Soru Beslenme Düzeni

Meral Sancak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim böyle bir program yapmış sizce güzel mi?

Kardeşim
1.86 Boy
120 Kilo

Günlük alması gereken 3960 kalori 1000 kalori daha az alarak kilo vermeye çalışıyor.

Haftada 4 gün spor salonuna gidip ağırlık çalışacakmış. Ayriyetten çalışmaya da başlıcak başladığı zaman bu beslenme düzenini ona göre değiştirecekmiş yardımcı olursanız sevinirim diyeti alta yazıyorum.

Kahvaltı (08:00 - Spor Öncesi)

1.5 Su Bardağı Yoğurt
1 Adet Muz
1 Yemek Kaşığı Fıstık Ezmesi
6 Adet Zeytin
1 Avuç Badem

Takviyeler: BCAA + Glutamin, D3 Vitamini

Öğle Yemeği (12:00 - Spor Sonrası)

Maden Suyu

400 Gram Tavuk Göğsü
2.5 Su Bardağı Beyaz Pirinç
3 Demet Marul, 1 Adet Salatalık, 1 Adet Havuç
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Takviyeler: Omega-3

Ara Öğün (16:00)

2 Adet Ceviz
1.5 Su Bardağı Yoğurt
1 Adet Elma
Yarım Kase Çilek
1 Dilim Tam Buğday Ekmeği
1 Yemek Kaşığı Fıstık Ezmesi

Takviyeler: B-Complex

Akşam Yemeği (19:00)

4 Adet Yumurta
2 Demet Marul, 2 Adet Salatalık, 1 Adet Havuç
Üzerine 1 Paket 125 Gr Süzme Peynir

Gece (Yatmadan Önce)
Takviyeler: ZMA

Ve bu takviye yazdıkları şeyler zararlı mı?
Vitaminleri biliyorum ama diğerleri hakkında hiç fikrim yok.

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,372
İçiniz rahat olsun,vitamin,takviyeler için endişelenmeyin,tek sıkıntı ,vitamin / takviyelerin kullanıldıktan sonra iştahını açmasın önemli olan bu.bazen vitamin hapları iştahı körüklüyor.

kardeşiniz bu diyete uyabilirmi,bu önemli,antremanlarda yaptığı ,yapacağı çalışmalar sonucu vucudun kaybettiği,kaybedeceği vitamin,minarelleri daha çabuk yoldan alıp açığı kapatması için takviye alınması istenmiş/istemiş ,bu gayet normal,ayrıca takviyelere baktığımızda ise,şu an için iyi gözüküyor,bu diyet programını salondaki hocasımı/doktormu yaptı bilemiyorum,ama önemli olan uyması

omega-3 B-komplex tamam bunlar gerçekten vucudun en çok ihtiyaç duyacağı vitaminler.
diğer bcaa/zma takviyelerini ben kendim kullanmadım,ama şöyle yapar antreman öncesi/sonrası nasıl kullanacağı söylenmiştir ,kullandıktan sonra sıkıntı/sorun olursa ikonuşsun ona göre kullansın,zarar konusuna gelirsek,fazladan kullanılan,ihtiyaç fazlası olup vucudun dişarı atamadığı her şey zararlıdır.

BCAA (ALINTI)
Evet, BCAA (dallı zincirli amino asitler) takviyesi, kas büyümesini çeşitli mekanizmalarla destekleyebilir. Çalışmalar, BCAA'nın kas protein sentezini artırdığını ve antrenman sonrası kas protein yıkımını azalttığını göstermektedir
Esansiyel olmayan amino asitlerin aksine BCAA'lar, vücut tarafından üretilemez. Bu nedenle, dışarıdan besinler yoluyla alınması gerekmektedir. BCAA gerekli mi diye sorulduğunda ilk olarak vücut üretemediği için gerekli olduğunu belirtebiliriz. Yiyecekler ya da ihtiyaç doğrultusunda takviyeler ile BCAA alınabilir.

ZMA (ALINTI)
çinko, magnezyum ve vitamin B6'nın sinerjik bir kombinasyonudur. Bu bileşenlerin her biri, vücut fonksiyonları için kritik öneme sahiptir. Çinko, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve hücre onarımına katkı sağlar. Magnezyum ise kas fonksiyonlarını, enerji üretimini ve elektrolit dengesini destekler.
ZMA, özellikle düzenli egzersiz yapan ve içerdiği mikro besinlere ihtiyaç duyan bireylerde faydalı bir takviye olarak tercih edilebilir. Güvenli doz alımı aşılmadığı sürece yan etkisi bulunmamaktadır.

Meral Sancak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler programı kendisi yapmış uyacağını söylüyor ama pek sanmıyorum :grinning: onun dışında bcaa ve zma konusunda içim rahatladı bunları daha çok kısa yoldan kas geliştirmek için olan ilaçlardan sanıyordum vitamin takviyesinin fazlalığı vücuda zararlı olduğu biliyorum sonuçta her şeyin fazlası vücuda zararlı o yüzden ilk önce git kan tahlili yaptır diye darlıyorum ama yapar mı emin değilim tekrardan yardımcı olduğunuz için teşekkürler için rahatladı.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,923
Böyle şeyleri bir diyetisyene sorun.