Bunu neden yaptıgınız Biri anlatsın lütfen

okutucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar ben hayatım boyunca orjinal oyun almadım pek bi zararını da görmedim(multiplayer oyunlar hariç) peki orjinal oyun alanlarını eline ne geçiyor içtenlikle söylüyorum ben bunu cok merak ediyorum

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
orjinal alana 4 korsan bedava veriyorlar :D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş orjinal alınca mesela korsanlara karşı mücadeleler var korsan kullandığın yakalanırsa ve kullandığın şey gerçekten önemliyse ceza yersin(hapis,para vb.)Sonra multiplayer oynamak için orjinal varsa önünde hiçbir engel yok.Bazı firmaların orjinal oyun alanlara oyunun sonraki sürümünde orjinal sahiplere indirimleri hediyeleri falan oluyor.Birde insanın orjinal oyunu olunca ne diyim kendine göre büyük bir sevinci,havası,mutluluğu oluyor yani kocaman kutuda 50-100 tl verdiğin bir oyun insanı mutlu ediyor.Bazı firmalarda oyunların yanında hediyeler veriyor mesela bir tane yarış oyunu vardı bu sitede haberini vermişlerdi içinden 2 gb usb bellek mousepad falan çıkıyordu galiba usb bellek doğruda diğer hediye başka birşeydi sanırsam usb bellekte yani ucuz birşey değil o yarış oyunu için özel bir usb bellek.Valve mesela half life 2,half life 2:episode one, half life 2:episode two, portal,team fortrres 2oyunlarını yaptı hepsini ayrı ayrı alsan 150 tl tutar diyelim ama bu 5ini bir pakette topladı orange box dedi ve bu pakette 100 tl gibi birşey tuttu bildiğime göre(fiyatları ben uydurdum)Yani orjinal alman daha iyi olur.

yengec

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bu konuda en hassas nokta kul hakkıdır arkadaşım. Başkalarının hakkını gasp etmektir malesef bende dahil bunu hepimiz yapıyoruz

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
hadi herşeyi geçtim dostum yaptığın bi kere KUL HAKKI ( ben mi bende korsan alıyorum netten çekiyorum genelde yapılanlar gibi)

Reaksiyon puanı
189
hindistandayım şu anda. oyun alacağım zaman hep orijinal alıyorum. çünkü acaip ucuz. Orijinal GTA 4'ü TL olarak 15TL ye aldım gerisini hesap edin artık :D

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Hepimiz kul hakkı diyoruz ama kalkıpta 1 oyuna 50-100 tl vermek israf değilmi acaba diğer bir açıdan bakıldığı zaman.

Reaksiyon puanı
189
Hepimiz kul hakkı diyoruz ama kalkıpta 1 oyuna 50-100 tl vermek israf değilmi acaba diğer bir açıdan bakıldığı zaman.
o oyun yapılırken binlerce insan kafa patlatıyo başında. oyun oynamak pahalı bir zevktir. eğer hakkını vermeyeceksen zevkten de mahrum kalacaksın ama kim takar orası da ayrı...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Burda da orjinal oyunlar 5 tl Kocaeli'de gelen gelsin içlerinde crackleri hazır geliyor:DAma şu da doğru bence de israf gta 4 e vereceğin parayla 2, 3 insanın karnını doyurursun bir günlüğüne.

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Oyun sektöründe asıl kazanç bence orjinal oyun satmakla elde edilmiyor. Bence oyun üretici firmalarını yazılım şirketleri ve işlemci-ram-anakart-ekran kartı üretici firmaları desteklemekte... Çünkü her yeni çıkan oyun kullanıcıları üstün özellikli yeni bilgisayar bileşenleri almaya itiyor. Durum böyle olunca sektör gerekli pazar payını büyütuyor. Yoksa donanımm üreticileri için en büyük satın alma yaptırımı ortadan kalkacak.

Mesela mesela 512 GB Ram'li XP işletim sistemli, 128 MB ekran kartı ve tek çekirdekli işlemci kullanan bir kişi son model bir oyunu oynayabilmek için tüm bu bileşenleri arttırmak zorunda kalıyor. Bırakın ana kart desteklemediği için yeni bir anakart daha almak zorunda kalıyor. Eğer tüm bunlarla beraber PowerSub yetersiz kalınca onuda yenilemek gerekiyor. O kadar masraf edince de tüm bileşenleri korumak için en az 900 VA (Volt-amper) UPS (güç kaynağı) almak gerekiyor...

Bakın, sadece bir korsan oyun nekadar fazla tüketime yol açtı?

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
eğer oyunlar olmasa arkadaşlar piyasada ne ATI kalır ne nVidia ne Intel ne AMD.Hepsi nalları diker.Çünkü oyunlar olmazsa yüksek sistem ihtiyaçlarıda ortadan kalkıcak.Üst seviye bir işlemci anakart ekran kartı kimin umurunda olur.Gereksiz birer elektronik parçadan öteye gidemez hiçbiri.Ama oyun sektörü bu donanım sektörünüde ayakta tutan bir direk...

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Orjinal alıyorum çünkü;
1- Firmaya maddi katkı da bulunurak daha iyi oyunlar çıkarmasını sağlıyorum.
2- Kul hakkına girmiyorum.
3- Versiyondan sonra crackti yada multiplayer oynanamamak gibi şikayetler de bulunmuyorum.
Her şeyden önce emeğer saygı. Emek hırsızlığı büyük ayıp. Ayrıca sadece strateji oyunu sevdiğimden şu ana kadar 5 adet oyun aldım :)

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hindistandayım şu anda. oyun alacağım zaman hep orijinal alıyorum. çünkü acaip ucuz. Orijinal GTA 4'ü TL olarak 15TL ye aldım gerisini hesap edin artık :D
Niye o kadar ucuz.İnternette bile en az 30$ falan.Hükümet pahalıya alıp ucuza mı satıyor?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Aslında nezihdarcin arkadaş çok haklı dedikleri aklıma gelmemişti ama doğru valla korsanda alsak diğer şirketlerden parasını alıyor oyun şirketleri mesela microsoft korsanı sevmiyor ama korsan olmasında demiyor.Bir korsan oyun alıyorsunuz 5 tl üstünden donanım için 500 tl:DSizce kul hakkına girer mi?Zaten donanımlara verdiğiniz paralardan az az oyun şirketi parasını alıyor birde üstüne oyunlardan para almak asıl onlara kul hakkı.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Kul hakkı çok zor iş! Çok şükür oyun oynamıyorum. İşletim sistemim de sorunsuz. Geriye kaldı film...

Intpv6

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamamen tercih meselesi aslında sen paranı başka yere harcamak istersin, harcarsın bense orjinal yazılıma harcarım. Genel olarak olay bundan ibaret.

Destek almam gerektiğinde destek servisine bir e-posta atarım veya destek servisi ticket sistemiyle çalışıyorsa alırım ticketimi babalar gibi sıkıntımla ilgi tavsiye de alırım ücretsiz desteğimi de.

Ayrıca kimse yeni oyunları oynamak için size zorla donanım aldırtmıyor siz kendiniz alıyorsunuz.

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende ilk orjinal oyun olarak battlefield 2 aldım online oynayabilmek için.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Orjinal Alan lar olmasa bu Oyunları . Oyun şirketleri Yeni Oyun Çıkartmaz , Çıkartıkları için Geliştirme yapamaz . Daha Verimli ve Farklı oyunlar oynayamayız . Öyle Olmasa Hala Super Mario Oynuyorduk Deathmatch şeklinde .!!! Orjinal alan herkese Sevgilerle !

cn.gates

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaslar ben hayatım boyunca orjinal oyun almadım pek bi zararını da görmedim(multiplayer oyunlar hariç) peki orjinal oyun alanlarını eline ne geçiyor içtenlikle söylüyorum ben bunu cok merak ediyorum

En azından korsan oyun alıyosun.Ben orjinali bırak korsan bile almadım.Sağolsun torrent abi yardımcı oluyor :laugh::laugh::laugh:

Ne adamım yahu :lol:

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
kul hakkı artı israf artı boş vakti boşa harcamak zarardayız hemde çok malesef silkinmek lazım ayağa kalkmak lazım

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Şöyle söyleyeyim, patchlerinden falan faydalanabiliyorsun. Online oyunsa zaten kesinlike orijinal alacaksın.

Bunun dışında emin ol verdiğin para ya PKK ya yada başka bir kötü gruba falan gidiyor çoğu korsan oyun.. Kızılay' ın ortasında rahatlıkla satıyorlar ve polis, zabıta bunlara dokunamıyor. Neden mi ? Çünkü arkaları sağlam.

Asla gidipte bu tarz satıcılardan oyun almadım, 1 TL mi dahi vermem. Ama internetten korsanını indiririm. Sağladığım fayda en fazla o oyunu upload edene kazandırdığım rapid puandır :) Alabilirsem de orijinalini alırım. Tabi o oyun parayı hak ediyorsa.

onerism

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hayatımda 2 defa orjinal almışımdır oda street fighter la,assasin creed;pahalı olmasa aslında herkes orjinal alırdı.

yolcuhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Orjinal alma, adamda baktıki para alamıyor, hep korsan hep korsan, bıraksın oyun yapmayı.
Bu kadar basit ....... mi?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Kardeş orjinal alınca mesela korsanlara karşı mücadeleler var korsan kullandığın yakalanırsa ve kullandığın şey gerçekten önemliyse ceza yersin(hapis,para vb.)Sonra multiplayer oynamak için orjinal varsa önünde hiçbir engel yok.Bazı firmaların orjinal oyun alanlara oyunun sonraki sürümünde orjinal sahiplere indirimleri hediyeleri falan oluyor.Birde insanın orjinal oyunu olunca ne diyim kendine göre büyük bir sevinci,havası,mutluluğu oluyor yani kocaman kutuda 50-100 tl verdiğin bir oyun insanı mutlu ediyor.Bazı firmalarda oyunların yanında hediyeler veriyor mesela bir tane yarış oyunu vardı bu sitede haberini vermişlerdi içinden 2 gb usb bellek mousepad falan çıkıyordu galiba usb bellek doğruda diğer hediye başka birşeydi sanırsam usb bellekte yani ucuz birşey değil o yarış oyunu için özel bir usb bellek.Valve mesela half life 2,half life 2:episode one, half life 2:episode two, portal,team fortrres 2oyunlarını yaptı hepsini ayrı ayrı alsan 150 tl tutar diyelim ama bu 5ini bir pakette topladı orange box dedi ve bu pakette 100 tl gibi birşey tuttu bildiğime göre(fiyatları ben uydurdum)Yani orjinal alman daha iyi olur.

Afedersin ama orjinal CD alma sebeplerini okuduğğumda gülmekten alamadım kendimi fıkra gibi olmuş:D