Telekom'dan İnternete Ayar ...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Telekom Kota Aşımında İnterneti Kessin mi?

• Evet

Kullanılan: 58 50.9%
  • Hayır

Kullanılan: 48 42.1%
  • Fikrim Yok.

Kullanılan: 8 7.0%

• Kullanılan toplam oy
    114
  • Anket kapatılmış .

Cybernetic

Asistan
Reaksiyon puanı
0
haklısın gelişmişlik oncelikle insanların zihinlerinde olmalı.

konu internet saglayıcıların yaptıgı uygulamaların otesinde bizleri yani tuketicileri koruyan bir yasanın olmamasından ibaret.

onlarca lira fazla para faturalandırılıyor kota aşımı durumunda.

28 liralık bir faturaya kota asımı dolayısıyla 50 liralarda bir ucret odedim.

coluk cocuk evden baglanmıslar onlerine gelen siteye bizde iş guc kosustururken fatura bu seviyelere gelmiş. elden gelen birsey yok.

organize olup gerekli girisimlerde bulunmalıyız

ANNE uyemize bu olusumu başlattıgı icin tesekkurler

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Benim önerilerim;

1. Aylık ücretlere %30 indirim uygulansın. Yani en düşük aylık ücret 18 Liraya, en yükseği ise 69 Liraya düşsün.
  2. Kotalı tarifelerin aylık ücretleri ve kota aşım ücreti aynı kalsın kotalar en az 2 GB artsın. Sınırsız tarifeler içinse %10 düşsün aylık ücret.
  3. İnterneti az kullananlar için; 512 Kbps 4 GB kotalı tarife koysunlar 15 TL aylık ücret 0.09 TL kota aşım ücreti.
Bir web sitesi kuralım "www.ttnetprotesto.org" gibi. Sitede TTnet'e önerilerimizi belirtiriz ve buradan toplayabileceğimiz kadar imza toplarız

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Arkadaşlar, gelen haberler biraz sabredersek güzel gelişmelerin olacağı yönünde :D

Hadi hayırlısı

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Arkadaşlar, gelen haberler biraz sabredersek güzel gelişmelerin olacağı yönünde.

Hadi hayırlısı

Bunu sadece SDN'e gündeme getirebilir. SDN'deki yüreklide Hakkı abi. :thumbup: Hakkı abinin bu duyurusuna çok sevindim.

Güzel haberler almak dileğiyle.. Gözümüz SDN anasayfasında ... :thumbup:

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Millet-diğer ülkeler- kota nedir diye bilmezken biz kotaya ayar yapıyoruz.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Biraz sabırlı, biraz da yapıcı olun, bakın siz gelişmelere.

Bir şeyler olmasa, bunu yazar mıym?

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
İnaşllah olacak abi ne diyelim.Hedef belli 1mbpsler 4 olduğu dönemdeki gibi bir şey bekliyor artık millet:)

kuyuduzu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hay Allah...
Yazıyı okumadan ankete oy verdim, hayır diye.
İyi bir şey olur. Millet bu sayede ne kadar kullandığını daha iyi anlar, derdim ama demiyorum.
Ayın onu gelince internet kesilir. Telekom sağolsun, kotaya geçiriyor hep.

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Değişim şart hem hız hem tarife bazında .İnternet,bilgisayar,araba,telefon vb.leri bunların çoğu lüks değil ihtiyaç.Öncelikle devletin bunları bu şekilde öngörmesi lazım.

Ayrıca artık internetteki siteler ekisi gibi bikaç html koddan oluşmuyor .Kat ve kat fazlası mevut.Bir siteye tıkladığında yüzlerce frame lik flaş ,müzik ,video mevcut.Hele birde bloglara denk geldinmi 20 sayfayı tek sayfaya koymuşlar film indiriyorsun gibi kasılıyor.Kendi sayfaları da onlarca flash dan oluşuyor kota sorgulamak için bile kotadan makul şekilde yiyorsun.
İnternet eski internet değil ama Telekom Türklüğünü kaybetmesi dışında aynı Telekom.

hugo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Afedersiniz bu durum bok denizinde küreksiz kalma durumuna benzer, sadece bekler durursunuz?

Bu uygulamanın olmasını en çok ben isterim her ay şifreli modemime ne şekilde giriliyor bilmiyorum 4 gb kotalı internetim her ay 30 gb geliyor ve 61 Lira ödüyorum!!

Türk Telekomun bu en avantajlı durumudur, sanmıyorum ki böyle bir uygulama olsun.

Biz bok denizinde (türk telekom) küreksiz (kotalı) olduğumuz sürece sadece o kokunun bizi en derin bir şekilde etkimesini çabasız bir şekilde bekleriz.

Shiftdelete istediği kadar ana sayfada bu durumu yayınlasın, hiç bir çaba elde edemeyecektir.

Türk telekom gibi lanet bir kurum olduğu sürece bu durumun olumlu sonuç vermiyeceği kanısındayım.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Sanıyorum Vodafone bu talepleri yerine getiriyor.

FaturaStop idi sanırım da. Belli bir limiti geçince ya haber veriliyordu ya da durduruyorlardı.

Bu arada hiç beklemezdim ama bunu bir de Turkcell yaptı. Yurtdışında 1 MB'ı geçince haber veriyorlar.

Az önce bir araştırma yaptım. Benim öne sürdüğüm talepleri Vodafone karşılamıyor. Turkcell ise talebe kısmi olarak cevap sunuyor.

Vodafone'nun FaturaStop tarifesi ile ilgili açıklaması şu şekilde;

Fatura Stop" özelliğiyle faturaların aşırı yükselmesinin önüne geçiliyor. Bu uygulama ile günlük paketlerde maksimum 5 TL / 35 kontör, aylık paketlerde maksimum 100 TL / 700 kontör üstü kullanım ücretlendirilmeyerek abonelere limitsiz kullanım imkanı sağlanıyor.

Ayrıca, adil kullanım sınırı aşılınca hız saniyede 128 Kilobite düşecek.

KAYNAK 1 ---- KAYNAK 2

Kısacası; Vodafone'nin sunduğu hizmetin, TTnet kota uygulamasından farkı yok. Çünkü; TTnet tarifesinde olduğu gibi kota sonrası fiyat artırımı ve sabitlemesi var. Başka bir özellik yok.

Turkcell'in mevcut 3G tarifesi ile ilgili açıklaması şu şekilde;

Faturalı hatların kotayı aşması durumunda kullandığınız her 1 MB için 0,05 TL ödersiniz. Kota aşıldıktan sonra ay sonunda faturanızda görebileceğiniz maksimum tutar tüm vergiler dahil 199 TL’dir.

Faturasız hatlar ile kota aşıldığında internet bağlantıları otomatik sona erer.

KAYNAK

Yani; Turkcell kota aşımında interneti kesme özelliğini Faturasız hatlara sunuyor.

-------------------------
Sonuç olarak; Vodafone ve Turkcell'in faturalı hatlara sundukları tarifelerinin TTnet tarifelerinden farkı yoktur. Ancak, Turkcell'in faturasız hatlara sunduğu tarifenin, TTnet'den farkı vardır. Bizim talebimizin örneği sadece Turkcell faturasız hatlar da bulunuyor.

Saygılar.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
İnternet abonelerinin büyük bölümü, kota aşımı yaptığı için yüksek fatura ödemek zorunda kalırken, TTNet, bu sorunun çözümü için harekete geçti.

İnternette aylık kotasının yüzde 90'ını dolduran aboneye uyarı gelecek. Kullanıcı, kota aşım tarifesiyle fatura şoku yaşamayacak. ( Akşam Gazetesi )

HABERIN DEVAMI

TTNet yaşanan bu mağduriyet konusuna çözüm getirmek istiyor. Ancak sunacakları sistem tamamen GÖZ BOYAMAK’tan öteye geçemiyor. Çünkü; TTNet’in sunacağı çözüm, kotanın % 90’ı aşılınca abone bilgilendirilecek. Onun dışında herhangi bir yenilik yok. Ama bu çözüm değildir. Çünkü; kota kullanım bilgilerini sorgulamasını bilmeyen abone yoktur. Bu rağmen kota aşılıyor ve mağduriyetler yaşanıyor.

TTNet’in sunacağı etkin çözüm şudur; abone kotasını aştığında otomatik olarak internetini kessin. Bu hizmette isteyen abonelere sunulsun. İşte bu çözümün yanına yukarıdaki haberde bahsedilen bilgilendirme sistemi eklenebilir. Fakat, TTNet’in mantığı şu; “ Altın yumurtlayan tavuğumu niye keseyim. “

TTNet'i bu kurnazlığından dolayı tekrar tebrik(!) ediyorum. Herhalde bu kadar soyulup ama sert bir tepkisi olmayan halkımızı buldukları için kime teşekkür edeceklerini şaşırıyorlardır!

hugo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İsterseniz yüz binlerce post kasın ne kadar yırtınsanızda toplu halde id numaraları kapatılmadıgı sürece bu süreç işlemez arkadaşlar, lütfen analitik düşünelim.

Bir şeyler mi yapmak istiyorsunuz ?

Herkezi internet hattını kapamaya davet ediyorum, hadiii, noldu, susuyorsunuz ?

Siz abone oldugunuz sürece bu kazıklar hep girmeye devam edecek ben 24 ay tahattüm bitmeden kapadım türk telekomu, keşke herkez ben gibi olsa...

Bak o zaman o faiş fiyatlar nasıl düşüyor ;)

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
SDN'de açtığım bu konum ve Facebook grubumuzun çabaları ses getirmeye başladı. Sayın MHP M.Vekili Yılmaz TANKUT TBMM'ye kota mağduriyeti üzerine soru önergesi sundu.

MHP M.Vekili Yılmaz TANKUT'a teşekkür ederim.

2itk6f8.jpg

Lafı uzatmadan ilgili haberi sizinle paylaşıyorum. EBM haber ajansında yayınlanan haber aşağıdadır. İçeriği görüntüleyip, okuyabilirsiniz.

Erdoğan'a ''İnternet Kotaları Önergesi''

Sayın MHP M.Vekilin Web sitesi:
http://www.yilmaztankut.org/index.asp