Dıştan montalama yaptır işi bilen bir usta cok iyi iş çıkarabilir
Yapabileceğin bir şey yok içeriyi nemli tutmamaya çalış bol bol havalandır![]()
Bina yeni ama nemli, ilginç gerçekten de. Kullanılan malzemede sorun vardı belkide. Bodrum katı olsa anlarım da bina yeniymiş.
Valla anlamadım gitti yan komşuyada sordum onunkide öyle oluyormuş mesala odanın biri olmuyordu oda bu sene olmaya başladı :S
Acaba binanın altyapısından su kaçağı olabilir mi, havalandırıyorsun çünkü.
Binayı kim yaptı ise dışarıda sıva atmadan önce köpük vs koymamışlar geçmiş olsun. bina yeni olabilir ama yapan kişilerin terbiyesizliği.
üst taraf çatı mı? yoksa komşu zemini mi?
Çatıdan sızma oluyordur. Çatıyı yağmurlu bir günde (alttan) gözden geçir. Sızan yerleri tamir et/ettir.
anti küf özellikli boyalar var ama bu da çözüm değil asıl sorun yalıtım sorunu
aynı soğuk havada buğulanan cam gibi duvarların ince ve yalıtımsız olduğundan üzerinde yoğunlaşma oluyor bu nem küfe dönüşüyor
dışarıdan yalıtım levhası ve artı olarak gerekiyorsa sıva ile kaplayın sorun çözülecektir
---- Mesajlar birleştirildi ----
Adını hatırlamadığım o su geçirmez madde suyu aksa da geçirmez. Nalburlar bilir adını. Kuruduğunda lastik gibi bir şey betonu sarmış oluyor.
Yeni bina ama sıva aralarına çimento torbası sıkıştırıldığını bile gördüm ben adamlar nerden kıssarsak kardır mantığı ile işçilik çıkartıyorlar !!Hocam yağmur yağmasa hava soğudugu an böyle
---- Mesajlar birleştirildi ----
Hocam yeni biba diyorum bi dünya para verdim yalıtumlı evin heryeri
Yeni bina ama sıva aralarına çimento torbası sıkıştırıldığını bile gördüm ben adamlar nerden kıssarsak kardır mantığı ile işçilik çıkartıyorlar !!
bina sıvası yada mantolaması yapılırken yanında değilsen gerisi hikaye ne yazık ki dostum .Bence mantolama dan kaynaklı dediğim gibi kağıt koydularsa sıva arasına bu durumunuz kaçınılmaz o zıkkım sürekli nem çeker !
soruyorsun cevabını veriyoruz hala niye itiraz ediyorsun bak herkezin hemen hemen cevabı aynı
Su almadan nem nereden geliyor ?