Xperia Z hayal kırıklıgı

erkan614

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dün umreden döndüler gelirken 2 tane tanesi 1250 den z getirdiler
1- ekran materyali cam değil yine yumuşak üstünde plastik bi kaplama var aynisi arctada vardı ve şuanda harita gibi
2- ekran kapalı iken gümeş ışığında veya spot ışıkta ışığın yansımasına göre matrix şeklinde ince üçlü çizgi şeklinde kareler var şimdiye kadar sony den başka bi telefonda görmedim bu hatayı arctada nokta şeklinde görülüyodu
3- hoparlörü çok kötü ses veriyo cebinizde zilsesini kesinlikle duyamazsınız
4- kamerası başarısız benin 8mp arc ile ayni resimde yakın ve uzak noktaları ayni netlikte fokuslarken
z ile yakına %10 daha netken uzak noktalar tam anlamıyla çamur (ayarlarını yapamamışsındır demeyin sakın herbir ayarını denedik)
5- arka materyalde cam değil plastik (bir acrilik çeşidi nekadar sağlam madde olduğunu biliyorum çünkü iş hayatımda kullanıyorum ama bir camın verdiği duruşu vermiyor)
6- suyun altında çalışıyor
7- ekran çözünürlüğü mükemmel 1080p videoyu hem arc hem ip5 hem z de aynı anda izledik baya beğendim
8- acayip hızlı
sonuç beklediğim gibi değil arc kullanmaya devam edicem
benim biçtiğim fiyat türkiye satışı ilk 1299 TL den fazla etmez 3-4 ay sonrasında ise 1100 TL

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
1- ekran materyali cam değil yine yumuşak üstünde plastik bi kaplama var aynisi arctada vardı ve şuanda harita gibi
2- ekran kapalı iken gümeş ışığında veya spot ışıkta ışığın yansımasına göre matrix şeklinde ince üçlü çizgi şeklinde kareler var şimdiye kadar sony den başka bi telefonda görmedim bu hatayı arctada nokta şeklinde görülüyodu
4- kamerası başarısız benin 8mp arc ile ayni resimde yakın ve uzak noktaları ayni netlikte fokuslarken
z ile yakına %10 daha netken uzak noktalar tam anlamıyla çamur (ayarlarını yapamamışsındır demeyin sakın herbir ayarını denedik)
5- arka materyalde cam değil plastik (bir acrilik çeşidi nekadar sağlam madde olduğunu biliyorum çünkü iş hayatımda kullanıyorum ama bir camın verdiği duruşu vermiyor)
7- ekran çözünürlüğü mükemmel 1080p videoyu hem arc hem ip5 hem z de aynı anda izledik baya beğendim
8- acayip hızlı
benim biçtiğim fiyat türkiye satışı ilk 1299 TL den fazla etmez 3-4 ay sonrasında ise 1100 TL

Madem öyle bana 1299TL den sat :)

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
3-4 aya 1000 lira olsun 2 tane alırım :)

OnurErgin

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
ofiste bir arkadaşım aldı kullanıyor bu sayede benimde baya inceleme şansım oldu.evet hoparlörü çok güçsüz gerçekten ses çıkmıyor.bence kamerası çok başarılı benim genel eleştirim teknoloji eksik bundan kastım arayüz çok eksik ne bileyim donanımsal özellikleri çok iyi bir telefon gerçekten çok akıcı ve çok hızlı ama birşeyler eksik.arayüz tatmin edici değil.note2 bence daha başarılı s4 ve htc one donanımsal olarak arayüz olarak geçecektir z yi kesinlikle

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ekran cam elyaf poliamid, o kareler nexus 4 te vitada falanda var sorun değil yani
ayarını yapamamışsındır sony boşuna o kadar reklamını yapmaz exmor rs in ki iphone 5 te exmor r var 6 da kesin rs kullanırlar
ön arka özel cam kırılmasın çizilmesin diye kesinlikle plastik değil
su geçirmez telefonun hoparlörü o kadar olur ilerde romlar çıkar sesini açarsın

gagilo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sony xperia neo v'min tuşları çok kısa sürede soyulduktan sonra sony den soğudum....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arc lar 1080p desteklemiyor sen arc ına ne iciriyosunda oynatıyor yada sen neyin kafasını yaşıyosun.:biggrin:

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Xperia z gerçektende muhteşem denilebilecek bir telefon değil, arkadaşın dediği gibi z çok vasat bir telefon. O telefona o parayı verenler pişman olabilir :).

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
arc lar 1080p desteklemiyor sen arc ına ne iciriyosunda oynatıyor yada sen neyin kafasını yaşıyosun.:biggrin:

:) Benim bilgisi olmayıp da fikri olan, aklınca laf sokmaya çalışıp rezil olan, neyin kafasını yaşadığı yada yaşayacak kafası olup olmadığı belli olmayan SDN okuru arkadaşım.

Arc tabikide 1080p desteklemiyor, fakat desteklememesi oynatmayacağı anlamına gelmez, oynatır fakat video'nun görüntüsü telefonun destek verdiği maksimum görüntü seviyesine düşecektir ve maks 720p kalitesinde izleyeceksinizdir.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Xperia Z aldığına emin misin gerçekten? Ayrıca Arc kullandığına da emin misin? Söylediklerinin hiçbiri bizim telefonlarda olmadı çünkü.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bu hafta sonu Xperia Z nin protatibini elime aldım. Bir çok eleştiri almış olsa da telefon o ise eğer tasarım olarak Sony gene farkı koymuş.

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bana da pek Xperia Z gibi gelmedi ama :D

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
arkası plastik demiş..bence elindekinin ne oldgunu konusunda cok bi bilgisi yok

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
8- acayip hızlı

Müdür naptın ya .Hiç ettin koskoca amiral gemisini

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hocam Yapma Ne Plastiği. Ben Kullanıyorum Cihazı 2 Haftadır. Ön ve Arka Cam Üzerinde Film İle Geliyor Fabrikasyon. Filmin Altındaki Cam. Hatta Ben Ön Camındakini Bayağı Bir Uğraş Sonucu Söktüm. Toplu İğne ile Köşesinden Doğru Uzun Uğraş Sonucu Söktüm ve O İğnenin ucu Cama Defaatkez Deydi Filmi Sökmeye Çalışırken. Dedim Kesin Kılcal Mılcal Bi Çizik Oldu Moralim Bozuldu.Söktükden Sonra Baktım Şükür Hiçbir Şey Yok Camında. Ön Camı Dragontail Cam Made in Japan :) Arka Tarafı Gorilla Glas 2 Diyorlar ama O Filmi Sökmedim Kalsın Diyerek. Camı Gerçekden Çok Sağlam Çizilme Konusunda yani Samsung Kullandım Bu Telefondan Önce Onun Cam Çizilmişti Cebimde.
Engin ÖZDEMİR

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
şu çakma pinponlar gibi birşeymi acaba arkadaşın kullandığı öyle değilsede makinede problem olabilir diğer ihtimal kullanıcı problemi olabilir ama z nin abartılacak kadar kötü olduğunu düşünmüyorum

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Xperia z nin ekranı(görüş açısı, renk doğruluğu ve doygunluğu) gerçekten kötü ama bunu her türlü kanıtlarım :)

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
telefon kayıtlı ise bana 1200'den sat alayım hemen.

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Telefon umduğun gibi çıkmamış, yada beklentilerini karşılamamış olabilir, fakat tespitlerin fazlaca abartılı geldi, Bilhassa kamera kıyaslaman çok gerçekçi değil.

devereci08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) Benim bilgisi olmayıp da fikri olan, aklınca laf sokmaya çalışıp rezil olan, neyin kafasını yaşadığı yada yaşayacak kafası olup olmadığı belli olmayan SDN okuru arkadaşım.

Arc tabikide 1080p desteklemiyor, fakat desteklememesi oynatmayacağı anlamına gelmez, oynatır fakat video'nun görüntüsü telefonun destek verdiği maksimum görüntü seviyesine düşecektir ve maks 720p kalitesinde izleyeceksinizdir.
benim cok bilgili kardeşim bendede arc s var sen gel bu telefonda 1080p olarak yüklenmiş videoyu oynat al telefon senin olsun .oynatamassan alırım elindeki beğenmedigin Z yi .. bişey bilmesek yazmayız tecrübeyle sabittir:sneaky2:

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
sorunlar genellikle su geçirmez kaplamanın getirdiği dezavantajlar. plastik hissi, ekranın parlaması, ses çıkışının az olması hep su geçirmez kaplamanın marifeti bence.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Aksi eleştiri yapanların hepsi xperia z mi kullanıyor?
Ya da bu telefon bu kadar iyiyse sony neden yeni telefon peşinde onu anlamadım.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
benim cok bilgili kardeşim bendede arc s var sen gel bu telefonda 1080p olarak yüklenmiş videoyu oynat al telefon senin olsun .oynatamassan alırım elindeki beğenmedigin Z yi .. bişey bilmesek yazmayız tecrübeyle sabittir:sneaky2:

Öncelikle bende xperia z olduğunu nereden çıkarttın, öyle birşey söylemedim ben :)

İkincisi bende de xperia arc s var, 720p ve 1080p divx oynatıyorum MXPlayer programı ile, napıcaz şimdi :) Eğer inanmıyorsan akşam video çekip ekleyim, aynısında bende olduğundan telefonun sende kalsın istemem.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aksi eleştiri yapanların hepsi xperia z mi kullanıyor?

Bu cümlen beni bitirdi... Bu telefonun iyi olması daha iyisinin yapılamayacağı anlamına geliyor, böyle bir mantık olabilir mi :)

Samsung galaxy s çıkartınca daha iyisiniy yapmak üzere kolları çıkartıp s2 , s3, s4 üretti.
Iphone 5 çıktı 6 yolda.
Sen çıkmış "bu kadar iyiysen niye yeni telefon peşinde" diye sorgulayıp ve bunu "anlayamıyorsun".

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hocam Yapma Ne Plastiği. Ben Kullanıyorum Cihazı 2 Haftadır. Ön ve Arka Cam Üzerinde Film İle Geliyor Fabrikasyon. Filmin Altındaki Cam. Hatta Ben Ön Camındakini Bayağı Bir Uğraş Sonucu Söktüm. Toplu İğne ile Köşesinden Doğru Uzun Uğraş Sonucu Söktüm ve O İğnenin ucu Cama Defaatkez Deydi Filmi Sökmeye Çalışırken. Dedim Kesin Kılcal Mılcal Bi Çizik Oldu Moralim Bozuldu.Söktükden Sonra Baktım Şükür Hiçbir Şey Yok Camında. Ön Camı Dragontail Cam Made in Japan :) Arka Tarafı Gorilla Glas 2 Diyorlar ama O Filmi Sökmedim Kalsın Diyerek. Camı Gerçekden Çok Sağlam Çizilme Konusunda yani Samsung Kullandım Bu Telefondan Önce Onun Cam Çizilmişti Cebimde.
Engin ÖZDEMİR

Birşey sormak istiyorum. Ürünle birlikte gelen ekran koruyucuyu söktüğünüz takdirde sony yazısıda siliniyor diye duymuştum. Siz sökmüşsünüz doğrumu varmı böyle bir durum?