54 kiloda 90 kilo kaldirma

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Kuvvet ve hacim kazanmak istiyorum yani yürürken vücudum da kas olduğu belli olsun kasımı siktigimda yumurta gibi çıksın dumbella bende düşünüyorum ama nereden alcam onu zaten diğer konuyu okuduysan fitnesse gitmek için şu durumda biraz derslerimi düzeltmeye başladım 3 kilo dambıl alırım oda sadece kol gibi ben göğüs karın felanda istiyorum Mersin'in Akdeniz ilçesinde nereden bulabilirim dambıl ayrıca bölge demiyorum Akdeniz diye ilce war mersinde nereden alabilirim dambil
13 yaşında aşırı abartılı hayaller kurmuyor musun?Dambılı da decathlon ya da herhangi bir spor mağazasından alabilirsin?

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Benim sana tavsiyem bir barfiks barı koy eve street workout yap nette bulabilirsin hareketleri bir barfiks barı birde varsa paran dips demiri de yaptırabilirsin demirciler ucuza yapıyor.
Önce evde çalış böyle evde çalış diyince de sanki dalga geçiyor gibi görünüyor insanlar ama değil kendi vücüdunun kilosuyla yapıyosun hareketleri bana daha zor bile geliyor mesela.
Peki nasıl ilerleyecem dersen de önce mesela şınav çektin 3 set 10 tekrar yapabildin sonraki antrenmanda 15 tekrar yap bir çırpıda 25 30 yapıp yorulmuyorsan o zaman set arası dinlenme süreni kısalt oda etkisiz kalırsa patlayıcı yapılan şınavlar var o şekil yap oda etkisiz kalınca tek el şınav zaten epey zordur hani bunları yapmak bile baya zaman alır zaten.
Mesela barfikste öyle baktın iyisin daha geniş tut yine iyisin daha az dinlen yine iyiyse hareketi patlayıcı yap oda yetmezse muscle up yaparsın.
Spora giden birçok kasları şişmiş insanlar bile bu hareketleri yapamıyor ben de avuç içlerinin bana baktığı koldan gücü alan barfiksi yapıyorum ancak mesela ki 4 aydır salona gidiyorum.
Frank medrano izlemeni tavsiye ederim bu adam street workout da aşmış bi adam ve harika vücudu var.
Gelelim hacim konusuna hacim almak beslenme ile olur yaptığın sporla çokta alakası yoktur günlük senin 120 gr protein alman lazım en az birde birde ağırsağlam sitesine gir günlük kaç kalori alman gerektiğini öğren onun biraz üzerinde al youtubede ağırsağlam beslenme videosunu da mutlaka izle bu sporun %60ı beslenmedir.
Tabi bunları genelde kimse dinlemez gideceksin salona yazılacaksın hocalar split proğram vercek ilgilenmeyecek sende bir gelişme olmayacak olsa da ilerde belki de sakatlanacaksın sonra hacim istiyorum diyince de hemen kitleyecekler sana protein tozunu falan para da emekte boş kaslar şişecek biraz ama boş iş yapmış olacaksın.
Bizim evde eşyalar dağ gibi hareket alanım yok yoksa ben hayatta salona gitmezdim gereksiz yere para ödüyorum sanki evde herkül gibiydim yetmedi salona gidip 120 kilo falan kaldırıyorum :D
Neyse yazı uzun oldu seçim senin benim görüşlerim böyle karar senin.

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Hacim kazanmak derken yanlış anladınız hani bitane arkadaşım var çocuk çok zayıf ama kaşı var öyle demiyoym boyum 1.66 Kilom 54 bu şekilde kilom felan arttirmak istemiirum ama kas yapmak istiyorum kol göğüs felan yani belli olsun kilo almak değil yani derdim biraz kollarim sissin biraz vücut ucgenlessin kuvvetleniyim yani barfiks olabilir ama bulabilirsem oda ayrıca bence abartılı hayal değil bu yaşta öyle kaslı olanlarda vardır

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar ben 13 yaşında.54 kiloyum biraz kasım var vücudu m iyidir geçen 80 kilo olan kuzenimi kaldırdım ve çokta zorlanmadim sonrasında aynı gün 90 kilo abimide kaldırdım ayağı yerden kesildi yukarıya da çıkarttım biraz sizce ben yasitlarim göre fazla mı güçlüyüm yoksa bu normal mi
ağırlığı nereye verdin o önemli bele mi verdin sadece kolla mı kaldırdın ? o yüzden bir şey demek zor ama normal diyebiliriz.

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Nebiliyim direk tuttum koludur heralde

Çok Bilmiş

Doçent
Reaksiyon puanı
288
90 kiloyu kaldırmak pek kolay değil güçlüsün bence.Simdi beni kaldırıp atar mısın? 55 kiloyum. Aklıma Sahte Kabadayı filmi geldi :D fırlatıyor ya Şaban i

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim sana tavsiyem bir barfiks barı koy eve street workout yap nette bulabilirsin hareketleri bir barfiks barı birde varsa paran dips demiri de yaptırabilirsin demirciler ucuza yapıyor.
Önce evde çalış böyle evde çalış diyince de sanki dalga geçiyor gibi görünüyor insanlar ama değil kendi vücüdunun kilosuyla yapıyosun hareketleri bana daha zor bile geliyor mesela.
Peki nasıl ilerleyecem dersen de önce mesela şınav çektin 3 set 10 tekrar yapabildin sonraki antrenmanda 15 tekrar yap bir çırpıda 25 30 yapıp yorulmuyorsan o zaman set arası dinlenme süreni kısalt oda etkisiz kalırsa patlayıcı yapılan şınavlar var o şekil yap oda etkisiz kalınca tek el şınav zaten epey zordur hani bunları yapmak bile baya zaman alır zaten.
Mesela barfikste öyle baktın iyisin daha geniş tut yine iyisin daha az dinlen yine iyiyse hareketi patlayıcı yap oda yetmezse muscle up yaparsın.
Spora giden birçok kasları şişmiş insanlar bile bu hareketleri yapamıyor ben de avuç içlerinin bana baktığı koldan gücü alan barfiksi yapıyorum ancak mesela ki 4 aydır salona gidiyorum.
Frank medrano izlemeni tavsiye ederim bu adam street workout da aşmış bi adam ve harika vücudu var.
Gelelim hacim konusuna hacim almak beslenme ile olur yaptığın sporla çokta alakası yoktur günlük senin 120 gr protein alman lazım en az birde birde ağırsağlam sitesine gir günlük kaç kalori alman gerektiğini öğren onun biraz üzerinde al youtubede ağırsağlam beslenme videosunu da mutlaka izle bu sporun %60ı beslenmedir.
Tabi bunları genelde kimse dinlemez gideceksin salona yazılacaksın hocalar split proğram vercek ilgilenmeyecek sende bir gelişme olmayacak olsa da ilerde belki de sakatlanacaksın sonra hacim istiyorum diyince de hemen kitleyecekler sana protein tozunu falan para da emekte boş kaslar şişecek biraz ama boş iş yapmış olacaksın.
Bizim evde eşyalar dağ gibi hareket alanım yok yoksa ben hayatta salona gitmezdim gereksiz yere para ödüyorum sanki evde herkül gibiydim yetmedi salona gidip 120 kilo falan kaldırıyorum :D
Kızları korkutuyorsun, sonra niye gelmiyorlar diyorsun. :P

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Ya tekvando biraz saçma gelmeye başladı gitmesemmi acaba müsabakaları saçma hep yan tekme atiolar aksiyon yok wing. Chun isterdim Mersin'de yoktur ama boks felan istemuom

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Neyine acıyorlar? :D
Vücut sıska boy 1.73 oda boynum uzun olduğu için daha kısa duruyorum giydiğim mantoyu yanlışlıkla 52 beden aldık babamın mantosu gibi duruyo saçlar yağlı ve şekilsiz burun uzun surat sivilceli doğru düzgün sakal yok s beden tişört bile geniş geliyor nerdeyse xs giyecem ve cebimde sadece 10 liram aynı zamanda hayata karşı inancını kaybetmiş bir soğuk ruh yaş 26 olmasına rağmen 14lük vitaminsiz ergenler gibi gözüküyorum hem zayıfım hem vücut yağlı en kötü vücut tipi kızların bile bilekleri benden kalın dişler zaten söylemeye gerek yok ağzımda inşaat çıktılar resmen daha genç yaşımda dizler arada bir tutuluyor sol kulakta bir sorun var ama çözemedim ve annemin yıllar süren öfkesi kavgacı yapısından dolayı da en ufak fazla seste başım ağrıyor ayrıca burunda geniz eti var bu yüzden düzgün sağlıklı nefes alamıyorum ilk akla gelen bunlar.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Vücut sıska boy 1.73 oda boynum uzun olduğu için daha kısa duruyorum giydiğim mantoyu yanlışlıkla 52 beden aldık babamın mantosu gibi duruyo saçlar yağlı ve şekilsiz burun uzun surat sivilceli doğru düzgün sakal yok s beden tişört bile geniş geliyor nerdeyse xs giyecem ve cebimde sadece 10 liram aynı zamanda hayata karşı inancını kaybetmiş bir soğuk ruh yaş 26 olmasına rağmen 14lük vitaminsiz ergenler gibi gözüküyorum hem zayıfım hem vücut yağlı en kötü vücut tipi kızların bile bilekleri benden kalın dişler zaten söylemeye gerek yok ağzımda inşaat çıktılar resmen daha genç yaşımda dizler arada bir tutuluyor sol kulakta bir sorun var ama çözemedim ve annemin yıllar süren öfkesi kavgacı yapısından dolayı da en ufak fazla seste başım ağrıyor ayrıca burunda geniz eti var bu yüzden düzgün sağlıklı nefes alamıyorum ilk akla gelen bunlar.
Ben yine bir yerlerde ironiye kurban gittim ama hayırlısı bakalım. :D

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Ben yine bir yerlerde ironiye kurban gittim ama hayırlısı bakalım. :D
Yok hocam hepsi doğru işte boşuna demiyorlar akraba evliliği yapmayın diye hani bi Check up yapsak kimbilir daha neler çıkar ama ben sadece yazdım isyanım yok yine sakat değilim bu halime de çok şükür gözler benim için çok önemli oda sağlam çok şükür :)
Ancak konu kız olunca onlara en itici gelen tip oluyorum onu demeye çalıştım :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Şu yazındaki ironiyi anlamadığım için karışıklık oldu. :D

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Daha yaşın genç tabi ama bence jimnastik yap, evde bile yapabilirsin. Boy olmadıktan sonra bir anlamı yok bence vücudun. (Tabi bu benim görüşüm bende 1.65-6 boylarındayım) Sen jimnastik falan yap spor yap basket,voleybol oyna. Lise 2-3'e gelince başlarsın fitness'a. Bir de hemen bir şey olmasını bekleme. Bu işler fiziksel değil mentaldir. Yani olay kafada bitiyor.

Enes12682

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar ben 15 yasindayım cansız bi agırlık demirinden 120 kg kaldırıyorum kilom 65 iyi mi