İBB yol kenarındaki peyzajları değiştirecek

Değiştirilmeli mi?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Sizce değiştirilmeli mi?

Son düzenleme:

Brian O'Conner

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
722
Aslında güzel duruyor ama bana kalırsa gerek yok.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Hocam haber biraz taraflı gibi durdu bana şu yüzden;
Geçen bir kaç gün içinde sayın Ekrem İmamoğlu'nun hesaplarının birinde bu duvarların resimleri paylaşıldı ve bu duvarların bakımı, sulanması ve yapımı için milyonlar harcandığı belirtildi o yüzden Türk boya markalarının sponsorluğu ile en ucuz fiyata kalıcı görsel düzenlemelerin yapılacağı söylendi. Instagram ve Twitter üzerinden baktım ancak bulamadım. Demem o ki israf olduğundan kaldırılsın.

**Bunu yazarken IBB Instagram hesabına baktım bahsettiğim yazı olmasa bile ilgili bir içerik ve maaliyetli olduğundan bahsedilmiş.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Hocam haber biraz taraflı gibi durdu bana şu yüzden;
Geçen bir kaç gün içinde sayın Ekrem İmamoğlu'nun hesaplarının birinde bu duvarların resimleri paylaşıldı ve bu duvarların bakımı, sulanması ve yapımı için milyonlar harcandığı belirtildi o yüzden Türk boya markalarının sponsorluğu ile en ucuz fiyata kalıcı görsel düzenlemelerin yapılacağı söylendi. Instagram ve Twitter üzerinden baktım ancak bulamadım. Demem o ki israf olduğundan kaldırılsın.

**Bunu yazarken IBB Instagram hesabına baktım bahsettiğim yazı olmasa bile ilgili bir içerik ve maaliyetli olduğundan bahsedilmiş.
Daha önce tam tersi yönde taraflı olduğum söylenirdi şaşırdım şu an

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Daha önce tam tersi yönde taraflı olduğum söylenirdi şaşırdım şu an
Resmi hesaptan ilgili bir Tweet;
Evet farkındayım genelde muhalefete yandaş diye görüyorum sizin için atılan yorumları ancak her iki tarafın sözleri verilmeden yapılan haber her zaman taraflıdır benim için. O anlamda taraflı demiştim. Onun dışında her tarafın haberlerini yaptığınızdan dolayı sizi yandaş haberci olarak görmüyorum bu haber yandaş olmuş dedim. Onun dışında emekleriniz için ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Resmi hesaptan ilgili bir Tweet;
Evet farkındayım genelde muhalefete yandaş diye görüyorum sizin için atılan yorumları ancak her iki tarafın sözleri verilmeden yapılan haber her zaman taraflıdır benim için. O anlamda taraflı demiştim. Onun dışında her tarafın haberlerini yaptığınızdan dolayı sizi yandaş haberci olarak görmüyorum bu haber yandaş olmuş dedim. Onun dışında emekleriniz için ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.
çok teşekkür ederim düşünceleriniz için?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Açıkçası yeşillikler güzel görünüyormuş ama her yıl 12 milyon TL masraf etmeye değer mi karar veremedim.

Yanlız yeşilliklerin kaldırılıp saçma sapan grafiti resimlerinin konmasıda güzel gelmedi benim gözüme. Hele ki karman çorman olanlar. Oraya daha çok Türk kültürünü ve tarihini anlatan anlamlı resimler ve sanatsal grafiti resimleri konsa çok daha güzel olurmuş.

Bu resimler ne şimdi karman çorman sanat mı bu. Boyayı bol bulup rasgele sürmüşler gibi. ( Şimdi bu boyalar kaça mal oldu ve kaç yıl ömrü var bunlar hep soru işareti 1-2 yıl sonra solar ve daha kötü durmazsa iyidir. )

1602506780219.png

1602506833276.png

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Açıkçası yeşillikler güzel görünüyormuş ama her yıl 12 milyon TL masraf etmeye değer mi karar veremedim.

Yanlız yeşilliklerin kaldırılıp saçma sapan grafiti resimlerinin konmasıda güzel gelmedi benim gözüme. Hele ki karman çorman olanlar. Oraya daha çok Türk kültürünü ve tarihini anlatan anlamlı resimler ve sanatsal grafiti resimleri konsa çok daha güzel olurmuş.

Bu resimler ne şimdi karman çorman sanat mı bu. Boyayı bol bulup rasgele sürmüşler gibi. ( Şimdi bu boyalar kaça mal oldu ve kaç yıl ömrü var bunlar hep soru işareti 1-2 yıl sonra solar ve daha kötü durmazsa iyidir. )

Ekli dosyayı görüntüle 119448

Ekli dosyayı görüntüle 119449
Duvarlar üzerindeki grafitiler dediğin gibi değiştirebilir, daha hoş birşey olsa İstanbulu tarihi anlatan daha iyi olurmuş. Olayın iyi tarafından bakmak gerek israf önlenmiş olmuş bir nebze.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756

Ekli dosyayı görüntüle 119448

Ekli dosyayı görüntüle 119449
Masraf bakımından çok doğru bir karar olmuş. Ama bu boya şekli de kötü değil bence rengarenk, canlı ve güzel duruyor

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Güzel görüntü olur ama herzaman kafamı karıştıran bir kısmı oldu peyzajın.
Kimseye ithamda bulunmak için yazmıyorum bunu belirtmek isterim.
Tam olarak belediyeler nasıl denetlenir bilemiyorum ama peyzajın denetimi zor olacaktır.
1 milyon mevsimlik çicek ektik diye fatura gösterilip müfettiş görmek istediğinde kurudu attık denilse gayet rahat işin içinden çıkılır.

Bu ihtimal hep aklıma takıldığından peyzajların güzelliğini düzgünce göremez oldum..

Son düzenleme:

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Güzel görüntü olur ama herzaman kafamı karıştıran bir kısmı oldu peyzajın.
Kimseye ithamda bulunmak için yazmıyorum bunu belirtmek isterim.
Tam olarak belediyeler nasıl denetlenir bilemiyorum ama peyzajın denetimi zor olacaktır.
1 milyon mevsimlik çicek ektik diye fatura gösterilip müfettiş görmek istediğinde kurudu attık denilse gayet rahat işin içinden çıkılır.

Bu ihtimal hep aklıma takıldığından peyzajların güzelliğini düzgünce göremez oldum..
Bu şekilde çoğu konuda yolsuzluk yapılabilir, yapıldığı yönünde iddialar da çok var...

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Bu peyzajlar ilk yapıldığında da çok konuşulmuştu. Açıklması yapılmıştı fakat hatırlayamadım. Şile'de 1-2 köy sadece bu peyzajlar için yetiştirilen çiçeklerle geçiniyor diye biliyordum. Valla boya yada yeşillik temiz olsunda... İstanbul'da klasik yapılan çoğu şey yaptık denilip bırakılıyor harebeye dönüyor

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Bu şekilde çoğu konuda yolsuzluk yapılabilir, yapıldığı yönünde iddialar da çok var...
Evet biliyorum ve bu şekilde kandırılma ihtimalimi düşünmeyi bile sevmiyorum.
İnsanlar gösterişi ve laf dalaşını iyi gördüğü sürece belediyelerinde, başka yöneticilerinde önem sırası değişiyor.

Developer

admin
Yönetici
Reaksiyon puanı
1,596
Rakamlar doğru ise kaldırılması isabet olur. Ancak böyle abuk subuk resimler yapıp milletin aklını bulandırmasınlar... Kültürel ve küresel değerler çizilebilir...

Örneğin bazen yayladan inerken şu resimlere şahit oluyorum evlerin duvarlarında;

ve burası Mersin.

54342NbGV2OQ5_1.jpg

OwN4M4umHPe2K1m_arEBTC0qw0k-splhtkwTIKa9LVbkp23Nwtk_o9rsKaACmAklvxD3FnLDaREVo_cfKT5c23ev9W-ZC-YGr6NatpQ6bIW7tGnVzAEEDLxkmUF-fGGK4TXxZQ

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Rakamlar doğru ise kaldırılması isabet olur. Ancak böyle abuk subuk resimler yapıp milletin aklını bulandırmasınlar... Kültüler ve küresel değerler çizilebilir...

Örneğin bazen yayladan inerken şu resimlere şahit oluyorum evlerin duvarlarında;

ve burası Mersin.

54342NbGV2OQ5_1.jpg

OwN4M4umHPe2K1m_arEBTC0qw0k-splhtkwTIKa9LVbkp23Nwtk_o9rsKaACmAklvxD3FnLDaREVo_cfKT5c23ev9W-ZC-YGr6NatpQ6bIW7tGnVzAEEDLxkmUF-fGGK4TXxZQ

Ben daha çok küpeli olana bakıyordum..

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Akşam Haberlere çıkmış bu dikey bahçe muhabbeti. Ben bu yeşillikler kurudu ondan söküyorlar flan sanıyordum ama baya baya yeşil olan çiçekleri söküp grafiti yapıyorlarmış :( Hazır yapılmış sistemi sırf masraf deyip söküp boya yapılıyorsa bana saçma geldi :( İyice kurur gider yeşillik kalmaz öyle kaldırılırdı masrafı edilmiş artık hazır sistemi sırf siyaset için sökmek yanlış geliyor bana :(

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Bence çok çok iyi bir iş, adamlar açıkladı toprak olan yere sarmaşık yapacaklar masrafı çok daha az, toprak olmayan yere de boyama yapılacak ve masraf da sponsor firmalar karşılıyor. Yani bu duvarlara eko sisteme hiç bir katkısı olmayan saksılara milyonlarca lira para aktarılması insanları nasıl rahatsız etmiyor anlamıyorum.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
brezilya sokaklarına hoşgeldiniz bunlardan güzel bi hizmet beklemek bülent ersoydan çocuk beklemek gibi birşey bu boya işi diğer işten 10 kat daha pahalıya yaptırmadıysa ben bisey bilmiyorum yeni kapıya araçlar israf diyip 1300 e kiralanan araçları arkasından 1830 tane araç 3200tane kiralamak gibi israf
Mesaj otomatik birleştirildi:

araştır ondan sonra yorum yap ne işe yaradıklarını nasıl faydası olduğunu ağzı olan konuşuyor.

Ecomanya

Profesör
Reaksiyon puanı
658
Rakamlar doğru ise kaldırılması isabet olur. Ancak böyle abuk subuk resimler yapıp milletin aklını bulandırmasınlar... Kültüler ve küresel değerler çizilebilir...

ve burası Mersin.

54342NbGV2OQ5_1.jpg

Hergün geçiyorum burdan. Bende Mersinliyim. Gerçekten çok hoş duruyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Acaba linklerde ne var... hmmm meraklandım