kızların rehabilitasyon merkezinde tutulmasının sebebi neymiş? söylüyorum, bence şizofreni![]()
Gülerim işte buna.
O zaman orduyu özelleştirelim de! Devlet kurumlarında senin dediğin gibi maaşı hak etmek için çalışan çok fazla ahlak sahibi insan yok! Profesyonel ordu kesinlikle teröre çare olamaz. Ordunun yapısıyla oynayanların amaçları açıkça bellidir. Profesyonel ordu TSK'yı bitirmek için hazırlanan plandır.
Orduda rütbeli olan da bu milletin yetiştirdiği çocuklar, mecliste vekillik yapanlar da, hakimlik yapanlar da... Demek ki sorun bir kurumda değilmiş. Sorun bu milletin artık ahlak ve akıl sahibi bireyler yetiştirememesindenmiş. Uzun vadeli ve kesin çözüm de buradan geçiyor.
O zamanki Türkler ile bugünkü Türkler arasında fark var kardeşim. Bugün kendini en hakkaniyetli olarak gören bir insan bile rahatlıkla "sen cebine giren paraya bak, gerisini boş ver" diyebiliyor. Eskiden insanlar "ben doktor olacağım insan kurtaracağım, öğretmen olacağım insan yetiştireceğim, polis olacağım huzur getireceğim, hakim olacağım adalet sağlayacağım" diyordu. Şimdi ise şu kadar para alacağım ondan bu mesleği seçeceğim diyorlar. Eskiden paranın da bugünkü kadar değeri de yoktu. Aptal kutusunda dizilerle zenginlik özendirilmiyordu, reklamlarla tüketim açlığı oluşturulmuyordu, etrafta gereksiz yüz binlerce ürün çeşidi yoktu.
Profesyonel orduyu abartmamak lazım. Sanki her askere özel kuvvetlerle verdikleri eğitimi vereceklermiş gibi her şeye çözüm olacak sanıyorsunuz. Bugünkü uzman çavuşlar ne kadar eğitim görüyorsa onlar da çok farklı eğitim görmeyeceklerdir. Uzman çavuş dediğimiz meslek grubu da bir nevi maaşlı erlik gibi. Sadece er-erbaştan üstün bir rütbe. Yeni mezun olmuş birkaç uzman çavuşun G3 piyade tüfeğinin mekanizmasını nasıl söküp takacağını bilmediklerine şahit oldum. Türk Ordusunun en yaygın silahı olan G3'ü bile tam olarak söküp takamayan bir asker ne derece askerdir bilemiyorum. Profesyonel ordu da mı böyle olur diye düşünüyorum. Büyük ihtimal gibi geliyor. Eğitim basit bir şey değil. Uzun uğraş gerektiriyor ve çok masraflı bir iş. Orduya bu denli müdahalenin olduğu bir zamanda bu eğitimi ne kadar yaptırabilecek bir Genelkurmay var malumunuz.