Anakartımı nasıl yakabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Çocuğu yargılamak yerine sorusuna cevap verebilir veya konudan uzaklaşabilirdiniz bence. Kendi parası olduğunu söylüyor zaten.

S

SND Anonim 5

SDN Okuru
Bunun Kuşakla bi alakası yok cahil herzaman cahildir öğrenmek isteyen herzaman öğrenir bende x mi z mi ne o yeni kuşaktanım ve hayatım boyunca böyle bişi yapmadım bu tamamen şımarıklık ailemde o eski kuşaktan ama asla cahil değil teknolojiye karşı değil burada yanlış yapan birisine öğüt verirken en büyük yanlışı siz yapıyorsunuz
Haddimi aştıysam kusura bakmayın?

mcciçoçuk

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
34
Abi yavaş olun mesajlara yetişemiyorum mesaj yazdığımda 3 mesaj daha gelmiş oluyor :D

Nixc0r

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
16,928
Yakarsın bide almazlar yeni bilgisayar sonra buraya telefonundan babama nasıl bilgisayar aldırırım diye konu açarsan gülmekten yerlere yıkılırım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olay yine Z kuşağı diye isimlendirdiğiniz belirli yaş aralığına patladı :D.
Harbiden ya suçum ne benim :D

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Burada sana kimse yardım etmeyecek :) Şükret (!)
Şükretsin istemiyorum ben, bunun için çaba göstersin diyorum. Durumu iyise ailesini bilinçlendirmeye çalışsın. Kötüyse bilgisayarı üzerinden yeni şeyler öğrensin, kendine küçük gelir kaynağı yaratsın. (Böyle aylık 100-200 belki daha fazla kazanan küçük tanıdıklarım var.)

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Konuyu başka bir forumda başka bir hikayeyle açmanı öneririm. Mesela ben bu bigisayarı yazılımsal olarak yakmak istiyorum intikam almak istiyorum gibi.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
16,928
Böyle konuları özlemişim neden bilmiyorum çok eğleniyorum :D

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Maalesef tüm Z kuşağı öyle değil :) Yokluğun ne olduğunu bilirim, senin 10.30 saat çalıştığını zengin 1 saatte alıyorsa çalışmanın mantığı yoktur. Hem bağırıp çağıracaklar hem de sırılsıklam olacaksın sırf asgari ücret için :) İnsanlar neden böyle konu açıyor? Neden yokluk çekiyorlar peki? Ailesinin durumu olmadığı için olabilir mi? Ya da teknoloji cahili olup bilgisayarı sadece dersten ibaret sanan, onunla para kazanabileceğini bilmeyen anne-babalar misal? Ya da asgari ücret ve dolar kuru? Durumu olmasa bile birikim yapıp alabilir :)
Aile hayatına atıldığında işlerin öyle olup olmadığını görürsünüz. Bu genç kardeşimizin biriktirdiği para belki de biriken kredi borcunu kapatmak için kullanıldı? Bunları bilemezsiniz. Aileler bunları çocuklarına yansıtmazlar. Eleman zaten kendisi söylemiş borçları var diye. Kimse borcu varken gidip elde olanı daha üste çıkarmayı düşünmez. Hayat o kadar kolay değil. Zengin olanlar da birden zengin olmuyor. Hayatın düzeni hep böyleydi. İş verenler her zaman daha çok kazandı. Özellikle dünyada sanayi akımı başladıktan sonra bunda artış oldu. Durum sadece Türkiye'de böyle değil. Ekonomik krizden dolayı zaten zor bir durumdayız. Üzerine korona da eklenince durum iyice kötüleşiyor. İşten çıkarma yasağı olmasa belki konu sahibinin babası işten çıkarılacaktı yada yasak kalkar kalkmaz çıkarılacak. Bunu bilemezsiniz. Her zaman geleceğe dönük adım atmalısınız. Bu şekilde düşünmedikçe asla zengin olamazsınız. Asgari ücreti yarın 5000₺ yapsalar her şey daha mı iyi olacak hayır olmayacak. Ekonomi bilginiz pek yok anlaşılan :) Yazılacak çok fazla şey var ama kısa tutmak istiyorum. Sonuçta burası tartışma yeri değil :)

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Şükretsin istemiyorum ben, bunun için çaba göstersin diyorum. Durumu iyise ailesini bilinçlendirmeye çalışsın. Kötüyse bilgisayarı üzerinden yeni şeyler öğrensin, kendine küçük gelir kaynağı yaratsın. (Böyle aylık 100-200 belki daha fazla kazanan küçük tanıdıklarım var.)
Parasının olduğunu söylüyor.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Bende 2001 doğumluyum yani 19 yaşındayım ama asla böyle saçma şeylere yardım etmem. Asıl önemli olan akıldır. Yaş değil.
Haklısın. Geneli özele indirgeyerek anlatmam gerekiyordu çok fazla genelleme yapmışım :) Aklı başında olan tüm 2001 li ve sonrası doğumlu kardeşlerim kusura bakmasınlar :D

Scarmigli1 ded

Asistan
Reaksiyon puanı
463
dedeler gitsinmiş (önce bi saygılı ol) kanka düzgün bir şekilde izah edersen babana anlar belki o da haklı pc almak kolay mı kanka ve gelip burda saçma sapan konular açma (millet virüsten nasıl korunurum diye düşünür bizim bu arkadaş pcmi nasıl yakarım diyor :D )

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Doğrudur ama sonuçta kendi biriktirdiği parasıyla almak istiyor. Bence bu onun hakkı.
Ailesinin yatırdığı banka hesabı yüksek ihtimalle 18 yaşına kadar para çekilemeyen türden. O para orada bekleyecek mecburen. Yeniden para biriktirip, biriktirmeden önce parayla ne yapacağını söylerse anlaşma yapabilirler diye düşünüyorum.

mcciçoçuk

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
34
Ailesinin yatırdığı banka hesabı yüksek ihtimalle 18 yaşına kadar para çekilemeyen türden. O para orada bekleyecek mecburen. Yeniden para biriktirip, biriktirmeden önce parayla ne yapacağını söylerse anlaşma yapabilirler diye düşünüyorum.
Hesap annemin adına yani para çekebiliriz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Durun neden raporlamıyorum??
Dur neden raporluyorsun??

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Asgari ücreti yarın 5000₺ yapsalar her şey daha mı iyi olacak hayır olmayacak. Ekonomi bilginiz pek yok anlaşılan :) Yazılacak çok fazla şey var ama kısa tutmak istiyorum. Sonuçta burası tartışma yeri değil :)
Siz şükreden ekonomistsiniz sanırım :) 5000 TL ver bakalım nasıl geçinir insanlar :) Ekonomi bilgimi neye göre ölçtün? Neyse, şükredelim ki başkaları daha iyi geçinsin. Fakir daha da fakirleş
sin, zengin de ezmeye devam etsin. Ben daha fazla tartışmayacağım, yokluğun ne kadar acı olduğunu da bilirim :)

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
19 Kasım 2020 SDN Forum Ayaklanması
*Taraflar
-Z Kuşağı
-Old Kurtlar

Ayaklanma sebebi : Ailesinin kendisini anlamadığını düşünerek sinirlenip anakartını yakmak için yardım isteyen genç.

Sonuçları : Konu ?
Anakart yakma diyip geçme 1. dünya savaşı da Sırplı birinini Avusturya-Macaristan Veliahtını öldürmesiyle başladı :) Küçük sebepler (bahaneler) büyük sonuçlar doğurabilir :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...