Annem ve babam hiçbirşeye izin vermiyor!

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
özgürlüğün kıymetini bilmek lazım.bunun tadıda insanın sevdikleri ile birlikte olması ile çıkar.ben bir cezaevi lojmanında oturduğum için özellikle o gencecik insanların aileleri ile görüş günlerindeki bir saatlik zamanın ne kadar kıymetli olduğuna tanıklık edebiliyorum .ailelerimizin kıymetini bilelim

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Önemli olan taktik :D Arkadaşlarını eve çağır :D

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ben lisedeyken annemler gece geç saatlere kadar dışarı çıkmama izin vermezlerdi gece geç saat dedğim de hava kararana kadar.

üniversiteye şehir dışına yollamam derlerdi. şimdi 5 yıldır ailemden ayrı yaşıyorum. istediğim saatte dışarı çıkıyorum istediğim arkadaşımın evinde kalıyorum. arkadaşlarımla tatillere gidiyorum. hatta babamı arayıp baba ben şu an istanbuldayım istanbula geldim bile diyebiliyorum. ankaraya babamların evine gittiğim zaman da artık istediğim saatte dışarı çıkabiliyorum. üstelik ben bunları "kız başıma" yapıyorum

yani daha yaşın çok genç 18 yaşındasın acele etme sen de "özgür" olursun bir gün

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
abim olsaydın bir şey yapabilecğini sanmam. benim arkamda babam var. annem bazen der bi gün de otur evde diye. babam da anneme kızar bırak kızı gezsin tozsun diye :) abim olsaydın sana da laf dedirtmezler

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Büyük konuşma fındık.:D

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
:D evet büyük konuştum. yazın sevgilim tatile gidelim diyo interraille avrupa şehirlerine. nasıl izin alsam diye düşünüyorum :) ama zannmca izin vermeyecekler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım anneler ve babalar çocukların güvenliğin istio ondan oksa seve seve çıkarsın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sana ne yapıyolarmış be benim ailemin bana zerre kadar güveni yok annemle babam ayrı 2 tane abilerim var ve oturduğum şehir öyle olaylı falan da değil abimler kolay kolay dışarıya salmıyolar otur evde diyip duruyo gezmek istiyorum bi yerde vakit geçirmek istiyorum ama yok olmuyo. zamanında uyuşturucu kullanan bi sevgilim vardı zaten bu yüzden güven diye bişey kalmadı ayrılalı 9 ay oldu ama hala güvenmiyolar :'(

Bilimzeka

Doçent
Reaksiyon puanı
0
aynı sorundan bendede var annem hiç bi halta izin vermiyor sanki çocuğuz 13-14 yaşındaymışım gibi davranıyor :)

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
şimdi anlamadığım olay böle konuların böle teknoloji forumuda neişi var ALLAH aşkına nerde modlar

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Askerden önce aynısini bana da yaptılar o günden beri burunlarından getiriyorum tüm sosyal hayatı bitirdim bayramlarda düğünler de bile çıkmıyorum varsa yoksa pc başında zaman öldürüyorum şimdi onlar pişmanlar ama öyle yaşamak zamanla daha cezbedici geldiği için devam.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aynısini sizede tavsiye ederim.

Biz gençleri pc veya tv başına dikmekle bize en büyük zararı veriyorlar farkında değiller .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim ne facem var ne tlefonum ne dışarı arkadaşlarımla çım a hiçbiri yok çevremdeki herkesin varken annem bana test çöz demekten başka birşey demiyor

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bak canım tavsiye vermeyi sevmem ama madem böyle bir sıkıntın var sana güzel bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Öncelikle biraz sakinleşip sağlıklı düşünmelisin. Belli ki sıkılmış bunalmışsın. Arkadaşların dışarda sen içerdesin diye bu kadar sıkıntı yapmana gerek yok. Ailen bu konuda ısrar ediyorsa bir bildikleri var diye düşünüyorum. Bunu böyle istiyorlarsa unutma bu senin iyiliğin içindir.

Tamam biraz baskıcı yanları seni üzebilir ama bu kadar kötü bir dünyada ailenin titiz davranması bence yerinde. Zaten tüm olumsuzluklar senin yaşlarında başlıyor. Hatta daha erken yaşlarda başladığı için bu durum aileleri biraz daha baskıcı hale getiriyor.

Çocuk değilsin ama ailen seni çocuk gibi görür. Ben 29 yaşındayım halen çocuk muamelesi görüyorum. Bazen çek git buralardan desemde yine onlarsız olmuyor. Neyse konu ben değilim :D

Bak dışardaki arkadaşlarını bugünlük boşver ve pencereden uzak dur. Hatta arkadaşlarına pencereden dil çıkar ve orta parmak işareti yap. :D Eğer anneni üzdüysen hemen git boynuna sarıl ve bir yetişkin gibi davran. Kalk len ne duruyorsun :D Git annene sarıl ve onu anladığını izlenimini ver. Ailenin yerinde sen olsan sende evladın için titrersin. Annene çay yapmasını söyle ve bugün evde kalacağını söyle. Annen rahatlayacaktır ve bundan sonraki dışarıya çıkma gibi sorunların belkide olmayacaktır.

Arkadaşların dışarda boş boş konuşuyorlarken sende bizimle takıl boş boş konuş :) Bizde senin arkadaşınız, niye bizi beğenmiyormusun :D

Aç güzelce bir müzik odanda bizimle takıl, istersen sinema izle. Odanda stres gebertmekte güzeldir. Yap birşeyler işte ama aileni üzme.

Bende bir dönem böyle sıkıntılar geçirmiştim hatta ben karakolluk bile olmuştum ailem yüzünden ama hepsi geçti... Bak bi keresinde babam üstüme çok geliyordu... Ne bu ya, neyse konu ben değilim :D

Anı yaşamanın keyfini çıkar ve anneni üzme. Ailene karşı tutumun hep iyi olmalı yoksa kaybeden sen olursun...

Özet geç ya :D

Ama şunu söyliyebilirm baştan fazla alıştırmayın kontrole girmeye.Kafanıza göre davranın .Bir süre sonra pek takmıyolar kacta gırıp cıktıgını .
Ayrıcada @djvahsetkatılıyorum böyle yerde ne işi var bu konunun :D

Mehmet_Tahir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Haline şükret sen, bizimkiler ayrı istediğim gibi gezip tozuyorum ama banada " dur " diyecek birisi olsa keşke, rahat olunca her bela gelir başa. Seni düşünen birilerinin olması ne güzel kıymetlerini bil. bi arada alt komşuyu gidip dövün tepenize çıkmasın sonra :)

matter33

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Babalar anneler hep çocuklarının iyi olmasını isterler ,senin iyiliğin için.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Babam'da gece vakitleri sokaklarda dolanmama cok kizar. Bana hep sunu söyler: Biliyorum sen sagi solu belli olmayan yerlere gitmezsin, kavgaya gürültüye karismazsin ama biri mutlaka cikip sana satasir ve basini belaya sokar.

Gece vakitleri zaten adam akilli insanlar dolanmaz ortalikta. Az da olsa büyüklerimizin söylediklerine kulak asmaliyiz. Sonucta eski topraklar bize nasihat veriyor :)

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Abooovv kaç yıllık konuyu hortlatmışlar birde muhabbete devam ediyorlar :D

Konudakilerin yarısı banlanmış zaten :P

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende çok sıkılıyorum ya ben gamze bu arada 14 yaşindayim arkadaşlarim falan sinemaya, tyatroya gidiyor anneme soruyorum dediği budur '' hayir gamze sana güvenmediğimden değil çevreye güvenmiyorum '' kendimi koruyabilirim ama buna firsat vermiyor, bunlari anlatmamada izin vermiyor. Zaten 1 kere çocuk ve genç oluyoruz bunuda arkadaşlarimizla gezerek, ailemize önem vererek geçirmek dururken neden halen ben evdeyim? Aa cevabi unutmuştum '' annem bana güveniyor ama çevreye güvenmiyor '' :closedeyes:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
valla 21 yasindayim istersem kizi alir arabaya atlar sabahin 4 ünde bodruma giderim kimsede birşey diyemez

tabi 3 şeye ihtiyacin var bunun için

1- farkındalik (tecrube, yasamislik gormus gecirmislik, refah duzeyi, kisaca daha once cok daha buyuk isleri basardigin icin gozlerini kirpmadan sana duyulan guven)

2- para

3- daha fazla para

P.Cedric

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gece 3 4 5 hiç sıkıntı olmuyordu bende ? Sen şimdi şehir felanda bilmiyosundur.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
saçma yorum atmayın ya ne gece 4 ü gece 3 ailen haklı herşeyin bir sınırı var hep evde oturmakta olmaz sürekli dışarda tozmakta ki mutlaka dışarı çıkartıyorlardır sen abartıyosun ailen dogruyu yapıyor facete orda burda özenme

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
saçma yorum atmayın ya ne gece 4 ü gece 3 ailen haklı herşeyin bir sınırı var hep evde oturmakta olmaz sürekli dışarda tozmakta ki mutlaka dışarı çıkartıyorlardır sen abartıyosun ailen dogruyu yapıyor facete orda burda özenme

Konu sahibi banlı ve 2 yıl önce açılmış amaç nedir :D

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bizimkilerde fazla pc başında oturdugumu duşundukleri için defol cık git gez diyorlar nasıl iş anlamadım :D

al bendende o kadar ya :) evde otura otura sıkılmadınmı diyorlardı önceden.şimdi ise bilgisayara girmeyi bıraktım asosyallikten öteye gitmez dedim çalışmaya başladım :) çalışıyorumda.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
of arkadaşlar bnde bıktım artık ya :'(( 14 yaşındayım bu gün arkadaşımla denize gitcektik b.çekmeceye izin vermiyolar kaçırılar boğlursunuz...vs... şeyleree diyolar bıktım yaa alıyoorum yemnle şuanda off :F:FF gündüz gözüne ne b*k yapabilrle bi kzızı diye şey yapıyolar bktım ya !!!!! :(:sneaky2: liseye gitsem g....den ayrılmicaklar yaa offf :( sinirden kollarım çizik içinde bunalıma soktular kendidmği atmak istiyorum köprüden FALAN S:AD:FADS: :D tmm abartım -_- ama öyylee... yarın ne olursa olsun o denize giricem :devil2: anem izin vermedi babamda izin vemesen falçatayı alıp çizicem kollarımı -_-

danceinthedark

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bizim evde böyle birşey olucak pıcahlarm :D gerçi bizimkilerde izin vermiyor ama ben gidiyorum sonra telefondan arayp dikkat et kendine diyorlar o kadar

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
çaktırmadan dışarı çık uzaklaş en iyisi ;) giderken not bırak ama.evden gittiğini sanmasınlar :)
yani biraz kurnaz ol

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
emin ol hiç takmasalar daha çok üzülürsün. ergenlik kelimesini boşuna icat etmemişler. sen herşeyi öğrendiğini sanıyorsun ve büyüklerine cevap veriyorsun fakat büyüklerin herşeyi bilmediğinin farkında ve karşı çıkıyorlar.
bu dönemin olaysız geçmesi hep zordur. sana tavsiyem sağa sola vurmaktan vazgeç büyüdüğüne inanmalarını istiyorsan sorumluluk al veya öyle görün.