Telekom'dan İnternete Ayar ...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Telekom Kota Aşımında İnterneti Kessin mi?

• Evet

Kullanılan: 58 50.9%
  • Hayır

Kullanılan: 48 42.1%
  • Fikrim Yok.

Kullanılan: 8 7.0%

• Kullanılan toplam oy
    114
  • Anket kapatılmış .

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
TTNET ve diğer ISS'ların kotalı internet tarifeleri mevcut. Türkiye'de internet kullanıcılarının %60'dan fazlası bu tarifeye kayıtlıdır.

Bu tarifeye kayıtlı üyelerin çoğunluğu ev kullanıcısıdır. Yani; aile evladının, amca yeğeninin internetten faydalanması amacıyla, bu tarifeye abone olunuyor. Kısacası; iyi niyetle, internet-cafe vb. yerlere takılmaması ve özellikle bilgi artırımı için internete bağlanılıyor.

Maalesef; bu iyi niyete gençler sadık kalmayıp, bilinçsizce kotayı aşıyor. Aileler maddi açıdan mağdur oluyor. Bu durumla karşılaşmayan aile yok gibi....

TTNET ve diğer ISS'ler yeni ve eski abonelerine tercihli kayıt seçeneği sunsun. Bu tercihte, abone mevcut kotasını doldurduğunda, sistem otomatik olarak internet erişimini kessin. Bu tercih isteyen abonelere sunulsun.

Veya;

Mevcut limitinin % (yüzde ) 5 'i kadar kota aşımı yapmasına izin verilsin. 4 GB 'lık tarifeye abone olan kullanıcı 3,5,10 GB 'lık kota aşımı yapamasın. Tabi ki; bu özellik isteyen abonelere sunulsun.

Bu şekilde konudan anlamayan ve çocuğunun sözüne bakan aileler mağdur olmayacak, gençlerde tarifeyi kontrollü kullanmayı bilecektir.

Bu uygulama kablosuz modem kullananların can simididir. Çünkü; kablosuz ağına giren ve onun internetini kullanan onlarca abone mağdur olmuştur.

İşte bu güzel uygulamayı SDN haber olarak sunabilir mi? Telekom ile görüşme yapabilir mi? SDN yönetiminden böyle bir isteğim var.

NOT: ( Lütfen, konuyla alakası olmayan, yani kısıtlamak hoş birşey değil, gençleri bilinçlendirmek lazım vs. türü mesajlar yazmayın. Çünkü; böyle şeyler işe yarasaydı, aileler maddi yönden mağdur olmazdı. )

Facebook Grubumuz.

Desteğinizi bekliyorum.

Saygılar.

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
sanırım mobil operatörlerin 3g paketleri böyle bir tarife ile geliyorlar. tam emin değilim bir daha bakmak lazım.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
bende istiyorum bunu

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
sanırım mobil operatörlerin 3g paketleri böyle bir tarife ile geliyorlar. tam emin değilim bir daha bakmak lazım.

Uygulamanın bu şekilde olması gerekir. Telekomun gidecek olan kârını değil, halkı düşünmesini, umut ederim.

Bu yönde kampanya yapılması ve gündeme getirmek önemlidir. Bir şey başarılmasa da, bu konuda bir basamak kaydedilmiş olacaktır.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
TTnet ne zaman kullanıcıyı düşündü ki ? Onların işine geliyor bu durum. Bence askıda kalır. Kİ bu SDN de haber olmaz. Nİye mi? bilmem ki :)

mertosgali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok mantıklı bir istek bende destekliyorum.
Hatta şimdi 2 katı aşılmış kotamın acısını yaşıyorum.Artık şifre filan nafile.Wpa şifreli sayılardan oluşan şifremi kırıp 1 günde 3-4 gb kotamı yemişler.
Halbuki en az haftada bir kontrol ederim.Ama belirlediğimiz kotalarda uyarı maili atan ve kota aşımında kullanımı kapatan bir üyelik sayfası olsa çokta güzel olurdu.

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
TTNET ve diğer ISS'ler yeni ve eski abonelerine tercihli kayıt seçeneği sunsun. Bu tercihte, abone mevcut kotasını doldurduğunda, sistem otomatik olarak internet erişimini kessin. Bu tercih isteyen abonelere sunulsun.
Olsa çok iyi olur.Sdn konuya el atarsa çok sevinirim :flowers:

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
kesinlikle böyle birşey mükemmel olur ama ttnet ve diğer servis sağlayıcıları olsun ve baştada telekom olsun böyle birşeye yanaşmaz çünkü vatandaşı düşünmek bu ülkede herzaman 3cü plandadır belkide daha gerilerde..

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
TTnet ne zaman kullanıcıyı düşündü ki ? Onların işine geliyor bu durum. Bence askıda kalır. Kİ bu SDN de haber olmaz. Nİye mi? bilmem ki :)

Evet, ttnet'le ilgili yazdıklarınız doğrudur. Onlar kârlarından olmak istemeyeceklerdir. Ancak bizlerde bu konuda tepkisiz kalmamız hoş değildir. Kendi adıma söylüyorum, bunu ...

Bu uygulama kablosuz internet kullanıcılarının can simididir. Çünkü; kablosuz ağına giren ve onun internetini kullanan onlarca abone mağdur olmuştur.

Bu şekilde 19 GB kota kullanmış gözüken ve büyük bir miktarda meblâğ ödeyen yüzlerce abone bulunuyor. Bunu netten araştırıp, görebiliriz.

SDN'de haber olmasına gelince; SDN yönetiminin anlayışlı ve tüketiciden yana tavırlarını hepimiz biliyoruz. Az önce SDN yönetiminden mesaj aldım. Bu konu ile ilgileneceklerini ve ilgili yöneticilere aktaracakalarını söylediler. SDN yönetimini tebrik ederim.

Ayrıca;

Diğer yorumcu arkadaşların desteklerine teşekkür ederim.

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
çok güzel fikir kotalı kullanıcılar için çok iyi olur

ibrhma

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Aslında böyle bi uygulama ttnet'in işine de gelir...Niye diyecek olursanız 1 aylık kotalı
internet 4 gb.ve kullanıcı 20-25 günde kotayı aşarsa birkaç ay sonra sınırsız internete
geçebilir...Buda ttnet'in bence işine gelir...

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Kotalı kullanıcılar için iyi olur bence fazladan kota aşım ücreti ödemekten daha iyidir...

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Arkadaşlar,

Konuyu Başbakanlık ve Ak Parti İletişim Merkezlerine iletebilirsiniz. Kampanyaya bu şekilde destek verirsek, daha etkili olur. Gerekli linkleri size yazıyorum.

BİMER ( Başbakanlık )

AKİM ( Ak Parti )

Not: ( Eğer cevap istemiyorsanız, hem BİMER'e hemde AKİM'e kimlik bilgilerinizi girmek zorunda değilsiniz. Sadece bir e-mail eklerseniz faydalı olur.

Yok, cevap isterseniz, BİMER'e kimlik bilgilerini girmek zorunlu, AKİME' girmek zorunlu değildir. AKİM'de zorunlu alanlar; Başvuru Bilgileri ile Başvuru Mercileri'dir. )

Not 2 : ( BİMER'e yollayacağınız mesajdan sonra sayfanın en altında başvuru tarihi ve sayısı yer alacak, AKİM'de ise sayfanın en üstünde kırmızı renkli ifadeler belirecek bunu not edebilirsiniz. )

siberzeka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fikriniz acikcasi ilgimi cekti telekom yaparmi bilmiyorum ama ben boyle bir uygulama yazabilirim ve otomatik olarak interneti kesebilirim ve kota ve diger bahsettiginiz kurallara bagli kalarak mantikli bravo

avdanli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende sınırlı kullanıcıydım kotayı aşıyodum netin kapanmasını istiyodum ama şükür sınırsızım.

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
fikriniz acikcasi ilgimi cekti telekom yaparmi bilmiyorum ama ben boyle bir uygulama yazabilirim ve otomatik olarak interneti kesebilirim ve kota ve diger bahsettiginiz kurallara bagli kalarak mantikli bravo
Programda olabilir aslında

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Telekom şu tarifelere ayar versin önce :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75

Desteğiniz için teşekkürler.

Bahsettiğiniz yazılım internetten kotayı sorgulayıp, limit aşımında interneti kesebilir. Böyle bir uygulama çok güzel olur. İşe yaracak bir şey...

Ancak, genel anlamda fayda sağlayacağı konusunda şüphelerim var. Çünkü; kota aşımı genellikle bilgisayar kullanmayı bilmeyen veya kontrolü gence bırakan, ailelerde meydana geliyor. İnternet kontrolü genç veya çocukta olunca mutlaka dayanamayıp internete girecektir. Mecburen buna aile bile izin verebilir.

Diğer bir konu ise; kablosuz modemin şifresi kırılarak kota doldurulabiliyor. Yazılacak uygulama bu konuda ne yazık ki, çözüm sunmayacaktır. Çünkü, uygulama bilgisayar çalıştığında aktif olacaktır. PC kapalı ama modem açık ise kablosuz int. çok rahat kullanılarak abone mağdur edilebilir.

Benim telekomdan isteğim, kesinlikle abonenin kota aşımında internet kesim onayı internet üzerinden sunulmasın. Abone bizzat telekom başvuru merkezleri aracılığıyla, işlem yapmasıdır. Böylece genç arkadaşlarımız kotayı aştığı halde interneti kullanmak istiyorsa, direkt telekoma başvurmak zorunda kalacaktır. Ailenin onayı olmadan işlem gerçekleşmeyeceğine göre, genç kullanıcı kotayı tasarruflu kullanmayı öğrenecektir.

Önceki sayfada bir arkadaş, ttnet, kota aşımında interneti kesmek için ttnet.com.tr adresinin üye bölümünde böyle bir seçenek sunabilir, diyor. Şahsen bunun fayda getirmeyeceğini, şifresini girerek durumu değiştirebileceği için anlamı yok.

Saygılar.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Ttnet böyle bir şey yapmaz hayatta :)
Yoksa milleti nasıl kazıklayacaklar?!
Gerçi bir çok yöntemleri varda bu en basiti!

siberzeka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Desteğiniz için teşekkürler.

Diğer bir konu ise; kablosuz modemin şifresi kırılarak kota doldurulabiliyor. Yazılacak uygulama bu konuda ne yazık ki, çözüm sunmayacaktır. Çünkü, uygulama bilgisayar çalıştığında aktif olacaktır. PC kapalı ama modem açık ise kablosuz int. çok rahat kullanılarak abone mağdur edilebilir.

telekomun bu konuda yapicak birseyi olamaz hatta cok nadir kullancilar bunun farkinda olabilir cok derin bir detay

hussmen

Asistan
Reaksiyon puanı
5
4 Gb kota mu olur yahu ?
Kotayı aşınca internet kesilsin mi diye anket yapacağımıza kotayı 10 Gb veya 20 Gb yapsın mı diyin bari. Adamlar 20 Mbps hız kotasızı 20 Avro'ya kullanıyorlar siz burda 4Gb sınırla uğraşıyorsunuz. Ben günde 2-3 Gb indirme yapıyorum zaten :blink:

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
İsteğe göre olursa güzel olur.Kötü yanı ise ; ayın 25 inde kotam doldu diyelim.Haliyle int.bağlantısı kesilecek.Ama o günde internetle alakalı bir ödevim varsa vede zor bi araştırmaysa saatlerce pc başında oturmam gerekir.Ama net yok.Artık int. cafenin yolunu tutarız.

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Olmaz olamaz imkansız benimsin havalım :D

TTnet yapmaz.Hem neden yapılsın ki.Önce arkadaşımızın dediği gibi kotalar yükseltilmeli.
Artık video çağındayız.İnternette herkes video seyrediyor download yapmasa bile kotalar çabuk doluyor.
Şuraya bak ya kota konuşuyoruz.Millet 1 mb bedava veriyor(Finlandiya) sonracığıma onlarca mb internet kullanıyor ucuza biz nelerle uğraşıyoruz.

TTnet sömürebildiği kadar sömürüyor.Rakip gelene kadar şunları güzel bir soyayım diyor.

siberzeka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anne adli kullanicinin bahsettigi sey aslinda tamamen aile guvenligi ile ilgili benim algiladigim bu hatta bence yanlis yorumlar yapiyorsunuz bahsedilen sey tam olarak sizlerin soyledigi degil

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Telekom şu tarifelere ayar versin önce :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Gönül isterki, kota 15 GB, fiyatda 10 lira olsun... Örneğin; avrupada ismini hatırlayamadım bir ülke, internet kullanmayı vatandaşlık hakkı olarak değerlendiriyor. Belli bir limite kadar interneti ücretsiz sunmayı, planlıyor.

Diğer birçok ülkede limitli internet uygulaması mevcut. Ancak bizim IIS'lerden farkı var. Farkı da, daha fazla kota ve hesaplı fiyatdır.

Yukarıda saydığım bu örneklere rağmen, telekom bunu sağlamıyor diye, kablosuz modem bağlantılarında çok büyük mağduriyetler yaşatan bu olayı çözmek isteyen fikre ne diye, karşı olalım.

Tarifelere çeki düzen vermek, başka bir mesele, şuan ki, verilen hizmette meydana gelen mağduriyeti engellemek ise apayrı bir meseledir. Bence ikisini biribirinden ayırırsak daha mantıklı olur.

Yok, eğer böyle bir mağduriyette olsa halimden memnunum diyorsanız. Bana başka bir laf düşmez. Hayırlı olsun.

4 Gb kota mu olur yahu ?
Kotayı aşınca internet kesilsin mi diye anket yapacağımıza kotayı 10 Gb veya 20 Gb yapsın mı diyin bari. Adamlar 20 Mbps hız kotasızı 20 Avro'ya kullanıyorlar siz burda 4Gb sınırla uğraşıyorsunuz. Ben günde 2-3 Gb indirme yapıyorum zaten :blink:

Bahsettiğiniz kota artırımı için forumlarda kampanyalar mevcut. Sırf bunun için site kurulup, ttnet'in kotayı artırmasını isteyen büyük bir uğraş veren kitle mevcut. Yanlış hatırlamıyorsam, SDN'de site ismi bile çıkmıştı. Bu isteği yukarıda yazdığım gibi teknik imkanlar ve telekomun mali stratejisine göre yapılacaktır. Benim söyleme veya burada anket açmama göre, kota artırılmıyor. Zaten bu yöndede çalışma yapan insanlar var.

20 mbps'i o fiyata kullananlar, miting yaparak ona kavuşmadılar. Duyarlı, halkını seven, halkını aç tavuk misali soyma mantığı taşımayan yöneticileri sayesinde ona sahipler. Türkiyede mantığı hepimiz biliyoruz.

Lütfen yazımın başında vurguladığım gibi iki meseleyi birbirine karıştırmayın.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
bana uymaz her ay kotayı belli bir miktar aşıyorum... Ve internet bana sürekli gerekli... Ayın dolmasına 10 gün kala kotam dolarsa 10 gün internetsiz mi kalacağım?

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
İşlerine gelmez bence.:)

ultrAslan91

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Rekabet ortamı oluşmadığı sürece TTNET'in böyle birşey yapacağını düşünmüyorum çünkü böyle birşey işlerine gelmeyecektir. Kıyaslama yapıldığında fiyatlar verdikleri hizmete göre çok fazla. Arkadaşların da belirttiği gibi kotaların artırılması gerekiyor.