Windows Vista Service Pack 2 YayınLandı [ DownLoad ]

Bu konuyu okuyanlar

Peter

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
8,051
Reaksiyon puanı
88
Puanları
0
Vista: Service Pack 2'yi şimdi kurun

Vista SP2'nin öncül-beta sürümünü indirip denemeniz mümkün. Linkler ve anlatım burada...


20081024202754.jpg





Birkaç gün önce Microsoft'un Vista için ikinci bir hizmet paketi üzerinde çalıştığını ve ilk beta sürümünü testçilere gönderdiğini duyurmuştuk. Şimdiyse tüm Vista-kullanıcılarının SP2'nin öncül bir test sürümünü kurabileceği ortaya çıktı.

Bu iş için kayıt defterindeki bazı girdileri değiştirmeniz gerekiyor. Hatırlarsanız aynı yöntemle SP1'in de beta sürümleri elde edilebiliyordu. Gerekli değişiklikleri yapıp Windows Update uygulamasında yeniden güncelleştirmeleri arattığınızda Service Pack gözüküyor. Başlamadan önce şunu unutmayın: Kuracağınız sürüm bir ön-betadır, yani öncül bir test sürümü. Günlük işlerinizi yaptığınız bilgisayarınız için düşünülmemiştir, zira birçok hatası olabilir.

Yine de SP2'ye göz atmak istiyorsanız kayıt defterinde gerekli değişiklikleri yapacak olan batch dosyasını buradan:http://banner.chip.com.tr/documents/vistasp2.zip indirin. Zip arşivi içerisinden çıkaracağınız dosyaya sağ tıklayıp yönetici haklarıyla çalıştırın. UAC diyalogunu onayladıktan sonra kayıt defteri uygun şekilde değiştirilecektir. Sistemi yeniden başlattıktan sonra güncelleştirmeleri denetleyin. "Vista SP2 Servicing Stack Update" 269,9 MB(Vista SP2 Build 16489)

Vista SP2'nin bu öncül-betasının içeriği hakkında buradan : http://www.chip.com.tr/konu/Vista-Service-Pack-2-ilk-beta-neler-sunuyor_9245.html bilgi alabilirsiniz.

Not: İlk beta sürüm olduğu için yüksek bir ihtimalle dil desteği kısıtlı olacaktır. Kesin sonuç almanız için İngilizce bir Vista sürümünde deneme yapmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer Vista Ultimate kullanıyorsanız uygun dil paketiyle görüntü dilini İngilizce yapabilir ve betayı deneyebilirsiniz.

Dowland:http://banner.chip.com.tr/documents/vistasp2.zip
 

Tanshaydar

Doçent
Katılım
19 Mart 2008
Mesajlar
700
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Ne dersiniz, kurayım mı? İngilizce Vista kullanıyorum da.
 

MEHcker

Öğrenci
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
13
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Vista ultimate kullanıyorum ama bunu indirmeyecem kararlı sürümünü bekleyecem
 

pafter

Doçent
Katılım
25 Eylül 2007
Mesajlar
628
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Vista kullanırken SP1 betası çıktığında hemen indirip denemiştim ve bir çok hata ile karşılaşmış bilgisayarıma format atmak zorunda kalmıştım, ayrıca SP1 kararlı versiyonu çıktığında update ile yüklediğimde ise betasının arasında bir çok fark olduğunuda görmüştüm buna vista arayüzü dahil, şimdi oradan edindiğim tecrübe ile SP2 ninde kararlı sürümünü beklemekten yanayım.
 

Tanshaydar

Doçent
Katılım
19 Mart 2008
Mesajlar
700
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Teşekkürler, ben de son sürümü bekleyeyim o zaman :)
 

MoNsTeRaZoR

Doçent
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
551
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Arkadaşlar 'Peter'ın emeğine saygısızlık olmasın ama beta olan bir servis paketini bilgisayarınıza yüklemenizi hiç ama hiç önermem.
Kaldı ki bana göre servis paketi yüklemeleri Windows kurulumundan sonra değil,Windows paketlerine dahil edilerek yapılmalıdır.En sağlıklısı bu bence.Ama karar sizin yine de...
 

Peter

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
8,051
Reaksiyon puanı
88
Puanları
0
kararlı sürüm yakında :D paylaşacağım çıkarsa :)
 
Üst