Windows'tan Linux'a ☺

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
teşekkür ederim hocam ama madem böyle şeyler olma ihtimali vardı neden herkes sıkıntı çıkmaz dedi?
Normal sartlarda boylo birseyin olma ihtimali 0. ama sizde nedense oldu usb bellekten veya isonuzdan kaynaknakli b'r problem olabilir. cok istisna var.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554
Şimdi windows 7 lite kuracağım ordan belki ubuntuya geçerim

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Usb'yi takıyorsunuz onunla beraber açıyorsunuz ve live systemi seçiyorsunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence Zorin Os daha iyi olur.
olabilir ama ubuntunun sisteme uyumu daha iyidir. kurulumda en az hata icin oncelikle ubuntu kurmasi daha iyi olur.

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554
Windows 7 Lite'ın sistem gereksinimlerini bilmediğim için tam olarak öneremeyeceğim.
Target users
– Machine weak (RAM & lt; 2GB), Pentium 4 or less
– Or for all types of machines, high-profile, run as fast.
– 3GB HDD usage after installation

EmreGndmr

Doçent
Reaksiyon puanı
686
Evet Linux Özgür ve Bedava bir yazılım ancak tamamı bedava değil.Ödemeyi sizden "zaman" olarak alıyor.Bazı olaylarda Windows'tan sonra çok uğraşabilirsiniz ancak çok dert edilecek bir şey değil,zamanla alışıyorsunuz.Buna hazırllıklı olun

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
O zaman Zorin Os Lite olabilir.
zorinOS yerine daha temel(daha çok kullanılan desteği daha çok bulunan) sistem önerisinde bulunursanız daha iyi olur...
Örneğin:
1)
Ubuntu Mate
2) Linux Mint XFCE

3) Linux Lite
4) Peppermint
5) Puppy Linux

Ben dün Wİndows 10 Education kullanıyordum. HDD sıkıntılı ve Lenovo UEFI kurulumda hata verdiği için üzün süredir linux kullanamıyordum. Bugün Pardus kurdum. Hıza ve Güce kavuştum.
Ekran görüntüsü_2020-11-16_23-45-00.png

kullandığım uefi kurulu biosta ubuntuyu seçmek gerek.
Hayır anlamadınız. Mesela ben Linux Mint kuruyorum. Herşeyi yaptım ama en son GRUB Önyükleyici kurulurken bu hatayı veriyor:
Executing `grub-install /dev/sda` failed. This is a fatal error.

Son düzenleme:

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554
Abi o değilde tekrar denesemmi ? PC'ye birşey olmaz diye düşünüyorum. Zaten format usbm var windows için , denesemmi acaba yeniden sıkıntı çıkarmı?

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Abi o değilde tekrar denesemmi ? PC'ye birşey olmaz diye düşünüyorum. Zaten format usbm var windows için , denesemmi acaba yeniden sıkıntı çıkarmı?
çıkmaz işletim sistemi kurmak sanal yapılan birşeydir ama HDDyi yorar. HDD sadece zarar görebilir. ama birkaç kere daha deneyebilirsin.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
zorinOS yerine daha temel(daha çok kullanılan desteği daha çok bulunan) sistem önerisinde bulunursanız daha iyi olur...
Örneğin:
1)
Ubuntu Mate
2) Linux Mint XFCE

3) Linux Lite
4) Peppermint
5) Puppy Linux
Puppy çok değişik bir arayüze sahip o yüzden olmaz, Linux Mint XFCE'de ilkel kalıyor,Linux Lite olabilir,Peppermint olabilir.

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Puppy çok değişik bir arayüze sahip o yüzden olmaz, Linux Mint XFCE'de ilkel kalıyor,Linux Lite olabilir,Peppermint olabilir.
puppy önermemin sebebi düşük sistem istemesi puppy kullandığınızı sanmıyorum. ben kullandım gayet stabil. Lİnux ilkel kalmıyor. Sizin önerdiğinizden kat kat iyidir. sadece görünüş değil çalışma temelide önemlidir.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
puppy önermemin sebebi düşük sistem istemesi puppy kullandığınızı sanmıyorum. ben kullandım gayet stabil. Lİnux ilkel kalmıyor. Sizin önerdiğinizden kat kat iyidir. sadece görünüş değil çalışma temelide önemlidir.
Biliyorum ama Linux Mint XFCE özellikle başlat menüsü konusunda diğer son kullanıcı dağıtımlarına kıyasla biraz ilkel kalıyor ve Puppy baya düşük sistem istiyor ama bir son kullanıcı için önemli olan görünüştür.

Yani bana da ilginç geldi neden vefat ediyor ki?
Şöyle tam olarak kurulum yapılamayınca insan kurulumu tamamlamak ister ama kurulum hala tamamlanmaz ve eski donanımlı bilgisayar çok çalışmış olur bu yüzden baya hasar görür ve kapattığınızda tekrar açamayabilirsiniz.

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554
PC'me windows 7 superlite yükleyeyim dedim chromeye tıkayınca bile pc çöküyor :/ sakın denemeyin önerim çünkü 300 mb ram kullanırken donuyor pc :( Ben bu pcyi adam edecem ama :D Beyzbol Sopası 32 bit iso dosyası varmı acaba pc kırmak için

ar
Örneğin:
1)
Ubuntu Mate
2) Linux Mint XFCE

3) Linux Lite
4) Peppermint
5) Puppy Linux

Ben dün Wİndows 10 Education kullanıyordum. HDD sıkıntılı ve Lenovo UEFI kurulumda hata verdiği için üzün süredir linux kullanamıyordum. Bugün Pardus kurdum. Hıza ve Güce kavuştum.
Ekli dosyayı görüntüle 124426

Hayır anlamadınız. Mesela ben Linux Mint kuruyorum. Herşeyi yaptım ama en son GRUB Önyükleyici kurulurken bu hatayı veriyor:
Executing `grub-install /dev/sda` failed. This is a fatal error.
arayüz konusunda çok iyi