Castaft
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 899
Çocuğu yargılamak yerine sorusuna cevap verebilir veya konudan uzaklaşabilirdiniz bence. Kendi parası olduğunu söylüyor zaten.
Akılsızmıyım ben şimdi ?Z kuşağı = Akıl. Bunu derken 4 sefer düşünün.
Harbiden ya suçum ne benimOlay yine Z kuşağı diye isimlendirdiğiniz belirli yaş aralığına patladı.
Şükretsin istemiyorum ben, bunun için çaba göstersin diyorum. Durumu iyise ailesini bilinçlendirmeye çalışsın. Kötüyse bilgisayarı üzerinden yeni şeyler öğrensin, kendine küçük gelir kaynağı yaratsın. (Böyle aylık 100-200 belki daha fazla kazanan küçük tanıdıklarım var.)Burada sana kimse yardım etmeyecekŞükret (!)
Yok estağfurullah, genelleme yaptık.Akılsızmıyım ben şimdi ?
Aile hayatına atıldığında işlerin öyle olup olmadığını görürsünüz. Bu genç kardeşimizin biriktirdiği para belki de biriken kredi borcunu kapatmak için kullanıldı? Bunları bilemezsiniz. Aileler bunları çocuklarına yansıtmazlar. Eleman zaten kendisi söylemiş borçları var diye. Kimse borcu varken gidip elde olanı daha üste çıkarmayı düşünmez. Hayat o kadar kolay değil. Zengin olanlar da birden zengin olmuyor. Hayatın düzeni hep böyleydi. İş verenler her zaman daha çok kazandı. Özellikle dünyada sanayi akımı başladıktan sonra bunda artış oldu. Durum sadece Türkiye'de böyle değil. Ekonomik krizden dolayı zaten zor bir durumdayız. Üzerine korona da eklenince durum iyice kötüleşiyor. İşten çıkarma yasağı olmasa belki konu sahibinin babası işten çıkarılacaktı yada yasak kalkar kalkmaz çıkarılacak. Bunu bilemezsiniz. Her zaman geleceğe dönük adım atmalısınız. Bu şekilde düşünmedikçe asla zengin olamazsınız. Asgari ücreti yarın 5000₺ yapsalar her şey daha mı iyi olacak hayır olmayacak. Ekonomi bilginiz pek yok anlaşılanMaalesef tüm Z kuşağı öyle değilYokluğun ne olduğunu bilirim, senin 10.30 saat çalıştığını zengin 1 saatte alıyorsa çalışmanın mantığı yoktur. Hem bağırıp çağıracaklar hem de sırılsıklam olacaksın sırf asgari ücret için
İnsanlar neden böyle konu açıyor? Neden yokluk çekiyorlar peki? Ailesinin durumu olmadığı için olabilir mi? Ya da teknoloji cahili olup bilgisayarı sadece dersten ibaret sanan, onunla para kazanabileceğini bilmeyen anne-babalar misal? Ya da asgari ücret ve dolar kuru? Durumu olmasa bile birikim yapıp alabilir
![]()
E bende o genellemenin içerisindeyim ?Yok estağfurullah, genelleme yaptık.
Parasının olduğunu söylüyor.Şükretsin istemiyorum ben, bunun için çaba göstersin diyorum. Durumu iyise ailesini bilinçlendirmeye çalışsın. Kötüyse bilgisayarı üzerinden yeni şeyler öğrensin, kendine küçük gelir kaynağı yaratsın. (Böyle aylık 100-200 belki daha fazla kazanan küçük tanıdıklarım var.)
Aynı zamanda ailesinin borcunun olduğunu da söyledi.Parasının olduğunu söylüyor.
Tamam, bir daha yazmam o tarz.E bende o genellemenin içerisindeyim ?
Haklısın. Geneli özele indirgeyerek anlatmam gerekiyordu çok fazla genelleme yapmışımBende 2001 doğumluyum yani 19 yaşındayım ama asla böyle saçma şeylere yardım etmem. Asıl önemli olan akıldır. Yaş değil.
Dediğimi yap.Abi yavaş olun mesajlara yetişemiyorum mesaj yazdığımda 3 mesaj daha gelmiş oluyor![]()
Doğrudur ama sonuçta kendi biriktirdiği parasıyla almak istiyor. Bence bu onun hakkı.Aynı zamanda ailesinin borcunun olduğunu da söyledi.
Yok sorun değil. Ben sadece demek istedim. ?Haklısın. Geneli özele indirgeyerek anlatmam gerekiyordu çok fazla genelleme yapmışım![]()
Ailesinin yatırdığı banka hesabı yüksek ihtimalle 18 yaşına kadar para çekilemeyen türden. O para orada bekleyecek mecburen. Yeniden para biriktirip, biriktirmeden önce parayla ne yapacağını söylerse anlaşma yapabilirler diye düşünüyorum.Doğrudur ama sonuçta kendi biriktirdiği parasıyla almak istiyor. Bence bu onun hakkı.
Hesap annemin adına yani para çekebiliriz.Ailesinin yatırdığı banka hesabı yüksek ihtimalle 18 yaşına kadar para çekilemeyen türden. O para orada bekleyecek mecburen. Yeniden para biriktirip, biriktirmeden önce parayla ne yapacağını söylerse anlaşma yapabilirler diye düşünüyorum.
Dur neden raporluyorsun??Durun neden raporlamıyorum??
Raporladım bileeDur neden
Siz şükreden ekonomistsiniz sanırımAsgari ücreti yarın 5000₺ yapsalar her şey daha mı iyi olacak hayır olmayacak. Ekonomi bilginiz pek yok anlaşılanYazılacak çok fazla şey var ama kısa tutmak istiyorum. Sonuçta burası tartışma yeri değil
![]()
Anakart yakma diyip geçme 1. dünya savaşı da Sırplı birinini Avusturya-Macaristan Veliahtını öldürmesiyle başladı19 Kasım 2020 SDN Forum Ayaklanması
*Taraflar
-Z Kuşağı
-Old Kurtlar
Ayaklanma sebebi : Ailesinin kendisini anlamadığını düşünerek sinirlenip anakartını yakmak için yardım isteyen genç.
Sonuçları : Konu ?