Boynuna kabloyu bağlayıp fotoğrafını çekti ve...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
genç yaşta bu çocuklara ne oluyor böyle anlamıyorum bence teknoloji bu çocukları bu hale getirdi biz 14 yaşında okulda dersten ve sokakta oyun oynamaktan başka birşey düşünemezdik şimdi çocuklar her şeye çok kolay ulaşabiliyor buda bence bu tarz sonuçlar doğuruyor senin neyine aşk ???

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşın amacı belli. Öğrenmek için gelmemiş. Klasik ateist edebiyatı yapıyor.

Ayetleri istediği yerden kırpıp, istediği şekilde yorumlayana hiçbir şey anlatılmaz.
Aslında kırptığı ayetler tam da kendisini anlatıyor. Zarara kendi rızasıyla gidene Allah da merhamet etmez.
öğrenmek için soruyorum ama sizler mantıklı cevaplar vermek yerine kuran ile çelişen cevaplar veriyorsunuz. sizlerin anlattığı kader kavramı ile kuran ayetlerinin birbirini tutmadığını söylüyorum. ayrıca hacc 18 de ilk cümleyi kırptım ki bu cümle konuyla alakalı değildi.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
öğrenmek için soruyorum ama sizler mantıklı cevaplar vermek yerine kuran ile çelişen cevaplar veriyorsunuz. sizlerin anlattığı kader kavramı ile kuran ayetlerinin birbirini tutmadığını söylüyorum. ayrıca hacc 18 de ilk cümleyi kırptım ki bu cümle konuyla alakalı değildi.

O kırptığın cümle konuyla alakalı değildi ama ayetin devamı ile alakalıydı. Hatta arada atladığın 17. Ayet de öyle. Hatta ondan önceki 15. , 14. , 13. , 12... Kur'an ayetleri birbirinden ayrı düşünülemez. Önce Kur'an'ı nasıl okumak ve nasıl anlamak gerektiğini bilmek gerekir. Anlamakta zorluk çekiyorsan büyük alimlerin tefsirlerini oku. Burada hiçbirimiz Kur'an tefsir edecek seviyede değiliz.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
O kırptığın cümle konuyla alakalı değildi ama ayetin devamı ile alakalıydı. Hatta arada atladığın 17. Ayet de öyle. Hatta ondan önceki 15. , 14. , 13. , 12... Kur'an ayetleri birbirinden ayrı düşünülemez. Önce Kur'an'ı nasıl okumak ve nasıl anlamak gerektiğini bilmek gerekir. Anlamakta zorluk çekiyorsan büyük alimlerin tefsirlerini oku. Burada hiçbirimiz Kur'an tefsir edecek seviyede değiliz.
merak etme kuranın nasıl okunduğunu sizden öğrenecek değiliz :D ben kuranı zaten ezberden biliyorum, hafızım anlıycan.. 33 yaşındayım 7 yaşından beri kuran, hadis, fıkıh eğitimleri aldım. sizlere sorduğum soruları bilmediğimden değil sizlerde bir aydınlanma yaratmak amacıyla soruyorum

Subserosa

Asistan
Reaksiyon puanı
1
5 vakit namazını kıldığı halde anne babası sevdiği kızla görüşmesine izin vermediği için kendini asan çocuk tanıyorum ben 13 yaşındayken, hangi din olgusundan bahsediyorsunuz arkadaşlar?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
merak etme kuranın nasıl okunduğunu sizden öğrenecek değiliz :D ben kuranı zaten ezberden biliyorum, hafızım anlıycan.. 33 yaşındayım 7 yaşından beri kuran, hadis, fıkıh eğitimleri aldım. sizlere sorduğum soruları bilmediğimden değil sizlerde bir aydınlanma yaratmak amacıyla soruyorum

[video]http://www.fetva.net/goruntulu-fetvalar/allah-kimi-dogru-yola-getirecegini-herkesten-iyi-bilmez-mi.html[/video]

Hafiz adam kurandaki ayetlerin anlamini bilir.

Her seferinde ayetleri isine geldigi gibi kullaniyorsun, bikmadin mi? Anlamini, nerede, kime ve nicin indirildigini bilmedigin halde üzerine yorum yapiyorsun.

Ne hafizligindan bahsediyorsun hocam sen? Biz bizansli miyiz? Dinimizi bilmiyor muyuz?

KangDae

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rahmetli de baya küfürü hak etmiş ya intihar aşk için? kafayı yemiş ya lise aşkı olsa neyse ortakul ya ortaokull. jilet atarsın faça çekersin anlarım ama intihar etmek nedir ya

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Madem biliyorsun, bildiğini paylaş da boşlukta olanlara faydalı ol. Aramızda agnostik varsa da senin yüzünden ateist olur. Böyle mi biliyorsun? Böyle mi hafızsın?..

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
arkadaşım diyorsun ki kaderi allah belirlemez, sadece senin neyi seçeceğini bilir. ama aşağıdaki ayetler bunun tam aksini iddia ediyor;

http://www.sorularlaislamiyet.com/a...an-etkilendigimiz-halde-neden-sorumluyuz.html

Oku da biraz ilim sahibi ol.

Özellikle izdirai kader ve cüz'i irade nedir o kismi iyice oku.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kaderi ikiye ayırabiliriz: Izdırari kader, ihtiyari kader.

"Izdırari kader"de bizim hiçbir tesirimiz yok. O, tamamen irademiz dışında yazılmış. Dünyaya geleceğimiz yer, annemiz, babamız, şeklimiz, kabiliyetlerimiz ızdırari kaderimizin konusu. Bunlara kendimiz karar veremeyiz. Bu nevi kaderimizden dolayı mesuliyetimiz de yok.

İkinci kısım kader ise, irademize bağlıdır. Biz neye karar vereceksek ve ne yapacaksak, Allah ezeli ilmiyle bilmiş, öyle takdir etmiştir. Sizin sorduğunuz soruda bu alanda müzakere edilmektedir. Yani siz bir aday tipi belirliyorsunuz ve arıyorsunuz. Allah da sizin istediğiniz vasıflara sahip birkaç kişiyi önünüze çıkarıyor. Sizde bunlardan birini iradenizle beğenip kabul ediyorsunuz. Alah'ın seçtiğiniz eşin kim olduğunu ezelde bilmesi kader, fakat sizin iradenizle seçmeniz cüz'i irade dediğimiz insanın mesuliyet sınırlarıdır.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
[video]http://www.fetva.net/goruntulu-fetvalar/allah-kimi-dogru-yola-getirecegini-herkesten-iyi-bilmez-mi.html[/video]

Hafiz adam kurandaki ayetlerin anlamini bilir.

Her seferinde ayetleri isine geldigi gibi kullaniyorsun, bikmadin mi? Anlamini, nerede, kime ve nicin indirildigini bilmedigin halde üzerine yorum yapiyorsun.

Ne hafizligindan bahsediyorsun hocam sen? Biz bizansli miyiz? Dinimizi bilmiyor muyuz?
merak etme kuran ayetlerinin anlamını biliyorum. gördüğüm kadarıyla dininizi bilmiyorsunuz..

Madem biliyorsun, bildiğini paylaş da boşlukta olanlara faydalı ol. Aramızda agnostik varsa da senin yüzünden ateist olur. Böyle mi biliyorsun? Böyle mi hafızsın?..
hocam hafızım ama artık müslüman değilim. islamiyeti bu kadar iyi bilip de müslüman kalabilmek vijdan sahibi kişiler için çok zor. ben de agnostiğim.

http://www.sorularlaislamiyet.com/a...an-etkilendigimiz-halde-neden-sorumluyuz.html

Oku da biraz ilim sahibi ol.

Özellikle izdirai kader ve cüz'i irade nedir o kismi iyice oku.

Kaderi ikiye ayırabiliriz: Izdırari kader, ihtiyari kader.

"Izdırari kader"de bizim hiçbir tesirimiz yok. O, tamamen irademiz dışında yazılmış. Dünyaya geleceğimiz yer, annemiz, babamız, şeklimiz, kabiliyetlerimiz ızdırari kaderimizin konusu. Bunlara kendimiz karar veremeyiz. Bu nevi kaderimizden dolayı mesuliyetimiz de yok.

İkinci kısım kader ise, irademize bağlıdır. Biz neye karar vereceksek ve ne yapacaksak, Allah ezeli ilmiyle bilmiş, öyle takdir etmiştir. Sizin sorduğunuz soruda bu alanda müzakere edilmektedir. Yani siz bir aday tipi belirliyorsunuz ve arıyorsunuz. Allah da sizin istediğiniz vasıflara sahip birkaç kişiyi önünüze çıkarıyor. Sizde bunlardan birini iradenizle beğenip kabul ediyorsunuz. Alah'ın seçtiğiniz eşin kim olduğunu ezelde bilmesi kader, fakat sizin iradenizle seçmeniz cüz'i irade dediğimiz insanın mesuliyet sınırlarıdır.
hocam benim de bu 2. kısım kadere itirazım var. kurana göre allah dilediğini doğru yola iletir de dilediğini saptırır. bazılarının kalplerini mühürler, gözlerine perde indirir de onlar doğruyu göremezler. yani bu kişilerin kendi iradeleriyle doğruyu bulma şansları allah tarafından engellenmiştir.
"Zira Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve âhirette) büyük bir azap vardır." (2/Bakara, 7)

"Allah(o yazıdan) dilediğini siler, (dilediğini de) sabit bırakır. Ana kitap (olan Levh-i Mahfûz) ise O’nun katındadır." (Rad, 39)
"Şüphesiz ki biz, her şeyi (Levh-i Mahfûz’da yazılmış) bir kadere göre yarattık." (Kamer, 49)
"Çünkü gökte ve yerde gizli hiçbir şey yoktur ki, apaçık bir kitapta (Levh-i Mahfûz’da) bulunmasın!"(Neml, 75)
görüldüğü üzere tasavvufcuların cüzzi irade saçmalıkları kuranda karşılık bulamıyor. herşeyin levhi mahfuzda yazılı kadere uygun olarak yaratıldığı, ve bu kader yazısından allahın dilediğini değiştireceği dilediğini ise sabit tutacağı belirtilmiştir. yani kader bizim irademiz dışında daha doğrusu bizim iradelerimiz yaratılmadan önce yazılmış, ve bizler ve bizim iradelerimiz ise orada yazılı kadere göre yaratılmıştır (kamer 49). öyleyse hür irade savları tamamen saçmalıktır.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
merak etme kuran ayetlerinin anlamını biliyorum. gördüğüm kadarıyla dininizi bilmiyorsunuz..

hocam hafızım ama artık müslüman değilim. islamiyeti bu kadar iyi bilip de müslüman kalabilmek vijdan sahibi kişiler için çok zor. ben de agnostiğim.

hocam benim de bu 2. kısım kadere itirazım var. kurana göre allah dilediğini doğru yola iletir de dilediğini saptırır. bazılarının kalplerini mühürler, gözlerine perde indirir de onlar doğruyu göremezler. yani bu kişilerin kendi iradeleriyle doğruyu bulma şansları allah tarafından engellenmiştir.
"Zira Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve âhirette) büyük bir azap vardır." (2/Bakara, 7)

"Allah(o yazıdan) dilediğini siler, (dilediğini de) sabit bırakır. Ana kitap (olan Levh-i Mahfûz) ise O’nun katındadır." (Rad, 39)
"Şüphesiz ki biz, her şeyi (Levh-i Mahfûz’da yazılmış) bir kadere göre yarattık." (Kamer, 49)
"Çünkü gökte ve yerde gizli hiçbir şey yoktur ki, apaçık bir kitapta (Levh-i Mahfûz’da) bulunmasın!"(Neml, 75)
görüldüğü üzere tasavvufcuların cüzzi irade saçmalıkları kuranda karşılık bulamıyor. herşeyin levhi mahfuzda yazılı kadere uygun olarak yaratıldığı, ve bu kader yazısından allahın dilediğini değiştireceği dilediğini ise sabit tutacağı belirtilmiştir. yani kader bizim irademiz dışında daha doğrusu bizim iradelerimiz yaratılmadan önce yazılmış, ve bizler ve bizim iradelerimiz ise orada yazılı kadere göre yaratılmıştır (kamer 49). öyleyse hür irade savları tamamen saçmalıktır.

abicim sen ayetlerin üzerinde tecelli ettiğini düşünebilirsin, müstahakkını bulmuşsun, ama bir umut var, o ayetlerde de dediği gibi, dilediğine de hidayet eder.

saçmalığa da bak ki İslamiyeti o kadar iyi bilip Müslüman kalmak vicdan sahibi kişilerin işi değilmiş. o nasıl bi söz? neyse, meselenin şirazesi kaçtı.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Kendini bize ayetlerle anlatman güzel. Ayetler tam olarak senden ve senin gibilerden bahsediyor. Hafızmış.. Dini tam anlamıyla biliyormuşş...

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Kendini bize ayetlerle anlatman güzel. Ayetler tam olarak senden ve senin gibilerden bahsediyor. Hafızmış.. Dini tam anlamıyla biliyormuşş...
sizlere kuran ın neden bir tanrı sözü olamayacağını anlatırdım ama manevi duygularınız incinir, yeterince açık fikirli olduğunuzu düşünmüyorum

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
sizlere kuran ın neden bir tanrı sözü olamayacağını anlatırdım ama manevi duygularınız incinir, yeterince açık fikirli olduğunuzu düşünmüyorum

Dediğinizi tam anladımmı? kuran'da Tanrının sözleri olmadığınımı söylüyorsunuz?

Ben gayet açık fikirliyim anlatın bakalım ne demek istiyorsunuz?

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Dediğinizi tam anladımmı? kuran'da Tanrının sözleri olmadığınımı söylüyorsunuz?

Ben gayet açık fikirliyim anlatın bakalım ne demek istiyorsunuz?
hocam demek istediğim bu platform bunu tartışmanın yeri değil. evet kuranın tanrıdan vahiy ile geldiğine inanmıyorum. çünkü tamamen insani tutkular ve hırslarla yazıldığı çok açıktır.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346

abi sen agnostikliği filan geçmişsin.

tartışmanın da manası yok sizinle

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

"hem yerde debelenen hiç bir hayvan ve iki kanadiyle uçan hiç bir kuş yoktur ki sizin gibi birer ümmet olmasınlar, biz kitâbda hiç bir tefrıt yapmamışızdır, sonra hepsi toplanır Rablarına haşrolunurlar" En'âm Suresi 38

Kur'an'ı tesfir eden alimler bunu farkedemedi de sen farkettin öyle mi? Allah(c.c.) sana hidayet nasip eylesin ne diyelim.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
"hem yerde debelenen hiç bir hayvan ve iki kanadiyle uçan hiç bir kuş yoktur ki sizin gibi birer ümmet olmasınlar, biz kitâbda hiç bir tefrıt yapmamışızdır, sonra hepsi toplanır Rablarına haşrolunurlar" En'âm Suresi 38

Kur'an'ı tesfir eden alimler bunu farkedemedi de sen farkettin öyle mi? Allah(c.c.) sana hidayet nasip eylesin ne diyelim.

hidayet etse müdahil olmuş olur, etmese mühürlendi olur :) boşver be abi.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=187384]promidal[/MENTION]

Ayetlerin anlamini bilmedigine %100 eminim. Sen ne kadar inkar etsende, ne kadar dininizi bilmiyorsunuz desende bu apacik ortada.

Daha öncede kendi kafana göre ayetleri kirparak bir seyler yapmaya calisiyordun, hatirlandin mi? Neyse.

Bu dini var oldugundan beri kafirler yalanladi, elbette bu zamanda da yalanlayanlar olacaktir.

Sen ne kadar kuran okudum desende, fikih hadis okudum desende nafile.

Iste senin gibi inkarcilarin gözüne Allah perde indirip kalbini mühürlüyor. Bunda anlamayacak hicbir sey yok.

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
2000'den sonra çocuk olmucaktı diye boşuna demiyorlar...

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Allah rahmet eylesin.ailesine sabırlar versin Amin.

KangDae

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler bayanlar burası dini tartışma yeri değil ama şu bir gerçek ki çocuk ne eğitim alırsa onu yapar genelde bu böyle gider

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Ergenlik çok tehlikeli birader.Ergenlik döneminde ki bir çocuğun aklından her türlü düşünce geçer.Allah rahmet etsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
daha önce davranışlarını çok agresif bulduğum ve yakıştıramadığım genç Ahbari arkadışımızı tebrik ediyorum. davranışlarında büyük bir gelişme var. keşke başka arkadaşlar da böyle ilerleme kat edebilse

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
kim bu sdn okuru? imza da bıraksaydın bari.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...