İBB Fatih Sultan Mehmet Tablosu Satın Aldı.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Fazla para harcanmış evet. Lakin anlamadığım nokta sırf muhalefet olmak için bunları demeniz. Görende Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar büyük para harcanmışta eleştiriyorsunuz. Sen önce git malûm p*rtinin israflarına bak.

Hocam benim geriye dönük 6 aylık mesajlarıma bak. Heylek resim tablo havuz fişkiye siyasal anıt yapılar. ( Şehitlikler hariç. ) her türlüsüne karşıyım gereksiz İSRAF benim gözümde. Bazıları gibi herşeye israf derken Ekrem İmamoğlu alınca iyi olmuş çok faydalı yararlı demem.

Her fırsatta bak şu var ne olacak 6.5 milyon TL'de buraya israf olsun dersek işimiz var. Yarın İzmir belediyesi alsın öbürgün Ankara Antalya nede olsa sen ben ödüyoz. Ülkenin tabloya heykele ihtiyacı büyük tabi ...

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Bu arada bir şey daha; tarihi eserlerin alımı, yurda getirilmesi, takibi vs. Kültür Ve Turizm Bakanlığının uhdesinde olan bir iştir. Keşke onları bundan haberdar edebilseydi.
İçimden bir his ‘Öyle olsa bu sefer Bakanlık önce davranırdı veya İBB’nin aldığı bu tabloya el koyup onu kendileri almış gibi gösterirdi,böylece de övgüleri kendileri almış olurdu’ diyor.

Fazla para harcanmış evet. Lakin anlamadığım nokta sırf muhalefet olmak için bunları demeniz. Görende Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar büyük para harcanmışta eleştiriyorsunuz. Sen önce git malûm p*rtinin israflarına bak.
Parti kelimesini sansürlemeye gerek yoktu :)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Bana göre tablolar heykeller vs. çok pahalı olmadığı müddetçe gereksiz israf. İstanbul adına kayda değer bir çalışmada gerçekleşmedi bu paraları çeşitli işlerde kullanmaları daha mantıklı olur benim görüşümce
Yanlış anlamayın ama bu tarihtir, Fatih Sultan Mehmet’in tek orijinal portre çizimidir bu. Başka bir kopyası varya başka bir bire bir bakılarak çizilen bir portresi yoktur. Anka park gibi saçma şeylere milyarlarca para harcanıp çöpe gideceğine tarihimizi görelim daha iyidir bana göre.

Green12nm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
61
Hocam benim geriye dönük 6 aylık mesajlarıma bak. Heylek resim tablo havuz fişkiye siyasal anıt yapılar. ( Şehitlikler hariç. ) her türlüsüne karşıyım gereksiz İSRAF benim gözümde. Bazıları gibi herşeye israf derken Ekrem İmamoğlu alınca iyi olmuş çok faydalı yararlı demem.

Her fırsatta bak şu var ne olacak 6.5 milyon TL'de buraya israf olsun dersek işimiz var. Yarın İzmir belediyesi alsın öbürgün Ankara Antalya nede olsa sen ben ödüyoz. Ülkenin tabloya heykele ihtiyacı büyük tabi ...

Hocam taraflı yaklaşıyorsunuz sıkıntı orada. Örneğin bugün başka bir konuda vapur fiyatlarının 5 kuruşa düşmesine yakındınız. Eğer bu millete iyi bir hizmet yapılıyorsa bunu desteklememiz lazım. A partisi B partisi dememek lazım. Adamlar yüzümüze baka baka simit ve çay ile yaşayın diyor. Yazıktır. Vergi cennetindeyiz, bir şey dediğinizi görmedim şu zamana kadar vergilerle ilgili.

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Örneğin bugün başka bir konuda vapur fiyatlarının 5 kuruşa düşmesine yakındınız

Hocam bu konu ile alakası yokta. Kısacık açıklayam Ben bir tarafı yaparken diğer tarafın yıkılmasını sevmem. ( Sen şimdi diyon ki ooo vapur 5 kuruş olmuş ne güzel vatandaş biner. ) Ama diğer tarafta Ekonomide bir girdi bir çıktı vardır. Burdan bir çıktı var ama girdi yok ? O aradaki farkı nasıl kapatacak İBB. Ya borç alacak ya hazır parayı harcayacak yada başka bir kaleme zam yapacak kapatacak. Orada ki önerim neydi Vapurlar 4-5 TL arası ya 1 TL yaparsın hep İBB zarar etmez hem vatandaş ucuza binmiş olur sen 5 kuruş yaptımı İBB'yi zarar ettiriyon o para devletin kasasından çıkıyor söylemek istediğim bu. ( Sonra Meclis beni çalıştırmıyor çok borç var yol bile yapamıyom denmeyecek işte. )

Lutfu43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Burdaki mesele tablonun vatanimiz icin onemi degil burdaki mesele tabloyu koruma gorevi kime ait?
Devletin İstanbula hizmet icin ibb ye emanet ettigi parayla tablo alacagina turbeye gidip bi Fatiha okusaydi daha iyi olurdu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence İmamoglu tabloyu bu turbe olayini kapatmak icin , ben Fatih i seviyorum felan algisi olusturmak icin yapti. Keske kendi parasiyla alsaydi.

aylmz07

Asistan
Reaksiyon puanı
84
S400 lerle tabloyu ayni kefeye koymak da iyiymis saldiri oldugunda kafamiza tabloyu tutariz artik.
Gündemi takip etmiyorsun herhalde.s400 ler aktif edilemedi ve edileceği de malum.Yani para verdiğin şeyi kullanamıyorsun.Yani savaş oursa beni korur diye medet umma.Yani şu an için boşa harcanan para.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bu arada Tablonun 6.5 milyon TL HAM fiyatıymış çok daha pahalıya geleceği söyleniyor. Yüzde 15-20 pay Müzayede alıyormuş üstüne İngiltere Hükümeti vergi alıyormuş. Üstüne onun nakliye ücreti sigortası ve Türkiye'ye girerken vergisi var. ( Hadi Türk makamlar vergiyi almaz büyük ihtimal ama. ) Gene 8 milyon TL'yi geçer deniyor maliyeti...

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Ucuz siyaset, ucuz insanlara yapılır.
İşgalden sonra Cumhuriyet döneminde yurdumun müzeleri soyuldu.
Yüreği yeten, o soygun mallarını "ücret ödemeden" geri getirir.
Erdoğan, hepsine "hukuk davası" açmıştı. Ülkeden çalınıp götürüldüğü için. Mozaikler dahil bir çoğunu da Söke Söke alıp getirmişti.
Aksi;
HIRSIZLIKTIR.
Tahmin edilen ne yahu?
Yazık, cidden yazık.
Paraya ayrı yazık.
Alkış tutan insana ayrı yazık.

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130
2,5 milyar dolara alınan ve akıbeti belli olmayan s400 füzelerine ses etmeyen troller İstanbul'u fetheden, Atamız dedikleri F.Sultan Mehmet'in dünyada sadece 3 tane olan tablosunu İBB tarafından alınmasına israf diyor.[emoji2][emoji2][emoji2]
Cidden savunma sistemi ile tabloyu aynı şeye koyabiliyorsun ya sonra gelip *troller* diyorsun.

Gündemi takip etmiyorsun herhalde.s400 ler aktif edilemedi ve edileceği de malum.Yani para verdiğin şeyi kullanamıyorsun.Yani savaş oursa beni korur diye medet umma.Yani şu an için boşa harcanan para.
Aktif edilmesi için uğraşılıyor zaten ama İBB böyle boş şeylere para harcarsa daha bu biraz zor.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Ben bu durumu eleştiremem açıkçası. Sanat eserinin fiyatı belirlenemez, bize uçuk geliyor ama ne paralar döndüğünü biliyorsunuz. İBB'de İstanbul'un fethini anımsatacak bu eser yakışır. Belediye yaptığı işleri, hizmetleri büyütüp aksatmadığı sürece bu tarz şeyler pek eleştirilmez.

Bu arada bu gibi eserlerde taklit işi ahlaksızlıktır, hoş değil. Özellikle büyük bir kurum bu işlerin içine giremez.
anam babam fetih diyon da adamın partisi aylardır durmadı mızık mızık ayasofyayı ellemeyin, kültürü bozmayın. bilmemkim adlı sanatçının çizdiği resim mi fethin sembolü olacakmış ?

daha dün 1 seneyi kutlayacağız dediği videoda 1 saat boyunca belediynin borç batağnda olduğunu, covid devam ederse iflas edeceğini söyleyip, kliseyi müze olarak görüp fethin sembolünü de bir yabanının çizdiği tabloda düşünmek ne ilginçtir.

Tabloya bu kadar parayı vermeseydik istanbulu fethetmemiş sayılırdık.

aylmz07

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Cidden savunma sistemi ile tabloyu aynı şeye koyabiliyorsun ya sonra gelip *troller* diyorsun.

Aktif edilmesi için uğraşılıyor zaten ama İBB böyle boş şeylere para harcarsa daha bu biraz zor.
Bunu mu anladın okuduğundan [emoji16]
Boşa harcanan para kısmından bakmıştım olaya ama boşver.[emoji854][emoji854][emoji854]

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130
Bunu mu anladın okuduğundan [emoji16]
Boşa harcanan para kısmından bakmıştım olaya ama boşver.[emoji854][emoji854][emoji854]
Boşa harcanan para derken ülkeyi sen savunacaksın değil mi? Boşa derken neden peki heykellere tablolara verilen paraları söylemiyorsun? Savunma sistemi alıyoruz boşa para? Ee heykel ve tablolar mı gerekli ülkeye? Erdoğan neden peki direkt aldı getirdi parasız? Boşa kim harcıyor belli oluyor

aylmz07

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Boşa harcanan para derken ülkeyi sen savunacaksın değil mi? Boşa derken neden peki heykellere tablolara verilen paraları söylemiyorsun? Savunma sistemi alıyoruz boşa para? Ee heykel ve tablolar mı gerekli ülkeye? Erdoğan neden peki direkt aldı getirdi parasız? Boşa kim harcıyor belli oluyor
Arkadaşım haberin yok sanırım aldığın savunma sistemini kullanamıyorsun, kuramadın ve akıbeti de belli değil.6 ay önce 2,5 milyar dolara aldık ama şu an bi işe yaramıyor.Yani şuan için boşa giden para.Hani kullanabilsen savunma sistemine verdiğin 2,5 değil 5 milyar olsun helal olsun.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Tamamen sempati toplama peşinde şu an. Şu portreyi AKP yönetiminde bir belediye alsa demedik laf bırakmazdı CHPliler yok parayı savuruyor falan filan. Ama şimdi bu tablo işini savunacaklar hatta diyecekler ki siz Fatih Sultan Mehmetin Osmanlının eserlerini yurt dışından getiremezken biz getirdik siz ancak Ayasofya ile uğraşın diyecekler. Dediklerinde ise buraya sen demiştin yazarsınız artık.

aylmz07

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Fakat tabloyu Akp den biri alsa da, Helal olsun,Atamız,Bu bayrak inmez,Ezanlar susturulamaz, kıskananlar çatlasın vs.diye övgüler yağdırılırdı.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Fakat tabloyu Akp den biri alsa da, Helal olsun,Atamız,Bu bayrak inmez,Ezanlar susturulamaz, kıskananlar çatlasın vs.diye övgüler yağdırılırdı.
Senin bu dediğini yaparlardı çünkü bu parti başından beri bu yönü kullanıyor ama CHP bu konuda nerede Osmanlıya demediğini bırakmayan bir parti israf yok diyen bir parti şu an dedikleri ile tezat düşmüyor mu?

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Eksiğin var, her adımı gibi bu adımını da eleştirirlerdi. Günlerce yerlerden yere vurur, 20 koldan bombalarlardı. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyemediği için chp samimi değil ve kuruluşundaki değerlerin hiçbirini taşımıyor. Benim için. Yine benim için diğer partilerin tamamı da ayakta kalmak için "siyaset"i gereğine göre yapan partilerdir, aynı chp gibi. Siyasetin de bir seviyesi olmalı aslında ama bizdeki farklı seviyede, ne acı.

Çoğunluğun eleştirdiği kişi haksız olabilir evet. Lakin çoğunluğun taraf olduğu durumlarda ? Unutmayın sadece yanlış değil doğru da eleştirilir. Sürekli herşeyde eleştirilen bir kişi mutlak yanlış değildir. Eleştirene de bakmak lazım. Sonuçta eleştirilen kişi bozuk saat bile olsa en azından 2 defa doğruyu gösterir

Ayasofyayı fethin sembolü olarak görmeyip, müze kalması fikrini güden, Yunanların günümüzde Türkiyeye karşı yaptıkları savaş çığırtkanlıklarını es geçip fethi konu eden programda röportaj veren, yine aynı programda bizim bunlarla alakamız yok o devlet işi diyerek İBB olarak kendini devletten ayıran, FETİH'in sözlük anlamının AYASOFYA'ya karşılık geldiğini görmeyen bilmeyen kişiler olarak, yabancının eseri olan tabloyu fetih sembolü olarak görüyor, belediyenin borçlarını 1 saat boyunca anlata anlata bitiremezken, bilmem ne kadar dolarları yurt dışına yollamak nasıl bir çelişkidir bilemedim.

Şu yukarıdaki linkteki içeriği benimseyesiye kadar okuyun derdim ama, nedense tek benimseyebildiğiniz laiklik. Onun sebebini de biliyoruz da buraya yazamıyoruz.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Zamanında arda turan için 15 milyon vermişti belediye şimdi istanbul'u fetheden atamızın orijinal tablosunu almışız ilerleme büyük ??

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
CHP'li belediyler boş beleş şeylere para harcamayı severler, en büyük örneği İzmir. Dün haberini vermiştim, millet lağım kokusundan bayılıyoruz diye şikayetler yaparken 200K ₺'ye belediyenin kolonlarını boyatmışlardı ? ? Bu tabloyu almasındaki amaç Fatih Sultan Mehmet'in türbesine eli belinde girmesiydi, o sırada kameraların kayıtta olduğunu bile fark etmemiştir şimdi de birisi çıkıp bunu söylerse tablo aldık ama siz hiç almadınız diyecek çok akıllı ya ?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Zamanında arda turan için 15 milyon vermişti belediye şimdi istanbul'u fetheden atamızın orijinal tablosunu almışız ilerleme büyük ??

Çok farklı işler bunlar kıyas kabul etmez :D
. ORada 15 milyon TL'yi veren Başakşehir. ( İstanbul'un bir takımı onlarn kendi bütçesi var kendi gelirleri giderleri var sonuçta bir spor kulübü orası FB-BJK-GS gibi )

İBB bu tablo için 8 milyon TL'yi kendi kasasından veriyor. Kasa boş olduğu için Yani senin benim cebimden. Başakşehir yarın 2 futbolcu satar altyapıdan yetişririr flan o parayı geri kasanır. İBB'nin öyle bir imkanı yok.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
. ORada 15 milyon TL'yi veren Başakşehir. ( İstanbul'un bir takımı onlarn kendi bütçesi var kendi gelirleri giderleri var sonuçta bir spor kulübü orası FB-BJK-GS gibi )

İBB bu tablo için 8 milyon TL'yi kendi kasasından veriyor. Kasa boş olduğu için Yani senin benim cebimden. Başakşehir yarın 2 futbolcu satar altyapıdan yetişririr flan o parayı geri kasanır. İBB'nin öyle bir imkanı yok.
Ahahahah başakşehir belediye takımı fb gs bjk gibi değil yani

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Yanlış hatırlamıyorsam Başakşehir kulübü belediyeden bütçe almıyor, dernek olarak varlığını sürdürüyor. Ama eskiden bütçe alıyordu sanırım.

aylmz07

Asistan
Reaksiyon puanı
84

Başakşehirin o kadar bütçesi mi var [emoji16][emoji16][emoji16]
Arda'nın İBB ye bağlı halk ekmek sponsorluğunda alındığını cümle alem bilirken, sen kendi bütçesinden demişsin.Olaylara bayağı uzaksın sanırım.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Başakşehirin o kadar bütçesi mi var [emoji16][emoji16][emoji16]
Arda'nın İBB ye bağlı halk ekmek sponsorluğunda alındığını cümle alem bilirken, sen kendi bütçesinden demişsin.Olaylara bayağı uzaksın sanırım.

Hocam kendi ağızınla söylüyon Sponsor olmak isterse belediye istediğine olabilir. ( Ama direk bağlı bağımlı ortak bütçeleri var gibi konuşmak yanlış. )

İBB isterse iç çamaşırı firmasına bile sponsar olur +18 kanala bile sponsor olur önünde yasal engel yoksa.

Ayrıca o muhabbet yalanladı diye hatırlıyom ben ( Hatta senin sevdiğin bir haber sitesinden verem )