Oyun Oynarken Sistem Donuyor

EmreBB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba arkadaşlar. Bu sorun yaklaşık 1-2 aydır var. Oyuna girdiğimde 5-6 dakika sonra sistem donuyor. Bu yavaş yavaş oluyor fps düşüp donuyor. Sistemin donacağını anlayabiliyorum. Reset atmadan da kendine gelmiyor. Bıkkıntı geliyor bi süre sonra sorun ekran kartında mı psu'da mı işlemcide mi anlayamadım. Yardımcı olacak birisi var mı ?

QX 9770

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
İşlemci ve ekran kartı fazla ısınıyor mu? Reset atınca kendine gelmesi genel'de sıcaklıklar'dan kaynaklanıyor.

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,285

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
242
Isı değerllerini cpu z den bakıp atar mısın hocam ?

TibetAtılgan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
PSU yeterli güç sağladığından emin ol yetersiz güç sistemin donmasına neden olur PSU watt değerini ve sistemin ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığını kontrol et birde bak bir konu buldum onu da kontrol et işine yarar

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,285
Google cevirisi sonucu yabancı sitelerden alıntıdır
1-
1 yıl önce

Bunun artık birine yardımcı olup olmayacağından emin değilim çünkü bu eski bir gönderi. Umarım aynı sorunu yaşayan yeni kişiler için yardımcı olur. Bir AMD derlemem var ve bunun Intel için de işe yarayıp yaramayacağından emin değilim ama belki. Benim için çözüm şu şekilde. AMD Ryzen dengeli güç planını kullanıyorum. (AMD derlemeleri için önerilir)

Windows arama çubuğuna gidin ve "Güç Planı" yazın

"Güç Planını Düzenle"ye tıklayın

"Gelişmiş güç ayarlarını değiştir" seçeneğine tıkladığınızda yeni bir pencere açılacaktır.

"İşlemci güç yönetimi" yazan yeri bulun ve küçük artı simgesine tıklayın

"Maksimum işlemci durumu" yazan yerdeki küçük artı simgesine tıklayın

Değeri %100'den %99'a değiştirin

Uygula'ya ve ardından Tamam'a tıklayın
Bu, oyun çökmelerini, PC kilitlenmelerini ve önyükleme sorunlarını çözmelidir.
2-Ben de aynı sorunu yaşadım. Sonunda oyunumu entegre grafikle çalıştırarak sorunu çözdüm

eddardstark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Oyun VRAM ını açmıyorsa pc donanımın oyuna yetiyorsa ram konusunda bir sorunun yoksa sorun oyun ile kaynaklı olabilirmi hocam arada Win+Ctrl+Shift+B atıp ekran kartını resetleye bilirsin zararı yoktur