Dilara Kaya
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3,756
Sizce değiştirilmeli mi?
Son düzenleme:
Bence de güzel ama çok önemli de değil yani ?Aslında güzel duruyor ama bana kalırsa gerek yok.
Daha önce tam tersi yönde taraflı olduğum söylenirdi şaşırdım şu anHocam haber biraz taraflı gibi durdu bana şu yüzden;
Geçen bir kaç gün içinde sayın Ekrem İmamoğlu'nun hesaplarının birinde bu duvarların resimleri paylaşıldı ve bu duvarların bakımı, sulanması ve yapımı için milyonlar harcandığı belirtildi o yüzden Türk boya markalarının sponsorluğu ile en ucuz fiyata kalıcı görsel düzenlemelerin yapılacağı söylendi. Instagram ve Twitter üzerinden baktım ancak bulamadım. Demem o ki israf olduğundan kaldırılsın.
**Bunu yazarken IBB Instagram hesabına baktım bahsettiğim yazı olmasa bile ilgili bir içerik ve maaliyetli olduğundan bahsedilmiş.
Resmi hesaptan ilgili bir Tweet;Daha önce tam tersi yönde taraflı olduğum söylenirdi şaşırdım şu an
çok teşekkür ederim düşünceleriniz için?Resmi hesaptan ilgili bir Tweet;
Evet farkındayım genelde muhalefete yandaş diye görüyorum sizin için atılan yorumları ancak her iki tarafın sözleri verilmeden yapılan haber her zaman taraflıdır benim için. O anlamda taraflı demiştim. Onun dışında her tarafın haberlerini yaptığınızdan dolayı sizi yandaş haberci olarak görmüyorum bu haber yandaş olmuş dedim. Onun dışında emekleriniz için ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.
Duvarlar üzerindeki grafitiler dediğin gibi değiştirebilir, daha hoş birşey olsa İstanbulu tarihi anlatan daha iyi olurmuş. Olayın iyi tarafından bakmak gerek israf önlenmiş olmuş bir nebze.Açıkçası yeşillikler güzel görünüyormuş ama her yıl 12 milyon TL masraf etmeye değer mi karar veremedim.
Yanlız yeşilliklerin kaldırılıp saçma sapan grafiti resimlerinin konmasıda güzel gelmedi benim gözüme. Hele ki karman çorman olanlar. Oraya daha çok Türk kültürünü ve tarihini anlatan anlamlı resimler ve sanatsal grafiti resimleri konsa çok daha güzel olurmuş.
Bu resimler ne şimdi karman çorman sanat mı bu. Boyayı bol bulup rasgele sürmüşler gibi. ( Şimdi bu boyalar kaça mal oldu ve kaç yıl ömrü var bunlar hep soru işareti 1-2 yıl sonra solar ve daha kötü durmazsa iyidir. )
Ekli dosyayı görüntüle 119448
Ekli dosyayı görüntüle 119449
Masraf bakımından çok doğru bir karar olmuş. Ama bu boya şekli de kötü değil bence rengarenk, canlı ve güzel duruyorAçıkçası yeşillikler güzel görünüyormuş ama her yıl 12 milyon TL masraf etmeye değer mi karar veremedim.
Yanlız yeşilliklerin kaldırılıp saçma sapan grafiti resimlerinin konmasıda güzel gelmedi benim gözüme. Hele ki karman çorman olanlar. Oraya daha çok Türk kültürünü ve tarihini anlatan anlamlı resimler ve sanatsal grafiti resimleri konsa çok daha güzel olurmuş.
Bu resimler ne şimdi karman çorman sanat mı bu. Boyayı bol bulup rasgele sürmüşler gibi. ( Şimdi bu boyalar kaça mal oldu ve kaç yıl ömrü var bunlar hep soru işareti 1-2 yıl sonra solar ve daha kötü durmazsa iyidir. )
Ekli dosyayı görüntüle 119448
Ekli dosyayı görüntüle 119449
O görsel zaten sadece bir örnek eminim daha iyileri de olacaktırTasarruf bakımından güzelde ve resimleri anlamsız ve tipsiz buldum böyle rangarenk olsa ne.
Eskiden adamlar yeşillikten Kızkulesi yaparken şimdiBoyadan rasgele karalama olmamış. Daha sanatsal olmalıydı bence.
Ekli dosyayı görüntüle 119459
Bu şekilde çoğu konuda yolsuzluk yapılabilir, yapıldığı yönünde iddialar da çok var...Güzel görüntü olur ama herzaman kafamı karıştıran bir kısmı oldu peyzajın.
Kimseye ithamda bulunmak için yazmıyorum bunu belirtmek isterim.
Tam olarak belediyeler nasıl denetlenir bilemiyorum ama peyzajın denetimi zor olacaktır.
1 milyon mevsimlik çicek ektik diye fatura gösterilip müfettiş görmek istediğinde kurudu attık denilse gayet rahat işin içinden çıkılır.
Bu ihtimal hep aklıma takıldığından peyzajların güzelliğini düzgünce göremez oldum..
Evet biliyorum ve bu şekilde kandırılma ihtimalimi düşünmeyi bile sevmiyorum.Bu şekilde çoğu konuda yolsuzluk yapılabilir, yapıldığı yönünde iddialar da çok var...
ben de aynı şekilde düşünüyorum...Evet biliyorum ve bu şekilde kandırılma ihtimalimi düşünmeyi bile sevmiyorum.
İnsanlar gösterişi ve laf dalaşını iyi gördüğü sürece belediyelerinde, başka yöneticilerinde önem sırası değişiyor.
ne gerek var bu kadar masrafa bence iyi olmuşBenim elimin değdiği yerde ot bitmez..
![]()
Türkiye'nin genel belediyecilik anlayışı, yap-boz.
Rakamlar doğru ise kaldırılması isabet olur. Ancak böyle abuk subuk resimler yapıp milletin aklını bulandırmasınlar... Kültüler ve küresel değerler çizilebilir...
Örneğin bazen yayladan inerken şu resimlere şahit oluyorum evlerin duvarlarında;
ve burası Mersin.
![]()
![]()
Resim? ?resimler güzel olmuş değer.
milyonlar harcandığı için böyle bir yol izlemişlerResim? ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Madem söktün peyzajı güzel bir şeyler yap duvarlara böyle hiç güzel olmamış
Hergün geçiyorum burdan. Bende Mersinliyim. Gerçekten çok hoş duruyor.Rakamlar doğru ise kaldırılması isabet olur. Ancak böyle abuk subuk resimler yapıp milletin aklını bulandırmasınlar... Kültüler ve küresel değerler çizilebilir...
Örneğin bazen yayladan inerken şu resimlere şahit oluyorum evlerin duvarlarında;
ve burası Mersin.
![]()
![]()