İBB yol kenarındaki peyzajları değiştirecek

Değiştirilmeli mi?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Arkadaşlar şekiller ömürlük değil zaten bu boya masraflarını sponsorlar karşılıyor aynı şekilde yenileme işlemi de sponsorlar tarafından yapılır. Ama yol kenarlarına dikkat dağınıklığına sebep olacak derece manzara portre gibi resimlerin yapılması bana pek mantıklı gelmiyor.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Arkadaşlar şekiller ömürlük değil zaten bu boya masraflarını sponsorlar karşılıyor aynı şekilde yenileme işlemi de sponsorlar tarafından yapılır. Ama yol kenarlarına dikkat dağınıklığına sebep olacak derece manzara portre gibi resimlerin yapılması bana pek mantıklı gelmiyor.
uygun bir boyama yaparlar herhalde işleri bu sonuçta

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Yeşillik görünümü açıkçası daha hoş durmakta, bu yüzden bence değişmesine gerek yok.

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117
yani maliyet diyoruz ama türkiyenin en büyük ve ekonominin tek başına %78 ini oluşturan bir şehirden bahsediyoruz. her şeyi geçtim yok emisyonmuş şuymuş buymuş yeşil kalması gayet güzel. çizilen “sanat” a bakacağıma çöpe bakayım daha iyi. ayrıca yolda araba sürerken insanın gözünü alır. akp nin elbette yeşil düşmanı olduğunu her fırsatta kanıtlaması sağolsun amaçlarının ist un yeşil kalması olmadığını biliyorum. ama ne olursa olsun ist dikey bahçelerle daha güzel. her geçişimde keşke daha fazla olsa diye baktığım bir durumdu normal şartlarda. yazık olmuş. başka yerlerden kısılıp bu masraf karşılanabilirdi güzel bi denetimle.

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
O parayı doğal alanlar için harcayacaklarsa ne ala ama o yeşillikleri söküp de parayı başka işlere harcayacaklarsa gerek yok. Masraflıda olsa doğal görünüm için değer. Sonraki halini de pek beğenmedim açıkçası. Cansız çiçek, Kabartmalı desenler vs tercih edilebilirdi. Çok düz duruyor.

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Iktidarda muhalefetinde söylemiyle eylemi bir olmadığını biliyorum... chp 31 mart seçimi reklamı

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bu dikey bahçe işinin maliyetini araştırdım ayrıntılı gördüğüm kadarı ile Çiçeklerin ekim dikim maliyeti 4 milyon TL civarı. Ama bakım onarım sulama gübreleme işleri pahalı yaklaşık 8 milyon TL civarı.
Aslında İBB bu işi dışarı yaptırmak yerine kendi içinde bakım sulama gübreleme ekibi kurup bu işi yarı fiyatına bile yaptırabilirdi. Belediye kadrosu geniş sonuşta.
Hazır çiçekleri söküp saçma sapan Grafitiler yapılması banada yanlış geldi. İnşAllah daha mantıklı güzel resimler yaparlar.

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Bu dikey bahçe işinin maliyetini araştırdım ayrıntılı gördüğüm kadarı ile Çiçeklerin ekim dikim maliyeti 4 milyon TL civarı. Ama bakım onarım sulama gübreleme işleri pahalı yaklaşık 8 milyon TL civarı.
Aslında İBB bu işi dışarı yaptırmak yerine kendi içinde bakım sulama gübreleme ekibi kurup bu işi yarı fiyatına bile yaptırabilirdi. Belediye kadrosu geniş sonuşta.
Hazır çiçekleri söküp saçma sapan Grafitiler yapılması banada yanlış geldi. İnşAllah daha mantıklı güzel resimler yaparlar.
Ya 12 milyon olsa bile koskoca İstanbul belediyesi. Çok da büyük para sayılmaz aslında onlar için.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
İma ettiğiniz tablo şehri fetheden padişahın 540 yıllık tablosu. Peyzajların aylık maliyeti alınan tek tablonun iki katı...
Peyzajlar şehir ve halk sağlığı açısından son derece önemlidir, ayrıca yıllık bakımı Park ve bahçeler müdürlüğünün bütçesinin sadece binde 7'si kadardır.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
İma ettiğiniz tablo şehri fetheden padişahın 540 yıllık tablosu. Peyzajların aylık maliyeti alınan tek tablonun iki katı...

Tablonun orjinal olduğu şüpheli. Ayrıca dikey bahçenin yıllık maliyeti ile tablonun fiyatı neredeyse aynı. Ayrıca Aynı ihaleye katılıp 2. en yüksek fiyati verenin Sabancı Holding olduğunu biliyormuydun ? İBB sırf SHOW yapacam diye kimseye oraya katılacağını söylemeyip gizli gizli resmen kendi kendine fiyatı arttırmış.
Zaten teklif yapmasa gene Türkiyeye gelecekti tablo Sabancı Ailesi alacak ve Müzede segileyecekti. Ama ne oldu DEVLETİN PARASI İLE ALINP siyasi rant yapmaya çalıştılar...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Tablonun orjinal olduğu şüpheli. Ayrıca dikey bahçenin yıllık maliyeti ile tablonun fiyatı neredeyse aynı. Ayrıca Aynı ihaleye katılıp 2. en yüksek fiyati verenin Sabancı Holding olduğunu biliyormuydun ? İBB sırf SHOW yapacam diye kimseye oraya katılacağını söylemeyip gizli gizli resmen kendi kendine fiyatı arttırmış.
Zaten teklif yapmasa gene Türkiyeye gelecekti tablo Sabancı Ailesi alacak ve Müzede segileyecekti. Ama ne oldu DEVLETİN PARASI İLE ALINP siyasi rant yapmaya çalıştılar...
Bu ülkede ne milyonlar harcandı boş şeyler için İstanbul BELEDİYESİNİN şehrini fetheden padişahın ORİJİNAL tablosunu satın almasından doğal ne olabilir... Tüm harcanan milyonlara bu kadar ses çıksa daha iyi durumda olabilirdik...

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
En son aradığımda rapçi buldum o mu?
Açığı biraz tip olarak yakınız evet.

Bende mi Rap desem yoksa?

Edit-- Yeniden aradımda bir başkası çıkıverdi googledan hmmm garip.
Yanlış bakmışsın, sen uğraşma ben sana atayım linki. ;)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Ekran Görüntüsü 2020-10-15 19-42-56.png

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Bu ülkede ne milyonlar harcandı boş şeyler için İstanbul BELEDİYESİNİN şehrini fetheden padişahın ORİJİNAL tablosunu satın almasından doğal ne olabilir... Tüm harcanan milyonlara bu kadar ses çıksa daha iyi durumda olabilirdik...
Bu dediğiniz kötünün iyisi oluyor. İyi olmuyor maalesef. Bazen iki tarafı da eleştirmelisiniz.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
yani maliyet diyoruz ama türkiyenin en büyük ve ekonominin tek başına %78 ini oluşturan bir şehirden bahsediyoruz. her şeyi geçtim yok emisyonmuş şuymuş buymuş yeşil kalması gayet güzel. çizilen “sanat” a bakacağıma çöpe bakayım daha iyi. ayrıca yolda araba sürerken insanın gözünü alır. akp nin elbette yeşil düşmanı olduğunu her fırsatta kanıtlaması sağolsun amaçlarının ist un yeşil kalması olmadığını biliyorum. ama ne olursa olsun ist dikey bahçelerle daha güzel. her geçişimde keşke daha fazla olsa diye baktığım bir durumdu normal şartlarda. yazık olmuş. başka yerlerden kısılıp bu masraf karşılanabilirdi güzel bi denetimle.
Haklısınız ama merkezi hükümet belediyenin tüm ödeneklerini kısarken ve aldığı krediye bile haksız yere haciz koydurturken vs pek çok zorluk çıkartırken nasıl olacak bu iş.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Bence Kız kulesi,galata kulesi, Süleymaniye Camii, vapur, simit,martı,çay gibi İstanbulu anlatan ve hatırlatan simgeler tasvir edilseydi daha güzel olabilirdi. Ya da Kurtuluş Savaşından tasvirler, Atatürk veya önemli şairlerin silüetleri de resmedilebilirdi. Tarihimizi o duvarlara işlemek eminim bu karışık ucuz badana işinden daha çok tasvip edilirdi insanlar tarafından. Ayrıca 400 bin metrekare alan yeşillendirilebilecekse 12 milyon TLye yeşillik olmayan bir alanı gösterip burayı yeşillendireceğiz bu paraya deseler takdir de toplarlardı. Ne diyecekler biz 12 milyon TL tasarruf sağladık eee bununla 400 bin metrekare alan yeşillendirilebiliyor ama yapmadık. Bir kere de yapılan tasarrufu yapılmayan ve yapılmayacak yeşillik alanlar üzerinden algı ile yapmasalar ne güzel olurdu.

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Haklısınız ama merkezi hükümet belediyenin tüm ödeneklerini kısarken ve aldığı krediye bile haksız yere haciz koydurturken vs pek çok zorluk çıkartırken nasıl olacak bu iş.
bu konuda elbette haklısınız. ancak inanın 12 milyon lira ist belediyesi için para değil. ve hani zaten sistem kurulmuş yeşillikler varken böyle çirkin bir şeye çevrilmesini istemem. birde kısılacaksa başka şeylerden kısılabilir. tamamen beton yığınına dönmesi hoş görünmüyor bence.. hani deseki ben bu yeşillikleri kaldırıcam sahte çiçek koyucam gerçekleri çok masraf yada deseki düzgün resimler koyucam eyv. ama gerçekten yerine koyulan şey çok çirkin ayrıca bu 12 milyon lirayı napıcaksınız diye sormamız lazım. temsili demokrasinin sorunu bu. seçiyoruz seçtikten sonra hesap soramıyoruz adam 4 sene istediğini yapıyor. açıklama yapılmalı bu parayı şuraya yönlendiricez demeli.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
çok haklısınız da bırakın belediyeye hesap sormayı çok daha elzem konularda Meclis bile artık hükümete hesap soramıyor. Son 20 senedir iktidar olduğu için ve Erdoğan'ın fevri tavırlarından dolayı AKP'ye kızıyorum. Yoksa iktidarlar değişse bile hesap sorabilme mekanizmaları çok eksikti. Şimdi ise hiç kalmadı.