SDN Linux Kulübü

atlantizzz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
pardus hakında faydalı bilgiler yer alsa cok ıyı olur saygılarımla

fcicek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar
ben pc me fedora yı kurdum. wireless eternet kartımı tanıtamadım. driverini indirdim ama nasıl kuracağımı bilmiyorum. bilgi veren olursa sevinirim.

ernesto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iwconfig ile ayarlayabilirsin bana dmesg çıktısını yollarsan daha yardımcı olabilirim

dmesg > dmesg.txt

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
pardus uzun zamandır ntfs dosyalarına yazma ve okuma izni veriyor. eğer ulaşamıyorsa ve bilgisayarında windows da varsa : bilgisayarını yeniden başlat, windows a gir ve başlat'dan bilgisayarını yeniden başlat. eğer windows düzgün bir şekilde yeniden başlatılmazsa ntfs dosya sistemini kullanıma kapatıyor.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Merhaba ben de Linux kullanıyorum. Ubuntu 8.04 Hardy Heron
ve doğru yolu bulduğuma inanıyorum. Artık Bill Gates'in bana küfür etmesine gerek yok:P

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
hz. Bill Gates kimseye küfür etmez şaşkın linuxculara asla küfür etmez :) o ki evrenin en çok kullanılan süper işletim sistemi windows ailesinin temellerini attı ve onu bu günlere getirdi bütün insanlık bill gates ve microsoft çalışanlarına minnettar olmalıdır ve bu yaptıkları büyük lütufun karşısında sizden sadece cüzzi bir rakam istemiştir bunuda şaşkın linuxcular çok görüyor :D anlamıyorum bu işi

savruk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bayağı zamandır ubuntu kullanıyordum. geçenlerde bir abimin övgülerine kulak asarak openSuseyi kurdum. hayran kaldım yahu. yast denilen alet ne güzel meretmiş öyle. hoş ubuntudan hala vazgeçebilmiş değilim

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bayağı zamandır ubuntu kullanıyordum. geçenlerde bir abimin övgülerine kulak asarak openSuseyi kurdum. hayran kaldım yahu. yast denilen alet ne güzel meretmiş öyle. hoş ubuntudan hala vazgeçebilmiş değilim
Hiç openSuse kullanmadım.Biraz bahsedermisiniz?

whois

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linux seven birisi olarak server oalarak kullanılacaksa hiç düşünmeden linux diyebilirim. Ama ne kadar kullansamda windowsun bir program yazarken onu hem system manager ın hemde bakkal ahmet bey'in kullanacağını düşünerek o basitlikte yazmaya çalışmalarını linux da göremedim. Tamam pekçok şeyi daha kolay yapıyor ama siz bunu hiç bilgisayar bilmeyen bir insana hemen yaptıramıyorsunuz.

Tabi bu söylediklerim gitgide tamamlanan eksiklikler. 2000 yılında kullandığım redhat ile şuan kullandığım bir ubuntu veya pardus arasında dünyalar kadar fark var. Windowsun kullanılabilme kolaylığını yavaş yavaş yakalınıyor.

Ama ilk baştada söylediğim gibi eğer ev kkullancıısıysanız windows ama bir server veya iş makinesi olarak kullanacaksanız kesinlikle linux diyorum.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bende Linux Örenmek istiyorum komutlar v.s v.s bana bu konuda eğitim vercek arkadaşları özele yada burdan yardımlarını bekliyorum sevgiler.

keanureeves

Asistan
Reaksiyon puanı
1
2Tane-xp sp3 -UBUNTU 8.10 var ubuntuyu daha hızlı oldugu icin kullanıyorum.Microsoft ürünlerinin derdi bitmiyor.Ama özellik bakımından uyumluluk bakımından xp den vazgecmek te zor

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Pardus 2008.1 kullanıyorum. Sorunu olanlara kendi çapımda yardımcı olabilirim.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
linux linux linuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuux ve pardus

LaMuCi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende 5 aya yakındır ubuntu kullanıyorum ve inanın bana çok memnum ama bir o kadarda zorlandığım zamanlar oluyor

eemabal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya bende linux kullanmak istiyorum.xp var şimdi pardus kurmak istiyorum ama yanlış yapıp elimdeki xp den olmaktan korkuyorum.en son denememde xp nin üzerine kurmuştum.disk bölümlendirme yok mu ya bu pardusta nasıl farketmedim ben onu şaşıyorum

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
2.5 senedir tamamen linux kullanıyorum.Önce pardus'la başladım.Sonra ubuntu'ya geçtim.6 aydır ise archlinux kullanıyorum.

Oldukça memnunum.Zorlandığım zamanlar oldu ama sonuçta hep çözüm buldum ve hiç bir zaman windows'a dönmeyi düşünmedim.

Linux'u merak edipde kurmak isteyen arkadaşlara önce pardus ile başlamalarını tavsiye ederim.

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Basitlik zorluk açısından şöyle değerlendirmek lazım, Kolay kullanım olduğu gibi, komut istemiyle de profesyonellere de hitap ediyor.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bence yeni başlayanlar şu yolu izlesin:
Ev kulanıcısı:Pardus sonra opensuse sonra fedora(hata üstüne hata veriyorda:)) sonra debian
İş kulanıcısı:Pardus sonra suse(iş kulanıcısı parasını esirgemez) sonra fedora sonra Slackware Linux

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Hele kde4lü pardus win 7den pek fark yok ama win7 nasıl betaysa kde 4 sesisi daha beta sayılır.

LaMuCi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende yeni başlıyan biriyim ve yeni başlayacaklara ubuntuyu öneririm ileride artık debian suse istediği sürüme geçebilir

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Arkadaş bizde orta profosyoneliz.Ama ubuntu gittikçe yavaşladı.Hiç kimseye önermem çünkü gittikçe yavaşlıyor.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaş bizde orta profosyoneliz.Ama ubuntu gittikçe yavaşladı.Hiç kimseye önermem çünkü gittikçe yavaşlıyor.

aynen ben de farkettim onu.
80,4 gayet hızlıyken 8,10 da bayağı bocalamışlar.
ama inan yavaşlığı stabilitesini öldürmemiş. ilk kurduğunda hızı nasılsa öyle kalıyor hep.
yani Win gibi sürekli yavaşlamıyor. ama yine de ben Ubuntu kullanmaya devam ediyorum.

yldrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2.5 senedir tamamen linux kullanıyorum.Önce pardus'la başladım.Sonra ubuntu'ya geçtim.6 aydır ise archlinux kullanıyorum.

Oldukça memnunum.Zorlandığım zamanlar oldu ama sonuçta hep çözüm buldum ve hiç bir zaman windows'a dönmeyi düşünmedim.

Linux'u merak edipde kurmak isteyen arkadaşlara önce pardus ile başlamalarını tavsiye ederim.

Aynı yolları izledim, Pardus ile başlayıp Ubuntu ile devam ettim, arada başka dağıtımlar denedim ama beni en çok tatmin eden dağıtımın arch linux olduğunun farkına 8 ay önce vardım. :D

mustafa_481

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben kullandım windowsa geçtim ama tekrar geri dönenbilirim güvenlik istiyorsanız Pardus...

Yuzersif

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben de bir türlü ubuntu kuramadım. Yani kurdum da ekran kartımı tanımadı bi türlü gideremedim sorunu. Bi kaç gündür pardus kullanıyorum çok memnunum şimdi.
Çok hızlı, çok güzel. Vista açıyorum harddisk ağlıyor. Pardusta ses bile gelmiyor.

Linux'un en kötü yanı Chrome yok.

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
debianın internet destekli kurulum iso sunu indirdim 150 mb civarındaydı kurulum esnasında etherneti tanıttım kurulum için gerekli herşeyi canlı canlı netten çekip sistemi kurdu ancak debiana bir türlü ısınamadım ama ubuntuya lafım yok