Samsung Galaxy S4 Zoom (SM-C101)

alsonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar sizce bu ürün android 4.3 ve 4.4 güncellemesi alırmı ? ben bu ürünü almayı düşünüyorum fakat bana güncelleme almaz gibi geliyor çünkü kamera yazılı çok önemli bu cihazda yeni sürümlere portlamazlar gibi

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
arkadaşlar sizce bu ürün android 4.3 ve 4.4 güncellemesi alırmı ? ben bu ürünü almayı düşünüyorum fakat bana güncelleme almaz gibi geliyor çünkü kamera yazılı çok önemli bu cihazda yeni sürümlere portlamazlar gibi

sonuçta güncellemeyi evde oturup yapmayacaklar... cihazın daha yeni çıkmış olması S4 gibi amiralin ismine dayandırılması ve daha nice güncellemeler alabilecek kapasitede olduğu için bence endişe etmenize gerek yok... ki samsung bu cihaza güncelleme vermezse diğer firmaların s4 zoom'a karşılık çıkarmış olduğu modeller arasında eziklik veya eksiklik yaşayabilir ama samsungun bu duruma düşeceği aklımdan bile geçmiyor :)

alsonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
s3 mini mesela s3 ün adını taşıyor ama adam gibi güncelleme bile almadı endişe duyuyor insan :)

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
s3 mini mesela s3 ün adını taşıyor ama adam gibi güncelleme bile almadı endişe duyuyor insan :)

sadece adını taşımasını belirtmedim dikkatinizi çekerim... ayrıca güncelleme takıntısını anlamış değilim bu cihaz zaten fix çalışıyorsa bence gereği yoktur ama isteyen sayısı yüksek...

şimdi kendinizi samsungun yerine koyun ve bu yönce galaxy kameralar dışında içine telefon özelliğini port ettiğiniz ve özene bezene yaptığınız göz bebeği niteliğindeki bir cihazı diğer cihazlara ezdirir misiniz?

ki alacaksanız ve takıntılı bir insan değilseniz pişman olmazsınız. yukarıdaki diğer sayfalardaki bütün fotoğrafları ben çektim ve neredeyse hiç uğraşmadan sadece iyi kareleri görerek... sizce de iyi değiller mi?

ayrıca s3 mini ile s4 zoom'u aynı kefeye koyduğunuz için üzüldüm :( s3 mini bana göre boş bir cihazdan ibarettir s4 zoom'un bataryası olamaz :P adını kullandırması sadece satış taktiği idi ve emin olun çok sattırdı s4 zoom farklı bir cihaz çoğu insanın ön yargı ile baktığı bir cihaz bu nedenle bu taktiğe yine ihtiyaç vardı ama sadece satış için gerisini S4 Zoom rahatlıkla halleder... tekrar ediyorum pişman olmazsınız

alsonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
güncelleme takıntısı değil ama güncellense iyi olmaz mı mesela android 5 çıkınca 5 ile kullanmak daha iyi olur. takıntılı biri değilim hem kamera ihtiyacım var hemde telefonumu yenilemem lazım ve bu cihaz tam bana göre ve fiyatıda uygun.s3 mini ile aynı kefeye koymadım bu s4 altında satılan bi cihaz o da s3 adı altında satıldı ve gereksiz rezalet bi üründü s3 mini bence max 500 tl eder benim gözümde. ilerde s3 mini gibi rezalet olmasını istemiyorum sonuçta s3 mini çıktıgında çok ilgi gördü. s4 kamera rezalet değil bundan eminim tek eksi güncelleme olucak gibi :) ayın 15 den sonra alıcam insallah bide kasko yaptımmı tamamdır biraz sert kullanırım cihazları :) . fotoğraflar başarılı cihazın kamerasına lafım yok kalın olmuş ama sonuçta kaliteli ve 10x zoom lu lensi var. gülü seven dikenine katlanır hesabı :p size bazı sorularım olucak cihazla oyun oynadınız mı oynadıysanız performansı nasıl ? samsungun ses kalitesi biraz kötü diğer markalara göre genelde bu cihazın sesi nasıl tatmin edicimi ?
bu arada kusuruma bakma biraz fazla soru sordum :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Birde hangi siteden almamı önerirsiniz bazıları paralel ithalat satıyorlar

seyhanursel

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben bir appleci olarak samsungun cihazlarini begeniyorum ama o android yokmu o android Off Off :thumbdown:cihazlari Baba geriye götürüyor S4 Zoom u bizzat Test ettim Zoom u mithis:thumbup1:

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
güncelleme takıntısı değil ama güncellense iyi olmaz mı mesela android 5 çıkınca 5 ile kullanmak daha iyi olur. takıntılı biri değilim hem kamera ihtiyacım var hemde telefonumu yenilemem lazım ve bu cihaz tam bana göre ve fiyatıda uygun.s3 mini ile aynı kefeye koymadım bu s4 altında satılan bi cihaz o da s3 adı altında satıldı ve gereksiz rezalet bi üründü s3 mini bence max 500 tl eder benim gözümde. ilerde s3 mini gibi rezalet olmasını istemiyorum sonuçta s3 mini çıktıgında çok ilgi gördü. s4 kamera rezalet değil bundan eminim tek eksi güncelleme olucak gibi :) ayın 15 den sonra alıcam insallah bide kasko yaptımmı tamamdır biraz sert kullanırım cihazları :) . fotoğraflar başarılı cihazın kamerasına lafım yok kalın olmuş ama sonuçta kaliteli ve 10x zoom lu lensi var. gülü seven dikenine katlanır hesabı :p size bazı sorularım olucak cihazla oyun oynadınız mı oynadıysanız performansı nasıl ? samsungun ses kalitesi biraz kötü diğer markalara göre genelde bu cihazın sesi nasıl tatmin edicimi ?
bu arada kusuruma bakma biraz fazla soru sordum :)

Birde hangi siteden almamı önerirsiniz bazıları paralel ithalat satıyorlar

sesi bence idare eder seviyelerde oyunlarda çok yüksek performans beklenmemeli S4 Mini ile neredeyse aynı özelliklere sahip ama daha iyi diyebiliriz fotoğrafları daha iyi yorumlayabilmesi için grafik işlemcisi biraz daha güçlü... kendi orjinal kılıfı var onu alırsan sadece arka alt kısımdaki çıkıntı korunmuyor ona da dikkat edersiniz galiba.
vatandan al diyebilirim... bana kalırsa hiç sitelere bulaşma derim ama yine de siz bilirsiniz...

alsonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bulundugum yere en yakın samsung yetkili satıcı 200 km uzaklıkta ortalama oyun sürekli oynanmaz bu cihazda zaten arada sırada oynarım can sıkıntısından onlarıda kaldırır gibime geliyor sağol verdiğiniz bilgiler için

ahmeterkann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun kardeşim. İyi günlerde kullan

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bulundugum yere en yakın samsung yetkili satıcı 200 km uzaklıkta ortalama oyun sürekli oynanmaz bu cihazda zaten arada sırada oynarım can sıkıntısından onlarıda kaldırır gibime geliyor sağol verdiğiniz bilgiler için

samsung yetkili satıcısından alacağınız cihazın kutusunun üzerinde samsung stickerı olmasına dikkat ediniz yoksa almayınız... biz satardık fakat para/güven meseleleri can sıkıcı oluyor maalesef.

alırsanız telefonun ısınmasına aldırış etmeyiniz bu da forumdaş tavsiyesi :)

şimdiden hayırlı olsun

alsonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sağol dikkat ederim :) ısınsın ya önemli değil. teşekkürler :)

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bu arada cihazın garantisine Genpa yada Başarı bakmıyormuş :( sadece İstanbul'daki bir firma sadece S4 ZOOM ile ilgileniyormuş... Bunun sebebi ise diğer servislerdeki elemanların cihaz üzerindeki lens ve tamiri hakkında bilgi sahibi olmamaları imiş.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ya gidip diğer servislerde dağılacağına öyle olması daha iyi aslında ama firma nedir ne değildir bilemiyorum... onu da öğreniriz elbet.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
pek hoşnut olamadım resimlerden :D abartılacak kadar değil yani :)

çünkü düşük çözünürlük ile oraya atılmış... onlar orjinal değiller :D

1235392_339141609565306_1169313543_n.jpg
[MENTION=130683]android3[/MENTION] kullanmadan coşturduğunuz cihazları da görecez :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar s4zoom a sahıbım ama ekran almayı bı turlu bulamadım diğer samsung modellerınde ekran surukleyerek alırken bunda nasıl ekran alma yı yapıyoruz bılen var mı ?

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
çünkü düşük çözünürlük ile oraya atılmış... onlar orjinal değiller :D

1235392_339141609565306_1169313543_n.jpg
@android3 kullanmadan coşturduğunuz cihazları da görecez :D

[MENTION=130683]android3[/MENTION] ustacım taaa ne zaman yazmışım görüyorsun :) hadi yorumunu yap bakalım :P

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
84
Merhaba Arkadaşlar;

Bu konumuzda Samsung'un yeni ve farklı bir modelini sizlere tanıtmaya çalışacağım... Hedef Samsung Galaxy S4 Zoom kod adı SM-C101.

Samsung Galaxy Camera isimli cihazı ile başlattığı akımın olumlu gelişmesiyle birlikte gereken adımı attı ve eksikliği tamamlayarak yüksek kaliteli bir fotoğraf makinesi ile telefonu birleştirdi. İlerleyen zamanlarda farklı eleştirilerle karşılaşabilecek olan cihazımızı tanıtmaya başlayalım ...

Öncelikle fotoğraf makinesi tarafına değinmek istiyorum;

440x330-samsung-galaxy-s4-zoom-8.jpg

Samsung fotoğraf makineleri üzerine de çalıştığı için bu cihazda da Samsung lens kullanılmış, lensten bahsetmişken hemen ön kısmına cepte kullanıma ve darbelere karşı dayanıklı olması açısından cam koyulmuş bu şekilde lens koruma altına alınmış... 16 MP bir kamera ile 10X Optik zoom yapma imkanı veren Galaxy S4 Zoom arka aydınlatmalı CMOS sensör kullanmakta, arka aydınlatmalı CMOS sensör yüksek hızlı işlem performansı için daha verimli ışık almasını sağlar. CMOS sensör tarafından sunulan görüntü bindirme ve gelişmiş gürültü azaltma teknolojisi, loş ışık altında, gece manzaraları ve iç mekan çekimlerinde kamera duyarlılık ve obtüratör hızını ayarlamanızı sağlayabilmekte...

Teknik özelliklere değinecek olursak;

Cihazımız 63,5 x 125,5 x 15,4 mm boyutları ve 208 gram ağırlığındaki fiziki özelliklere sahip. S4 Zoom'un ekranında Corning Gorilla Glass 3 camı kullanılmış ve bu ekran 4.3'' boyutunda qHD sAMOLED olup 540 x 960 pixel çözünürlüğü kullanıcılarına sunmakta... S4 Zoom'un pixel per inch değeri ise 256ppi ...

Hafıza değerlerine baktığımızda 1.5 GB ram kullanan S4 Zoom'un 8 GB dahili hafızası bulunuyor, kullanıcıya ise 5 GB dolaylarında yer kalmakta. Bu hafıza değerleri kesinlikle az bulunacaktır, cihaz 64 GBa kadar microSD kart ile yükseltmeyi destekliyor...

Veri bağlantısına önem verenler için kısaca değinecek olursak cihaz 3G ile en fazla 21.1 Mbps hızı desteklemekte... Wi-Fi 802.11 a/b/g/n hizmetini kullanıcısına sunan S4 Zoom'da bluetooth 4.0 kullanılmış.

Android 4.2 sürümü ilen gelen cihazda chipset olarak Pega-Dual +XMM6262 cpu ise Dual-core 1.5 GHz Cortex-A9 kullanılmış... Grafik işlemcisi olarak Mali 400 entegre edilmiş durumda.

Merak edilen konulardan biriside batarya durumu; Li-Ion 2330 mAh bataryası bulunan cihazın bekleme süresi kullanıma göre değişmekte, dikkatli bir kullanıcıysanız 1 günü rahatlıkla çıkarabilirsiniz fakat bu cihazı alıp sürekli cebinizde taşıyacağınızı pek sanmıyorum ... Bu durumda fotoğraf çekim sayınız şarjınızın ne kadar gideceğine fazlasıyla etki edecektir... Cihazla birlikte extra battery kit verilmesinin aşikar sebebi bekleme süresinin yetersiz kalabileceği düşüncesidir ... 2330 mAh lik bir batarya normal telefonlar için oldukça iyi bir değere sahip olabilir fakat fotoğraf makinesi+telefon için ancak ortalama bir değer sayılabilir... ilerleyen zamanlarda şarj nedeni ile eleştiri alacak olsa da hem kompakt fotoğraf makinesi hem S4 Zoom deneyimine sahip olarak şarj durumunu yeterli bulmaktayım...

Samsung Galaxy S4 Zoom Unboxing Videomuz;

[video=youtube;3GdARafmT2o]http://www.youtube.com/watch?v=3GdARafmT2o[/video]

İç mekanda çekmiş olduğum birkaç resim;

554001_311152585697542_680130188_n.jpg

999394_311152609030873_820598232_n.jpg

güzel yüz moduyla :)

994542_311152535697547_1427407948_n.jpg

1098216_311152685697532_857244969_n.jpg

17735_311152859030848_2144485989_n.jpg

1004663_311152799030854_1413074314_n.jpg

933910_311152865697514_1602126980_n.jpg

1014190_311152955697505_83305887_n.jpg

ilerleyen günlerde gündüz/gece dış mekan fotoğraf/video deneyimleri ve video inceleme eklenecektir.

ayrıca isteyenler için fotoğrafların yüksek çözünürlükteki halleri BURAYA eklenmiştir... incelemeler için sorunuz veya isteğiniz olursa belirtirseniz sevinirim.

İlginiz İçin Teşekkür Ederim... Her zamanki gibi abime de teşekkür ederim :)
Acaba bu yanında verilen extra batarya kitini birlikte satan bir yer varmı. Yani hepsi burada teknosa bimeks satürn gibi....

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Onun kutusu ayrı zaten.. birlikte derken cihazla birlikte sattık... cihaz geldiğinde o küçük kutu cihazın kutusuna yapışık geliyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben aldım çok manyak bişey tavsiye ederim bulunduğun yerden 15 km deki bi resmi çekip neyin ne olduğunu görebilirsin...