Anakartımı nasıl yakabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Harçlık biriktirmekle, aile durumuyla gram ilgisi yok. Bunlar hep bahane :) Ailen büyük ihtimalle sana ders için almıştır ve teknolojiden gram anlamıyordur :) Hakaret olarak algılama, çoğu Türk ailesi böyledir :) Kendin çalış veya babana sisteminin yetmediğini söyle. Eğer alırsan derslerimde başarılı olurum falan de. Ya da aldıktan sonra :) Teknoloji konusunda y kuşağı çok cahil harbi.

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Ya yapma ben 18 yıllık laptop kullanıp eğleniyorum...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oynayabilecegin çok oyun var zaten.

Reaksiyon puanı
1,338
Allah çocuğun da halden anlayanını versin. Ben aile bireylerinden birisi olsam bu düşündüğünü yapmanı bırak aklından geçirdiğin için elinden o bilgisayarı alırdım. Yeni nesil çok tuhaf arkadaşlar şu devirde EBA'ya girmeye bilgisayar bile bulamayan onlarca pırıl pırıl çocuk varken imkanı olanlar bunu yok etmenin peşinde. Allah akıl fikir versin. Bir oyun oynamak adına aileye en az 5000₺ masraf çıkarmayı göze almak nedir Allah aşkına ya. Umarım bir gün para ve eşya kıymeti bilinci kazanırsın genç kardeşim.
aynen hocam benim kuzenlerim var köyde uzaktan eğitim yapılıyor ama katılamıyorlar keçileri var mecburen babalarına dayıma yardım ediyorlar bizimde durumumuz şuanlık kötü 1.5 seneliğine 30 cumhuriyet borcumuz var maalesef onlara yardımda yapamıyoruz elimizden geldiğince gidip işlerine yardım ediyoruz

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Harçlık biriktirmekle, aile durumuyla gram ilgisi yok. Bunlar hep bahane :) Ailen büyük ihtimalle sana ders için almıştır ve teknolojiden gram anlamıyordur :) Hakaret olarak algılama, çoğu Türk ailesi böyledir :) Kendin çalış veya babana sisteminin yetmediğini söyle. Eğer alırsan derslerimde başarılı olurum falan de. Ya da aldıktan sonra :) Teknoloji konusunda y kuşağı çok cahil harbi.
Ben y kuşağındanım, o zaman ben teknoloji özürlüsüyüm(!)

mcciçoçuk

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
34
Ne hakaret olarak algılaması beni anlayan biri olduğu için mutlu oldum şuan. Ders konusunda pek bir avantajım yok zaten sınıf birincisiyim her türlü sınavı kazanıyorum.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Ne hakaret olarak algılaması beni anlayan biri olduğu için mutlu oldum şuan. Ders konusunda pek bir avantajım yok zaten sınıf birincisiyim her türlü sınavı kazanıyorum.
Seni sadece ben anlayabilirim zaten :) İnan bana 5 sene önce ben de öyleydim :) Bunun durumla ilgisi yok arkadaşlar, bu teknoloji cahilliğinden kaynaklanıyor, anlayın artık şunu :)

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Belki senden gizli borçları vardır. Olmasa bile bilgisayarını bozmak yerine onları bilinçlendirmeye çalış.

mcciçoçuk

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
34
Millet neyin derdinde yaa, insanlar virüs den ölüyor sen nasıl yeni pc alırım peşindesin, hiç yakışmıyor sana, ben 11 senelik pc kullanıyorum ve yeni bir pc almak aklımın ucundan bile geçmedi.
Evet kötü bir salgın var ama bunun yeni bir bilgisayar almak istememle ne alakası var?

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
aynen hocam benim kuzenlerim var köyde uzaktan eğitim yapılıyor ama katılamıyorlar keçileri var mecburen babalarına dayıma yardım ediyorlar bizimde durumumuz şuanlık kötü 1.5 seneliğine 30 cumhuriyet borcumuz var maalesef onlara yardımda yapamıyoruz elimizden geldiğince gidip işlerine yardım ediyoruz
Yeni nesil maalesef yokluk nedir bilmiyor. Ben de o yaşlardayken (9 ile 17 arası) 10 yıllık bir laptop kullanıyordum. Oyun falan açmıyordu hatta Windows XP bile kasıyordu. Ailemin yenisini alacak durumu olmasına rağmen gidip onu bozup yenisini almayı düşünmedim çünkü bilgisayarın yokluğunu gördüm. Sırf telefonunun üst seviyesi çıktı diye ekran kırıp yenisini aldıran tanıdıklarım var bu yeni kuşaktan. Şu an genç sınıfındayım Üniversitedeyim yani gördüğüm bu şekilde. Aileler çocuklarına "yok" kavramını göstermeyince böyle saçma bir nesil oluştu. Yazık cidden yazık.

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Kod:
cd..
cd..
attrib -s -h -r -a c:\ntldr
del c:\ntldr
shutdown -r

Bu anakartı yakarmı bilmem ama sistemi çökertir
Not defterine yapıştır ve uzantısını .bat yap sonra çalıştır. (Sistem gidebilir. Sorumluluk bana ait değil .d)

Edit: windows 7 üzeri sistem kullanıyor isen Windows defenderi tamamen kaldır.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Ben olsam o bilgisayarı kasten bozmazdım, zamanı gelince o teknoloji bozulacak ve ailen istemese bile alacak. Ortalıkta virüs cirit atarken, pc bozulacak son zaman olmalıdır. Elindekiyle yetinmekten başka çaren yok. Benim pc bozulduğunda şanslıydım, ailem yaptırdı. Bir de o pcnin yapılmadığını bir düşünsene.

Al sana ödev: PC'siz kaç gün yapabilirsin?

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Seni sadece ben anlayabilirim zaten :) İnan bana 5 sene önce ben de öyleydim :) Bunun durumla ilgisi yok arkadaşlar, bu teknoloji cahilliğinden kaynaklanıyor, anlayın artık şunu :)
İnsanların burada tepki gösterdiği konu ailesinin durumunun olup olmaması değil. İnsanlar şu anki devirde zorunlu eğitimini karşılamaya bilgisayarı zor bulurken konu sahibinin elindekini bozarak yenisini almaya zorlatmak istemesi :).

mcciçoçuk

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
34
Kod:
cd..
cd..
attrib -s -h -r -a c:\ntldr
del c:\ntldr
shutdown -r

Bu anakartı yakarmı bilmem ama sistemi çökertir
Not defterine yapıştır ve uzantısını .bat yap sonra çalıştır. (Sistem gidebilir. Sorumluluk bana ait değil .d)
Windows çökertmek işlemez aileme benim teknoloji hakkında çok bilgim olduğunu biliyorlar format at o zaman derler.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Ben olsam o bilgisayarı kasten bozmazdım, zamanı gelince o teknoloji bozulacak ve ailen istemese bile alacak. Ortalıkta virüs cirit atarken, pc bozulacak son zaman olmalıdır. Elindekiyle yetinmekten başka çaren yok. Benim pc bozulduğunda şanslıydım, ailem yaptırdı. Bir de o pcnin yapılmadığını bir düşünsene.

Al sana ödev: PC'siz kaç gün yapabilirsin?
Ben ayrıca bir ortopedik engellisiyim, gerisini siz düşünün.

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Windows çökertmek işlemez aileme benim teknoloji hakkında çok bilgim olduğunu biliyorlar format at o zaman derler.
anladım. senin için kod arayacağım. Haa BIOS'u sökmek işe yarayabilir. Hiç birşeyi yakmana gerek kalmaz Şöyle düşün: senin bir araban var ama Motorunun yarısı var. sence o araba çalışırmı ?

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,232
Dostum anakartın yongasına vb. Uzun süre çakmak tut. Veya ufak darbeler ile anakarta vur. Yada en basit yol. Yanlış bios dosyası indirip anakartı güncellemeye çalış. Bak bakayım o sistem daha çalışıyor mu ? Garanti olsun diye işlemci pinlerinide yamult.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...