NecronomicoN
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 12
güzel ve yararlı bir konu olmuş, ben de g2 kullanıcısıyım bilmediğim birkaç şey öğrendim bile 

S4ün ön kamerası daha geniş açılı g2den çok daha iyi bir görüşme yapılıyor.Hafıza konusunda s4 daha iyi malum hafıza kartı alır.Kamera konusunda aynı g2 zaman zaman bir tık önde olabilir.Ses konusunda hoparlör aynı zaten mono kulaklıktada aynı ama g2 rootlayıp ses artırırsan daha iyi tabiki.S4 çok daha fazla ısınan bir telefon g2 çok ısınmaz.Tasarım görecelidir ama s4 daha hafif ve şık bence.Ama lgninde önden görünümü hiçbir telefonda yok.Çok daha fazla kişiselleştirme sunuyor lg g2.Batarya konusunda s4 daha az dayanır ancak batarya değişebildiği için yedek taşırsan sıkıntı olmaz.2 telefonunda malzemesi kalitesiz ama lg burda benden daha fazla eksi not alıyor çünkü yekpare olmasına rağmen gıcırdama oluyor.Performans konusunda lg bariz önde çünkü s600 ve adreno 320 ikilisi full hdlerde yetersiz kalabiliyor s800lü ve adreno 330lu g2 burda s4ten daha iyi bir iş çıkarıyor.Gelelim can alıcı güncellemelere s4 4.3 aldı ama sorunlu diyorlar bu cihaz 4.4ü de alacak sonra 5.0ı da alıcaktır onun yanında stabilite güncellemeleri de alır sürekli fakat lgde henüz bir stabilite güncellemesi yok 4.4 alıcak martta 5.0ı alacağını ben sanmıyorum alsada çok geç alır gene yani lgnin güncelleme konusunda sabıkası devam ediyor telefon stabil çalışıyor ben kullanıyorum ama güncellenmesi gereken uygulamalar var mesela kamera uygulaması klavyenin özellikle güncellenmeli oyunlarda az çok sıkıntı oluyo ama onun 4.4le düzeleceğini düşünüyorum.Ekran yönünden lg daha iyi fakat amoled ekranlarda daha az güç tüketirler onun dışında 2 ekranda gerçeklikten uzak veriyo renkleri sanki renk patlaması gibi çoğu kişi beğeniyor ama ben beğenmedim pek onu söylim gerçeklik daha önemli bence.Lg g2 şuana kadar kullandığım ahizesi en iyi telefon bazen kısıyorum başkası duymasın diye özellikle kalabalıkta çok işe yarıyor.Onun dışında lgnin optimus arayüzü daha sorunsuz çalışıyor touchwiz sorunlu biraz.Bir lg g2 kullanısı ve s4ü de az çok inceleyen biri olarak elimden geldiğince tarafsız yorumumu yapmaya çalıştım son karar gene alıcıya ait tabi.
Renk patlaması şöyle mesela bir fotoğraf çekip bilgisayara atıyorsun hani daha rarklı görünüyor ama tabiki amoled ekranlar kadar abartılı değil bunun dışında zaten %100 parlaklıkta kullanamıyorum çünkü baş ağrısı yapıyor genelde %40 bazen %50de kullanıyorum.Dediğin gibi 4.4 sorunsuz olursa 5.0a gerek kalmaz.Bide her incelemede yekpare kasa deniliyodu demek doğru değilmiş onu da ilk defa öğrendim zaten yekpare değilse gıcırdama normal çünkü boşluk olur.Evet yazdıklarının bir kısmı dışında ben de katılıyorum. Hem S4, hem de G2 sahibi olarak.
Cihazlar tam gerçek rengi vermiyor ancak öyle bir renk patlaması benim cihazda görmedim açıkçası. Cihazdan cihaza fark ediyor sanırım. Tabi karanlık bir ortamda %100 parlaklık açarsanız bu sizi doğal olarak rahatsız eder. Yine de G2 daha gerçekçi renkler veriyor gibi.
Bir diğer yanıldığımız konu ise G2'nin yekpare kasası. Kasa yekpare görünüyor ancak aslında tırnak zoruyla açılabiliyor. Gıcırdamanın sebebi sanırım bundan dolayı. Kasayı yapıştırarak sabitlememişler. Kasayı açmayı denemenizi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ama ilginçtir ki aldığımız G2'lerden biri hiç gıcırdamıyor. Bunun için teknosaya gittim, çalışanların çoğu G2 almış, hepsi çıkardı dinletti hepsi gıcırdıyor ama benim elimdekilerden bir tanesi gıcırdamıyor. Sinir oldum.![]()
S4, 4.3 güncellemesi ile akıcılığını kaybetti ancak sanki şarjı biraz daha uzun gidiyor gibi. G2, en geç mart ayında güncelleme alacak. 5.0'ın daha ne zaman çıkacağı belli değil, şimdiden bunu alıp almayacağının tartışmasına girmek bence yersiz. Ayrıca 4.4 tatmin ederse zaten 5.0'a gerek kalmaz. iOS'taki gibi markette uygulama sıkıntısı çekmiyoruz androidde.
Son olarak hem G2'yi, hem S4'ü daha önce bu cihazları hiç kullanmamış birinin ellerine koydum. G2 ele çok daha iyi oturuyor, daha kolay tutuluyor dedi.
Evet, bir de kullandıkları yeni batarya teknolojisini kasaya tam dolduramamışlar ve batarya ile kapak arasında boşluk kalmış. Batarya'nın belirli bir şekli olmadığı için boşluğu kapatamamışlar.Renk patlaması şöyle mesela bir fotoğraf çekip bilgisayara atıyorsun hani daha rarklı görünüyor ama tabiki amoled ekranlar kadar abartılı değil bunun dışında zaten %100 parlaklıkta kullanamıyorum çünkü baş ağrısı yapıyor genelde %40 bazen %50de kullanıyorum.Dediğin gibi 4.4 sorunsuz olursa 5.0a gerek kalmaz.Bide her incelemede yekpare kasa deniliyodu demek doğru değilmiş onu da ilk defa öğrendim zaten yekpare değilse gıcırdama normal çünkü boşluk olur.
Diğer, popüler cihazlar içinde bu tarz konular açılmalı.
Şimdi sende haklısın tabi önde sony yazmıyor arkada da xperia malzeme desen muşamba gibi nerde o harika komple cam malzeme neden gece gece psikolojimi bozuyorsun arkadaşEkranı dışında diğer şeyler dikkatimi çekmiyor nedense.Ama yine de ilk Android telefon alacaklar için iyidir.
![]()
Şimdi sende haklısın tabi önde sony yazmıyor arkada da xperia malzeme desen muşamba gibi nerde o harika komple cam malzeme neden gece gece psikolojimi bozuyorsun arkadaş![]()
Hocam öyle demeyin neyseki tablet gibi çerçevemiz yok. Biz de böyle avunalım.=)
Şimdi sende haklısın tabi önde sony yazmıyor arkada da xperia malzeme desen muşamba gibi nerde o harika komple cam malzeme neden gece gece psikolojimi bozuyorsun arkadaş![]()
Kasa çelik olaydı, gerek yoktu yav SONY'e, Xperia'ya.![]()
telefonu kapatınca alarm çalıyor mu
Allah Allah, sana ne oluyor? Ben onu anlamadım şimdi. Biz Şevket ile mesajlaşıyoruz sen atılıyorsun. Ey Allahım ya ne insanlar var. Amacın tartışma çıkarmaksa yeri burası değil...
Bi' plastik için tartışılıyoruz, kovuluyoruz. Neyse daha uzatmayacağım, alıntılamazsanız sevinirim.