerlikten yırtmak için numara yapıyor'' dedi.

Yakup dedim sana bişey yapmayacam ama birazdan yüzbaşı gelince(ki kendisi tam bir psikopattır.) ona rapor edecem seni ...onun yanında da ben Atatürk üm dersen alnından öperim seni ama demezsen bittin sen:)

Bölük komutanına nöbet raporu vermek üzere gittim ve olayı aynen anlattım..Burnundan soluyordu valla ..Hemen buraya getir onu dedi.Götürdüm ..Sen çık dedi kapıda bekle 5 dakka sonra seslenirim gel al bunu dedi.

5 dakka boyunca içeriden tek konuşma sesi gelmedi.Çat çut çat çut...Deprem oluyordu sanki içeride.İçim acıdı valla böyle olacağını tahmn etmiyordum.En kötü ceza verir diye düşündüm.

Sonra içerden bir ses geldi inanın tam 5 dakka sonra ses geldi:..Gelin alın bunu!!!

Kapıyı açtım yakupp bitap şekilde.Girdim koluna götürüyorum revire.Giderken yakup sen kimsin dedim?

Bırak Allahını seversen komutanım adam anamı ağlattı....dedi

Anlayacağınız yakup kendine gelmiş kim oldugunu hatırlamıştı:D

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ayy ben hiç sevmem askerlik anılarını da asker resimlerne bakmayı da :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Calvaria askere gitsin ozaman görürüm seni:)

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ayy yok ya gene de dinlemek isteyeceğimi sanmıyorum. ama eminim o başımı ağrıtacak

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
ayy yok ya gene de dinlemek isteyeceğimi sanmıyorum. ama eminim o başımı ağrıtacak

Heleki Acemi Birliğinden Döndüğü Gün O Kadar Çok Şey anlatacak ki Kaçamıyacaksın :)

Ben Acemi Birliği Dönüşü Babama Komutanım Demişti :) Ağzım Alışmış Artık :)

Şırnak Ta Askerdim Terhisimde Tam Ramazan Ayına Denk Geldi

Saat 2 Gibi Geldim Eve Akşam Uzandım Hemen . Birden Bi Patlama Sesi

Kendimi Yataktan Attım Yere Tabi Sehpa Filanda Kırıldı

Evdekiler Bir Hışım Doldu Odaya Dedim o Patlama Neydi

Annem Dedi Yok oğlum İftar Oldu Kalk Yemeğini Ye :)

3 Ay Kendime Gelememiştim . Hala Nerde yüksek Bir Ses Duysam İrkiliyorum

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Nikesteel şanslısın ki öyle bir yerde askerlik yapmışsın.Ben çok istedim ancak çıkmadı sıcak temas yaşayabileceğim bir yer.

305. dönem asteğmenlerinden de bir şehidimiz oldu..:(

Bir arkadaşım kendisine güneydoğu çıkmadı diye hüngür hüngür ağladı.Bütün ailem komando oalrak yaptı ben güneydoğuya bile gidemedim.diyordu..

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
tatbikattayız, bizim takım kol komtanı olarak asteğmen arkadaş var eğitmen olarak bir üsteğmen bi de yarbayımız var. uzun bi mesafe yürüdük akşam olunca mola verdik yemek

filan neyse gece 3 de yola devam edecez demiş üsteğmen bizim arkadaşa. saat 3 oldu üsteğmenle yarbay yok ortalıkta e kol komutanı arkadaş bize sordu "ayıboğan numan" :

napalım gidelim mi bekleyelim mi? hep beraber biz yola çıktık. Şöyle bi durum da var gideceğimzi güzergahta diğer birliklerin hiç birine görünmemiz gerekiyor,(tatbikat gereği)

neyse saatler geçti sabaha doğru her yerde diğer birliklerden askerler dolaşıyor kamyonlar dolusu asker, biz onlara görünmeyelim diye ağaçların altında otların içinde filan baya baya

köşe kapmaca oynuyoz 30 adam saklanması biraz zor tabi...hedef noktaya vardığımız da ne olsa beğenirsiniz?

bizim üsteğmenle yarbaya tatbikat kurul başkanı kayıyor fırçayı biz daha çantaları sırtımızdan çıkarmadan yere attık kendimizi dinleniyoz cugarayı yaktım iki fırt alamadan

emir geldi... akşam7 den beri bişey yememişiz zaten ..yola devam ..ulen nereye gidiyoz biri bişi söylesin yok..kimseden ses çıkmıyor küfürden başka

..meğerse o kamyonlar filan hep bizi arıyorlarmış o kadar saklandık filan halbuki bizim bilgin üsteğmenle yarbay uyuya kalmış biraz yarım saat sona gelmişler bizim mola verdiğimiz yere

..o günün faturası yaklaşık 70 km lik fazladan dağ manzaralı bi yürüyüş..üstüne yediğimiz fırçalar...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
hahaha siz misiniz komutanları kaybeden:D

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
:) biz onları kaybetsek iyide onlar bizi kaybetti yahu:)

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
Nöbette nasıl uyudum

Ayıptır söylemesi nişancılıgım iyidir zaten sılaha aşina oldugumuzdan g3 ce alışmamız zor olmadı üstüne birde rpg7 verdlerya neyse

usta birliyinde münkün oldukça atışlara giderdik bölük komutanı bizleri teşvik için kantinciye yüksek sesle kolayı buzluga koy derdi atışlarda birinci olanın ödülü 2.5 litre kola demekti bu

üst üste dört defa kolayı içince bıraz şımardık sanırım
gene böyle birgün içtimada atışa gidecegimizi hazırlanmamızı söylediler biz tam tekmil hazırlandık bol bol cepane aldık filan

derken bölük komutanı geldi bölükteki her askerin atışlara gelecegini istisna olmadıgını söyledi ama kantinciye seslenmeyi unuttu o an cenemi tutamadım komutanım kantincide gelecekmi dedim

kantinci jandarmaydı biz komando bizle normalde baglantısı yoktu benim derdim kolayı hatırlatmaktı
bölük komutanı ne kantinci gelecek nede sen dedi ve nöbetçi çavuşa al bunu nöbete götür nöbetteki askeri atışa getir demezmi

başımdan kaynar sular döküldü gündüz nöbeti tam 4 saat ben gece 2 saat dayanamıyorum nerde kaldı 4 saat neyse somurta somurta nöbete gittim derken bölük atış alanına gitti

komando bölüyü gündüz sadece 3. kulede nöbet tutardı koça bölükte bir nöbetçi çavuş birde ben kaldık o içerde tv izlerken ben 3. kulede nöbette 30 dakka sonra şöyle oturayım dedim kendimden geçmişim birden bölüğün uygun adım geliş seslerini duydum birden yerimden kalktım saate baktımki saat 1 olmuş yani tam 5 saattir nöbetteyim bölük gelince nöbetçi çavuşa işaretlerle nerde kaldınız bu saate kadar gibi hareketler yapıyorum yerime gelecek 10 dakkaya yemek yedi geldi benim nöbette uyuma maceramda kazasız belasız atlatıldı üstüne birde gece nötetim silindi