Asus Zenfone Kullananlar Kulübü

sculptor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar, ben de zenfone 6 almayı düşünüyorum. Ama benim için kriter not alabilmek telefon üstüne. Yani aslında bu yüzden note 4 almayı düşünüyordum ama fiyatlar çok uçuk ve asus zenfonu farkedince de eğer not almamı sağlayabilirse bunu almanın daha iyi olacağını düşündüm. Aslında not almak gibi bir özelliği pek bilinmiyor sorduğum satıcılarca. Zenfone için http://www.youtube.com/watch?v=frR-IThdwGc adresindeki videoda kalemle yazma gösteriliyor. Bu linkteki işlev benim için yeterli. Yani kurşun kalemle not alabiliyorsunuz telefon ekranına. Burda önemsediğim nokta yazma hızı. Note 4'e yazmayı denedim ve gerçekten çok hızlı ve benim berbat ötesi yazımı bile algıladı. Toplantı sırasında çok hızlı yazmak gerek yani bir kağıda nasıl not düşüyorsak aynı hızda yazabilmeliyiz. Bu yetenek zenfone'da var mı acaba? Note 4 bu konuda rakipsiz biliyorum. Ama ben el yazısını tanıyıp normal fonta dönüştürebilsin gibi ileri özellikler istemiyorum. Yukardaki linkte videoda gösterildiği gibi paint gibi bir ekrana yazayım ve onu kaydedeyim yeter. Lütfen kalemle yazma hızı hakkında bilgi verebilir misiniz?

crayzdentist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zenfone6 yı 3 aydır kullanıyorum.Senin gönderdiğin video ya baktım telefonun aslında kalemin arkası ile dokumatik alma özelliği var .Adam bu video da eldiven modunu acmadan yazıyor.:blink:Bunu nasıl yaptığını bende anlayamadım.Eğer note 4 te ki gibi birşey hayal ediyorsan unut onu.Ben suan kullanıyorum telefondan cokta memnunum fakat bu özelliği note serisi ile karşılaştırabilecek birşey değil.evet not alabilirsin ama yazma hızın normal klavyede yazma hızından daha yavaş olur diye düşünüyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar 1 Hafta önce zenfone 6 aldim konusurken hat kesiliyor bide sarzi ancak 1 gün gidiyor. Telefonu teknik servise verdik bekliyoruz bakalim...:(

ceceeno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eveet, sonunda Kitkat güncellemesi geldi. Güncellediniz mi arkadaşlar siz de cihazlarınızı?

Mr.Awesome

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ZenFone kullanıcıları merhaba. Güzel bir bilgi paylaşmak isterim sizlerle. Gizli bir sekme, ayar ve/veya servis menüsü diyebilirsiniz. Hiçbir tehlikesi veya zararı yoktur. Telefonunuzun sağlığını kontrol etmenizi sağlar.
Testlere tıklayıp söyleneni yaptığınızda bir sorun var ise ”FAİLED” sorun yok ise ”PASS” olarak o seçenek işaretleniyor. Gelelim nasıl yapıldığına.

İlk olarak Hesap Makinesi uygulamasını çalıştırın ve
”.12345+=” yazın. işte bu kadar
icon_smile.gif
Aşağıdaki ekran görüntüsü gibi bir ekran ve seçenekler göreceksiniz tıklayıp testleri yapabilirsiniz. Tekrar etmek geregirse hiçbir tehlikesi yoktur..

Screenshot_2015-01-15-13-00-34.jpg

Screenshot_2015-01-15-13-00-54.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende telefon alıcam fakat zenfone 6 mı alsam yoksa 2 mi diye kafam karıştı. Zenfone 2 nin fiyatı tam belirlense ona göre alıcam. Ben en fazla bu fiyatlarda telefon alabilirim. Herneyse. Bana biraz zenfone 6 yı anlatır mısınız.
yani kamera 13 mp ama hakkını veriyor mu.
sesi nasıl duyuluyor mu.
ekranın büyüklüğü sorun oluyor mu yani cepe rahat sığıyor mu.
titreşim var mı.
en önemlisi asus bu telefondan güncelleme kestiğinde bile menü geçişlerinde kasma olur mu. benim için önemli bu yani ben bundan 3 sene sonra bu telefona küfür etmiyim kastığı için? 😃 eğer bunları cevaplarsanız beni çok mutlu edersiniz. Sağolun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bende Google Klavyedeykenmesaj yerine bastığımda harfler çıkmıyor Asus Klavye ye aldığımda ise harfler görünüyor ama yazmıyor. Sorun nedir acaba yardım ederseniz sevinirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
zenfone kullanan arkadaşlar bende zfne5 var telefonla mobilden hiçbir programdan sosyal iletişim ağından ileti alamıyorum fakat rahat rahat internete girebiliyorum akşam eve gelip wifiye bağlandığımda swarm iletileri facebook vatsapp mesajları ardarda geliyor sorun nedir sizce

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Asus zenfone 6 aldım. Türkçe klavye harf desteği daha gelmedi. Ne zamana gelir?

ugri28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de yarın kliksa'dan alacağım inşallah bazı yerlerde ahize'den az ses geliyor deniliyordu var mı bunlarla ilgili doğruluk payı ?

Bir de hemen kitkat güncellemesi alıyor mu ? ayrıca teknosa'da inceledim kamera 1-2 sn. geç çekiyor bu güncelleme ile çözülüyor mu ?

tşk.

staryum

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
ben de yarın kliksa'dan alacağım inşallah bazı yerlerde ahize'den az ses geliyor deniliyordu var mı bunlarla ilgili doğruluk payı ?

Bir de hemen kitkat güncellemesi alıyor mu ? ayrıca teknosa'da inceledim kamera 1-2 sn. geç çekiyor bu güncelleme ile çözülüyor mu ?

tşk.
Ahizeden ses yeterli seviyede geliyor. Kitkat zaten geldi. Kamera flash kapalı çekim yapınca anında çekiyor turbo modu da var ayrıyeten ama çözünürlüğü düşük yine de net.

staryum

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Asus zenfone 6 aldım. Türkçe klavye harf desteği daha gelmedi. Ne zamana gelir?
Onu ben asusa yazdım ama geri dönüş yapılmadı touchpal kullanıyorum asus klavyenin aynısı nerdeyse fotoğraftaki gibi türkçe desteği de var tavsiye ederim👍👍
6671e5ebaf4e2f1862b99a78b7ea83bf.jpg

staryum

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Onu ben asusa yazdım ama geri dönüş yapılmadı touchpal kullanıyorum asus klavyenin aynısı nerdeyse fotoğraftaki gibi türkçe desteği de var tavsiye ederim👍👍
6671e5ebaf4e2f1862b99a78b7ea83bf.jpg
Beyler Asus Q klavye desteği verdi 😀 güncelleme notlarında yazıyor.
050472d2f3f24fc53f3486ac217f1af8.jpg

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,110
sistem güncellemesi olarak 450 mb dosya indiriyor ama yükleme kısmına gelince yeniden başlatıp hata veriyor cihaz neden olabilr ?

burada bir sıkıntımdan bahsetmiştim ama zenfone 5 için bir çözüm halen bulabilmiş değilim cihazı sıfırlayıp tekrardan denememe rağmen güncellemeyi alabilmiş değilim cihazda halen ilk gelen sürünm gecerli ne yapabilirim

staryum

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
0

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Vatan bilgisayarda yeni bir Zenphone 5 modeli daha gördüm: http://www.vatanbilgisayar.com/asus...dirimMail&utm_content=22011510-WebIndirimMail

Tam olarak Lite da değil, bildiğimiz Zenphone 5 ile Lite arasında bir model gibi... Ama çok kafa karıştıracak. Asus bu konuda yanlış yapıyor.
Evet bu model benimde bayağı kafamı karıştırdı doğrusu bime gelen ile aynı diyecektim fakat Vatan dakinin raminin 2 gb olunca vay canına dedim doğrusu.Tabi kullanıcıların yorumlarına bakmak gerek sırf reklam olsun diye de oraya 2 gb yazmış olabilirler.Bazen belli olmuyor da bunlara [emoji4]

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Evet bu model benimde bayağı kafamı karıştırdı doğrusu bime gelen ile aynı diyecektim fakat Vatan dakinin raminin 2 gb olunca vay canına dedim doğrusu.Tabi kullanıcıların yorumlarına bakmak gerek sırf reklam olsun diye de oraya 2 gb yazmış olabilirler.Bazen belli olmuyor da bunlara [emoji4]
Bu yeni modelin ekranı da orjinal model ile aynı çözünürlükte, ama aynı ekran mı işte ona emin değilim. Kafa karıştıracak derken kastettiğim de bu zaten...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar elimde asus zenfone 4 vcar fakat yurt dışından gelme bir türlü mobil veriyi etkinleştiremedim yani yerini bulamadım ve türkçeyede çeviremedim yardımcı olurmusunuz?

roybatty

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar
4 gün önce zenfone 6 mı istanbul bilişimden siparişimden 32 saat sonra teslim aldım.
Tercihim kırmızı oldu renkte. rengi beğendiğimin ötesinde hoşuma gitti teslim alınca.
ilk açtığımda %52 batarya vardı.saat 14.00 de teslim aldım akşam 01:30 da %10 du.
belirtmem gereken en önemli özelliği wifi inanılmaz hızlı.4 sene note1.1,5 sene iphone 4s
kullandım.Ben böyle bir şey yaşamadım. 3g için bir şey diyemeyeceğim.Ama hissiyat olarak bi sıkıntı yok gibi.
Diğer husu işletim arayüzü. Asus un kendi androidi orjinal android arayüzüne göre çok daha keyifli ve kolay.
4.4.2 sürümü le geldi. İlk olarak asus un taze update i var.Hemen onu yapmanızı tavsiye ediyorum.
Senkronizze edilerek devam eden applikasyonlar ile ilgili hep alarjim olduğu için hem batarya ömrü hemde güvenlik için kapatırım.
Dolayısıyle performans a etkisinden bahsetmem doğru olmaz.Önemli bir handikapı var.Ama fiziksel.
Cam ekram gorilla glass3.. çok rijit bir koruma sağlıyor bu olumlu falat telefonun devasa cam ekranı,
üst köşelerin sonuna kadar devam ediyor.Üst köşelerin üstüne düşüşte ciddi sıkıntı yaratabilir.
Koruma zaruri bence. IPS ekranı çok şık 720p olması bir eksiklik kesinlikle hissettirmiyor.İlgiyi üstüne çekiyor.
Bu arada youtube applikasyonu fabrika ayarları ile geliyor.Ürünü Asus un veritabanına kaydetmenizi şiddetle öneririm.
Arıza servis, takip,güncel bilgiler vs bir sürü faydası var. Salt pazarlama stratejisi düşünülmeden direkt hizmet hedeflediği belli.
Sim kart ve micro sd çok kolay takılıp çıkarılıyor.Kalite hissi gerçekten iyi.
ilk izlenimlerin bunlar.Ben bir telefon gurusu değilim.Kendi çapımda elimden geldiğince bu dehşet ürünü (fiyat / performans)
aldığım için (nazar değmesin) çok ama çok mutluyum.Aslında LG g3 32 GB düşünüyordum.Hatta g flex2 ye niyetim vardı ama en erken nisanda
çıkacağı ve özellikleri bir kaç unsur hariç g3 ile aynı olduğu için vazgeçip aynı paraya zenfone alıp bir de monitörümü yenileyebildim.
tabii hazzı arrttırdı bu durum :))
ekleme ram 2 gb doğrudur.bir arkadaşım sormuş.
1.6 ghz.(avurpada satlanlar 2 :((( )

- - - Mesaj Güncellendi - - -

gsendor testinde 1907 hatasıyla kaldı.asus GS lı telefon yapmış galiba.. :)şaka bir yana nedir bu hata.

kamera 13 mega ama gece çekimlerini beğenmedim.ön kamera fena değil.
büyüklük sorun değil tekelle yan tuşlara ulaşabiliyorsun.titreşim tabiiki var.
bir mp3 ü direkt telfon zili yapamıyorsun.zil klasörünün içine de atmak gerekiyor.
arayüzün tek kötü tarafı menü tuşu ana tuş takımında yok samsung un aksine.
16 gb note1 kullandım 3 sene 9 ay.3 sene 8. ayda formatladım şiştiği için.
Bu aletin böyle bir sorun olacağını sanmıyorum.telefon değiştirme periodu bana sanki 4 yıl-5 yıl max türkiyede.
küfür etmezsiniz bence.

evet biraz geç çekiyor ve çekebilmek için yan tuşları kullandırdığı ve büyük olduğu için bir tasarım handikapı olarak kadrajı denkleştirmek biraz sinir bozucu

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Kardeşime Zenfone 5 Aldım İyi Ve Güzel Telefonda Bildirim Ayarlarında Hızlı Ayarları Nasıl Kapatıyoruz.Yada İlk Olarak Bildirim Ayarları Gelmesini Nasıl Sağlıyoruz Elimle Aşağı Kaydırdığım Zaman Bildirim Menüsü Yerine Hızlı Ayarlar Geliyor

staryum

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Kardeşime Zenfone 5 Aldım İyi Ve Güzel Telefonda Bildirim Ayarlarında Hızlı Ayarları Nasıl Kapatıyoruz.Yada İlk Olarak Bildirim Ayarları Gelmesini Nasıl Sağlıyoruz Elimle Aşağı Kaydırdığım Zaman Bildirim Menüsü Yerine Hızlı Ayarlar Geliyor
Sağdan çekersen hızlı ayar soldan çekerse bildirim menüsü gelir

tr1sh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar 1-2 hafta içinde Zenfone 6 alacağım fakat zenfone 6 ile foto çektikten sonra pcye attığımda kalite hiç tatmin etmiyor, 4096x2304 çözünürlükte çekiyor ama foto üstünde zoom yapınca aslında netlik anlamında çok geride gördüm, samsungun 5-8mplik kameraları bile bu kadar çekiyor diye düşündüm.

arkadaşlar kamera konusunda sizin görüşleriniz nasıl, ben mağaza içinde çekmiştim fotoları, gündüz güneşli veya kapalı havalarda nasıl kalite objektif bilgiler verirseniz sevinirim

staryum

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar 1-2 hafta içinde Zenfone 6 alacağım fakat zenfone 6 ile foto çektikten sonra pcye attığımda kalite hiç tatmin etmiyor, 4096x2304 çözünürlükte çekiyor ama foto üstünde zoom yapınca aslında netlik anlamında çok geride gördüm, samsungun 5-8mplik kameraları bile bu kadar çekiyor diye düşündüm.

arkadaşlar kamera konusunda sizin görüşleriniz nasıl, ben mağaza içinde çekmiştim fotoları, gündüz güneşli veya kapalı havalarda nasıl kalite objektif bilgiler verirseniz sevinirim
Güneşli havalarda ışık yeretliyse zenfone 5'in kamerası çok başarılı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar ben asus zenfone 5 kullanıcısıyım yaklaşık 3 4 ay oldu telefon süper sorunum yok sadece hoperlörü çok ses çıakrmıyor yüksek sesli ortamda sınıfta sesi duyulmuyor. Gayet hızlı bir telefon am bu günlerde wı fi sorunu çıktı baglı ama internet kulanamıyorm ful çekiyor ama kulanamıyorum bilemedm bazen düzeliyor ama eğer uygun fiyata iyi bi telefon almak istiyorsanız bu telefon ideal ayrıca jarj yetmiyor diyenler var öyle bişey yok eger telefonu şarj 100 den alıp 2 3 saat oyun oynarsanız tabi günü bitirmez ama ben gün içinde ara ara 15 er dakika 5 kez oyun oynuyorum interneti kulannıyorum günü geçiriyorum yogun kullandıgımda saah 8 den akşam 10 a kesin yetiyor

itsfresh

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Mobil veriyi otomatik yada yalnizca 3g, yalnizca edge gibi secenekler nerde bulunuyor acaba. (zen.5)