Bir öğretmen olarak söylüyorum ki bütün öğrencilerin geçirileceği formaliteden bir sınav için bence bu kadar sıkıntı strese gerek yok, pek çok öğrencim zaten maddi imkansızlıklardan dolayı dersleri takip edemedi.
Genellemenin dibine vurarak bir sürü kişiyi sinirlendirebilirsin. Sınava girmemek isteyen tabiki vardır fakat böyle bir genelleme yapmak yanlış. Konu cana gelince her şey değişir.dersi dinlemeyen gençler sürüsünün yaptığı iştir. evet olmaması lazım ama her halta boyun eğen neslin niyeyse şimdi isyan edeceği tuttu
Hocam her ne kadar formaliteden de olsa sonuçta ortalamayı etkileyecek, geçme kalmayı etkileyecek.Bir öğretmen olarak söylüyorum ki bütün öğrencilerin geçirileceği formaliteden bir sınav için bence bu kadar sıkıntı strese gerek yok, pek çok öğrencim zaten maddi imkansızlıklardan dolayı dersleri takip edemedi.
Bu bile olmaması gerektiğini göstermiyor mu sizce? Benim bulunduğum yerde günlerce elektiriklerin gelmediği oluyor. Civar köylerde internet altyapısı yok ve öğrencilerimin çoğu oralardan gelip gidiyor ve bu notlar ortalamayı etkileyecek yani batıdaki öğrenciler daha iyi şartlarda oldukları için daha yüksek ortalama yaparken benim öğrencilerim yapamayacak çünkü isteselerde derslere giremediler, bazıları sadece akşamları babaları eve geldiğinde akşam geç olan derslere girebildi onların telefonundan. Peki bu ortalama eşitsizliğini üniversite sınavlarında nasıl dengeleyeceğiz?Hocam her ne kadar formaliteden de olsa sonuçta ortalamayı etkileyecek, geçme kalmayı etkileyecek.
Çok haklısınız hocam. Bu sınavlar sadece şu anki not ortalamasını değil, ileriye yönelik olarak üniversite sınavını da etkiliyor. Bahsettiğiniz gibi derslere giremeyen öğrenciler de var. Ortada çok büyük bir duyarsızlık ve haksızlık var.Bu bile olmaması gerektiğini göstermiyor mu sizce? Benim bulunduğum yerde günlerce elektiriklerin gelmediği oluyor. Civar köylerde internet altyapısı yok ve öğrencilerimin çoğu oralardan gelip gidiyor ve bu notlar ortalamayı etkileyecek yani batıdaki öğrenciler daha iyi şartlarda oldukları için daha yüksek ortalama yaparken benim öğrencilerim yapamayacak çünkü isteselerde derslere giremediler, bazıları sadece akşamları babaları eve geldiğinde akşam geç olan derslere girebildi onların telefonundan. Peki bu ortalama eşitsizliğini üniversite sınavlarında nasıl dengeleyeceğiz?
Sizin gibi öğretmenler lazım.Yanlış anlamayın ben de isterim sınav olsun şimdiye kadar anlattığım derslere gelen 3-5 öğrenci ne kadar öğrendi göreyim, emeğimin karşılığını bileyim ve şuan bile zoom açık bekliyorum gelemeyeceklerini bile bile ama bir ihtimal belki birisi gelir diye oturuyoruz böyle
Çok abarttılar ya bizim okul 1 ay öncesinden yaptı ve bize sınavların yapılacağını 4 gün öncesinden açıkladılar biz bu kadar olay çıkarmadık ya.Girin sınavlara olsun bitsin sınavları olmadan neyden puan almayı bekliyorsunuz.Virüs konusu yüzünden de bu kadar abartılmaz yani. (!)
istisnalar kaideyi bozmaz. onlar da alınmaz zaten onlar için endişelenmeyin. ben de öğrenciyim biliyorum niye istendiğiniGenellemenin dibine vurarak bir sürü kişiyi sinirlendirebilirsin. Sınava girmemek isteyen tabiki vardır fakat böyle bir genelleme yapmak yanlış. Konu cana gelince her şey değişir.
Birden yok oldularNerede o "Paşa paşa gideceksiniz" diyenler?![]()