Telekom'dan İnternete Ayar ...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Telekom Kota Aşımında İnterneti Kessin mi?

• Evet

Kullanılan: 58 50.9%
  • Hayır

Kullanılan: 48 42.1%
  • Fikrim Yok.

Kullanılan: 8 7.0%

• Kullanılan toplam oy
    114
  • Anket kapatılmış .

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
telekomun bu konuda yapicak birseyi olamaz hatta cok nadir kullancilar bunun farkinda olabilir cok derin bir detay

Evet, dediğiniz doğru. Burada amacım şu; kota abonenin bilgisi dışında doldurulduğu zaman hemen Internet bağ. kesilecek ve abone standart ücreti ödeyecektir. Bunun dışında ekstra kota aşım ücreti ödemeyecektir. Örneğin; 1 mbps 4 GB kotalı Internet ücreti 26.81. Kota aşımında ise 60 üzerine çıkıyor. Aradaki bu fark ödenmeyecek…

Ayrıca gazete haberlerine yansıyan bazı kota aşım fiyatları 60 liranın çok üstünde olabiliyor.

bana uymaz her ay kotayı belli bir miktar aşıyorum... Ve internet bana sürekli gerekli... Ayın dolmasına 10 gün kala kotam dolarsa 10 gün internetsiz mi kalacağım?

Benim tanıdığım birçok kotalı int. kullanıcısı var. Sırf kotalı internetin 26.81 olan ücretinden faydalanmak amacıyla bu tarifeye geçiliyor. Ama genellikle kotayı aşıp 40 liraya yakın fatura ödüyorlar. Sınırsız fiyata yakın bir ücret... O zaman sınırsıza niye geçmediklerine şaşırıyorum.

Zaten yazımın başında söyledim. Bu iş tercihli olsun. İsteyen bunu kabul etsin. İstemeyende red etsin. Kotayı aştığında interneti kesilmesin. Burada sorun görmüyorum.

siberzeka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aksine boyle bir durum telekomun isine gelir ve hoslarina gider fakat boyle bir hizmetin karsiligi ciddi bir bedel olur bu yuzden telekom boyle bir yuke hemen girmez yada girmez ama kullanicinin actigi mesaj kendi altinda mantikli lutfen dikkatli okuyun

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Fikir Çok Güzel ve Makul ve Mantıklı

Ama TTNET in işine Gelmez En Çok Kota Aşımdan Parayı Kırıyorlar Zaten Normalda Her ISS maximum Hızdadır Sırf Kotayı Veya Hızı Sınırlandırmak için Ayrı Bir Teknoloji Kullanılmaktadır

Tamamen Pazarlama Stratejisi Bu Kota Ve Hız Seçenekleri

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Uygulamanın bu şekilde olması gerekir. Telekomun gidecek olan kârını değil, halkı düşünmesini, umut ederim.

Bu yönde kampanya yapılması ve gündeme getirmek önemlidir. Bir şey başarılmasa da, bu konuda bir basamak kaydedilmiş olacaktır.
Türk Telekom mu halkı düşünecek? :lol:

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Rekabet ortamı oluşmadığı sürece TTNET'in böyle birşey yapacağını düşünmüyorum çünkü böyle birşey işlerine gelmeyecektir. Kıyaslama yapıldığında fiyatlar verdikleri hizmete göre çok fazla. Arkadaşların da belirttiği gibi kotaların artırılması gerekiyor.

Evet, haklısınız. Ttnet'in işine gelmeyebilir. Ancak benim burada zikrettiğim fikir nette araştırdığım kadarıyla ilk ... O sebeple bunu dile getirirsek, bu işe öncülük yapmış oluruz. Birilerinin duymasına bu işe çözüm getirmesine ön ayak olunur. Bakın BİMER ve AKİM'in iletişim adreslerini verdim. Buralara yapılacak başvurularda önemlidir.

SDN'de telekomla yapılmış bir söyleşi, haber portallarında hemen haber olur. Zamanla telekom buna çözüm sunabilir. Bence buda olabilecek birşeydir.

Kotayı artırmak ise biraz dolambaçlı bir mesele.. Telekom teknik yetersizliğin arkasına sığınarak bir adım atmıyor. Birileri de sesini çıkarmıyor. Ancak benim bahsettiğim mesel böyle değil. Birileri gündeme getirip, yoğunlaştırırsa, olabilecek birşey.

Arkadaşlardan ricam, lütfen konuları birbirne karıştırmayalım. Konular çok farklıdır. Lütfen ama ...

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
kotayı gene geçmişiz 7.24 gb olmuş

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Türk Telekom mu halkı düşünecek? :lol:

Telekom'un halkı düşündüğü yok. Zaten o mesajımıda ironi yapmak için yazdım. Ancak sanırım başarılı olmadı ...

Kim istediği şeyi aynı anda yapan biri gördü. Bu bir süreçtir. İlk tohum burada filizlenir. Zamanla dallanır, insaflı birilerinin gözüne batarda, çözüm sunarlar.

Şahsen aklıma bu fikir geldi, bunu yazdım. Daha güzel fikri olan olursa, onu niye desteklemeyelim. Onun için lütfen, kotayı öne sürüp, aleyte yazı yazmayalım. Farklı bir fikrimiz varsa dile getirelim.

kotayı gene geçmişiz 7.24 gb olmuş

Maalesef 56 küsür lira fiyat ödeyeceksiniz. Zaten genellikle ayın sonuna doğru kota doluyor. Birkaç günlük işlemlerinizi 5 lirayı bile geçmeyecek şekilde int. cafelerden yapabilir. Halbuki; şimdi ise 30 liraya yakın fiyat ödeyeceksiniz. Arkadaşlar sizce hangisi daha kârlı ve mantıklı ... :)

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
.

Maalesef 56 küsür lira fiyat ödeyeceksiniz. Zaten genellikle ayın sonuna doğru kota doluyor. Birkaç günlük işlemlerinizi 5 lirayı bile geçmeyecek şekilde int. cafelerden yapabilir. Halbuki; şimdi ise 30 liraya yakın fiyat ödeyeceksiniz. Arkadaşlar sizce hangisi daha kârlı ve mantıklı ... :)[/QUOTE]

valla gecende 8 gb yazıyordu kotayı sorguladım 29 tl geldi ben normalde 26.50 ödüyorum

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
.
valla gecende 8 gb yazıyordu kotayı sorguladım 29 tl geldi ben normalde 26.50 ödüyorum

Hayret, 8 GB -> 29 lira inanılır gibi değil ... İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Ttnet 1 MB'nin bile hesabı soruyor. En azından biz böyle gördük. İnşallah arkasından başka birşey çıkmaz.

Yazımın başın itibaren şunu vurguluyorum. Telekom tercihli bir seçenek sunsun. İsteyen bunu kabul veya red etsin. İnanın bu habere int. cafelerden uzaklaştırmak amacıyla evine bilgisayar alıp, int. bağlatan birçok abone çok ama çok sevinecektir.

Aslında isteğimiz birçok genç arkadaşın hoşuna gitmeyecek bir şey ... Çünkü int. faturasını baba öder. Kotayı aşsa bile ... Fakat benim önerim uygulamaya geçerse, aile mutlak olarak bunu kabul edeceğinden, genç arkadaşın özgürlüğüne biraz sınırlama gelecek. Bu durum onlar için çekilmeyecek gibi... :mellow:

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
son zamanlarda kota sorgulamada sorun var diyorlardı bence hata vermiştir telekom alacağını herzaman alıyor zaten şubatta iptal bende askere özlüyeceğim seni ttnet:lol:

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Türk Telekom kârını azaltacak birşey asla yapmaz. Buna karşı siz ne yapabilirsiniz? Oturduğunuz bölgede Kablo TV altyapısı varsa hiç beklemeden Uydunet'e geçin. 512kbps limitsiz tarife aylık 17,57 TL. 7 TL de Kablo TV. Yani aylık olarak ödeyeceğiniz tutar 24,57 TL 512kbps sınırsız internet için. :thumbup1:

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
fikir güzelde.keşke fiyatı indirip kota uygulamasını kaldırsa ortak kullanım olmaz.daha çok kar etmezmi acaba bu ttnet.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
fikir güzelde.keşke fiyatı indirip kota uygulamasını kaldırsa ortak kullanım olmaz.daha çok kar etmezmi acaba bu ttnet.

Gerçekten ttnet sınırsız internet sunamaz mı? Aslında sunabilir. Ama endişleri var. Bu endişeleri çok güzel bir şekilde dile getiren aşağıdaki makaleyi incelemenizi tavsiye ederim. ( Önemli bir makale olmasından dolayı tekrar yazmayı karar kıldım. )

Link:

.,.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TTNET ve diğer ISS'ler yeni ve eski abonelerine tercihli kayıt seçeneği sunsun. Bu tercihte, abone mevcut kotasını doldurduğunda, sistem otomatik olarak internet erişimini kessin. Bu tercih isteyen abonelere sunulsun.

güzel fikir ancak ttnet bunu sunmaz.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
güzel fikir ancak ttnet bunu sunmaz.

Arkadaşlar,

Teklifime yeni bir fikir daha ekledim. İnceleyip buna göre ankette oy kullanabilirsiniz. İlk mesajımda gerekli güncellemeler yapılmıştır. İşte eski teklifimin yanına alternatif bir teklif:

Mevcut limitinin % (yüzde ) 5 'i kadar kota aşımı yapmasına izin verilsin. 4 GB 'lık tarifeye abone olan kullanıcı 3,5,10 GB 'lık kota aşımı yapamasın. Tabi ki; bu özellik isteyen abonelere sunulsun.

Sizce uygun olan bu mu?

Ayrıca;

Facebook grubumuza katıldınız mı? :)
Grup Linki: http://www.facebook.com/group.php?gid=324616960191&v=info

Saygılar.

Freesoul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kota mota uğraşmiyim diye ben sınırsız paket aldım. Bir arkadaşım abone olmus bana da söyledi Doping'in bir kampanyası varmis. Sınırsız ilk 5 ay 19 lira. Ekim başı abone oldum, baglanti ucreti filan da yoktu. Guzel oldu, simdi kotayla filan derdim yok. Hem bunlar telefon hizmeti de veriyorlarmış, yakında numaramı da taşıycam, bu turk telekomun sabit ucretinden de kurtulucam...

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kesmeli ama ttnet niye kessin zaten ben paramı alıyorum mantığıyla bakıyor işe

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
çok zor anca seneye bu günler de

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
telekomun özelleştirilmesine cok karşıydım suan devletin elinde olsa cok makul fiyatlara nete girebilirdik

tek umudum uydu netin benim mahalleyede ugraması ankaradayım ve ankaranın her yerinde yok

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Kota ve sınırdan bahsederek bu geri kalmış abonelik sistemine destek oluyorsunuz.Fikir sizce iyi, artık Türk olmayan Telekom cok iyi kazanç sağladığı bu abonelikten vazgeçmez.Bende dahil tanıdığım tüm kotalılar kotayı aşıyor sınırsızdan daha fazla ücret ödüyor.Sınırlı hizmet verip sınırsız kazanç sağlamak varken kazançlarına kota koyup kesmezler.Daha olumlu ileriye dönük hedef koyup organize olun bizde destek olalım.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Kota ve sınırdan bahsederek bu geri kalmış abonelik sistemine destek oluyorsunuz.Fikir sizce iyi, artık Türk olmayan Telekom cok iyi kazanç sağladığı bu abonelikten vazgeçmez.Bende dahil tanıdığım tüm kotalılar kotayı aşıyor sınırsızdan daha fazla ücret ödüyor.Sınırlı hizmet verip sınırsız kazanç sağlamak varken kazançlarına kota koyup kesmezler.Daha olumlu ileriye dönük hedef koyup organize olun bizde destek olalım.

LINK 1

LINK 2

LINK 3

Facebook'daki Grubumuza Katılın.

Saygılar.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
telekom enayimi ekmeğinden olsn

Yorumunuz da haklısınız. Gerçekten ttnet'in halkı düşündüğü yok. Böyle bir projeye hayat vereceklerini sanmam.

O zaman neden böyle bir teklifin peşindesin, diye sorabilirsiniz. Bakın arkadaşlar, bu yıl içerisinde gsm operatörleri konusunda güzel gelişmeler kaydedildi. Bunun tek sebebi BT Kurumunun düzenlemeye gitmesi ve gsm operatörlerinin mecburen kampanya düzenleyerek rekabete girdiklerini gördük. Tabi ki, gerçekleştirilenler herşeyi çözmüş değil, ancak kötü de değildir.

İşte böyle projeler düzenleyerek ttnet ve benzeri ISS'lerin bağlı bulundukları kurumların dikkatlerini çekersek, orada insaflı olan birilerinin gözüne batar da çözüm sunarlar.

Vel hasıl;

Bu çözümü ttnet'den değil, onun bağlı olduğu kurumdan bekliyorum. Bu da, bizim çalışmalarımıza bağlıdır.

Bunun örnekleri telekom bünyesinde mevcuttur. Şöyle ki; Sabit telefon kullanıcıları, isterlerse dışarıyı(giden) arama özelliğini kapatabilirler. Böylece telefonlarından herhangi bir yeri arayamayacaklar, ancak başkaları onları arayabileceklerdir. Bu hizmet, telekom tarafından sunuluyor. Benim önerim, neden sunulmasın.

Bu konuda BİMER, AKİM ve BT kurumuna başvurdum. Tabi ki, hemen sonuç alınmaz. Bu uzun bir süreçtir. Yapılacaklar gelecekte elde edilecek başarının, basamaklarından bir tanesini oluşturmuş olacak.

Ayrıca;

Gsm sektörü piyasaya hâkim olduğunda, yani kablolu internete rakip bir kuruluş olarak ortaya çıktığında, ttnet ve diğer iss'ler cazibelerini yitireceklerdir. İşte o zaman, ttnet ve diğer iss'lerden adam akıllı kampanya görebiliriz. Bununda gerçekleşebilmesi için en az 5-7 yıl gibi bir süreye ihtiyaç vardır.

Bu süre zarfında kotalı internet kullananların faturalarını nasıl azaltabiliriz. Bunun peşindeyiz.

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Eski kurumumuzu peşkeş çekerken belli anlaşmalar yapmışlardır.Yani oralara başvurarak alınacak bir umut ışığı görmüyorum , dokunmazlar. Ayrıca Hükümet özel iletişimden biraz indirim yaptı (aynen benzine koydu) ama Telekomdan herhangibi bir indirim yok.Üstelik artık faturada göndermiyor kagıt,baskı,boya,ulaşım vs. giderleri yok.Zaten görüyorsun tuzu kuru olanların sesleride cıkmıyor ; genelleme olarak.

aliyavuzy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
% 20 kota aşımı demek 5 gigabayt demek ki bu da zaten 35 TL fatura demektir. En güzeli 45 verip limitsiz almak bence.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Sanıyorum Vodafone bu talepleri yerine getiriyor.

FaturaStop idi sanırım da.

Belli bir limiti geçince ya haber veriliyordu ya da durduruyorlardı.

Bu arada hiç beklemezdim ama bunu bir de Turkcell yaptı. Yurtdışında 1 MB'ı geçince haber veriyorlar. Zaten 1 MB internet kulannırsanız 40 TL gibi bir ücret ödüyorsunuz. Yani SDN ana sayfayı 3 kere açıyorsunuz :D Gitti 40 TL :)

Neyse ki şimdi her MB'da SMS yolluyorlar yurt dışında.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Sanıyorum Vodafone bu talepleri yerine getiriyor.

FaturaStop idi sanırım da.

Belli bir limiti geçince ya haber veriliyordu ya da durduruyorlardı.

Bu arada hiç beklemezdim ama bunu bir de Turkcell yaptı. Yurtdışında 1 MB'ı geçince haber veriyorlar. Zaten 1 MB internet kulannırsanız 40 TL gibi bir ücret ödüyorsunuz. Yani SDN ana sayfayı 3 kere açıyorsunuz :D Gitti 40 TL :)

Neyse ki şimdi her MB'da SMS yolluyorlar yurt dışında.

TTnet'in bu mağduriyete çözüm sunması gerekir. TTnet'in " Altın yumurtlayan tavuğumuzu niye keselim. " mantığını bırakması gerekir.

Şunu tekrar etmem gerekirse, bu öneriye destek olacak tek teknoloji sitesi ve yönetimi var. O da SDN ve Hakkı ( Troy ) abimizdir. Ondan çok şey bekliyorum. Bu isteğimizi telekoma taşımasını rica ediyorum. Hakkı abinin duyarlılığından dolayı teşekkürü de borç biliyorum. :thumbup:

Bu konuya destek veren arkadaşlar lütfen facebook grubumuzdaki etkinliklere katılıp, destek verin. Sizlere ihtiyacımız var.

panderma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir rekabet ortamı türküsü tutturmuş gidiyoruz. Hangi alanda rekabet ortamı ouşmuşta iletişimde oluşsun. Bir bilgisayar, bir internet bağlantısı ile gelişmişlik olmuyor ne yazıkki.