Xiaomi Cihazlar Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tys23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Xioami'nin üst düzey cihazlarını kullandım ve üst düzey cihazların yazılımları hakkında az çok bilgi edindim. Öncelikle cihazları hepsiburada,N11, gittigidiyor ve Miui Türkiye sitesinden edinebilirsiniz.

Genelde hepsiburada.com'dan satılan cihazlarda Fake rom dediğimiz Çin rom'unun Türkçeleştirilmiş hali var ancak sıkıntılı sürüm bu. Saydığım diğer satın alınabilecek sitelerde bu sorun yok diye biliyorum. Ayrıca cihazların İmei numaraları yasal olarak kayıtlı tüm satıcılarda.

Xiaomi cihazların temel birkaç yazılımsal sorunu var.

İlk sorun fake rom bunun çözümü belli zaten. İkinci sorun ise yazılımın pili etkilemesi ama bu soruna rağmen 1 günü çıkarıyor cihaz.

Cihazlar hakkında istediğiniz soruları sorabilirsiniz.

IKrakeN8

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Xioami'nin üst düzey cihazlarını kullandım ve üst düzey cihazların yazılımları hakkında az çok bilgi edindim. Öncelikle cihazları hepsiburada,N11, gittigidiyor ve Miui Türkiye sitesinden edinebilirsiniz.

Genelde hepsiburada.com'dan satılan cihazlarda Fake rom dediğimiz Çin rom'unun Türkçeleştirilmiş hali var ancak sıkıntılı sürüm bu. Saydığım diğer satın alınabilecek sitelerde bu sorun yok diye biliyorum. Ayrıca cihazların İmei numaraları yasal olarak kayıtlı tüm satıcılarda.

Xiaomi cihazların temel birkaç yazılımsal sorunu var.

İlk sorun fake rom bunun çözümü belli zaten. İkinci sorun ise yazılımın pili etkilemesi ama bu soruna rağmen 1 günü çıkarıyor cihaz.

Cihazlar hakkında istediğiniz soruları sorabilirsiniz.
Ben Xiaomi mi 5 yada mi pro almak istiyorum bu fake rom olayı nasıl oluyor telefonu almak istiyorum ama beni rom kurmakla falan mı uğraştıracak ?

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Ben Xiaomi mi 5 yada mi pro almak istiyorum bu fake rom olayı nasıl oluyor telefonu almak istiyorum ama beni rom kurmakla falan mı uğraştıracak ?
Bootlader kilidi açılıp rom atılacak

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Alın İngilizce kullanın rom'la falan uğraşmayın. Benim bildiğim bazılarında global rom var bazılarına satış stratejisi gereği koymuyorlar. Global olmayan orijinal rom'ların bazı avantajları var. Birincisi diğerlerine göre daha stabil bir diğer avantajı ise güncellemenin daha hızlı gelmesi.

Ben neredeyse 1 yıldır Meizu kullanıyorum üzerinde global rom yok. Ancak ne güncelleme de bir gecikme ne de kararlılıkta bir problem gördüm. İngilizce kullanırım diyenler eğer alacaklarsa satıcı ile irtibata geçip üzerine her hangi bir rom kurmadan orjinal haliyle göndersinler. Diğer türlü telefonun gerçek performansını alamayabilirsiniz.

IKrakeN8

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Alın İngilizce kullanın rom'la falan uğraşmayın. Benim bildiğim bazılarında global rom var bazılarına satış stratejisi gereği koymuyorlar. Global olmayan orijinal rom'ların bazı avantajları var. Birincisi diğerlerine göre daha stabil bir diğer avantajı ise güncellemenin daha hızlı gelmesi.

Ben neredeyse 1 yıldır Meizu kullanıyorum üzerinde global rom yok. Ancak ne güncelleme de bir gecikme ne de kararlılıkta bir problem gördüm. İngilizce kullanırım diyenler eğer alacaklarsa satıcı ile irtibata geçip üzerine her hangi bir rom kurmadan orjinal haliyle göndersinler. Diğer türlü telefonun gerçek performansını alamayabilirsiniz.
orjinal rom la global romların tek farkı ingilizce olmasımı ? birde orjinal romlar daha performaslı olmasımı ?

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Orijinal romlarda bir kaç geleneksel Çince dışında İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Portekizce var. Global romlarda adı üstünde küresel bütün dillere destek var. Bu yüzden güncelleme desteği geç gelir.

IKrakeN8

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Orijinal romlarda bir kaç geleneksel Çince dışında İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Portekizce var. Global romlarda adı üstünde küresel bütün dillere destek var. Bu yüzden güncelleme desteği geç gelir.
Hmm anladım teşekkürler
siz Xiaomi mi kullanıyosunuz ? , Kullanıyosanız menmun musunuz ? çünkü garantisi yok alma falan diyolar güvenli değil diyorlar alırsam büyük ihtimal hepsiburada üzerinden alıcam güvenmelimiyim sizce ?

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Yok ben Meizu kullanıyorum gayet memnunum Çin'den getiren birinden almıştım çok sorunsuz cihaz. Ama sizin alacağınız cihazlarda Türkiye garantisi olacak. Zaten hepsiburada dan alacağınız için sorun çıkarsa onlara gönderirsiniz. Türkiye de faturalı satılan her ürünün en az iki yıl garantisi vardır. Bu işler birazda şans işi ben şimdiye kadar memnun kalmayan görmedim ama biz böyle deriz sizde problem çıkar. Bu yüzden kendi inisiyatifinizle almalısınız.

akromina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi akşamlar,acaba xiaomi mi 5 cihazını eskisehirde kullanan biri varmı acaba ?telefonu almak istiyorum fakat internet uzerinden alacağım icin ailem bu konuya biraz karsı.1,5 aydir arastiriyorum telefonu ve hicte olumsuz yorum yapan birini gormedim.fakat sorun anne baba ve 1200 tl olumca biraz sorun oluyor.herneyse eger eskisehir icinde kullanan biri varsa bana ulasabilirse cok sevinirim

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Bende mi5 kullanıyorum sorunuz olursa ben de cevaplayabilirim...

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Kardes telefon eline geldiginde bir sorunla karsilastin mi ya da daha sonra karsilastinmi?karsilastiysan garanti firmasi ilgileniyor mu
Ben Almanyadan aldım , garantisi yok herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Quilliam

Doçent
Reaksiyon puanı
86
Şimdi hepsiburadadan alırsak rom gerekiyor mu ? Yoksa karpuz gibi çıkmasına mı bağlı?

Quilliam

Doçent
Reaksiyon puanı
86
Bu cihaz şimdi en güvenilir hangi siteden alınır? Hepsiburada mı?

CanOkyay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Hiçbir yerde siyah rengini bulamadım cihazı çok beğendim almak istiyorum ama beyaz renginde yandaki çerçeve çok belli oluyo siyah rengini nerden bulabilirim

sevda__

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam , bir süredir xiaomi tellerini araştırıyorum almaq için lakin beğendeğim xiaomi redmi 4 için hiç inceleme videosu bulamadım olanları da rusça oluyo. bildiğim kadarıyla Türkiyede satılmıyor redmi 4 fakat acaba kullanan varmı ?

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Selam , bir süredir xiaomi tellerini araştırıyorum almaq için lakin beğendeğim xiaomi redmi 4 için hiç inceleme videosu bulamadım olanları da rusça oluyo. bildiğim kadarıyla Türkiyede satılmıyor redmi 4 fakat acaba kullanan varmı ?
Satılıyor hocam mi foruma bak