Nem olayını nasıl çözebilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AMC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
O zaman sorun iyi bir havalandırma ile çözülür. Çünkü nem yüzeysel kalır ve duvara işlemez. Yada yeterince ısınınca nem buhar olacağından iyi bir ısıtmayla yine çözülmüş olur. Tıpkı soğuk havada Otomobillerin camında olduğu gibi.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Aynı sorun benim odamda da olmaya başladığı için araştırmam sonucu şu çözümü hafta sonu uygulamayı düşünüyorum.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Uygulamalı örnek bir video da fikir verebilir:

Son düzenleme:

AMC

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
845
Aynı sorun benim odamda da olmaya başladığı için araştırmam sonucu şu çözümü hafta sonu uygulamayı düşünüyorum.

Uygulamalı örnek bir video da fikir verebilir:

Bunu biliyorum hocam zaten ben kesmesini arıyorum olayın

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Bunu biliyorum hocam zaten ben kesmesini arıyorum olayın
Denediniz de kesmedi mi?
Ben ilk defa deneyeceğim için soruyorum. Youtube'da diğer videolarda da kökten çözüleceği ifade ediliyor.

AMC

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
845
Denediniz de kesmedi mi?
Ben ilk defa deneyeceğim için soruyorum. Youtube'da diğer videolarda da kökten çözüleceği ifade ediliyor.

Çözülmedi hocam cıkartıyor zaten boyayıda cıkartıyor abartırsan tekrardan aynısı oluyor :D

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Ben gene de şansımı deneyeceğim. Çünkü gözüme çok çirkin görünüyor, canım sıkılıyor. :)
Gelişmeleri duruma göre buraya da yazayım.

Bi de, daha sonraları B planı olarak şunu alıp denemeyi düşünüyordum.
Sen de bir incele istersen. @AMC

Astonish Küf & Nem Temizleyici 750 ml Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Son düzenleme:

AMC

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
845
Ben gene de şansımı deneyeceğim. Çünkü gözüme çok çirkin görünüyor, canım sıkılıyor. :)
Gelişmeleri duruma göre buraya da yazayım.

Bi de, daha sonraları B planı olarak şunu alıp denemeyi düşünüyordum.
Sen de bir incele istersen. @AMC

Astonish Küf & Nem Temizleyici 750 ml Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Çamaşır suyuda çıkıyor hocam aynı şey beze dök duvara sür çamaşır suyunu mis gibi oluyor :D ısonem varmış onu deniyecem bide bakayım ne olacak bu nem alma tabletleri filan var ondan aldım 3-4 tane hatta 25 liradan düşünün su akıyor içine ama heralde kendi eriyor bi faydasını görmedim bu işte para tuzağı çok gibime geliyor dikkatli olmak lazım :)

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,361
internette aynı olayı yaşayanların yazdıklarını okumuş olduğum yazılara göre

1-yeni binalarda nem,küf olayının kalkması için 2 sene kadar zaman geçmesinden söz ediliyor,duvar,binanın yapılarında içine emdiği suyu atması gereken zaman(zaten biliyorsunuz ,evin duvarları güneşi gördü'mü kışın dahi ev çabuk ısınır)
2-evin bulunduğu konum,güneşi görmüyor,havasız yere kalıyorsa,duvarlar yada tavan güneşi az alıyorsa
3-biriside ole..isimli nem cihazı kullandığını,sorunun bu şekilde çözüldüğünü belirtmiş
4-inşaat malzemeleri satanlarda ,sıva harcı varmış,onu alıp suyla karıştırıp sıva yapar gibi duvarı sıvamışlar olay bitmiş.
5-bauhausta cam sile benzer sıvıyla ,küf olan yer silindiğinde olayın kalktığını belirten var.
6-bundan sonuç alan 2 3 kişi var,"ALINTIDIR-boş ir cam sil şişesine çamaşır suyu(yoğun kıvamlı olanlardan)sulandırarak konulacak ve küf olan yerlerin üzerine sıkılacak bu işlem bir hafta 3-4 kez yapılacak,küf falan kalmaz.Sakın silmeye falan kalkışmayın dahda azdırır küfü sadece üzerine fıs fıs.
çok sıkmayın yoksa akıyor akmayacak ama nemlenecek kadar , biraz uzaktan sıkın geçiriyor küfleri.
bir kaç gün düzenli yaparsanız 1 haftada birşey kalmaz yada fark çok olur.