G2'nin Güzellikleri ve İnce Detayları

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Dosya yöneticisinde güzel bir kolaylık sağlanmış. "Yeni Klasör Oluştur" "Taşı" "Kopyala" "Sil" butonları pencerenin altına yerleştirilmiş. Hemen basıp istediklerinizi seçerek hızlı bir şekilde işleminizi gerçekleştiriyorsunuz.
va8ynusa.jpg

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ana ekranda simge değiştirebilmek Optimus arayüzü ile mümkün.
1. Bir uygulamaya basılı tutun, titreşimden sonra uygulamanın yerini değiştirmeden olduğu yere bırakın. Köşesinde mor balon içinde fırça belirdiğinde uygulamaya tekrar dokunun ve simgeleri görüntüleyin. Ben bu işlemi takvim uygulaması kullanarak anlatıyorum. Bu uygulama aynı zamanda köşesinden çektiğinizde widget'a da dönüşebiliyor. Bu özellikten daha önce videolu olarak bahsetmiştim.

a4yve2eq.jpg
2equva2u.jpg

2. Temanızın simgelerini beğenmediyseniz yüklediğiniz diğer temaların simgesini kullanabilirsiniz. Her uygulamada farklı tema simgesi kullanabilirsiniz. Hangi temanın hangi uygulama simgesi hoşunuza gittiyse onu kullanmakta özgürsünüz. Menü tuşuna basın ve istediğiniz temayı seçin.

Ben iphone temasını seçtim örnek olarak. Listede yüklü temaları görüyorsunuz.

atajapyr.jpg

3. Temalar da mı hoşunuza gitmedi? Uygulamalarınızla ana ekranda adeta bir albüm oluşturabilirsiniz. Nasıl mı?

•Üst sekmeden Fotoğraf Simgesini seçin.
•Simge boyutlarını belirleyin. Üstelik istediğiniz boyutta!
•Galeriye girin ve istediğiniz fotoğrafı, uygulama simgesi olarak atayın!

tyvahyde.jpg
2e8y7e7u.jpg
ytutyhaq.jpg

LG'nin güzellikleri saymakla bitmiyor!

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Göz ardı edilmiş bir sürü negatif özelliğe karşın bu tip güzellikleri de olmalı elbet.
Bi andı o. Sonr z1 in gözleri geldi aklıma, vazgeçtim :D :P
Aman negatif megatif deme bu konuda yoksa döverler yeminle :D

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
G2 güzel her yeni sistemde illaki buglar hatalar olucaktır ancak bu telefonun tek suçu markasının lg gibi sat-bırak zihniyetli bir firmanın malı olması.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Kameraları dışında bir negatiflik görmedim. En azından bu benim cihazımda böyle. =)

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sessiz mod her telefonda var ama g2 de sessiz moda aldığında gelen bütün aramalar engelleniyor fakat ekranda hepsi cevapsız olarak görünüyor. Sevdiğim özelliklerinden. Ve misafir modu olan farklı bir ikinci ekran olması.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
G2 'nin Benim İçin En Büyük Güzelliği

Geçen Hafta Koşarken Elimde Fırladı Taklalar Atarak Geçti Beni Gitti Dedim Telefon

Yerden Tereddüt ile Aldım Telefon Kapanmıştı Açtım Hiç Bir Şey Yok Son Derece Stabil Çalışıyor Yalnız anlamadığım Telefon Neden Kapanmıştı ? :)

Sanırım Bilmediğimiz Serbest Düşüş Sensörü Veya İvme Kaybı için Otomatik Kapanma Özelliğimi Var .

mucho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Geçen Hafta Koşarken Elimde Fırladı Taklalar Atarak Geçti Beni Gitti Dedim Telefon

Yerden Tereddüt ile Aldım Telefon Kapanmıştı Açtım Hiç Bir Şey Yok Son Derece Stabil Çalışıyor Yalnız anlamadığım Telefon Neden Kapanmıştı ? :)

Sanırım Bilmediğimiz Serbest Düşüş Sensörü Veya İvme Kaybı için Otomatik Kapanma Özelliğimi Var .

Bence düşüş esnasında bataryada anlık bir temassızlık olmuş :)) Böyle bir sensörü var mı bilmiyorum ama biraz fazla uçuk geldi bana :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Öyle bir sensör yoktur belki ama telefon adi plastik, 2 düşümlük canı var diyenlere kapak olduğu kesin. =)
Bence düşüş esnasında bataryada anlık bir temassızlık olmuş :)) Böyle bir sensörü var mı bilmiyorum ama biraz fazla uçuk geldi bana :)
Bataryada anlık temassızlık olmaz çünkü bataryası çıkarılabilen bir batarya değil. Öyle bildiğimiz dikdörtgen bataryalar kullanılmıyor. Sanırım kablolarla bağlı direkt. Ama neden kapandı bilemedim ben de.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Galeriden bahsetmek gerekirse kısaca:
4 kademe ızgara boyutlandırması mevcut.
Bu arayüzün asıl özelliği (ki bu özellik sadece galeride yok) önce fonksiyonu seçip daha sonra işlemi yapacağınız belgeleri, dosyaları, fotoğrafları seçiyorsunuz. Bu size ciddi anlamda kolaylık sağlıyor.

e6a3e4y4.jpg

jeparusa.jpg
5atutu6u.jpg

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ana ekran ayarları oldukça genişletilmiş. Ekstra launcher yükleyerek sahip olduğunuz özellikler cihazın içine gömülü durumda.

yrunyjeq.jpg

7 ayrı ekran geçiş efekti..

guna6e2u.jpg

6 çeşit alternatif tuş dizilimi.. üstelik siyah, beyaz, düz ve gradation seçenekleri ayrıca ana ekranda şeffaf olabilmesi..

uza8y6yg.jpg

3 ayrı kapanma efekti..
jeragysa.jpg

5 farklı açılma efekti..

adahusa2.jpg

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
cümle kurmaya tırsıyorum şu an:) herkes saatli bomba gibi mübarek:)) sen çok yaşa g2.. sen bitanesin g2... senin üstüne telefon yok g2:))

dalga geçmiyorum bu arada ciddiyim:))

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Kim ne derse desin hocam hazımsızlıklarından içleri içlerini yiyor. Bu saydığım özellikleri launcher kurarak, temalar indirerek tweakler atarak, rootlayarak, custom romlar kurarak kullanıcam diye canı çıkıyor çoğunun. =) ben telefonu rootladım custom rom kursam mı dedim ama ne fazlası var ki? Her şey stockta mevcut zaten. =)

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
htc one almayı düşünüyorum bu ara telefonu satıp... ancak bu konudan sonra aklım g2 ye kaydı ister istemez... ancak şimdi alamam heralde fiyat yüksektir... bu arada güncel fiyatı nedir g2 nin?? sıfır fiyatı?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
htc one almayı düşünüyorum bu ara telefonu satıp... ancak bu konudan sonra aklım g2 ye kaydı ister istemez... ancak şimdi alamam heralde fiyat yüksektir... bu arada güncel fiyatı nedir g2 nin?? sıfır fiyatı?

G2 daha ucuz Htc One'dan. 32GB modelini 1700-1800TL arası bulabilirsin. Belki daha ucuza bile bulabilirsin. Piyasasını takip etmiyorum aldığımdan beri. 16GB versiyonunu tavsiye etmem hafıza sorunu yaşayabilirsiniz. Ama 32lik versiyonu fazlasıyla yeter. Bazı sitelerde 1600 civarına da satılıyor diyenler var. Güvenilir yerden alın kesinlikle ve alırken kontrol edin.

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
G2 daha ucuz Htc One'dan. 32GB modelini 1700-1800TL arası bulabilirsin. Belki daha ucuza bile bulabilirsin. Piyasasını takip etmiyorum aldığımdan beri. 16GB versiyonunu tavsiye etmem hafıza sorunu yaşayabilirsiniz. Ama 32lik versiyonu fazlasıyla yeter. Bazı sitelerde 1600 civarına da satılıyor diyenler var. Güvenilir yerden alın kesinlikle ve alırken kontrol edin.

teşekkürler yardım için :thumbup1:

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Her yer kolaylık. Takvim'i ikiye ayırın iki farklı ekranda takvim notlarınızı görüntüleyin.

rememu5y.jpg

Notlarınız için 2 alternatif. İsterseniz basit ve küçük notlar alın, isterseniz notlarınızı çizerek, kapsamlı sayfa sayfa alın.

ba5azu8y.jpg
9ave2a5y.jpg

Galaxy Note serisinin vazgeçilmez programı SNote uygulamasının sadeleştirilmiş en sık kullanılan özellikleri kullanılmış. Elbette SNote'tan daha iyi olduğunu söyleyemeyiz. Burada dikkatimizi çeken şey mühendislerin o ince düşüncesi oluyor yine.
G2'mizde kalem olmadığı için notlarımızı parmaklarımızla çiziyoruz. O yüzden ne kadar istesek de hassas çizimler yapamıyoruz. Mühendisler sadece Defter uygulamasını koyup bırakmamışlar, daha hassas kullanabilelim diye içine yakınlaştırma özelliği de koymuşlar. Notunuzda istediğiniz bölgeyi, altta açılan 2. Pencerede yakınlaştırarak görüntüleyip daha hassas çizimler, düzeltmeler yapabilirsiniz.
Üstelik bu sırada ön dokunmatik tuşları da pasif konuma getirip daha güvenli çizimler yapabilirsiniz.

y8erazyr.jpg

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ya tunahan yeter abi lütfen nedir bu özellikler kendimi cahil hissediyorum ben neden bulamıyorum böyle özellikleri alla alla :D nedir abi takvimden girdin nottan çıktın samsunga girdin (hihi) :D abi süper bi telefon ya :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Daha var daha bitmedi =)) zaten bu konuyu herkes paylaşsın diye açtım ama baktım kimsede ses yok ben paylaşıyorum habire. =))

mucho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya ben konuyu ilgiyle takip ediyorum ama bu benim ilk üst düzey akıllı telefonum olduğu için kıyas yapabilecek durumda değilim malesef. Bana sorsanız herşey süper herşey ince detay :P

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ya ben konuyu ilgiyle takip ediyorum ama bu benim ilk üst düzey akıllı telefonum olduğu için kıyas yapabilecek durumda değilim malesef. Bana sorsanız herşey süper herşey ince detay :P

Başka bir cihaza geçersen anlarsın G2'nin değerini =))

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu dediğin bana ilk ve tek note 2 den xperia spye geçince olmuştu g2 alırkende son android telefonum demiştim bakalım g2den sonrada note 2 gibi olacak mı :)

Hocam Note 2'den Sp'ye geçersen bunu yaşaman çok normal bir şey. =) G2, kullanım olarak rakiplerinin de ötesinde.
Örneğin; G2'de ekranı dolu dolu kullanan, simgeleri kişiselleştiren birisi Note 3'e geçse hayal kırıklığı yaşar. Neden? G2'de ana ekrana 31 uygulama(klasörsüz) sığdırabilirken, üstelik kişiselleştirebilirken, Note 3'te o koca ekrana rağmen sadece 20 uygulama koyabiliyorsunuz. Üstelik temaya mahkumsunuz. =) bu en basit bir örnek. Karşılaştırdığım cihazlar da G2 vs Note 3 =)

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Hocam Note 2'den Sp'ye geçersen bunu yaşaman çok normal bir şey. =) G2, kullanım olarak rakiplerinin de ötesinde.
Örneğin; G2'de ekranı dolu dolu kullanan, simgeleri kişiselleştiren birisi Note 3'e geçse hayal kırıklığı yaşar. Neden? G2'de ana ekrana 31 uygulama(klasörsüz) sığdırabilirken, üstelik kişiselleştirebilirken, Note 3'te o koca ekrana rağmen sadece 20 uygulama koyabiliyorsunuz. Üstelik temaya mahkumsunuz. =) bu en basit bir örnek. Karşılaştırdığım cihazlar da G2 vs Note 3 =)
Bide o lanet nokia e6dan sonra note 2ye geçtim düşün murat131den sonra bugatti veyrona geçmişsin gibi oluyor inanmayan deneyebilir :D

menmoli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1 aydır kullanıyorum ilk düşüşü çok kötü oldu kalp krizi geçircek gibi oldum telofon fırladı çat diye ses geldi seke seke gitti ama telofonda galiba donanımsal soruna karşı ivme sensörü vs var çünkü kendini kapattı telofon. Bikeresindede su aldı ekran sudamlalı bi ünlem çıktı üçgen seklinde telofon 2 gün açılmadı. Kendine ara ara reset attı. Sonra tas gibi kullanmaya devam ettim. Telofonu rootladım kolayca ve radyo özellini açıp stock romdaki gereksiz açcık olmayan kore uygulamalarını sildim 2gb yer açıldı bunu bi deneyin. Sonra ses yükseltmesi var. Bazı ayarlarla rooomda telofon hapörlörünü %100 kullanabiliyorsunuz. Telofonundaki gıcırdama söylentilerine gelirsek 10-15 tane g2 gördüm baskalarında rica edip baktım sadece birinde gıcırdadı ve benim kullandımdada yok.Çok fonksiyonlu quick sınıfı altında özellikleri var telofonun. Sarj konuna gelirsek 30 tane bataryası 3000 mha ve üstü olanları getirin hepsini yener. Yatmadn bir saat önce şarjı yüzde 8-9 lardayken takıyom 1 saatte doluyor çalarsati kurup yatıyorum sabahleyin çaldıktan sonra dai şarj %100. Lg bu kesik gerçekten yapmıs. Telofon pazarına büyük orandada ilerde kesin giris yapar. Bu arada 4.4 güncellemesi çıktı ve kore dekiler aldı bazı ülkelerdede küçük çaplı alanlar oluyor yada kuranlar.Telofonunda ekranına bi test uygulayabilirsiniz alın bıça sivri kısmıyla çizmeye çalışın saplayın birşey olcakmı bakalım.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
1 aydır kullanıyorum ilk düşüşü çok kötü oldu kalp krizi geçircek gibi oldum telofon fırladı çat diye ses geldi seke seke gitti ama telofonda galiba donanımsal soruna karşı ivme sensörü vs var çünkü kendini kapattı telofon. Bikeresindede su aldı ekran sudamlalı bi ünlem çıktı üçgen seklinde telofon 2 gün açılmadı. Kendine ara ara reset attı. Sonra tas gibi kullanmaya devam ettim. Telofonu rootladım kolayca ve radyo özellini açıp stock romdaki gereksiz açcık olmayan kore uygulamalarını sildim 2gb yer açıldı bunu bi deneyin. Sonra ses yükseltmesi var. Bazı ayarlarla rooomda telofon hapörlörünü %100 kullanabiliyorsunuz. Telofonundaki gıcırdama söylentilerine gelirsek 10-15 tane g2 gördüm baskalarında rica edip baktım sadece birinde gıcırdadı ve benim kullandımdada yok.Çok fonksiyonlu quick sınıfı altında özellikleri var telofonun. Sarj konuna gelirsek 30 tane bataryası 3000 mha ve üstü olanları getirin hepsini yener. Yatmadn bir saat önce şarjı yüzde 8-9 lardayken takıyom 1 saatte doluyor çalarsati kurup yatıyorum sabahleyin çaldıktan sonra dai şarj %100. Lg bu kesik gerçekten yapmıs. Telofon pazarına büyük orandada ilerde kesin giris yapar. Bu arada 4.4 güncellemesi çıktı ve kore dekiler aldı bazı ülkelerdede küçük çaplı alanlar oluyor yada kuranlar.Telofonunda ekranına bi test uygulayabilirsiniz alın bıça sivri kısmıyla çizmeye çalışın saplayın birşey olcakmı bakalım.

Benimde Başıma Geldiği İçin Söylüyorum Bu Hızlı İvme Kaybı Sensörü İşini Bi Araştıralım

Çünkü Cihazda Zaten Bir "İvme Sensörü" Mevcut Bu Geliştirilmiş Veya Yazılımsal Olarak Düzenlenmiş Şüpheleri Arttı bende .!