Direksiyon sınavı

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bizde 4 araç vardı herkezi çagırdılar boşta olduğun haftadan boşta kalan saat aralıklarına yazdılar ben 10 saat hocayla tek sürdüm sürücü kursunu keşke araştırsaydın nasıl diye
Hocam 10 saat derken günde 10 saatmi yoksa toplammı

DatDatSedat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
10 saat değil günde 1.30 saat 10 saat sürmek imkansız günde: ))

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bana en fazla 1 saat sürdürdü namussuz

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Mecbur tanıdığımın arabası var iyi kötü benzin parasını vercem kabul etti park yapmayı filan öğretcek kurstan cacık olmaz hatta yarın saat sürdürdü ne 1 saati

DatDatSedat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hıcam park kolay,bu kadar takılmayın ön dubayı arabanın arka kelebek camdan görene kadar geri,gitceksiniz sonra tam sağ yapıp arka park alanının ortasını biraz geçince durup tam,sol,yapıp devam edeceksiniz ön burnu içeri tam girince,düz ileri gelceksiniz hepsi bu kadar

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yok o deil yani araba geri geri giderken normal debriyaş frenmi yapcam hafif az gitmesi için geriye

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Yok o deil yani araba geri geri giderken normal debriyaş frenmi yapcam hafif az gitmesi için geriye

Hocam zaten düz yolsa gaza basacaksınız hızı aldıktan sonra yavaşlamasını istiyorsanız debraj ve fren yapacaksınız.

DatDatSedat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Debriyaj boşlulugunu aldıkdan sonra gaza hafif basıcaksınız araç kalktıkdan sonra gazı nerdeyse hiç basmıyormuş gibi yapıp debriyaj ile gitceksiniz geri

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hoca debriyaj a bas sonuna kadar sonrada gaza bas ayağın ıdebriyajdan yavaş yavaş çek dio ama ben yapınca araba vınn edio ses çıkarıo

Mateist

Profesör
Reaksiyon puanı
238
Hoca debriyaj a bas sonuna kadar sonrada gaza bas ayağın ıdebriyajdan yavaş yavaş çek dio ama ben yapınca araba vınn edio ses çıkarıo

Benim yaptığım gibi yap o zaman kavrama noktasına kadar hızlı birden çeksen de olur sonra gaza bas git araba biraz hareket ettikten sonra ayağını debriyajdan çek baktın araba gitmiyor debriyajdan biraz daha çek öyle dene.

Ama tabi sen deneye deneye daha iyi anlayacaksın.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
En pratik yol debriyaj havada değilse şöyle yap. ( havada değilseden kastım ticari araçlarda debrıyaj pedalı bıraz daha yüksekte olur). Debriyajdan çektiğin oranla aynı anda gaza basmaya başla böylece istop ettirmezsin.

DatDatSedat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayağına kuvvet,verme pedal biraz kalkar gibi olur sonra çok hafif daha kaldırırken gaza yumuşak dokun basit yahu tek seferde kapman gerek

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yani şimdi hoca anlatmıştı sürerken debriyajı yavaş yavaş kaldırınca motor sesi gelmişti o sıradamı gaza bascam yani nasıl anlatıyım bilmiom ama araba ilk gaz verirken debriyaşa tam basıp yavaş yavaş kaldırınca aaz arabada ses gelio motor sesi ozamanmı bascam gaza yoksa gaza basıp debriyajdan yavaş yavaş çekcemmi

DatDatSedat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bak şöyle yap en mantıklısı frene bas debriyajada sonuna kadar bas 1. Vitese geçirdikden sonra debriyajdan ayagını hafif çek devir göstergesine bak bi çubuk aşağı inene kadar çek debriyajdan oda olmadı araç hafif titreyene kadar debriyajdan çek klima radyo kalalı olsun başka türlü duyamazsın titrediğini titrediğini anladıgın an frenden çek gaza dokun araç hafif kaldıkdan sonra debriyajdan hafif daha çek gaza yumuşak dokun bu sürede araç hareket eder

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Bunlar böyle okuyarak falan anlaşılacak şeyler değil gideceksin derse orda pratik yapacaksın

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Yani şimdi hoca anlatmıştı sürerken debriyajı yavaş yavaş kaldırınca motor sesi gelmişti o sıradamı gaza bascam yani nasıl anlatıyım bilmiom ama araba ilk gaz verirken debriyaşa tam basıp yavaş yavaş kaldırınca aaz arabada ses gelio motor sesi ozamanmı bascam gaza yoksa gaza basıp debriyajdan yavaş yavaş çekcemmi

Kardeşim bak şimdi ayağın debriyajda sonuna kadar basılı buraya kadar okey. Ayağın debriyajda kalsın gaza basmaya başla arabanın motor sesini duy ama gaza sakın abanma çok nazik erkek arkadaşlarınla şakalaşır gibi değilde bir kıza ya sen adamı öldürürsün derken vurursun ya kızın canı yanmaz hemde yakınlaşmış olursun onun gibi yavaşca gaz ver arabanın motor sesini duyunca ayağın sabit kalsın daha fazla basmana gerek yok sonra yavaşca debriyajdan çek çok yavaş ve sakin bir biçimde debriyajdan çekersen arabanın kalktığını göreceksin ve bunları yaparken doğal davran yani böyle yapıyorduk şöyle yapıyorduk diye düşünme ehliyet sınavında birde rampa testi vardır ki eğimi 5 derece filan aynı şekilde çok rahat kaldırırsın arabayı çok dik yokuşlarda aracı kaydırmadan kaldırmak için ise aynı işlemi çok daha seri ve gaza bir miktar daha abanarak yapıcaksın yada el freni ile kaldıracaksın neyse buralar sonraki mesele.

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Basit işler bu işler. Araç kullanılmadan olmaz tabi ki. Açıkcası birazda kabiliyet işi. Ehliyeti olupta trafiğin anasını ağlatan dolu sürücü var. Onlardan biri olmak istemiyorsan kendini eğitmelisin

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar saolun bugün gine gittim park yapmayı öğretti hata yapmadan 2 kere park ettim eğitim bitti bugünlük 2 tane rampa var çubuklu çubuk arka camdan görünce fren yaptım sağa kırdım direksiyonu full ortaya geldim sonrada sol yaptım araçı park yaptım valla rahatladım birazdaha zaten yokuşda sürmüştük bugün parkurda onuda az kaydırdım ama istop etmedi sürdüm azda torpil yaparlar işallah

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Geri geri park ederken ilk araç istop etti eğitimde arkadaşlar debriyaj geri geri giderken ben gaza basmıyorum debriyaj tam basıp yavaş yavaş kaldırınca araç öğle geri geri gidyo diye kaldırdım az daha istop etti nasıl ayarlıcam kursda sadece günde yarım saat eğitim verio çok berbat

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hocada istop edince okadar bindin bunalrı öğrenmen lazım diyo bide 3 günlük toplasan 1.5 saat eğitim vermiştir namıssız napıcam arkadaşlar

DatDatSedat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yapcak birşey yok tanıdıgının araba varsa,gaz parası + ufak bişeyler karşıla sabah çok erkem yada çok geç trafiğin olmadığı yayanın olmadıgı yerlerde sürmeyi deneyebilirsin

neksushot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kurslar özel deilde devletin olsa heryerde standart böyle mağdurluklar olmaz

fatihhhh37

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hocada istop edince okadar bindin bunalrı öğrenmen lazım diyo bide 3 günlük toplasan 1.5 saat eğitim vermiştir namıssız napıcam arkadaşlar
Aslında en az 12 saat ders vermeleri gerekiyor diye biliyorum ben. Direksiyon sınavında önce bana dersleri aldığıma dair imza attırmışlardı her direksiyon dersi için ayrı ayrı imza atmıştım. Hakkını aramalısın.