Lg G2 Stock Lollipop Rom (Tüm Modeller)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
KK boatloaderi nasıl kurucaz acaba ben tek bir dosya sanıyodum ama zipin içinden bir sürü dosya çıktı bir yardım edermisiniz

Trghoul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
KK boatloaderi nasıl kurucaz ben tek bir dosya sanıyordum ama zipin içinden bir sürü dosya çıktı ilk kez rom kurucam o yüzden biraz tecrübesizim

xrasimx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bu rom stabil çalışıyor mu bende telefonuma kuracağım ?

xrasimx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sarj konusnada Almanya romlarına göre nasıl. ya da diğer romlara göre. performans, akıcı vs ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya hocam romu çok sevdim yaklasik 1 haftadir kullaniyorum çok stabil ve çok hizli ama tek 1 ciddi soeunu var 1 uygulamada çok fazla vakit geçirince (en azindan bende öle oldugunu düşünuyorum) tel kendiliginden res atiyo lutfen çozum unu bilen varsa yardim etsin

All Is Well

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sarj konusunda orjinal 4.4.2ye göre çok daha iyi. Gündelik kullanımda 4.5 saat ekran süresi alırken bu romda 2 saat basit oyunlar oynamama ragmen tam 6 saat 15dk ekran süresi aldım. Genel olarak stabilite sorunu yok. Yaklaşık 2 3 gündür kullanıyorum ve reset atmadı. Sadece bildirim yerindeki T İşleme tıkladıgım zaman hata veriyor. T işlemin ne oldugunu bilmiyorum. Isınma konusunda da ciddi iyileştirmeler var. Oyun harici yoğun kullandığımda 40 dereceleri bulan batarya 36 dereceyi geçmiyor. Romun tek eksiği kablosuz depolama özelliğinin romda yüklü olmaması. Ek 1 2 mblık programla bu sorunda ortadan kalkıyor. Birde lollipopla programlar arası geçiş cok daha hızlı ve ram performansı daha iyi. Eskiden sürekli sayfaları yeniden yuklemeye ugrasırdı ama bunda eski roma göre hafızasında daha fazla veriyi saklayabiliyor.

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Sarj konusunda orjinal 4.4.2ye göre çok daha iyi. Gündelik kullanımda 4.5 saat ekran süresi alırken bu romda 2 saat basit oyunlar oynamama ragmen tam 6 saat 15dk ekran süresi aldım. Genel olarak stabilite sorunu yok. Yaklaşık 2 3 gündür kullanıyorum ve reset atmadı. Sadece bildirim yerindeki T İşleme tıkladıgım zaman hata veriyor. T işlemin ne oldugunu bilmiyorum. Isınma konusunda da ciddi iyileştirmeler var. Oyun harici yoğun kullandığımda 40 dereceleri bulan batarya 36 dereceyi geçmiyor. Romun tek eksiği kablosuz depolama özelliğinin romda yüklü olmaması. Ek 1 2 mblık programla bu sorunda ortadan kalkıyor. Birde lollipopla programlar arası geçiş cok daha hızlı ve ram performansı daha iyi. Eskiden sürekli sayfaları yeniden yuklemeye ugrasırdı ama bunda eski roma göre hafızasında daha fazla veriyi saklayabiliyor.
Kablosuz depolama için program hangisi acaba nerden bulabiliriz.

rainblackk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba romu kurdum fakat mesela cloudy g3 roma dömek isteğim zaman orjinal bootloader kurmam gerektiğini yazmışsınız. Bu dosyayaı paylaşırmısınız araştırdım fakat bulamadım malesef.

xrasimx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba romu bugün twrp 2.8.5.0 kurdum. güzel fakat, tekrar twrp ye girmek istedğimde girmiyor. twrp manager indirdim reboot recovery dedim, security error diye yazılar geliyor ardından ekran siyahlaşıyor tekrardan reset atınca telefon normal açılıyor. simdi ben bu twrp nasıl kuracağım? farklı uygulamalar kurmam gerekiyor twrp ama ona giris yapamıyorum. yapan arkadaşlar banada anlatırsa çok memnun kalcam. rom görsellik açısından on numara..

k_sevil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba romu bugün twrp 2.8.5.0 kurdum. güzel fakat, tekrar twrp ye girmek istedğimde girmiyor. twrp manager indirdim reboot recovery dedim, security error diye yazılar geliyor ardından ekran siyahlaşıyor tekrardan reset atınca telefon normal açılıyor. simdi ben bu twrp nasıl kuracağım? farklı uygulamalar kurmam gerekiyor twrp ama ona giris yapamıyorum. yapan arkadaşlar banada anlatırsa çok memnun kalcam. rom görsellik açısından on numara..

teli kapatıp seskısma+güç tuşuna bas lg yazısı gelince elini çek güç tuşuna basılı tut twrp ye girmesi lazım

Toel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
LG türkiye G2 için normal güncellemeyi tahminen ne zaman yapar

xrasimx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
teli kapatıp seskısma+güç tuşuna bas lg yazısı gelince elini çek güç tuşuna basılı tut twrp ye girmesi lazım

yok hocam girmiyor twrp. kuracağım o kadar uygulama var. ama twrp girmiyor. twrpsiz de hiç birsey yapılmıyor. konunun ana linkine yazılsa çözüme ulaşılır fakat ingilizce lazım .s

Alucardtn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok hocam girmiyor twrp. kuracağım o kadar uygulama var. ama twrp girmiyor. twrpsiz de hiç birsey yapılmıyor. konunun ana linkine yazılsa çözüme ulaşılır fakat ingilizce lazım .s
Hocam arkadaşın söylediği adımlarda bi eksik var ikinci logoda sadece power tuşuna değil ses kısmaya da basmanız lazım. Benim telefonumda da sadece powera basınca girmiyor.

xrasimx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam arkadaşın söylediği adımlarda bi eksik var ikinci logoda sadece power tuşuna değil ses kısmaya da basmanız lazım. Benim telefonumda da sadece powera basınca girmiyor.

hocam eğer bu romu kullanıyorsanız sizde bakabilirsiniz. telefonu kapatıyorum ses kısma + power tuşuna basarak açıyorum ardından hemen ses kısma + power tuşuna yine basıyorum fakat açılmaya devam ediyor. diğerinide denedim oylede olmadı.

Alucardtn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam eğer bu romu kullanıyorsanız sizde bakabilirsiniz. telefonu kapatıyorum ses kısma + power tuşuna basarak açıyorum ardından hemen ses kısma + power tuşuna yine basıyorum fakat açılmaya devam ediyor. diğerinide denedim oylede olmadı.
Maalesef ben şu anda CloudyG3 kullanıyorum. Fakat araştırmaya başladım xda da konusu varsa ki vardır bakıp buraya yazarım.

Alucardtn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cok iyi olur yav. çözüm bulamadım bir türlü
Baktım biraz xda konusuna bu arada romun ismi Grola Rommuş böyle bir hata göremedim. Rom manager yükleyip recoveryi açmayı deneyin derdim gerçi onda da hata aldığınızı söylemişsiniz. O hata eğer Secure Booting Error ise stock roma yani telefonu ilk roma döndürmek zorundasınız ayrıca bu rom stabil değil. Bir sürü sorunu bulunmakta daha LG G2 android 5 ile ilgili çok az bilgi varken böyle bir romu yüklemek çok riskli bütün yükleyenlere geri dönmelerini öneririm. Birkaç ay daha bekleyin stabil hala getirsinler, telefonlarınızda kalıcı hasara sebep olabilir. Hocam diyeceğim o ki maalesef stock roma geri dönüş yapmanız lazım biraz uğraştıracak bu da sizi kolay gelsin şimdiden ben bir çözüm yolu bulamadım adb ile recovery var ama işe yarayacağını sanmıyorum çünkü aldığınız hata ortada tekrardan kolay gelsin.

xrasimx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Baktım biraz xda konusuna bu arada romun ismi Grola Rommuş böyle bir hata göremedim. Rom manager yükleyip recoveryi açmayı deneyin derdim gerçi onda da hata aldığınızı söylemişsiniz. O hata eğer Secure Booting Error ise stock roma yani telefonu ilk roma döndürmek zorundasınız ayrıca bu rom stabil değil. Bir sürü sorunu bulunmakta daha LG G2 android 5 ile ilgili çok az bilgi varken böyle bir romu yüklemek çok riskli bütün yükleyenlere geri dönmelerini öneririm. Birkaç ay daha bekleyin stabil hala getirsinler, telefonlarınızda kalıcı hasara sebep olabilir. Hocam diyeceğim o ki maalesef stock roma geri dönüş yapmanız lazım biraz uğraştıracak bu da sizi kolay gelsin şimdiden ben bir çözüm yolu bulamadım adb ile recovery var ama işe yarayacağını sanmıyorum çünkü aldığınız hata ortada tekrardan kolay gelsin.

Hocam rom çok stabil çalışıyor. Fakat kurulumu şu şekilde olması gerekiyor

1- Almanya 20H romu yüklenmesi gerekiyor, root yüklenmesi gerekiyor. Ardından twrp yüklenmesi gerekiyor D802_AutoRec.apk ile.
2- Twrp açıp en son sürüm twrp yüklenmesi gerekiyor bu linkten indirip kurulabilir (indir)
3- Advanced Wipe bölümünden Wipe system\data\dalvik ve cache seçilip onaylanması gerekiyor.
4- Simdi rom dosyasını yükleyin
5- Sonra root için son sürüm SuperSU yükleyin, flaslayın (indir)
6- Ve son olarak KK bootloader yükleyin (indir)

ve işlem bitiyor ardından reboot system yapınca sistem stabil şekilde açılıyor.
Twrp girmek için tuş kombinasyonu çalışmıyor, (ses açma + power tuşu logo gelince tekrar ses açma + power tuşu )

Bu sefer telefon tam açılınca google playden twrp manager indirip açın, gelen yazıya no'ya tıklayın Root yetkisi isterse ona tabiki izin ver diyorsunuz.. ardından sol taraftadn reboot options yazısına tıklayıp, Reboot to Recovery tıklayınca recovery'e giriyor, istediğimiz şeyleri yükleyebiliyoruz :)

Alucardtn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Hocam rom çok stabil çalışıyor. Fakat kurulumu şu şekilde olması gerekiyor

1- Almanya 20H romu yüklenmesi gerekiyor, root yüklenmesi gerekiyor. Ardından twrp yüklenmesi gerekiyor D802_AutoRec.apk ile.
2- Twrp açıp en son sürüm twrp yüklenmesi gerekiyor bu linkten indirip kurulabilir (indir)
3- Advanced Wipe bölümünden Wipe system\data\dalvik ve cache seçilip onaylanması gerekiyor.
4- Simdi rom dosyasını yükleyin
5- Sonra root için son sürüm SuperSU yükleyin, flaslayın (indir)
6- Ve son olarak KK bootloader yükleyin (indir)

ve işlem bitiyor ardından reboot system yapınca sistem stabil şekilde açılıyor.
Twrp girmek için tuş kombinasyonu çalışmıyor, (ses açma + power tuşu logo gelince tekrar ses açma + power tuşu )

Bu sefer telefon tam açılınca google playden twrp manager indirip açın, gelen yazıya no'ya tıklayın Root yetkisi isterse ona tabiki izin ver diyorsunuz.. ardından sol taraftadn reboot options yazısına tıklayıp, Reboot to Recovery tıklayınca recovery'e giriyor, istediğimiz şeyleri yükleyebiliyoruz :)

Aldığınız sorunu yeniden yükleyerek çözmüş oldunuz. Ama başta dediğiniz recoverye girme sorununu başka türlü düzeltmek sanırım pek mümkün değil. Umarım herkese yardımcı olur bu anlatımınız önceki mesajımda dediğim gibi CloudyG3 kullanıyorum. Onun haricinde Pardus tavsiye ederim ama ne bileyim bunlara pek güvenmiyorum. Çünkü hemen hemen 1 ay sonra bir yerden patlak veriyorlar. Belki de yanlış düşünüyorum. Xda daki yorumlara göre yapıyorum bu çıkarımları. AOSPA 5+ (Paranoid Android) da tavsiye ederim arayüzü çok hoş animasyonlar vs. ama alpha sürecinde eksiği var biraz. Neyse umarım sorun çıkmaz stabil bir şekilde kullanırsınız.

xrasimx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sorun cikarirsa belirtirim suan gercekten çok stabil çalışıyor

Trghoul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ilk kez rom kurdum oda bu 5.0.1 romu oldu ama geri dönüp g2 cloudy romu kurmak istiyorum nasıl geri dönebilirim yardım edenlere şimdiden teşekkürler ayrıca rom ile ilgili düşüncelerim tek sıkıntısını gördüm oda kendini resetlemesi ilk kurduğumda günde 1 kez oluyordu şuan günde 3 defa oluyor dahada artmasından korkuyorum

Alucardtn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ilk kez rom kurdum oda bu 5.0.1 romu oldu ama geri dönüp g2 cloudy romu kurmak istiyorum nasıl geri dönebilirim yardım edenlere şimdiden teşekkürler ayrıca rom ile ilgili düşüncelerim tek sıkıntısını gördüm oda kendini resetlemesi ilk kurduğumda günde 1 kez oluyordu şuan günde 3 defa oluyor dahada artmasından korkuyorum
5.0.1 kurduğun için ilk önce downgrade yapmalısın yani 4.4.2 ye dönmelisin. Bunun için

1) http://www.lg.com/uk/support-mobile/lg-D802 bu sayfadan USB Driver ve LG Mobile Support Tool u indirip kuruyoruz.

2) http://www.droidviews.com/how-to-restore-lg-g2-to-stock-firmware/ Telefonuna uygun olan yazılımı indiriyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken bir husus var. Eğer telefon 16GB ise 16GB lık, 32GB ise 32GB lık sürümü indiriyoruz (Aşağıya inerseniz Turkey yazdığını görürsünüz). Aksi takdirde telefonda büyük sorunlara sebep olabilir.

3) http://www.mediafire.com/?fwrcd3pdj0svjtb buradan LG Flash Tool u indiriyoruz. Bu telefona stock romu atmamızı sağlayacak.

4) Bütün uygulamaları indirdikten sonra firmware ile flash tool dosyasını aynı klasör içine atıyoruz. Sonra telefonumuza gelip Ayarlar > Genel > Geliştirici Seçenekleri diyoruz. (Eğer Geliştirici Seçenekleri kısmı yoksa Cihaz Hakkında kısmına gelip Yazılım Bigilerine giriyoruz ve Yapı Numarası yazan sekmeye birkaç defa tıklıyoruz. Böylece Geliştirici Seçenekleri açılmış oluyor) Geliştirici Seçenekleri kısmından USB Ayıklama Modunu açıyoruz.

5) USB kablomuzu bilgisayara takıp telefonu kapatıyor ve ses açma tuşuna basılı tutarak usb girişini telefona takıyoruz. Bu sayede telefon download mode geçecektir.

6) Flash Toolu açıyor ve Select .kdz file kısmından indirdiğimiz firmware i seçiyoruz. (Eğer Flash Tool açılmazsa C++ yükleyin) Burada dikkat etmemiz gereken birkaç husus var. Select Type CDMA, PhoneMode DIAG olmalı.

7) Kuruluma başlamak için Normal Flash ve CSE Flash seçeneklerinden birini seçmeliyiz. Burada "CSE Flash" ı seçiyoruz. (Normal Flash hiçbir kayıp olmadan sadece sistem hatalarını düzeltir. CSE Flash ise temiz kurulum yapar) Açılacak pencereden "Start" diyoruz. Karşımıza yine bir pencere açılıyor ve direk "Ok" diyerek işleme başlıyoruz. (Eğer hata verirse "Normal Flash" yapınız)

8) %100 olana kadar ellemiyoruz. Telefon kendiliğinden açılacaktır.

Evet baya uzun oldu telefondan yazdım. Umarım yardımcı olur. Eğer forumda konusu yoksa CloudyG2 ve downgrade için ayrı konular açarım. Herkese kolay gelsin

talipburak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merahaba arkadaslar romu kurdum 5-6 gundur kullaniyorum hicbir sorun yok fakat bi tek sorunum var oda android 5 sanal tuslarini yapabilmenin bi yolu varmi bu roma ben yapamadimda bilen varsa yardimlarini bekliyorum simdiden tesekkurler