54 kiloda 90 kilo kaldirma

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar ben 13 yaşında.54 kiloyum biraz kasım var vücudu m iyidir geçen 80 kilo olan kuzenimi kaldırdım ve çokta zorlanmadim sonrasında aynı gün 90 kilo abimide kaldırdım ayağı yerden kesildi yukarıya da çıkarttım biraz sizce ben yasitlarim göre fazla mı güçlüyüm yoksa bu normal mi

--ProofStriker

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
764
Arkadaşlar ben 13 yaşında.54 kiloyum biraz kasım var vücudu m iyidir geçen 80 kilo olan kuzenimi kaldırdım ve çokta zorlanmadim sonrasında aynı gün 90 kilo abimide kaldırdım ayağı yerden kesildi yukarıya da çıkarttım biraz sizce ben yasitlarim göre fazla mı güçlüyüm yoksa bu normal mi
Güçlü sayılır. Ama fazla da kaldırma sonra her yerin ağrır.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Kuvvetlerin nereye yüklediğine bağlı birini kucaklayıp kaldırdığımda yük direk kola binmez ama bence normal fazla deyil

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Ben zaten kol olarak değil tüm güç olarak bahsedilen yasitlarimdan iyimi
--- Gönderi Güncellendi ---
Ayrıca 54 kilodan 90 kilo arada çok fark var
,yani

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Bence çok iyi ben 26 yaşındayım mesela kilom 61 60kg deadlift zor yapıyorum.
Ama benim de kemikler ince yapı zayıf baya zaten görenler 15 16 yaşında falan sanıyor.

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bence çok iyi ben 26 yaşındayım mesela kilom 61 60kg deadlift zor yapıyorum.
Ama benim de kemikler ince yapı zayıf baya zaten görenler 15 16 yaşında falan sanıyor.
Ya ben deadlift degilde kişiyi çok zorlanmadan kaldırdım 90 kilo böyle kalçasının oradan tutup yukarıya kaldırdım.zorlasam 100 de kaldıririm sence ben kaç kilo deadlift yapabilirim

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Ya ben deadlift degilde kişiyi çok zorlanmadan kaldırdım 90 kilo böyle kalçasının oradan tutup yukarıya kaldırdım.zorlasam 100 de kaldıririm sence ben kaç kilo deadlift yapabilirim
125e falan zorlarsın çünkü tam kaldırmıyorsun kalça düz olana kadar kalkıyor.

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
125 benim kilom biri için iyimi deadlift TE peki

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Saol bu deadlift evde.yapilabilirmi halterini nereden ve nekadara alabilirim gücüme faydası ollurmu
100 kilo halteri eve de goturemeyiz spor salonuna gitsem adam izin vermez kaldırmama
okadar kiloyu jdjdjxkxj

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Saol bu deadlift evde.yapilabilirmi halterini nereden ve nekadara alabilirim gücüme faydası ollurmu
100 kilo halteri eve de goturemeyiz spor salonuna gitsem adam izin vermez kaldırmama
okadar kiloyu jdjdjxkxj
Pahalıya patlar sana almak hangi şehirdesin bilmiyorum ama istanbuldaysan güzel salonlar var gym maslak gibi mesela herşeye izin veriliyor kayıt olmadan önce konuşursun zaten.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Önemli olan cansız yük kaldırmak. Bunu denemek için 50kg'lık çimento torbası kaldırmayı deneyebilirsin. Tabi içi tam doluyken. :tongueout:

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
okadar kiloyu jdjdjxkxj
100 kilo halteri sen zaten yerinden oynatamazsın biz bile zor kaldırırız

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Gerek değil 200 kilo birine yağ topalagi birine 50 kilo ver zorlanır kilo 100 un üzerine çıkarsa kaldıramadı büyük ihtimalle 2.katini

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
60 kilo bir insanı çok rahat kaldırabilirsin, ancak 60 kilo sabit bir yükü kaldırırken altına m.çabilirsin..

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Gere
Pahalıya patlar sana almak hangi şehirdesin bilmiyorum ama istanbuldaysan güzel salonlar var gym maslak gibi mesela herşeye izin veriliyor kayıt olmadan önce konuşursun zaten.
MERSİN deyim apartmanın bodrumunda.spor salonu var 10 yaşımda gittiğimde elime 1 kg dambıl veriolardi tanıdık bide hayata izin vermez
60 kilo bir insanı çok rahat kaldırabilirsin, ancak 60 kilo sabit bir yükü kaldırırken altına m.çabilirsin..
Kaldırmanın teknikleri vardır elbet ogrensem altıma micmam
N
Önemli olan cansız yük kaldırmak. Bunu denemek için 50kg'lık çimento torbası kaldırmayı deneyebilirsin. Tabi içi tam doluyken. :tongueout:
Canlı olunca da kilosu ayni bak amaç bir şeyi tam kavrayabilmek insanı kalçanın oradan tutunca rahat kavriyosun ama çimento torbasi kolay kavranmio yinede kaldıririm 50 kg

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Gere

MERSİN deyim apartmanın bodrumunda.spor salonu var 10 yaşımda gittiğimde elime 1 kg dambıl veriolardi tanıdık bide hayata izin vermez

Kaldırmanın teknikleri vardır elbet ogrensem altıma micmam
N
Canlı olunca da kilosu ayni bak amaç bir şeyi tam kavrayabilmek insanı kalçanın oradan tutunca rahat kavriyosun ama çimento torbasi kolay kavranmio yinede kaldıririm 50 kg
Sadece teknikle bitmiyor o işler, kaslarını geliştirmen gerekiyor..

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Birisini kucaklayıp kaldırmak birşeyi göstermez. Deadlift, squat, barfiks, bench press. Bunlarda max kaç yapabilirsin? Barfiks haricinde max kilo yani. Burada kim ne derse desin bilemeyiz. Belki de kas yogunlugun fazla vs. Bunlari denerken sakatlanma riskinde fazla. Teknikleri bilmen gerek. Kendi kilonu yapabilirsen helal olsun.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Birisini kucaklayıp kaldırmak birşeyi göstermez. Deadlift, squat, barfiks, bench press. Bunlarda max kaç yapabilirsin? Barfiks haricinde max kilo yani. Burada kim ne derse desin bilemeyiz. Belki de kas yogunlugun fazla vs. Bunlari denerken sakatlanma riskinde fazla. Teknikleri bilmen gerek. Kendi kilonu yapabilirsen helal olsun.
Kucağımda 70 kilo yük taşıdım, 2 kat aşağı indirdim bir kez ama nasıl taşıdın diye bir sor. :D
İnsanı kaldırmak nedense kolay, sanırım ağırlık merkezi sabit olmadığı için, sonra gençler kendini böyle herkül zannediyor. :D

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Çok fazla deyil mi 2.5 katı mesela 120 kilo olan biri 300 kilo kaldırması mı gerek(eğer böyleyse babamın vay haline)
Kas kütlesi önemli faktör eğer yağ oranı %15in altında kas yoğunluğu da fazlaysa bu şekilde 300 kilo kaldırır ama tabi bu seviyeye ulaşmak yılar alıyor zaten 120kg insan kaslı ise dev gibi görünür.
Mesela 80 85kg insanlar 225 kaldırıyor yani mühim olan kas kütlesi.
Ben kendi kilomla anca deadlift yapabiliyorum oda zorla :)

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Ben herkulum sanmıyorum sadece merak ettim herkes kaldırabiliomu benim kilomdaki yoksa bende kas kütlesimi cok

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798

kaldırma olayı göreceli bir kavram ben 2 adet 40 kiloluk temizlik ürününü 5. kata hiç durmadan çıkartabiliyorum ama bunda bacak kasları kol kasları vs etkisi var :D veya 2 adet 50 kiloluk çuğalları 5 kat yukarı vs çıkartıyorum tabi bunda daha önce yaptıklarımın etkisi olabilir

kiloyu kaldırmak önemli ama önemli olan o ağırlıkla kaç set yapabileceğin misal bench press de arkadaşım 90 kilo ile 1 set yapıyor ben 80 kilo ile 3-4 set gidiyorsam benim performansım daha iyi demektir :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
kaldırma olayı göreceli bir kavram ben 2 adet 40 kiloluk temizlik ürününü 5. kata hiç durmadan çıkartabiliyorum ama bunda bacak kasları kol kasları vs etkisi var :D veya 2 adet 50 kiloluk çuğalları 5 kat yukarı vs çıkartıyorum tabi bunda daha önce yaptıklarımın etkisi olabilir

kiloyu kaldırmak önemli ama önemli olan o ağırlıkla kaç set yapabileceğin misal bench press de arkadaşım 90 kilo ile 1 set yapıyor ben 80 kilo ile 3-4 set gidiyorsam benim performansım daha iyi demektir :D
ağırlık işinde devamlılık önemli. ara verdiğin zaman kötü oluyor.

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Ben bu yaşta spor salonuna gitsem benchpress felan yapmama izin verirlermi ve ya 3kg dumbella çalışmama

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Ben bu yaşta spor salonuna gitsem benchpress felan yapmama izin verirlermi ve ya 3kg dumbella çalışmama
Bench Press olmayabilir. Ağırlığı ayarlayamadigin takdirde altinda kalabilirsin. Dumbell olabilir. Dumbell ile göğüs çalışması yapabilirsin.

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Deadlift olurmu

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Olabilir fakat onda da bel sakatlama riski var. Teknigini bilmen gerek.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Bence bunları evde dambıl varsa yap.Bir yerinden başla ileride devamı gelir.Geçen konuda derslerim kötü demiştin,fitness'a gidersen bile çok vaktin gidecek.Kendine belli bir Zaman aralığı tut o zamanda dambıl vs kaldırabilirsin.Ama daha gelişme yaşında birinin bu kadar abartmaması gerekir.

Akinan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Kuvvet ve hacim kazanmak istiyorum yani yürürken vücudum da kas olduğu belli olsun kasımı siktigimda yumurta gibi çıksın dumbella bende düşünüyorum ama nereden alcam onu zaten diğer konuyu okuduysan fitnesse gitmek için şu durumda biraz derslerimi düzeltmeye başladım 3 kilo dambıl alırım oda sadece kol gibi ben göğüs karın felanda istiyorum Mersin'in Akdeniz ilçesinde nereden bulabilirim dambıl ayrıca bölge demiyorum Akdeniz diye ilce war mersinde nereden alabilirim dambil