G2'nin Güzellikleri ve İnce Detayları

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
güzel ve yararlı bir konu olmuş, ben de g2 kullanıcısıyım bilmediğim birkaç şey öğrendim bile :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
1. G2'nin bir diğer özelliği kendinden Taskkiller özelliği. Telefonda sorunlara sebep olan sistemin çalışmasını bozan taskkiller programları kurmanıza gerek yok. Gayet hoş widget ile gelen "ram boşalt" tuşunu kullanmanız yeterli.

u6atyjy4.jpg

2. Telefonun Dock bölümüne yanyana tam 6 uygulama koyabilirsiniz. 7.yi koymaya kalktığınızda otomatik olarak klasör oluşturup birleştirir. Klasör oluşturma işlemini ayrıca yapmazsınız.

u7u6y3e7.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kolay Widget Oluşturma

Widget'a sahip uygulamaların simgelerini kolaylıkla widget'a çevirebilirsiniz. Tekrar widget sayfasına girip aramanıza gerek yoktur. Bunun için uygulamaya basılı tutup titreşimden sonra aynı yerine bırakın ve etrafında beliren mavi çerçevenin köşesinden çekin.

[video=youtube;03bex8hYrhA]http://www.youtube.com/watch?v=03bex8hYrhA[/video]

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
LG G2 mi Galaxy s4 mü ?

Şimdi bazı arkadaşlar ne de olsa Samsung, diyerek daha iyi olduğunu öne sürebilmektedirler. LG den alt yapı konusunda çekinceler mevcut. Uzun süre G2 kullanan arkadaşlar bu konu da ne diyor ?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
S4'te bu konuda paylaştığım özelliklerin hiçbirisine rastlanılmamıştır, emaresi bile yoktur. Performans olarak da, arayüz olarak da G2, S4'ü 3'e, 4'e katlar.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Rehber Düzenlemesi

Rehberinizdeki sekmeleri düzenleyebilirsiniz. Sıralamasını değiştirebilirsiniz. Favoriler ve Gruplar sekmelerini kapatabilirsiniz.

pu5y5u6u.jpg
jehy7azu.jpg

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
S4ün ön kamerası daha geniş açılı g2den çok daha iyi bir görüşme yapılıyor.Hafıza konusunda s4 daha iyi malum hafıza kartı alır.Kamera konusunda aynı g2 zaman zaman bir tık önde olabilir.Ses konusunda hoparlör aynı zaten mono kulaklıktada aynı ama g2 rootlayıp ses artırırsan daha iyi tabiki.S4 çok daha fazla ısınan bir telefon g2 çok ısınmaz.Tasarım görecelidir ama s4 daha hafif ve şık bence.Ama lgninde önden görünümü hiçbir telefonda yok.Çok daha fazla kişiselleştirme sunuyor lg g2.Batarya konusunda s4 daha az dayanır ancak batarya değişebildiği için yedek taşırsan sıkıntı olmaz.2 telefonunda malzemesi kalitesiz ama lg burda benden daha fazla eksi not alıyor çünkü yekpare olmasına rağmen gıcırdama oluyor.Performans konusunda lg bariz önde çünkü s600 ve adreno 320 ikilisi full hdlerde yetersiz kalabiliyor s800lü ve adreno 330lu g2 burda s4ten daha iyi bir iş çıkarıyor.Gelelim can alıcı güncellemelere s4 4.3 aldı ama sorunlu diyorlar bu cihaz 4.4ü de alacak sonra 5.0ı da alıcaktır onun yanında stabilite güncellemeleri de alır sürekli fakat lgde henüz bir stabilite güncellemesi yok 4.4 alıcak martta 5.0ı alacağını ben sanmıyorum alsada çok geç alır gene yani lgnin güncelleme konusunda sabıkası devam ediyor telefon stabil çalışıyor ben kullanıyorum ama güncellenmesi gereken uygulamalar var mesela kamera uygulaması klavyenin özellikle güncellenmeli oyunlarda az çok sıkıntı oluyo ama onun 4.4le düzeleceğini düşünüyorum.Ekran yönünden lg daha iyi fakat amoled ekranlarda daha az güç tüketirler onun dışında 2 ekranda gerçeklikten uzak veriyo renkleri sanki renk patlaması gibi çoğu kişi beğeniyor ama ben beğenmedim pek onu söylim gerçeklik daha önemli bence.Lg g2 şuana kadar kullandığım ahizesi en iyi telefon bazen kısıyorum başkası duymasın diye özellikle kalabalıkta çok işe yarıyor.Onun dışında lgnin optimus arayüzü daha sorunsuz çalışıyor touchwiz sorunlu biraz.Bir lg g2 kullanısı ve s4ü de az çok inceleyen biri olarak elimden geldiğince tarafsız yorumumu yapmaya çalıştım son karar gene alıcıya ait tabi.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
S4ün ön kamerası daha geniş açılı g2den çok daha iyi bir görüşme yapılıyor.Hafıza konusunda s4 daha iyi malum hafıza kartı alır.Kamera konusunda aynı g2 zaman zaman bir tık önde olabilir.Ses konusunda hoparlör aynı zaten mono kulaklıktada aynı ama g2 rootlayıp ses artırırsan daha iyi tabiki.S4 çok daha fazla ısınan bir telefon g2 çok ısınmaz.Tasarım görecelidir ama s4 daha hafif ve şık bence.Ama lgninde önden görünümü hiçbir telefonda yok.Çok daha fazla kişiselleştirme sunuyor lg g2.Batarya konusunda s4 daha az dayanır ancak batarya değişebildiği için yedek taşırsan sıkıntı olmaz.2 telefonunda malzemesi kalitesiz ama lg burda benden daha fazla eksi not alıyor çünkü yekpare olmasına rağmen gıcırdama oluyor.Performans konusunda lg bariz önde çünkü s600 ve adreno 320 ikilisi full hdlerde yetersiz kalabiliyor s800lü ve adreno 330lu g2 burda s4ten daha iyi bir iş çıkarıyor.Gelelim can alıcı güncellemelere s4 4.3 aldı ama sorunlu diyorlar bu cihaz 4.4ü de alacak sonra 5.0ı da alıcaktır onun yanında stabilite güncellemeleri de alır sürekli fakat lgde henüz bir stabilite güncellemesi yok 4.4 alıcak martta 5.0ı alacağını ben sanmıyorum alsada çok geç alır gene yani lgnin güncelleme konusunda sabıkası devam ediyor telefon stabil çalışıyor ben kullanıyorum ama güncellenmesi gereken uygulamalar var mesela kamera uygulaması klavyenin özellikle güncellenmeli oyunlarda az çok sıkıntı oluyo ama onun 4.4le düzeleceğini düşünüyorum.Ekran yönünden lg daha iyi fakat amoled ekranlarda daha az güç tüketirler onun dışında 2 ekranda gerçeklikten uzak veriyo renkleri sanki renk patlaması gibi çoğu kişi beğeniyor ama ben beğenmedim pek onu söylim gerçeklik daha önemli bence.Lg g2 şuana kadar kullandığım ahizesi en iyi telefon bazen kısıyorum başkası duymasın diye özellikle kalabalıkta çok işe yarıyor.Onun dışında lgnin optimus arayüzü daha sorunsuz çalışıyor touchwiz sorunlu biraz.Bir lg g2 kullanısı ve s4ü de az çok inceleyen biri olarak elimden geldiğince tarafsız yorumumu yapmaya çalıştım son karar gene alıcıya ait tabi.

Evet yazdıklarının bir kısmı dışında ben de katılıyorum. Hem S4, hem de G2 sahibi olarak.

Cihazlar tam gerçek rengi vermiyor ancak öyle bir renk patlaması benim cihazda görmedim açıkçası. Cihazdan cihaza fark ediyor sanırım. Tabi karanlık bir ortamda %100 parlaklık açarsanız bu sizi doğal olarak rahatsız eder. Yine de G2 daha gerçekçi renkler veriyor gibi.
Bir diğer yanıldığımız konu ise G2'nin yekpare kasası. Kasa yekpare görünüyor ancak aslında tırnak zoruyla açılabiliyor. Gıcırdamanın sebebi sanırım bundan dolayı. Kasayı yapıştırarak sabitlememişler. Kasayı açmayı denemenizi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ama ilginçtir ki aldığımız G2'lerden biri hiç gıcırdamıyor. Bunun için teknosaya gittim, çalışanların çoğu G2 almış, hepsi çıkardı dinletti hepsi gıcırdıyor ama benim elimdekilerden bir tanesi gıcırdamıyor. Sinir oldum. :D
S4, 4.3 güncellemesi ile akıcılığını kaybetti ancak sanki şarjı biraz daha uzun gidiyor gibi. G2, en geç mart ayında güncelleme alacak. 5.0'ın daha ne zaman çıkacağı belli değil, şimdiden bunu alıp almayacağının tartışmasına girmek bence yersiz. Ayrıca 4.4 tatmin ederse zaten 5.0'a gerek kalmaz. iOS'taki gibi markette uygulama sıkıntısı çekmiyoruz androidde.
Son olarak hem G2'yi, hem S4'ü daha önce bu cihazları hiç kullanmamış birinin ellerine koydum. G2 ele çok daha iyi oturuyor, daha kolay tutuluyor dedi.

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Evet yazdıklarının bir kısmı dışında ben de katılıyorum. Hem S4, hem de G2 sahibi olarak.

Cihazlar tam gerçek rengi vermiyor ancak öyle bir renk patlaması benim cihazda görmedim açıkçası. Cihazdan cihaza fark ediyor sanırım. Tabi karanlık bir ortamda %100 parlaklık açarsanız bu sizi doğal olarak rahatsız eder. Yine de G2 daha gerçekçi renkler veriyor gibi.
Bir diğer yanıldığımız konu ise G2'nin yekpare kasası. Kasa yekpare görünüyor ancak aslında tırnak zoruyla açılabiliyor. Gıcırdamanın sebebi sanırım bundan dolayı. Kasayı yapıştırarak sabitlememişler. Kasayı açmayı denemenizi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ama ilginçtir ki aldığımız G2'lerden biri hiç gıcırdamıyor. Bunun için teknosaya gittim, çalışanların çoğu G2 almış, hepsi çıkardı dinletti hepsi gıcırdıyor ama benim elimdekilerden bir tanesi gıcırdamıyor. Sinir oldum. :D
S4, 4.3 güncellemesi ile akıcılığını kaybetti ancak sanki şarjı biraz daha uzun gidiyor gibi. G2, en geç mart ayında güncelleme alacak. 5.0'ın daha ne zaman çıkacağı belli değil, şimdiden bunu alıp almayacağının tartışmasına girmek bence yersiz. Ayrıca 4.4 tatmin ederse zaten 5.0'a gerek kalmaz. iOS'taki gibi markette uygulama sıkıntısı çekmiyoruz androidde.
Son olarak hem G2'yi, hem S4'ü daha önce bu cihazları hiç kullanmamış birinin ellerine koydum. G2 ele çok daha iyi oturuyor, daha kolay tutuluyor dedi.
Renk patlaması şöyle mesela bir fotoğraf çekip bilgisayara atıyorsun hani daha rarklı görünüyor ama tabiki amoled ekranlar kadar abartılı değil bunun dışında zaten %100 parlaklıkta kullanamıyorum çünkü baş ağrısı yapıyor genelde %40 bazen %50de kullanıyorum.Dediğin gibi 4.4 sorunsuz olursa 5.0a gerek kalmaz.Bide her incelemede yekpare kasa deniliyodu demek doğru değilmiş onu da ilk defa öğrendim zaten yekpare değilse gıcırdama normal çünkü boşluk olur.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Renk patlaması şöyle mesela bir fotoğraf çekip bilgisayara atıyorsun hani daha rarklı görünüyor ama tabiki amoled ekranlar kadar abartılı değil bunun dışında zaten %100 parlaklıkta kullanamıyorum çünkü baş ağrısı yapıyor genelde %40 bazen %50de kullanıyorum.Dediğin gibi 4.4 sorunsuz olursa 5.0a gerek kalmaz.Bide her incelemede yekpare kasa deniliyodu demek doğru değilmiş onu da ilk defa öğrendim zaten yekpare değilse gıcırdama normal çünkü boşluk olur.
Evet, bir de kullandıkları yeni batarya teknolojisini kasaya tam dolduramamışlar ve batarya ile kapak arasında boşluk kalmış. Batarya'nın belirli bir şekli olmadığı için boşluğu kapatamamışlar.

Gıcırdamanın bir diğer sebebi ise kapağın, kasa çevresini tamamen sarması. Samsunglardaki gibi ince bir kapak olup arkaya oturtulsaydı yine böyle bir gıcırdama olmazdı diye düşünüyorum. Bu sabitlenmemiş kapak telefonun kasasının büyük çoğunluğunu oluşturuyor. O yüzden esnekliğinden dolayı gıcırdama yapıyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
QuickRemote ne demek derseniz kısaca "sınırsız kumanda" derim. Neden mi? Çünkü menüde sizin cihazınıza uygun kumanda olmasa bile cihazınızın kumandasını telefona kopyalayabiliyorsunuz. Evet, kumandanızın kızılötesi ışınlarını okuyup, telefona kopyalama yeteneğine sahip bir program QuickRemote.

1. Kumandaya erişim oldukça kolay. Telefon kilitliyken bile kilidi açmadan kumandayı kullanabilirsiniz.
Telefon açıkken de bildirim panelinde daima hazırda tutabilirsiniz, panelde kalabalık yapmasın derseniz kaldırabilirsiniz de.

3utu8ahu.jpg
mezuza7y.jpg

2. Listeden istediğiniz cihazınızın türünü ve markasını seçip hazırda yüklenmiş varsa kumandanızı seçebilirsiniz.

8y3amura.jpg

3. Eğer listede cihazınız yoksa (+) Evrensel Uzaktan Kumanda butonuna basarak, istediğiniz ismi girip kumanda dizayn ederek ekleyebilirsiniz.

evebe5y4.jpg
ju9useny.jpg

4. Kumandanızı istediğiniz şekilde dizayn ettikten sonra sıra kızılötesi tanıtmaya geliyor. Karşınıza çıkan rehbere bakarak kopyalama işlemini gerçekleştirin. Ve her zaman elinizin altında olan yeni kumandanız hayırlı olsun.

7u3ejyda.jpg

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Diğer, popüler cihazlar içinde bu tarz konular açılmalı.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Diğer, popüler cihazlar içinde bu tarz konular açılmalı.

Diğer cihazlardan kastın sanırım sadece Note 3 için açılması lazım oda kalemi için başka cihazlarda bu tür yenilikler yok sanırım :)

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ekranı dışında diğer şeyler dikkatimi çekmiyor nedense. :P Ama yine de ilk Android telefon alacaklar için iyidir. :)

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ekranı dışında diğer şeyler dikkatimi çekmiyor nedense. :P Ama yine de ilk Android telefon alacaklar için iyidir. :)
Şimdi sende haklısın tabi önde sony yazmıyor arkada da xperia malzeme desen muşamba gibi nerde o harika komple cam malzeme neden gece gece psikolojimi bozuyorsun arkadaş :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Şimdi sende haklısın tabi önde sony yazmıyor arkada da xperia malzeme desen muşamba gibi nerde o harika komple cam malzeme neden gece gece psikolojimi bozuyorsun arkadaş :D

Hocam öyle demeyin neyseki tablet gibi çerçevemiz yok. Biz de böyle avunalım. :P =)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
İnce detaylara çok takılan biri olarak bir şey daha dikkatimi çekti. Fotolara bakınca "yok artık hocam yaa" diyebilirsiniz. O kadar ince detaylara takılabiliyorum bazen.

Bu hoşuma gittiği için paylaşıyorum. Yoksa o kadar da mühim bir özellik değil belki de mühimdir. =))

Fotoğrafı paylaşmak için aşağı sürüklediğinizde aslı ekranın ortasında kalıyor ve bir kopyası aşağı iniyor. Yani "korkmayın orjinali elinizde kalacak" demek istiyor bir nevi. =))

e8a6eraq.jpg

Fotoğrafı silmek için yukarı sürüklediğinizde de komple yukarı çıkıyor. Tamamen kaldırılacağını gösteriyor.

ajate7yr.jpg

Evet, değişik bir ayrıntı bence. =)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Klavye Detayları

Rakiplerine göre daha görsel bir klavye, tabi bu benim kişisel görüşüm.

Burada değinmek istediğim en önemli detaylardan birisi, tek elle klavye kullanma ayarını açtığınızda klavye ile birlikte "GÖNDER" butonunun da sola geçmesidir. Bunun gözden kaçırılmaması gereken bir detay olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha büyük ekranlı Galaxy Note serisinde klavye sola kayarken "GÖNDER" butonu sabit kalıyor. Bu da sol elle kullanımı zorlaştırıyor. Bu telefonda bu da düşünülmüş. =)

ememanum.jpg
ypyqena5.jpg

Ve yine ekranı yan yatırdığınızda tıpkı tablet kullanır gibi klavye ortadan ikiye ayrılıp elinize yaklaşıyor. Çok daha kolay kullanım sağlıyor.

umyruvyv.jpg

Ayarlar kısmı daha da geliştirilmiş. Marketten başka bir klavye indirmenize gerek kalmıyor neredeyse. Çünkü temasını bile değiştirebiliyorsunuz, klavye üzerinde çeşitli düzenlemeler yapabiliyorsunuz. LG Smart World'den de Tema indiribiliyorsunuz.

gude5a7a.jpg
ju2u3usy.jpg

Bu arada klavyeyi sürükleme özelliklerinden de bahsedeyim. Ayarlar menüsünden bunu aktif ettiğinizde, klavyeyi sürükleyerek kontrol edebilirsiniz.
- Aşağı sürüklerseniz klavye gizlenir.
- Sağa sürüklerseniz klavye tek el görünümünde sağ tarafa yaslanır.
- Sola sürüklerseniz klavye tek el görünümünde sol tarafa yaslanır.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11

Kasa çelik olaydı, gerek yoktu yav SONY'e, Xperia'ya. :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Kasa çelik olaydı, gerek yoktu yav SONY'e, Xperia'ya. :D

Dostum bak sana insanca yaklaşıyorum, lütfen bu konuyu terk edermisin ? tartışma küfürleşme istemiyorum eğer bir telefonu beğenmiyorsan lütfen yorum yapma zaten burası telefonun hakkında kötü düşünceler söyleme platformu değil anlatabiliyormuyum ? seni şikayet etmek istemiyoruz lütfen konuyu terk et git farklı konularda kötüle g2yi alakası olmayan konularda tartışma çıkartmaya çalışma yorum bile yazma sadece git şu konudan rıca ediyorum, birazcık gururun varsa gidersin hiç bişide yazmazsın.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Başarılı ve bilgilendirici bir konu olmuş, olmaya devam ediyor. Elinize sağlık.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
telefonu kapatınca alarm çalıyor mu

Onu hiç denemedim ama büyük ihtimal çalışıyordur Tunahana sormak lazım denesin o bi :) ben modern cobat 4 indiriyorum kapatamayacam telefonu kusura bakma :)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
G2'nin Dosya Yöneticisinden bir görüntü:

Tüm dosyalara, Müziklere, Resimlere, Videolara ve Belgelere ulaşmanızı kolaylaştırıyor ayriyetten bu sıraladığım seçenekler ne kadar belleğinizi aldığını görebiliyorsunuz ve tüm dosyalarda telefonun size verdiği bellek 10.62, Bana kalan 9.74 olarak görebiliyoruz :) En alt tarafta Bulut depolamayıda eklemişler güzel olmuş :) bilmeyenler görmüş olur hiç yoktan, telefon tamamen size kolay bir kullanım sunmaya çalışmış Engellisinden teknoloji cahiline kadar her türde insanlar için kolaylaştırma yapılmaya çalışılmış ve başarılıda olmuşlar diye düşünüyorum :)

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Allah Allah, sana ne oluyor? Ben onu anlamadım şimdi. Biz Şevket ile mesajlaşıyoruz sen atılıyorsun. Ey Allahım ya ne insanlar var. Amacın tartışma çıkarmaksa yeri burası değil...

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Allah Allah, sana ne oluyor? Ben onu anlamadım şimdi. Biz Şevket ile mesajlaşıyoruz sen atılıyorsun. Ey Allahım ya ne insanlar var. Amacın tartışma çıkarmaksa yeri burası değil...

Söylediklerimi iyice anlamamışsın. Bu konuya gelip lg g2 yi eleştireceksen senden insan gibi rıca ettim gitmeni istedim kim ile tartıştığın umrumda değil konu arkadaşıma ayit bende oda seni bu konuda tartışma veya birilerinle g2 için mesajlaşmanı istemiyoruz. Senden insan gibi rıca ettim biraz gururun varsa şu konuda daha fazla uzatmazsın dedim ama kime dedim.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bi' plastik için tartışılıyoruz, kovuluyoruz. Neyse daha uzatmayacağım, alıntılamazsanız sevinirim.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bi' plastik için tartışılıyoruz, kovuluyoruz. Neyse daha uzatmayacağım, alıntılamazsanız sevinirim.

Bakın ben bu forumda herkesi seviyorum senide seviyorum ahmetide mehmetide benim bir lafım yok fakat her telefonun belirli sorunları kusurları vardır fakat bunları her konuya gelip söylemek hem sahiplerini hemde alıcak olanları öfkelendiriyor. Demek istediğim ha telefon cokmu kötü iki gün içinde bozuluyormu kendine sakla hocam bırak boşver dile getirme zaten telefonu almak isteyen büyük çaplı bir araştırma yapıyor her güzel bir konuyu kötü hale çevirmek yakışmıyor ya. Burda g2nin ufak ayrıntılarını sizlerle paylaşıyoruz anti g2ciler gelip yok efendim çelik kasa değil yok efendim plastik abi tamam sen bunları dedikten sonra telefon değişmeyecekki aynı olucak tekrarlıyorum zaten satın almak isteyen biri araştırıcak, bende satın aldım ve almadan önce araştırdım videolar izledim forumları gezdim ama her iyi konuda g2yi kötü yönde eleştiri görmekten cidden sıkıldım sen beni anla en azından. Sony bir problemini her sony ile ilgili konuya yazılsa nasıl olur veya farklı bir model ? lütfen ya kimseyi kırmak istemiyorum tartışmakta kötü olmakta istemiyorum ama şu eleştiri olaylarını kapatalım artık ya plastikse plastik çöp ise çöp bizler mutluyuz lütfen daha fazla uzatmayalım anlayışın içinde teşekkürler ve unutmaki ben seni veya başkası konudan kovmuyoruz bu bizim haddimiz değil sadece eleştiri yapıcaksan g2 ile ilgili daha fazla gelme demiştim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Arkadaşlar tartışmayın. G2'yi kötüleyenlere karşı zaten bir cevaptır bu konu. Siz plastik olmayan telefonlar alın, biz G2'nin güzelliklerinden faydalanmaya devam ediyoruz.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
telefonu kapatınca alarm çalıyor mu

Hayır telefon tam kapalıyken Alarm çalmıyor. Akıllı telefonlarda pek çalan görmedim. Gerçi günümüzde telefonunu yatarken kapatan da hiç görmedim.