İos işletim sisteminin Android işletim sistemine göre avantajları nelerdir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ananim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi işletim sistemi

• İos

Kullanılan: 22 45.8%
  • Android

Kullanılan: 26 54.2%

• Kullanılan toplam oy
    48
  • Anket kapatılmış .

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,388
Yakın zamanda bir ios cihaza geçmeyi düşünüyorum
Android'e göre avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

(Olaya kamera,ekran,performans yönlerden yorum yapmayın sadece işletim sistemini değerlendiriniz)

Alacağım cihaz kuvvetle ihtimal 12 serisi olacaktır yani yeni sürüm cihaz olacaktır.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleyen moderatör:

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673

(Olaya kamera,ekran,performans yönlerden yorum yapmayın sadece işletim sistemini değerlendiriniz)

Alacağım cihaz kuvvetle ihtimal 12 serisi olacaktır yani yeni sürüm cihaz olacaktır.

Ben android den iphone a geçtim emin olun bırakılıcak gibi değil ios daha sadece daha anlaşılır ve kullanıcı dostu herşeyi tek parmakla yapabiliyorsun tuş sıkıntın çok yok kısayolları iyi performans olarak pil olarak özelliklerine rağmen mükemmel çalışıyor.

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,077
Bence sadece güncel olması birazda optimizasyonunun iyi olması. Android Açık kaynaklı, İnternetten dosya indirebildiğin ve dünyada en çok kullanılan işletim sistemidir. IOS'u hız veya güvenlik için tercih ederim.

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,077
Açık kaynak kodlu olmamasın bana ne gibi bir zararı yada yararı olur peki fazla kod işlerinden anlamıyorum çünkü
@NickChicken,
Sana pek etkisi olurmu bilmem ancak açık kaynaklı yazılımlar daha güvenlidir. İçinde az-çok ne olduğu bellidir.
Açık kaynaklı olan yazılımı kullanarak başka bir yazılım üretebilirsiniz. Aynı WhatsApp ve Telegram gibi denebilir.

Reaksiyon puanı
104
Telefonunuzu kamera ve video ağırlıklı kullanıyorsanız kayıt esnasında kameralar arası geçiş hissedilmez. Tüm kameraları 4k60 karede kullanabilirsiniz. Ön kamera dahil. Görüntü Sabitleme her zaman açık olarak 4k60 kullanabiliyorsunuz. Videolardan En az crop yapan model iPhonedur. Batarya süresi olarak yeni cihazlar piyasada zirveye oynayacak modellerdir. (11-11 pro max-12 pro max)

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Android, telefonla uğraşmayı, uygulama yüklemeyi, root etmeyi, yeni ROM lar keşfetmeyi sevenin tercihi, iOS ise stabil olsun, uğraşmaya lüzum yok diyenin tercihidir.

2012 senesinde babam Comenius projesiyle İngiltere'ye gitmişti. Onda HTC Wildfire telefon vardı. Herkeste iPhone var İngiltere'de diyordu bana.

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,388
Anket eklendi !!

Reaksiyon puanı
104
Sorunuzda işletim sistemi ağırlıklı cevap verirseniz sevinirim demişsiniz. Yeni farkettim. Üstte bir takım farkları avantajları yazmıştım. Sistemsel olarak bir hacklenme ya da virüs kaynaklı şeyler cihazınıza kolay ulaşamaz. Fakat ios sürümlerinde bir kaç kere bunun gibi şeyler oldu ve 1-2 gün içerisinde hemen güncelleme yayınlandı. Jailbreak imkanı bulabilirseniz cihazı kısmi olarak daha fazla kişiselleştirebilirsiniz.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Sorunuzda işletim sistemi ağırlıklı cevap verirseniz sevinirim demişsiniz. Yeni farkettim. Üstte bir takım farkları avantajları yazmıştım. Sistemsel olarak bir hacklenme ya da virüs kaynaklı şeyler cihazınıza kolay ulaşamaz. Fakat ios sürümlerinde bir kaç kere bunun gibi şeyler oldu ve 1-2 gün içerisinde hemen güncelleme yayınlandı. Jailbreak imkanı bulabilirseniz cihazı kısmi olarak daha fazla kişiselleştirebilirsiniz.
Jailbreak cihazı savunmasız hale getirir. Bunu da not olarak ekleyelim.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Jailbreak yapılmasını önermem, bozulursa garanti dışı bırakacaktır ve bataryayı çok düşürüyor. :(

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Jailbreak yapılmasını önermem, bozulursa garanti dışı bırakacaktır ve bataryayı çok düşürüyor. :(
jailbreak tam olarak ne oluyor bir kaç farklı yerde de duymuştum ama hiç araştırmadım.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299

İosun Android'e göre avantajları: 1-Sade olması 2-Uygulamaların daha kaliteli olması (özellikle sosyal medya) 3-Daha az donanımla çok iyi performans sunması, yüksek donanıma ihtiyaç duymaması. Dezavantajları: 1-Gecmişteki gibi olmasada hala ufak tefek kısıtlamaların olması, kişiselleştirilme olayının android kadar iyi olmaması 2-Teknolojik yenilikler bakımından Android'in gerisinde olması (hala 60hz ekran hızı olması ve Always on display gibi bazı güzel özelliklerin hala olmaması) 3-Mağazada bazı uygulamaların sürümleri kısa olduğu için (Twitter, Instagram, Facebook, YouTube) 5-6 yıl kullanımda sistem güncellemelerine mahkum olmak.Gelen güncellemeler batarya performansını olumsuz etkiliyor, bazı sinir bozucu hatalar ile kullanıcının keyfini kaçırabiliyor.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
İosun Android'e göre avantajları: 1-Sade olması 2-Uygulamaların daha kaliteli olması (özellikle sosyal medya) 3-Daha az donanımla çok iyi performans sunması, yüksek donanıma ihtiyaç duymaması. Dezavantajları: 1-Gecmişteki gibi olmasada hala ufak tefek kısıtlamaların olması, kişiselleştirilme olayının android kadar iyi olmaması 2-Teknolojik yenilikler bakımından Android'in gerisinde olması (hala 60hz ekran hızı olması ve Always on display gibi bazı güzel özelliklerin hala olmaması) 3-Mağazada bazı uygulamaların sürümleri kısa olduğu için (Twitter, Instagram, Facebook, YouTube) 5-6 yıl kullanımda sistem güncellemelerine mahkum olmak.Gelen güncellemeler batarya performansını olumsuz etkiliyor, bazı sinir bozucu hatalar ile kullanıcının keyfini kaçırabiliyor.
yeni çıkan iphone lar 120 hz ?

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
iPhone 13 yada 12s her neyse daha çıkmadı.Şu anda güncel İphonelarda 120hz ekran hızı yok.
evet yanlış yazılmış sanırım yabancı kaynaklara bakınca gördüm ama iphone 13 ile gelecek diye biliyorum.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
evet yanlış yazılmış sanırım yabancı kaynaklara bakınca gördüm ama iphone 13 ile gelecek diye biliyorum.
Gelsin konuşuruz.Şu anda hepsi 60hz.Benim Apple da kullanılan teknolojiler dahil tek rahatsız olduğum nokta güncelleme.Androiddeki gibi güncelleme yapmadan 5 yıl kullanamıyorsun.Öyle bir şansım olsa bende İphone dan şaşmam ama güncellemeden dolayı 5 yıl kullanım için android bana daha mantıklı geliyor.